Autor Wątek: ocena kamerzysty  (Przeczytany 107161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla2121

• Hipnotyzuj Mnie ...
  • użytkownik
  • **
  • Zakochani ... Zaczarowani :*.
  • data ślubu: 14.08.2010
Odp: ocena kamerzysty
« Odpowiedź #120 dnia: 9 Grudnia 2009, 23:38 »
Dziekiuje Tobie za te namiary!
Juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze tych 2 Panow prace ... sama jestem ciekawa co wybiore  ::)

A wiesz moze jak jest u tego Pana (co ty masz Go na weselu) z kameroaniem po "ciemku" tzn jak beda siwatla zciemnione.Wiem ze w sadze bazuja na swiecach i na kolorowych siwtelkach co zespol ma ::) , jak pisalam z innymi kamerzystami to powiedzieli ze musi byc wlaczone swiatlo , ze cos za cos.Hmm ja place i wymagam.A widzialam filmy slubne gdzie goscie bawili sie przy zgaszonych wszytskich lampach tylko byly siwatelka kolorowe i film byl jakosciowy bardzo dobry.Bylo widac gosci i wszytsko rewelka.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Grudnia 2009, 13:27 »
A wiesz moze jak jest u tego Pana (co ty masz Go na weselu) z kameroaniem po "ciemku" tzn jak beda siwatla zciemnione.
Oczywiście pytałam go, czy stosuje jakieś doświetlenie sali (bo u nas też będzie dość ciemno na parkiecie). Powiedział, że absolutnie nie, że to jego praca ma służyć nam a nie odwrotnie i że zawsze radzi sobie w takich warunkach jakie są :) Pokazał nam też film nakręcony w "Ogniem i mieczem" (wcześniej pomyliło mi się to z Rzymem), gdzie było naprawdę strasznie ciemno a wyszło OK. Najciemniejsze ujęcia zostały przy obróbce rozjaśnione i wystylizowane na "stary film", wyszło bardzo ciekawie :)

Offline PrzemoBydg
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15/05/2010
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Grudnia 2009, 21:00 »
Takiego kamerzyste z halogenami porozstawianymi po sali to mozna sobie odpuscic.  Halogeny przede wszystkim popsuja nastroj, chyba, ze ktos lubi w takich jasnosciach sie bawic.  Bylem na weselu, gdzie "wspanialy" kamerzysta postawil jeden z halogenow w rogu sali, gdzie akurat siedzielismy.  Czulem sie jak na przesluchaniu.  Oczywiscie filmowanie bez dodatkowych zrodel swiatla wiaze sie to tez ze sprzetem.  Jak ktos ma slaby sprzet to musi sobie doswiecac.  Z kolei jak ktos ma drogi sprzet to raczej nie zrobi filmu za 800 zl.  Ale cos za co.  Warto pamietam o tym, ze taki film nabierze mocy dopiero po kilkunastu latach, jak bedziemy duzo starsi.  Warto wiec zainwestowac w cos dobrego.  Moim zdaniem nie warto na tym oszczedzac, albo juz lepiej w ogole nie brac kamerzysty tylko dobrego fotografa.  Dobrze jest tez zapytac w jakim formacie nagrywa, bo ja spotkalem takich co jeszcze w formacie 4/3 nagrywaja i na nowych telewizorach wyglada jak jakas amatorszczyzna robiona przez wujka.

