Autor Wątek: ocena kamerzysty  (Przeczytany 107357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: ocena kamerzysty
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Października 2009, 21:14 »
no właśnie mama będzie dzwoniła z Polski,najdziwniejsze jest to,że facet jest spoko,kręcił u mojego brata dwa lata temu i dlatego go wzięliśmy bo jest świetny,brat tez musiał go nękać, facet ma za dużo na głowie,ale skoro się cholerka nie wyrabia to nie powinien tyle zleceń przyjmować,a przede wszystkim jesteśmy jego klientem i powinien od Nas odbierać telefony!!!!!!!!a jeśli jest na wakacjach za granica,bo może być i tak,że nie odbiera bo roaming,to powinien chociaż esemesa wysłać!!!!

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #61 dnia: 11 Października 2009, 22:11 »
WRRRRRRRRR...... wiedziałam, kurde wiedziałam!!!!

Mieliśmy jechać dziś na 20 do kamerzysty. Przed 19 mamy telefon (telefon, szok!, nie sms), że nie mamy przyjeżdżać i że on przyjedzie do nas, ale po 20 i "trochę" się spóźni. Siedzimy w domu i go nie ma! 5 min temu (godz.22) dzwonimy do niego, nie odbiera. W końcu zadzwonił, że dopiero dojeżdża do siebie do domu i będzie u nas za pół godziny..... brak mi już słów......  ale zobaczymy, czy przyjedzie......

Podejście do klienta firmy Emotion...... żałosne.........

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Października 2009, 22:15 »
japcio, koniecznie daj znać czy film był wart czekania i nie był odwalony na szybko. Bo jeśli było warto, to może po prostu trzeba się na to nastawić (następni klienci Emotion)...  albo zażądać dopisku na umowie, co w momencie niedotrzymania terminu...

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 11 Października 2009, 22:20 »
Nie, normalnie ręce opadają..... właśnie wysłał smsa, że złapała go policja i czy nie możemy spotkać się w tygodniu........

:ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 11 Października 2009, 22:23 »
Krętacz... Jak można tak bezczelnie kłamać...  :biczowanie:

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 11 Października 2009, 22:26 »
Mysi, dokładnie! Kłamie jak z nut. Nie chce mu się po prostu już do nas jechać. Napisał, że wynagrodzi nam filmem w full HD.... a ja mu na to, że nie mamy czasu w tygodniu i że ma być dziś u nas. Nie odpisał...... przyjedzie lub nie przyjedzie, oto zagadka....

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 11 Października 2009, 22:27 »
Moim zdaniem film nie jest gotowy i stąd bajki więc nie nastawiaj się na to, że dziś przyjedzie...

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 11 Października 2009, 22:30 »
Jeśli ktoś z Was zdecyduje się na usługi Emotion, zaznaczcie w umowie termin przekazania filmu. U nas tego nie ma, więc nawet i rok możemy czekać.

Mysi, jeszcze chwilę poczekamy, potem idziemy spać.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 11 Października 2009, 22:40 »
o rany ....................szkoda słów jak tak można,wiesz co jakoś wydaje mi się japcio,że policja......no kurde mógł wymyślić coś bardziej inteligentnego;-) wiem jak bardzo musisz być zdenerwowana...a w umowie jak macie????jaki termin wykonania zlecenia????kurde dziwne też to jest to ,że to jakaś firma jest,czyli on musi dla kogoś pracować prawda????czy to on jest szefem???? no ma facet tupet......jak policja łapie czlowieka to ten płaci mandat i dalej w trasę tak mi się przynajmniej wydaje......ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #69 dnia: 11 Października 2009, 22:44 »
Faktycznie jaja sobie robią nawet nie liczą się,że przez takie numery tracą przyszłych klientów.Właśnie spojrzałam w umowę i też nie mam wpisanego ile mają czasu na zmontowanie filmu:(:(:(:(Japcio życzę wytrwałości, bo ja na Waszym miejscu już bym działała i to ostro.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 11 Października 2009, 22:47 »
kurde ale co tu zrobić????facet ma takiego asa w rękawie,że hej,trzyma w dłoniach najważniejsza pamiątkę ze ślubu......

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #71 dnia: 11 Października 2009, 23:13 »
Czyli lepiej najpierw odebrać film a dopiero potem nawtykać  ;)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 12 Października 2009, 06:58 »
Oczywiście nie przyjechał..... Tel wyłączony, sms wysłane przeze mnie wczoraj nie dotarły (brak raportów).

karusia_85 Na Twoim miejscu skontaktowałabym się z nimi i poprosiła o aneks do umowy o terminie wykonania zlecenia. Nie popełniajcie naszego błędu (nie mam pojęcia, jak przeoczyliśmy ten punkt umowy), bo czeka Was to samo co nas.

Daruda toć to sam właściciel! kamerzysta na slubie był pracownikiem tej firmy, a obróbką zajmuje się sam szef.

