Pozwolę sobie jeszcze zapytać - podpisuje się tą panią jakąś umowę? nie ma możliwości,że wytnie jakis numer i np. sukni na czas nie uszyje?
Można jej pokazać dowolną suknię i ją uszyje?
Tak, podpisuje się umowę wpłacając zaliczkę na materiał. W umowie jest podana konkretna data do której to na pewno suknia będzie gotowa. Nie ma szans że zostaniesz na lodzie. Spokojnie

Można pokazać dowolną suknię (ja też sama sobie wybrałam)- można pokazać zdjęcie, samej narysować projekt, lub coś wymyślić wspólnie z krawcową. Pani Arleta sama proponuje materiały, dobrze się na tym zna, mi dobrała idealnie do projektu
Powiem Wam dziewczyny, że na początku też byłam za tym, aby sukienkę uszyła mi krawcowa, dopóki nie wyruszyłam na poszukiwania swojej wymarzonej sukni. . . teraz są duże wyprzedaże w salonach i swoją kreację kupiłam za 500zł + 200zł za przeróbki. Może warto przejść się po salonach
? Zawsze taniej 
Zeszłam kilka salonów i niestety już jest po promocjach, zostały same że tak powiem brzydko 'resztki'. Tylko jedna suknia mi się spodobała (za 1800zł) ale żadna nie była tak piękna jak ta wybrana przeze mnie ze zdjęcia. Tym bardziej że w sukni szytej na miarę indywidualnie mam pewność że:
-jest wyjątkowa i jedyna
-szyta idealnie na moje wymiary
-sama wybieram jej kolor, ozdoby, fason i wprowadzam poprawki- decyduję czy ma być wiązana, czy ma mieć tren itd.
-jest uszyta z sercem, jest dziełem sztuki
-jest nowa
Przyznam szczerze że nie widziałam jeszcze pięknej sukni za 500zł, ale może akurat trafiłaś. Ja już miałam wybrany model i niestety lub stety ale nie mam 5tys na suknię.
p. s. Byłaś może kiedyś na forum nerwicy?