Pozdrawiam
Przemek

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #123 dnia: 10 Grudnia 2009, 22:26 »
jak ktos ma drogi sprzet to raczej nie zrobi filmu za 800 zl.
Chyba że dopiero wchodzi na rynek, nie może pochwalić się znanym nazwiskiem i musi być konkurencyjny, żeby pozyskać klientów :) Oczywiście, sprzęt jest bardzo ważny, ale dla mnie najważniejszą kwestią jest fachowy montaż i ciekawe, niebanalne pomysły... I tu właśnie największe pole do popisu mają młodzi ludzie, którzy dopiero zaczynają tę pracę. Bo jak ktoś od dwudziestu lat non stop kręci wesela, to pewnie jest już tym znudzony i wątpię, żeby chciało mu się wymyślać coś nowego... Ma duże doświadczenie i bazuje na schematach, które się najlepiej sprawdzają. Tylko że później wszystkie te "profesjonalne filmy" wyglądają tak samo i często są po prostu nudne :P Ja w każdym razie zdecydowałam się na kamerzystę "bez nazwiska", który jak dotąd nakręcił tylko kilka ślubów, ale jak z nim rozmawiałam, widziałam ogromną pasję, zaangażowanie i zapał do pracy a każdy film, który mi pokazał, był wyjątkowy i wręcz wciągający :) Dokładnie taki, jaki sama chciałabym mieć :)

Offline Beatrice82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.12.2009
« Odpowiedź #124 dnia: 16 Grudnia 2009, 22:01 »
Witajcie i ceńcie sami. . . .
. . . .  EMOTION ta firma wypada jako przeciętna. . . .  mówi samo za siebie. . . .
Miałam to nieszczęście i podpisaliśmy z nimi umowę, jednak w porę się zorientowaliśmy, że coś się święci i zrezygnowaliśmy.
Moim zdaniem za dużo owijają w bawełnę, bałamucą a nic ciekawego nie robią.
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2009, 23:04 wysłana przez ela »

Offline pzak

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010r
« Odpowiedź #125 dnia: 17 Grudnia 2009, 13:07 »
dużo konkretów....
« Ostatnia zmiana: 4 Maja 2010, 13:27 wysłana przez Maja »

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #126 dnia: 17 Grudnia 2009, 22:44 »
widzę,że firma emotion wzbudza naprawdę dużo emocji :)
ja podpisalam umowę juz we wrzesniu, więc mam problem z głowy.  jeżeli kogos  nie interesuje tylko zwykłe filmowanie, ale to "coś",to warto zobaczyc filmy Tomka Stelmacha.  na 4 kamerzystów był dla nas bezkonkurencyjny

Offline sylwunia197
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2010
« Odpowiedź #127 dnia: 18 Grudnia 2009, 08:14 »
a ja widzę, że konkurencja duża!

fajnie, że Beatrice82 znalazła czas na 4 dni przed ślubem, żeby zarejestrować się na forum i wpisać tę jedną jedyną wiadomość.
napisz Kochana gdzie masz jutro ślub, w jakim kościele, bo chętnie z dziewczynami przyjdziemy ci pogratulować!!!

Chyba, Emotion komuś z branży bardzo przeszkadza i chyba nawet domyślam się komu. Brrrrrrrrr.

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #128 dnia: 31 Grudnia 2009, 17:29 »
Chyba, Emotion komuś z branży bardzo przeszkadza i chyba nawet domyślam się komu. Brrrrrrrrr.

Możliwe, wszystko możliwe, mamy w końcu wolny rynek :)

Ale przejrzyj sobie dobrze ten wątek i wypowiedzi na temat tej firmy. Można się dużo dowiedzieć na ich temat od osób, których celem niekoniecznie było psucie komuś opinii...
Sami też zauroczeni filmami na stronie pobiegliśmy na skrzydłach na spotkanie z Emotion - a na nim zobaczyliśmy już pierwszy-lepszy film ze ślubu i na nim poznaliśmy samego "szefa" i ...delikatnie mówiąc...ani jedno ani drugie nie zrobiło na nas wrażenia...O szczegóły nie pytajcie - proponuję na takie spotkanie udać się samemu i opinię wyrobić sobie własną (może akurat szef będzie miał lepszy dzień :) )

Ale ja osobiście...bałabym się podpisać z nimi umowę...w sensie dosłownym :-\

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 15 Stycznia 2010, 20:01 »
Ja juz podpisalam umowe z kamerzysta :). Ten Pan jest z Wyzyn i naprawde zna sie na tym co robi.

