A to moja pierwsza wstępna lista:
Państwo Młodzi - My, odnalezieni wśród tłumu i zakochani - Dianka i Paweł
Świadkowie - wybrani jeszcze zanim była znana data slubu, świadek poinformowany, na świadkową czekamy aż wróci
Zaproszenia na nasz ślub - jeszcze daleko nam do nich, na razie się wahamy czy może by nie robić, mamy upatrzony wzór, jak znajdziemy chwilę zrobimy próbne zaproszenie i wtedy zdecydujemy

wtedy moglibyśmy zrobić resztę na salę i stół w podobnym wzorze.
Kościół - Wybrany, kościół świętego Jana w Stargardzie Szczecińskim
- data i godzina ślubu zarezerwowane - 29.05.2010, godz. 16:00
- protokół w kościele - brak
- nauki przedmałżeńskie - brak
- poradnia rodzinna - brak
- zapowiedzi - brak ale nic nam ksiądz nie mówił więc poczekamy do protokołu i wtedy się dowiemy
- dekoracja kościoła - od tego jest specjalny dekorator który ma kościół, byliśmy się zapowiedzieć ale Pan nie miał jeszcze zeszytu na przyszły rok
- organista - z niego rezygnujemy w miejsce chóru gospel, dzwoniliśmy, jeszcze na przyszły rok nie umawiają ale Pani będzie o nas pamiętać
- spowiedzi - brak
- jakiekolwiek opłaty - brak
Sala - wybrana, zaliczka zapłacona
- dekoracja sali w cenie
- menu nie wybrane (do nas należy tylko alkohol i tort, reszta w cenie)
- orkiestra jest razem z sala, tez zarezerwowana
- ewentualnie dekoracja Sali jeśli będziemy chcieli cos ekstra, ale to się jeszcze pomysli
Fotograf i kamerzysta w jednym - załatwiony, po znajomości bierze mało a naprawdę robi super zdjęcia i filmy, jak zobaczyłam przykładowy teledysk ślubny to się popłakałam, najprawdopodobniej będą dwie kamery i chyba 2 aparaty.
Obrączki - będziemy robić u złotnika, dwa wzory wybrane zastanawiamy się nad ostatecznym wyborem
Alkohol - wyliczone ile ma być wódki, ile win i co ma być na ten wiejski straganik czy jak to nazwac
- zawieszki zrobione - już kiedys kiedys i czekaja
- tylko kosz jakis by się przydało załatwic
Tort - nie mamy wybranej cukierni, ale mam pomysł na wygląd tortu
Księga gości - a to się jeszcze zastanawiamy
Strój Panny Młodej - do tego wróce w listopadzie/grudniu
Strój dla Pana Młodego - to pewnie jakoś w lutym/marcu
Fryzjerka - wstępnie wybrana ale wszystko się okaże po fryzurce próbnej
Makijażystka - wciąż szukam, ale mam swoje typy fryzurki
Paznokietki - pani wybrana teraz trzeba przetestowac zdobienia u niej
Auto do ślubu - zastanawiamy się nad autem albo bryczka, jak auto to już wiemy jakie
Busy dla gości - to załatwia teściu
Winietki, plan stołów itp. - trzeba zrobić, ale z tym czekam do decyzji o zaproszeniach
Kwiaty - trzeba się rozejrzeć za jakas fajna kwiaciarnia, wizje bukietu tez już mam
Podziękowania dla rodziców- coś trzeba wymyślić
Podziękowania dla gości - a te już mamy

Wymyślić co jest potrzebne do torebeczki z najpotrzebniejszymi rzeczami dla PM