Autor Wątek: KRAWCOWA ---SZCZECIN  (Przeczytany 72552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andziek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
Odp: KRAWCOWA ---SZCZECIN
« Odpowiedź #90 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:22 »
wklej zdjęcie jak możesz

Offline adaczekolada
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09
« Odpowiedź #91 dnia: 27 Sierpnia 2011, 18:20 »
mogłabym również prosić o kontakt do Pani Agnieszki? : )

Offline vicky55
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #92 dnia: 7 Września 2011, 11:09 »
i ja proszę na prv

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #93 dnia: 3 Listopada 2011, 22:45 »
Rowniez bardzo prosze o kontakt do polecanych pan.  
planujemy slub na kwiecien/maj 2012 . .  nie bede miala mozliwosci zbyt czestych przymiarek, wiec szukam osoby z polecenia, ktorej bedzie mozna zaufac
. . i raczej dogladac niz 'patrzec na rece' czy martwic sie, ze jednak tydzien przed slubem zostanie sie z niczym.

Offline agniesia01

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #94 dnia: 9 Listopada 2011, 10:57 »
Również prosze o nr Pani Agnieszki :)

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 sierpień 2012
« Odpowiedź #95 dnia: 9 Listopada 2011, 15:56 »
Proszę o kontakt do Pani Agnieszki i Pani Arlety, najlepiej adresy e-mail jeśli mają.
Pozdrawiam. 

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 10 Listopada 2011, 19:28 »
Wybrałam Panią Arletkę.  Myślę że to słuszny wybór.
Jakieś opinie?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Listopada 2011, 12:23 »
hej dziewuszki,

dostalam namiary mailowe do p.  Agnieszki - dziekuje! :)
mail wlasnie poszedl. .  czy moglabym tez prosic o kontakt do p.  Arlety i innych sprawdzonych pan?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 16 Listopada 2011, 16:45 »
 ..wiecie co
.. moze jestem jakas niepowazna.. ale wydawalo mi sie, ze probujac szyc suknie u krawcowej jestem w stanie obnizyc jej cene do +/- 1500 zl, no moze do 2000 max. a tymczasem, po przeslaniu zdjec i zapytan do 3 pań ujrzalam ceny w obrebie 2-2,5tysiaca..
czy za tyle przypadkien nie ma szansy kupic sukni w salonie? (jestem totalnie niezorientowana). (jedynie pani Malgosia wycenila sukienke na ok 1600 ale zaznaczyla ze kursuje miedzy W-wa a Sznem, co mnie troche niepokoi, bo czas ucieka, a dolatywanie na przymiarki bedzie maxymalnie 2 razy pewnie przed slubem.. troche za duze ryzyko jak dla mnie)
przyszla tesciowa "absolutnie tego nie widzi" bo przymiarki, bo malo czasu, bo na odleglosc, bo niewiadomo co z tego uszyja..
wczoraj przeszlam sie do jednego punktu 'krawieckiego' tutaj, w irlandii, ale nie mialam ze soba zdjecia suknie wiec tylko orientacyjnie spytalam o ceny.. no i uslyszalam ze tak ok 1-2tys euro.. no to juz zdecydowanie odpada. to juz taniej przeleciec sie na pare przymiarek.. albo kupic cos z salonu..
troche sie martwie tym wszystkim.  Jak to jest z tymi cenami? kiedy sa jakies wyprzedaze? czy ktoras z Was szyla suknie "na odleglosc"? zdalo to egzamin?
ps. chetnie wrzucilabym zdjecie mojej 'wymarzonej sukienki' ale nie wiem jak :/
ps2. tu mi google znalazlo te fotki http://www.bestbridalprices.com/images/lasposa/2011/large/Dorothy.html

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Listopada 2011, 19:26 »
Droga lusi,specyfika branży ślubnej jest niestety taka że suknie do tanich nie należą.Składa się na to wiele czynników.Skoro aż trzy krawcowe podobnie wyceniły ci suknię ,to myślę że warto szyć,bo zapewne  oryginał kosztuje ok 6 tys.Zawsze możesz uszyć przez  allegro za  ok.500 zł ale jestem pewna że przyślą ci szmatkę.W salonach są wyprzedaże,akurat ta pora.Niedawno kursowałam po salonach z  koleżanką i  mierzyłyśmy co nieco.Ceny przecenionych sukien  to nawet i 500 zł,ale jestem pewna że ci się nie spodobają,bo to są najprostsze fasony z niezbyt wyszukanych tkanin.Zresztą fasony też niezbyt modne.Pomyśl,czy chcesz być zadowolona w  dniu ślubu i mieć piękną suknię czy może ślub pełen przykrych niespodzianek.Życzę ci udanej decyzji i trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia.A tak na marginesie,suknię wybrałaś przecudowną :) ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 17 Listopada 2011, 09:30 »
Proponuję udać się do Justyny na Niebuszewie w Szczecinie, ceny bardzo rozsądne.
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Listopada 2011, 16:05 »
Byłam na spotkaniu u Pani Arlety i jestem BARDZO zadowolona, mam pewność że mogę powierzyć tej Pani szycie mojej sukni- pełen profesjonalizm z jej strony! Dodam, że moja suknia (ja wprowadzam tylko poprawki) jest z nowej kolekcji (jeszcze niedostępnej) i jej koszt w salonie będzie około 5tys, Pani Arleta uszyje mi taką za 1500zł plus zdobienia czy ok 1800zł.  Jestem zachwycona i już się nie mogę doczekać   ;D  A propo czekamy na kolejne zlecenia żeby na raz materiał zamówić, więc dziewczyny- polecam !