Mialam sie spotkac z emotion . . .  ale nie mieli czasu . . .  mowilam ze przyjechalam do Bydgoszczy na pare dni . . .  ale co tam . . .

Jezeli ktos szuka czegos innego niz zwykle filmy weselne , piszcie:). Dam namiary  ::). Trzeba zobaczyc jakie cuda ten Pan robi!

Offline d.gaczek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2009
« Odpowiedź #130 dnia: 18 Stycznia 2010, 23:34 »
Witamy,

na naszym weselu zaangazowalismy Firme VEGA z Bydgoszczy (Videofilmowanie + zdjecia).  Obsluga byla bardzo mila i profesionalna, wykonanie zdjec i video na wysokim poziomie.
Bardzo polecamy !!!!

Zona ogläda video niekiedy 3 razy na dzien  :-)

Offline tola84

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #131 dnia: 19 Stycznia 2010, 14:58 »
ja jestem po spotkaniu z kamerzysta, ktorego polecila mi Nemezis i powiem tak: jestem bardzo mile zaskoczona i oczywiscie bedzie krecil u nas na slubie itd :)
gdy zadzwonilam do niego zeby sie umowic poczatkowo na spotkanie powiedzial zebysmy przeznaczyli  ok 2 godzin, zastanawialam sie po co i na pewno to spotkanie potrwa z pol godziki a wyszlo na to ze siedzialam prawie 3 :) i tego nie zaluje filmy ktore zobaczylam na prawde zrobily na mnie wielkie wrazenie - to jest cos po prostu innego niz zwyczajne filmy. Nie da sie tego opisac, w sumie jak Nemezis tak polecala nie chcialam uwierzyc i ciezko mi bylo sobie to wyobrazic ale jak to okreslila pojsc zobaczyc nic nie kosztuje. Wesele mamy w Karczmie Rzym i tam jest ciemno ale dla niego to nie ma problemu widzialam juz inne filmy tez w ciemnych restauracjach w jego wykonaniu i wyszly super, poczatkowo nie chcilismy pleneru miec kreconego bo co moze byc w tym ciekawego aczklwiek oczywiscie i w tym zmienilam zdanie i plener tez bedzie krecony :)
a pomyslow to ma mnostwo - i o to mi chodzilo i mojemu PM chodzilo :)
Jezeli ktos chce miec cos innego to na prawde szczerze polecam :) przynajmniej rodzinka nie zasnie przy ogladaniu :P
aa tak przy okazji dzieki Nemezis za kontakt :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 19 Stycznia 2010, 18:49 »
A czy ten Pan doświetla lampą sobie czy ma sprzęt który tego nie potrzebuje?  :drapanie:

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #133 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:29 »
Namiary poszły. Mysikróliczku, on nie stosuje doświetlenia (o czym już pisałam), ale obawiam się, że ma już chyba Twój termin zajęty :( Bo Agulla ma ślub tego samego dnia co Ty, prawda? Więc sorki za wprowadzenie w błąd, miałam dobre chęci ;) Zawsze możesz iść do niego z "surowym" filmem innego kamerzysty a on Ci go zmontuje, ale to już chyba za dużo kombinowania... :drapanie:
ja jestem po spotkaniu z kamerzysta, ktorego polecila mi Nemezis i powiem tak: jestem bardzo mile zaskoczona i oczywiscie bedzie krecil u nas na slubie itd :)

Cieszę się, że filmy Ci się spodobały, chociaż wcale mnie to nie dziwi... Teraz Pan Robert będzie miał tylu klientów, że nie nadąży nam tych filmów montować ;D A ciężka muzyka w niektórych filmach Cię nie zraziła? ;D Oczywiście, zawsze można poprosić o inną...

