Autor Wątek: I martulka jest w ciąży  (Przeczytany 27158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #90 dnia: 12 Marca 2006, 16:29 »
Martulka rozwiązanie już tak blisko!! Będziesz jednak musiała rozstać się z Wiktorkiem i pokazać go światu...i nam oczywiście :D

Zdjęcia USG 3d są obłędne!!!  :serce:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Marca 2006, 19:45 »
Ostatnio mój mężulek powiedział, że jest zawiedziony, bo przez całą dotychczasową ciążę nie miałam żadnych zachcianek i on nie mógł się wykazać w lataniu po nocnych sklepach za jakimiś specjałami. Ogólnie to sama się dziwię, że nie mam tych zachcianek, ale może to i lepiej. Jak na razie nie odmawiam sobie niczego, bo wiem, że po porodzie jeżeli będę karmiła piersią (a mam nadzieję, że tak) to trzeba będzie zachować dietę.
A tak poza tym to jestem w szoku, że ten czas tak szybko leci. Nie mogę uwierzyć, że to już 8 miesiąc się zaczął.

Offline Megii

• bywalec
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #92 dnia: 20 Marca 2006, 00:47 »
Cytat: "martulka"
A tak poza tym to jestem w szoku, że ten czas tak szybko leci. Nie mogę uwierzyć, że to już 8 miesiąc się zaczął.

GRATULUJE   :skacza:

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #93 dnia: 22 Marca 2006, 18:56 »
Dzisiaj byliśmy na kolejnej wizycie u pani doktor a wcześniej na USG. Wszystko u nas w porządeczku. Mamusia i maleństwo czują się świetnie i rosną zdrowo. Okazało się, że nasz synuś (kolejny raz potwierdziło się, że to synuś) to już kawał chłopa, bo waży ok.1730 g. Mój brat jak się urodził to ważył 1800 g a nasz Wiktorek już prawie dogonił wujka a zostało mu jeszcze 2 miesiące życia płodowego. Wg USG termin porodu to ok.23 maj. Najważniejsze, że już się ułożył w pozycji do wyjścia. Niby miał czas do 36 tyg.ciąży, ale jestem spokojniejsza wiedząc, że mam szansę na rodzinny poród naturalny.
Od początku ciąży przytyłam 12 kg, ciekawe ile jeszcze mi przybędzie. Na szczęście wszystko idzie w brzusio i cycusie, także nie jest źle.
Ze spaniem nie mam żadnych problemów, wystarczy, że przyłożę głowę do podusi i film mi się urywa. W nocy nie muszę wstawać ani do lodówki, ani do WC - całe szczęście!!!
 :D CIĄŻA JEST PIĘKNA  :D

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #94 dnia: 24 Marca 2006, 10:25 »
Martulka widzę, ze kwitnąco przechodzisz ciążę:) gratuluję:) Wokoło tyle dzieci się rodzi, że wyż demograficzny będziemy mieli w tym roku jak nic i w przyszłym pewnie też, zwłaszcza, że po ślubie zabieramy się z Darusiem "do pracy" :wink:  :oops:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #95 dnia: 28 Marca 2006, 14:09 »
Ho ho a narzekają, że się dzieci mało rodzi. u mnie wśród znajomych same fasolki. Martulko widzę, że ciąża dla Ciebie to na prawdę błogosławiony stan i oby tak było do końca  :P

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #96 dnia: 1 Kwietnia 2006, 17:26 »
Witamy wszystkich bardzo serdecznie. Rzeczywiście ciąża to stan błogosławiony, którego nic nie jest w stanie zepsuć. Ani puchnąca lewa noga, ani drętwiejąca prawa dłoń. Czujemy się świetnie, energia nas rozpiera. Maluszek kopie mamusię i tatusia ile wlezie. Rozpycha sie okropnie, ale to jest właśnie najcudowniejsze.Apetyt nam dopisuje, na szczęście bez przesady. Słucham się p.doktor i zamiast zajadać się słodyczami (zresztą nigdy mnie do nich nie ciągnęło) wcinam "konkrety". Zajęcia w szkole rodzenia powoli dobiegają końca. Zostały nam jeszcze tylko 4 spotkania teoretyczne i gimnastyka do woli. Dzisiaj polatałam po sklepach w mieście żeby pozbierać informacje na temat łóżeczek i materacy. Mam już dużo ubranek od bratowej. Podzieliłam je na kategorie: body z kr.ręk., body z dł.ręk, śpiochy, kaftaniki, pajacyki, czapeczki, buciki. Muszę posprawdzać czego mi jeszcze brakuje i wybrać się na zakupy. Zamówiłam już 2 komplety pościeli i rożek. Czas szykować wyprawkę.
Pozdrawiamy i do usłyszenia.