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Listopada 2011, 16:07 »
a mogłabyś wysłać mi namiary do tej pani? planuję szyć w Justynie, ale kto wie... :-)

emm-a@wp.pl
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 25 Listopada 2011, 16:16 »
Jasne, już wysyłam  :) I szczerze polecam. 

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Listopada 2011, 16:27 »
Pozwolę sobie jeszcze zapytać - podpisuje się tą panią jakąś umowę? nie ma możliwości,że wytnie jakis numer i np. sukni na czas nie uszyje?
Można jej pokazać dowolną suknię i ją uszyje?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline agniesia01

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Listopada 2011, 16:31 »
Powiem Wam dziewczyny, że na początku też byłam za tym, aby sukienkę uszyła mi krawcowa, dopóki nie wyruszyłam na poszukiwania swojej wymarzonej sukni...teraz są duże wyprzedaże w salonach i swoją kreację kupiłam za 500zł + 200zł za przeróbki. Może warto przejść się po salonach ;) ? Zawsze taniej ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Listopada 2011, 16:37 »
:-) no tak, ja już przeszłam się po salonach, do niektórych zajrzałam nawet kilkakrotnie ;-) po prostu chyba sama do końca nie wiem,czego chcę...
Choć od jakiegoś czasu mam ten sam projekt sukni w głowie :-) gdybym taką w salonie znalazła, z pewnością bym kupiła :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Listopada 2011, 18:55 »
Cytat: emm-a link=topic=14342. msg1622024#msg1622024 date=1322234872
Pozwolę sobie jeszcze zapytać - podpisuje się tą panią jakąś umowę? nie ma możliwości,że wytnie jakis numer i np.  sukni na czas nie uszyje?
Można jej pokazać dowolną suknię i ją uszyje?

Tak, podpisuje się umowę wpłacając zaliczkę na materiał.  W umowie jest podana konkretna data do której to na pewno suknia będzie gotowa.  Nie ma szans że zostaniesz na lodzie.  Spokojnie  :) Można pokazać dowolną suknię (ja też sama sobie wybrałam)- można pokazać zdjęcie, samej narysować projekt, lub coś wymyślić wspólnie z krawcową.  Pani Arleta sama proponuje materiały, dobrze się na tym zna, mi dobrała idealnie do projektu  :)

Cytat: agniesia01 link=topic=14342. msg1622026#msg1622026 date=1322235101
Powiem Wam dziewczyny, że na początku też byłam za tym, aby sukienkę uszyła mi krawcowa, dopóki nie wyruszyłam na poszukiwania swojej wymarzonej sukni. . . teraz są duże wyprzedaże w salonach i swoją kreację kupiłam za 500zł + 200zł za przeróbki.  Może warto przejść się po salonach ;) ? Zawsze taniej ;)

Zeszłam kilka salonów i niestety już jest po promocjach, zostały same że tak powiem brzydko 'resztki'.  Tylko jedna suknia mi się spodobała (za 1800zł) ale żadna nie była tak piękna jak ta wybrana przeze mnie ze zdjęcia.  Tym bardziej że w sukni szytej na miarę indywidualnie mam pewność że:
-jest wyjątkowa i jedyna
-szyta idealnie na moje wymiary
-sama wybieram jej kolor, ozdoby, fason i wprowadzam poprawki- decyduję czy ma być wiązana, czy ma mieć tren itd.
-jest uszyta z sercem, jest dziełem sztuki
-jest nowa
Przyznam szczerze że nie widziałam jeszcze pięknej sukni za 500zł, ale może akurat trafiłaś.  Ja już miałam wybrany model i niestety lub stety ale nie mam 5tys na suknię.
p. s.  Byłaś może kiedyś na forum nerwicy?  ;)

Offline agniesia01

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Listopada 2011, 19:52 »
Tak byłam na tym forum ;)