Offline tola84

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:35 »
Poczatkowo troszke tak bo ja raczej takiej nie sluchan natomiast moj PM bylby zachwycony (niestety bylam sama u Roberta) i uzgadnialam z nim ze bedzie ina muzyka tzn taka wyposrodkowana bedzie cos i mocniejszego i slabszego tak dla wszystkich :)
ja jestem bardzo zadowolona :) a ty chociaz rabacik dostaniesz :) super
a wy plener tez bierzecie ???

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:41 »
Tak, ale chcemy zrobić plener "po cywilnemu", czyli w normalnych ubraniach, gdzieś na mieście, w parku, może jakiejś kawiarni... To byłby chyba fajny wstęp do całego filmu :)

Offline tola84

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:45 »
no no bardzo fajny pomysl :) to cos podobnego jak podziekowania dla rodzicow co Robert robi :P wizialas to w piaskownicy ?super pomysl :P

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #137 dnia: 20 Stycznia 2010, 15:15 »
Faktycznie, pokazywał coś takiego... Nawet rozważaliśmy, czy też nie zamówić takich podziękowań, ale doszliśmy do wniosku, że nasi Rodzice raz to obejrzą, wzruszą się i na tym się skończy :P No nie wiem, jeszcze się zastanowimy :)

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #138 dnia: 26 Stycznia 2010, 13:49 »
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mogę podać na priv namiary na naszego kamerzystę - facet zna się na rzeczy i według nas robi profesjonalne, bardzo dobre filmy ( pracuje w telewizji ale ma też swoją firmę i swoje studio ). Robił nam już kiedyś studniówkę ( bo chodziliśmy razem do jednej klasy ;) ), więc jest sprawdzony i teraz będziemy go mieli na naszym weselu :)

Offline milena_77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 26 Stycznia 2010, 14:08 »
Mozesz cos wiecej napisac na temat tych filmow? Czy jest to film 2 lub wiecej godzinny, cala relacja z kosciala a pozniej uroczystosc weselna?
Czy moze robi filmiki cos na wzor kamerzysty o ktorym pisala forumowiczka Nemezis?
Nie ukrywam, ze bardziej odpowiada nam krotki dobrze i z pomyslem zmontowany film.  Niestety ten kamerzysta ma juz zajety nasz termin i bardo ubolewam z tego powodu :(

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #140 dnia: 26 Stycznia 2010, 14:27 »
Nasz stawia na to, żeby skracać filmy i nie robić z tego kilkugodzinnej nudy, której nikt nie chce oglądać. Sami chcemy dosłownie kilku - max kilkunasto minutowy skrót, żeby jak przyjdą goście po weselu pokazać coś fajnego, coś w stylu raczej takiego "reportażu" a ich nie zanudzać :) Myślę, że najlepiej jak się z nim skontaktujesz i spotkasz, zobaczysz jego ofertę i podejmiesz decyzję bo każdy ma inną wizję filmu i nie ma co tu się rozpisywać, trzeba to zobaczyć ;) Wysyłam Ci namiary na priv.

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 26 Stycznia 2010, 18:50 »
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mogę podać na priv namiary na naszego kamerzystę - facet zna się na rzeczy i według nas robi profesjonalne, bardzo dobre filmy ( pracuje w telewizji ale ma też swoją firmę i swoje studio ). Robił nam już kiedyś studniówkę ( bo chodziliśmy razem do jednej klasy ;) ), więc jest sprawdzony i teraz będziemy go mieli na naszym weselu :)

mój kamerzysta też pracuje w tv :) być może to ten sam :)

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #142 dnia: 26 Stycznia 2010, 22:25 »
Możliwe :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 8 Lutego 2010, 18:49 »
Ja z "naszym"kamerzytsa mam sie jeszcze spotkac jak bede w Bydgoszczy , i uzgodnic szczegoly :).
Ja tez za bardzo nie lubie sterzejszej muzyki . . .  wiec nie bedzie :).
Pomyslow ten Pan ma pelno , ale w koncu o to chodzi  ::) zeby nie byl nudny filmik  :P.