« Ostatnia zmiana: 13 Października 2009, 13:23 wysłana przez Sylvi »

Offline Majax2
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #73 dnia: 12 Października 2009, 09:02 »
Bardzo nieładnie:(Może efekt wynagrodzi wam te nerwy.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 12 Października 2009, 21:53 »
no japcio my tez walczymy,mama dziś w końcu się dodzwoniła do kamerzysty,obiecał że się wywiąże do naszego przyjazdu i będzie płyta,trochę mnie to uspokoiło i oby tez wszystko w waszej sprawie znalazło pozytywne zakończenie i aby film był taaaaaak piękny.....;-)pozdrawiam

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 13 Października 2009, 13:48 »
a jak wyszło to was cenowo japciu???? noi czy te poprawki które szanowny małżonek będzie załatwiał to z tą sama firmą tak??? czy to będą jakieś dodatkowe koszta????.....kurcze japcio no szkoda,że płytka średnio wam się podoba,kurde no.......a czy np. to przemówienie teścia jest na tych roboczych płytkach????? no a z tym pokazywaniem ludzi w kościele to hmmmmmmmmmm czy kamera cały czas zwrócona jest na was i księdza?????dziwnie tak.Mam nadzieję,że R. zrobi z tym porządek i efekt końcowy usatysfakcjonuje Was bardzo bardzo,bardzo......

Offline Drzewko

• użytkownik
  • **
  • Zatrzymać chwilę!
  • data ślubu: 12 sierpnia dawno temu :-)
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Października 2009, 13:56 »
tym pokazywaniem ludzi w kościele to hmmmmmmmmmm

Sama ostatnio widziałam taki film z kościoła że wyglądało jakby kamerzysta został przymurowany i nic tylko ujęcia z tego jednego miejsca, goście widocznie tez mało fotogeniczni byli bo ich nie pokazał a czekałam na swoją "piekną buzię" aby ją ujrzeć  :D ( siedziałam w pierwszych ławkach).

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Października 2009, 14:04 »
no moim zdaniem jakby kamerzysta raz przejechał po gościach to byłoby ok,wiadomo to nie oni są najważniejsi w tej chwili,ale miło by było po latach sobie przypomnieć kto się zjawił na ślubie.......pamiętam tez fajne ujęcia z kościoła miała nasza wczasowiczka justyś.....jak jej rodzice trzymali się za rączki w momencie przyrzeczenia małżeńskiego...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Października 2009, 15:12 »
No to już sama nie wiem, mają fajne filmiki pokazane na stronie www. No właśnie, a życie pokazuje coś innego.

japcio, skoro tak długo czekałaś, a film mimo wszystko Wam się nie podoba to chyba faktycznie należałoby odradzać. Pytanie brzmi, czy gdybyście nie naciskali i dali Im jeszcze czas (miesiąc?  ??? ) to czy film by wyglądał inaczej?  :drapanie:

Przykro mi Kochana, że tak wyszło... :( A mąż zwrócił się do kamerzysty z EMOTION czy jakiegoś innego w celu poprawienia filmu?

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Października 2009, 15:58 »
Mysi, nie naciskaliśmy! Podczas spotkania mówiono nam o 4 tygodniach, więc zadzwoniłam się zapytać (nie pamiętam dokładnie kiedy) czy film jest gotowy. Sami zaproponowali spotkanie.....

Zresztą nieważne. Szkoda nerwów. Nie chce mi się już myśleć o filmie. Wszystko w rękach męża i tej samej firmy.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Października 2009, 16:01 »
W takim razie nie ma co gdybać, po prostu są beznadziejni. Pod względem traktowania klienta to już w ogóle...  :-[

Przykro mi japcio, ale masz racje - szkoda nerwów  :-*

Dziękuję, że nam o tym napisałaś, już wiem, że od nich nie chcę kamerzysty  >:(

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Października 2009, 19:31 »
Japcio - warto im powiedzieć, że jeśli film nie będzie spełniał Waszych oczekiwań - "obsmarujecie" ich na każdym forum. Jak widać jest to potężna broń.
Ja sama mam podpisana umowę z nimi, ale polecam innego kamerzystę, który jest moim znajomym i będzie gościem na ślubie. Zainteresowanym mogę podać namiary.
Co do Emotion, to mam zamiar zarządać, aby film kręcił właściciel, bo w czasie rozmowy nie było mowy o tym, że film nagrywa jakiś pracownik. Nie wiadomo jakie miał doświadczenie - może stąd ten drżący obraz..
Mam nadzieje, że wszystko da się poprawić.
Pozdrawiam

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 13 Października 2009, 20:05 »
kurcze dziewczyny, ale macie przeboje z kamerzystami :/ współczuje wam, ale Japcio super, że amcie też materiały robocze, bo nie wszyscy je daja