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #97 dnia: 3 Kwietnia 2006, 11:00 »
Martulku, bardzo miło Cię czytać :P
No proszę, jeszcze rok temu przygotowywałaś się do ślubu, a teraz robisz wyprawkę dla dziecka  :wink:  
Bardzo fajnie, że tak dobrze się odżywiasz i świetnie, że Wiktorek daje Wam tyle powodów do radości. Już niedługo będziecie mogli go zobaczyć i wszysyyystko będzie inaczej.
A jak się czujesz przed porodem? Boisz się trochę, czy już jesteś przygotowana na każdy scenariusz? :wink:
Buziaki dla Was wszystkich   :Zakochany:
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #98 dnia: 3 Kwietnia 2006, 19:24 »
O porodzie staram się nie myśleć. Jesteśmy po teorii w szkole rodzenia, a w praktyce to się zobaczy na sali porodowej. Jestem zdania, że musi być dobrze, bo poród to najbardziej naturalna rzecz na świecie. Najważniejsze, że mój mężulek będzie ze mną.

Humor nam dopisuje, jestem śmieszką-chichotką. Czasami wystarczy jakiś tekścik mojego mężulka a ja wybucham śmiechem i nie mogę się powstrzymać i tak śmieję się aż do łez.

Ogarnęła mnie "mania kupowania". Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Wczoraj kupiliśmy łóżeczko i materac. Teraz będziemy rozglądać się za wózkiem. Wiem, że temat wózków był już omawiany, ale ja jeszcze raz poproszę już doświadczone mamy o rady jaki najlepiej kupić.

Offline merkunek

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #99 dnia: 3 Kwietnia 2006, 21:30 »
O porodzie staram się nie myśleć. Jesteśmy po teorii w szkole rodzenia, a w praktyce to się zobaczy na sali porodowej. Jestem zdania, że musi być dobrze, bo poród to najbardziej naturalna rzecz na świecie. Najważniejsze, że mój mężulek będzie ze mną.

I bardzo dobre nastawienie :-) tak trzymaj!!!

Offline PumoRi

• maniak
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #100 dnia: 7 Kwietnia 2006, 13:36 »
Gratuluję z całego serca  :) Wokół nas też rośnie sporo fasolek, ech... pięknie, pięknie
Życzymy, żeby mały się zdrowo rozwijał i przynosił Wam wiele radości  :lol:

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #101 dnia: 8 Kwietnia 2006, 09:53 »
U nas wszystko w porządeczku. Mały dalej zdrowo fika. W środę idziemy na kolejną wizytę do p.doktor.

Od tygodnia nie robię nic innego tylko piorę i prasuję ciuszki dla maluszka a końca nie widać. Mamy już pościel i lampki nocne. Do uzupełnienia mamy apteczkę i kosmetyki. No i cały czas się zastanawiamy nad wózkiem.

W czwartek byłam oglądać salę porodową, a za 3 tygodnie idziemy na kwalifikacje do porodu rodzinnego. To już coraz bliżej.

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #102 dnia: 19 Kwietnia 2006, 18:45 »
Czas rozwiązania zbliża się dużymi krokami. Dzisiaj zaczął się 9 miesiąc. Teraz dopiero zaczyna do mnie docierać, że juz niedługo nie będę chodzić z brzuszkiem tylko z wózkiem. Jak chyba większość kobiet w tym okresie ciąży dopadają mnie myśli typu "czy ja sobie poradzę z tak małym dzieckiem", "czy będę dobrą mamą" itp. itd. Ale za chwilę sobie myślę, skoro tyle kobiet na całym świecie radzi sobie doskonale to czemu ja bym nie miała.
A tymczasem szykujemy pokoik dla Maluszka. Na razie pomalujemy sufit i przykleimy jakiś ozdobny pasek, a później będziemy skręcać łóżeczko.
Torby do szpitala też jeszcze nie spakowałam, ale na to mam jeszcze troszkę czasu.
Wiktorek już nie tyle kopie co się rozpycha. Szkoda mi go bo wiem, że jest mu ciasno, ale nic na to nie poradzę, że jestem taka mała.
Moja obecna waga to 64,5 kg (no po świętach to może troszkę więcej  :wink: ), czyli od początku przytyłam 10,5 kg (licząc od wagi z dnia, w którym się dowiedziałam, że jestem w ciąży). Obwodem pasa dogoniłam już mojego mężulka.

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #103 dnia: 19 Kwietnia 2006, 21:16 »
Martulko, Wiktorek już nieługo będzie po tej stronie brzuszka  :wink:
Wszystkie ciocie forumowe czekają ;)
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Kwietnia 2006, 16:04 »
W sobotę kupiliśmy już wózeczek.