Nemezis : A Ty tez bedziesz miala teledysk z samego wesla taki jak pokazywal ?Tzn z 30 min ?
My nie chcemy takiego ktorkiego , i powiedzial nam nasz kamerzytsa ze moze skrecic 1. 5h teledysk z wesela ;D.

Jak moge sie spytac . . .  Co macie w pakiecie???
Ja jeszcze bede miala kamerzyste na poprawiny , ale nie na caly dzien oczywiscie , bo i po co  :P.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #144 dnia: 8 Lutego 2010, 19:15 »
Nie ustalaliśmy konkretnie, ile czasu ma trwać cały film... Chcemy żeby znalazły się w nim najważniejsze i najciekawsze momenty, żadnych dłużyzn w stylu ciocia Jadzia je kotleta a obok wujek Włodek kaszle w rękaw :P Na początku chcieliśmy mieć na filmie tylko ślub i wesele, później zdecydowaliśmy się na plener :) Zobaczymy, ile tego wyjdzie czasowo, ale na pewno nie chcemy, żeby cały film trwał dłużej niż godzinę. Jeśli uprzesz się na 1,5 godzinny film, to Robert na pewno Ci taki zrobi, tylko nie wiem czy jest sens tak na siłę rozciągać, żeby nie wyszła z tego nuda i dłużyzna, jak we wszystkich typowych filmach ślubno - weselnych ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 8 Lutego 2010, 19:24 »
Blogoslwaienstwo ,slub, plener - chcemy wlasnie taki teledyskowy.Ale jednak wesle chcemy troche dluzsze , chcemy miec pamiatke na starosc , chcemy jednak w tym filmiku jak sie goscie bawia i jak sa toasty.Robet sliczne filmiki robi i juz sie doczekac nie moge jak bede ogladala nasze cudo!
Jak ogladalam te filmiki wydawalo mi sie ze kamerowaly dwie kamery.Tak fajnie powstawial jakies dodatki tak jak w kosciele krzyz , czy ustrojiny kosciol gdy para mloda wchodzila do kosciola.Przepieknie!
PS.Dziekuje za namiary!

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #146 dnia: 8 Lutego 2010, 19:42 »
Nie ma za co, cieszę się że mogłam pomóc forumowiczkom (które mi zaufały) i Robertowi, bo on dopiero wchodzi na ten rynek i nie jest jeszcze bardzo znany a szkoda, żeby taki talent się marnował :) Chyba nie pisałam w tym wątku, że przed świętami mój P. zaniósł mu film ze ślubu swoich rodziców - długi, nudny i fatalnej jakości a Robert przerobił go na takie cudo, że film wzbudził ogólny zachwyt w całej jego rodzinie i wszyscy oglądali go po kilka razy. Rodzice P. stwierdzili, że był to najpiękniejszy prezent, jaki kiedykolwiek dostali :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 8 Lutego 2010, 21:53 »
Robert opowiadal nam o tym  ::) .

Fajny prezent wymysleliscie  ;) dla rodziców.

Offline vicktoria
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #148 dnia: 15 Lutego 2010, 11:45 »
witam wszystkich,

chciałabym się dowiedzieć, czy może ktoś korzystał z usług wideofilmowania eugeniusz chojnacki (lub jego syna - Jacka) z baczyńskiego? są na rynku od 20 lat i jestem ciekawa opinii na temat ich pracy i filmów

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #149 dnia: 15 Lutego 2010, 13:58 »
Jeśli to ten Chojnacki, o którym myślę ( a podejrzewam, że tak skoro piszesz, że jest na rynku od 20 lat ) to mimo stażu nie należy on do najlepszych fachowców, a jego filmy do rewelacyjnych dzieł.