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #83 dnia: 13 Października 2009, 20:14 »
japcio - szczerze Wam współczuję tej całej historii  :-[ i życzę żeby jako zadośćuczynienie chociaż naprawdę starali się Wam uzupełnić i poprawić ten film tak dobrze jak się tylko da. Mimo wszystko dziękujemy za Twoją opinię. Na pewno wiele par z nich skorzysta. My ososbiście właśnie co podpisaliśmy umowę na film w przyszłym roku, z Aimartem, ale bardzo długo wahałam się czy nie wziąć Emotion. Ostatecznie zadecydowała intuicja. Ale gdybym przeczytała Twoje posty jeszcze dwa tygodnie temu, to wogóle bym się nad nimi już nie zastanawiała. I muszę przyznać, że w życiu bym nie pomyślała, że to tacy niepoważni ludzie. Na spotkaniu też byliśmy pod wrażeniem ich filmów - teledyski extra, pomysł świetny, a przede wszystkim - i to teraz dla mnie najbardziej szokujące - że facet tłumaczył nam, że jako nieliczny używa cały czas stabilizatora, dzięki któremu obraz dosłownie płynie, żadnego trzęsienia. Pan Leszek z Aimartu mówił nam póżniej z kolei, że to niemożliwe, bo nikt tyle godzin nie wytrzyma, ręka drętwieje już po 20min. I chyba miał rację. Sami może też będziemy za rok rozczarowani, pocieszające jest jedynie to, że Aimart zaznacza w umowie możliwość jednej korekty filmu zaraz po odbiorze. Mam tylko nadzieję, że ta jedna wystarczy...  ::)

Daj nam znać, czy udało się im film porządnie "poprawić". Niech sobie już go trzymają do bólu, byleby wreszcie zrobili go dobrze

Trzymam kciuki!!!! I głowa do góry! Najważniejsze są Wasze wspomnienia - te są bezcenne! ;)

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #84 dnia: 13 Października 2009, 20:25 »
szczerze mówiąc- zaczęłam zastanawiać się nad wypowiedzeniem umowy... żadnej kaucji nie wpłacaliśmy..

Offline syla:)

• forumowicz
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #85 dnia: 13 Października 2009, 21:58 »
A czy ktoś może korzystał z usług Arboris?

Offline Majax2
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #86 dnia: 14 Października 2009, 10:15 »
Za wypowidzenie umowy sie placi.Moze to jednorazowa wpadka,bo jakos wczesiej same pozytywne komentarze byly wypisywane na forum na temat tej firmy.

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #87 dnia: 14 Października 2009, 10:48 »
Właściciel powiedział, że jeśli zdarzy się coś nieprzewidzianego i z dużym wyprzedzeniem zrezygnujemy z usług, to nie ponosimy kosztów.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 14 Października 2009, 13:34 »
moim zdaniem jeśli się nie wpłacało żadnej kaucji to i żadnych opłat z tytułu zerwania umowy chyba nie powinno być......ale tez to już wczoraj chciałam dziewczynki napisać,może nie warto zrywać umów czy się przedwcześnie denerwować,tak jak piszą dziewczyny do tej pory każdy był zadowolony z tej firmy i jak się tak czytało posty to wiele dziewczyn korzystało z ich usług. każdy tez wymaga czegoś innego od filmu i tego co na nim będzie.....jeden ma większe oczekiwania drugi mniejsze....Najważniejsze jest jednak to,że każda z Nas ma prawo do szacunku ze strony drugiej strony,która świadczy nam pewną usługę.....

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 14 Października 2009, 20:15 »
 WAŻNE !!!  

Drogie Forumki, pospieszyłam się z napisaniem opinii nt. kamerzysty. Jesteśmy po spotkaniu z nimi i jestem winna Wam kilka wyjaśnień.

Gdy dostaliśmy film, zostaliśmy poinformowani, że w razie jakichkolwiek niedociągnięć, mamy miesiąc na zgłoszenie uwag. Film zostanie wtedy poprawiony i przedstawiony nam do akceptacji. W poniedziałek dostaliśmy film, obejrzeliśmy go i znaleźliśmy kilka rzeczy, które nam nie przypadły do gustu. Mąż skontaktował się z firmą następnego dnia. A ja, kierowana emocjami, niepotrzebnie przedstawiłam na Forum szereg negatywnych, nie do końca przemyślanych opinii nt. kamerzysty.

Dziś miało miejsce spotkanie z firmą, podczas którego wyjaśniliśmy sobie zaistniałą sytuację. Obie strony przyznały się do popełnionych błędów. Merytorycznie obgadaliśmy poprawki i z wiarą na dobry rezultat czekamy na ostateczną wersję filmu. A najważniejsze jest to, że odbyło się to w miłej atmosferze.

Poprzez Forum pragnę przeprosić osoby urażone moim poprzednim postem. Proszę też o zrozumienie. Ślub i wesele to jedno z najważniejszych wydarzenie  w życiu człowieka i chce się, aby wszystko było idealne. Dlatego czasem zdarza się człowiekowi posunąć za daleko.