Jak najbardziej popieram Was dziewczyny w zaletach szycia. Moje ustrzelenie sukni za 500zł było przypadkiem. Nie miałam zamiaru kupić, ale kiedy ją zobaczyłam to była to ta jedyna o której marzyłam i która mimo wszystko zostanie dopasowana do mnie idealnie ;) Faktycznie trafiło mi się i nie wydaje mi się, żeby była tą "brzydką resztką" :)

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Listopada 2011, 21:28 »
Ja nie mówię że nie można trafić, pewnie można, tym bardziej gratuluję  ;D Tyle że ja jak szukałam to już same resztki były i to wcale nie takie tanie bo każda ok 2 tys.  Pochwal się kreacją!  :)
Napiszę Ci na pw, bo też byłam na tym forum, nawet pisałyśmy ze sobą  :) :) :)

Offline grrr
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj
« Odpowiedź #110 dnia: 20 Grudnia 2011, 10:05 »
Będę wdzięczna za przesłanie na priv namiarów na dobre krawcowe :)
p.  Arleta lub inne sprawdzone :)
dzięki!

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #111 dnia: 12 Stycznia 2012, 14:26 »
Witam.  Prosiłabym o podanie namiarów do p.  Małgosi (Axela2008, Twoja suknia jest boska, moje marzenie:D) oraz do Pani Arlety.  Mój adres mail kattie1989@wp. pl z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #112 dnia: 12 Stycznia 2012, 17:23 »
truelove dziękuję ;]
oto mail, kiedyś miała stronę internetową ale widzę że nie aktywna już.

moją suknię mam zamiar nie długo wystawiać na aukcję, także jakby co zapraszam. Na pewno trzeba by było w niej wymienić dwa fiszbiny w gorsecie, bo odkształcają się do pierwszej właścicielki :P
no i zawsze można zmienić aplikację lub zlikwidować na gorsecie ;]
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #113 dnia: 12 Stycznia 2012, 17:39 »
Dziękuję za odpowiedź, jednakże nie otrzymałam adresu mail do p.  Małgosi :( mogłabyś spróbować jeszcze raz ? ( kattie1989@wp. pl ) ;) a co do Twojej aukcji, to życzę Ci powodzenia.  Na pewno suknia szybko zejdzie, bo jest przecudna!! Ale niestety mnie czeka jeszcze długa droga odchudzania, więc na razie jedynie rozglądam się za suknią, aniżeli planuję kupić :P ale dziękuję za info! :) Pozdrawiam

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #114 dnia: 12 Stycznia 2012, 17:49 »
pearlline@o2. pl

;] w takim razie życzę powodzenia w odchudzaniu ;]
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline lidiii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Stycznia 2012, 22:24 »
czy mogę prosić o namiar na p.  Arletę? lidiii@o2. pl z góry dzięki

Offline sara2083
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.06.2012
« Odpowiedź #116 dnia: 30 Stycznia 2012, 09:43 »
Witam! Najlepsza krawcowa w Szczecinie, to Basia Olejniczak.  Od zawsze sobie szyje, a u niej od dwóch lat.  Moja figura nie jest idealna, a. . . .  lubię wyglądać oryginalnie i szczupło.  Byłam w Szczecinie u nie jednej krawieckiej.  Pani Basia jest po prostu boska! Wszystko wyjaśni, podpowie, pokaże.  Moja suknia ślubna będzie gotowa w kwietniu.  Już nie mogę się doczekać pierwszej przymiarki. . . . .  Trochę trudno u niej z wolnymi terminami. . .

Offline małgorzatka123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.10.2011
« Odpowiedź #117 dnia: 26 Lutego 2012, 21:51 »
Witam ;-)
Ja przerabiałam sukienkę ślubną u krawcowej na niebuszewie a dokładnie na Ul.  Chopina.  Byłam bardzo zadowolona bo za przerobienie dość sporej części sukienki zapłaciłam tylko 200 zł.  Uszyła mi również bolerko i welon o wiele taniej niż bym zapłaciła w salonie ;-).  Jeżeli chcecie jakieś namiary to mogę wam napisać na priv. 
Pozdrawiam ;-)

Offline mikaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.07.2012
« Odpowiedź #118 dnia: 19 Marca 2012, 11:22 »
Witam, czy mogłabym prosić o najlepiej meile lub numery telefonów do Pani Agnieszki, Pani Malgosi i Pani Arlety??Muszę poprawić swoją suknie. .  Moj meil: monei87@wp. pl Z góry dziekuję i pozdrawiam! :)

Offline vicky55
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #119 dnia: 19 Marca 2012, 14:41 »
Panią Arletę polecam z calego serca, znajdziesz wpisujac w google Arleta Rucka Szczecin ul.Maczka