Bardzo fajny, wielofunkcyjny i nie duży, a to przy moim wzroście bardzo ważne. Mam nadzieję, że Wiktorkowi będzie w nim dobrze.

Później postaram się wkleić zdjęcia brzusia. Jest jak wielki arbuz.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Kwietnia 2006, 20:03 »
Musisz koniecznie pokazać brzusio :D
Fajnie masz ...to już niedługo :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Kwietnia 2006, 20:06 »
jejku, Martulka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szok!!! to juz naprawde bardzo niedługo :) Na pewno będziesz świetna matka  - bo bedziesz kochac swojego synusia i dbać o niego...

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Kwietnia 2006, 21:16 »
No to teraz obiecane zdjęcie brzusia

36 tydzień

SZOK!!! Sama nie zdawałam sobie sprawy, że jest taki wieeelki.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Kwietnia 2006, 21:17 »
co ty! wcale nie jest taki wielki!!! moich sióstr nie widziałaś (jak były w 9 miesiacu, oczywiscie mam na mysli)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Kwietnia 2006, 21:17 »
E tam wielki - sliczny jest :)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Kwietnia 2006, 21:26 »
Cytat: "Antalis"
E tam wielki - sliczny jest

chcialam dokladnie to samo powiedziec :wink: nic dodac , nic ujac :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #111 dnia: 26 Kwietnia 2006, 08:30 »
Śliczny brzusio, śliczny :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #112 dnia: 26 Kwietnia 2006, 08:38 »
Martulka no pewnie, że śliczny brzuszek :D wkońcu Wiktorek musi gdzieś się zmieścić, pewnie duży facet z niego jest :wink:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #113 dnia: 26 Kwietnia 2006, 08:43 »
Martulko brzusio śliczny i jaki duży! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #114 dnia: 26 Kwietnia 2006, 21:00 »
SUPER :D nie moge sie już swojego doczekac :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline okruszek

• maniak
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Kwietnia 2006, 21:07 »
czyli od początku przytyłam 10,5 kg (licząc od wagi z dnia, w którym się dowiedziałam, że jestem w ciąży).

To nie duzo a waga w sam raz.  :wink:
Niektóre to po 17-20 kg tyją, a potem nie mogą się wagi pozbyć i płaczą, że sa grube :) A Ty bedziesz śliczna :) zaraz po porodzie :)

Cytat: "Antalis"
E tam wielki - sliczny jest

śliczny! Cudowny!
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #116 dnia: 28 Kwietnia 2006, 14:59 »
Dzisiaj byliśmy na kolejnej wizycie. Im bliżej końca tym częściej spotykamy się z panią doktor o ile ma tylko wolne terminy. U nas wszystko ok. Ciśnienie w normie. Kolejny kg  :waga: do przodu, ale to też norma. Dzidziuś :dzidzia: czuje się świetnie, serce  :serce: ma jak dzwon. Następna wizyta 15.05 i tak sobie myślę czy jeszcze zdążę. Co prawda termin mam 20-26.05, ale przecież to nigdy tak do końca nie wiadomo.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #117 dnia: 29 Kwietnia 2006, 20:35 »
hej,to już całkiem niedługo,jak ten czas leci.Te oczekiwania są najpiękniejsze.Pozdrawiam serdecznie i życzę duuużo zdrówka i porodu w terminie

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #118 dnia: 1 Maja 2006, 12:11 »
Wczoraj znowu ruszyliśmy na zakupy dla maluszka. Kupiliśmy wanienkę ze stojakiem, okrycia kąpielowe i przewijak. Teraz została nam apteczka i grubszy kocyk. Już prawie jesteśmy gotowi. I jedno Wam powiem obrzydło mi prasowanie.

Offline martulka

• Chuck Norris
I martulka jest w ciąży
« Odpowiedź #119 dnia: 3 Maja 2006, 19:12 »
Wczoraj w pracy miałam (przynajmniej tak mi się wydaje) pierwsze skurcze przepowiadające. Nastraszyłam koleżanki. Zaraz po pracy poszliśmy do apteki po wszystkie potrzebne na początek specyfiki. Torba do szpitala spakowana. Czekamy. Od poniedziałku idę na zwolnienie, żeby troszkę odpocząć. Położna ze szkoły rodzenia przepowiedziała nam, że urodzimy tak ok.15-tego. Zobaczymy. Jutro idę na badania, w piątek na USG, a w poniedziałek na kwalifikacje do porodu rodzinnego bo jak tak dalej pójdzie to nie zdążymy.
Dzisiaj, korzystając z pięknej pogody, wybraliśmy się na spacer. Ale było super.