Autor Wątek: Spełnione marzenie Ani i Rafała ... będziemy rodzicami :)  (Przeczytany 150355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
Odp: Spełnione marzenie Ani i Rafała ... będziemy rodzicami :)
« Odpowiedź #600 dnia: 14 Lipca 2009, 14:08 »
Witam wtorkowo :)

Ja własnie wcinam sobie chińszczyzne :P .. mniam pychaaaaaaaa ...

A tak pozatym to mam nieziemską ochote na karmi :P kawowe tylko niebardzo wiem czy w ciąży takie piwko pozna pic ...bo ono bezalkoholowe jest ??? moja kuzynka piła to karmi jak karmila piersia i jak była w ciązy podobno gin jej pozwolił bo jest bez alkoholu ... co myślicie dziewczyny ... ??? taka mam ochote na niego :P

Wczoraj jak juzlezelismy w wyrku mąż nie mogł sie nadziwic jak ten mały szkrab tak sie wierci w brzuchu ... no wczoraj Alanek przeszedł samego siebie heeheh ...nie wiem co on probował ale chyba chciał sie przekręcic ale cos mu nie wychodziło :P probował jakies 30 min przy czym ja zostałam skopana po zebrach i do teraz je czuje ehhehe ... ale tez sie usmialismy :)

Tak wogóle miałam dzisiaj dziwny sen ..śniło mi sie że przez brzuch było widać Alanka a ze ja bardzo chciałam go dotknąć to sobie go wyciągnełam z brzucha ... potem nie mogłam go włozyc i tak zostal juz z nami ... był to wczesniak oczywiscie  :P .. pojechałam do szpitala zebymi lozysko wyciągneli ... zbadali alanka iobudziłam sie :) sen głupi i to bardzo

Teraz ide luknąć co u Was
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #601 dnia: 14 Lipca 2009, 14:12 »
Ale miałaś sen!!!
A wiesz, mi coś podobnego się śniło jakiś czas temu. Nie pamiętam dokładnie, ale na pewno nie było do mądre :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #602 dnia: 14 Lipca 2009, 14:50 »
Co do karmi to nie jestem pewna czy można...

Sen miałaś niezły :)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #603 dnia: 14 Lipca 2009, 21:29 »
Jednak z karmi zrezygnowałam jakoś ochota mi przeszła :)

Jak już wiecie za miesiąc jedziemy do Poznania a raczej za poznań bo do Słupcy na wesele ... moj mąz dzisiaj stwierdził ze chyba ajerek musi przymierzyc ...bo troszke mu sie przytyło...no to ja mu daje ten ajerek on wkłada a tu muka hehehe zamały :P Rafał sie zdenerwował ze az tak przytył no ale wiadomo jak juz nie pali to wiecej je ...noa le codziennie cwiczy wiec powinien miec jakąs tam forme i fiurke :) ...teraz kombinuje zkąd by tu ajerek wytrzasnąć ...no bo wiadomo on nie pracuje jest na etapie szukania jakiej kolwiek roboty ...a tu sie okazuje ze ajerek za mały ... wiec mamy mały dylemat ... trzeba albo schudnąć albo odkładac na garnitur ... jak wiadomo slubnego nie załozy bo jest bardzo jasny i niebardzo na czyjes wesele zakładac jasny gajerek wrrrrrrrrr teraz bede kombinowała co by tu zrobic.... niech to szlak z tą pracą ... zła jestem jak nic
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #604 dnia: 15 Lipca 2009, 09:25 »
Ja nie widzę żadnego problemu w zakładaniu jasnego gajerka na czyjeś wesele zwłaszcza w lato :)

Ale faktycznie, jak się nie mieści to trzeba coś wykombinować :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #605 dnia: 15 Lipca 2009, 09:31 »
Ja nie widzę żadnego problemu w zakładaniu jasnego gajerka na czyjeś wesele zwłaszcza w lato :)

Ja też absolutnie nie widze... zawsze można też łamany zrobic... My bylismy w Angli na weselu w kwietniu i mój mąż założył czarne spodnie i swoja jasna marynarke ślubną. W jasny garniaku całym też bywał.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #606 dnia: 15 Lipca 2009, 10:15 »
Ja też widziałam na innych weselach Panów w jasnych gajerkach. I nie wyglądało to źle.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #607 dnia: 15 Lipca 2009, 13:19 »
Witam środowo :P

Co do ajerka Rafał niebardzo chce zakładać jasny bo on jest bardzo jasny  zaraz Wam pokaze zdjęcia

Stwierdzilismy ze albo kupimy nowy gajerek albo załozy ojca z tym ze niewiadomo czy tez sie zmiesci heheehhe trzeba by było przymierzyc hehe

Ale dzisiaj jest gorąco ....duszno i niewiem co mam ze sobą zrobić wdomu duchota na dworzu tosamo ... juz wypiłam 2 l wody i dalej mnie suszy .. czuje sie jak w piekle :( nogi troszke mi spuchły ... palce terz ... obrączka na palec juz mi nie wchodzi :( wszystko przez tą pogode ... ale jak jest zimno to tez nazekam wiec niewiadomo jaka miałaby ta pogoda byc :P

Dzisiaj na obiadek mielone z pieczarkami, buraczki, ziemniaczki i pyszny kompot z czereśni :) mężusiowi bedzie smakowało :)

A własnie Rafał poszedła dzisiaj do pracy, kolega mu załatwił ale jak narazie tylko na 3 dni ale lepsze to niz by sidział ciągle w domu :) ... pracuje dosłownie 2 min drogi od domu :) w takim parku :)

Dzisiaj jak sprzatałam, oczywiscie przy muzyce to alanek chyba sobie tanczył wbrzuszku ...tzn próbował bo juz nie ma chyba miejsca na fikanie koziołkow wiec tylko machał rączkami i nozkami heheh przynajmniej tak mi sie wydawało

A wczorajwieczorekiemmiałam wrazenie ze mnie drapie od środka strasznie dziwne uczucie...ale przynajmniej wiem w jakiej pozycji mniejwięcej lezy :)

a to zdjecie tego gajerka :) jak dla mnie za jasny :P
to jest jedyne zdjęcie na ktorym widac fakryczny kolor garnituru :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #608 dnia: 15 Lipca 2009, 13:21 »
faktycznie jasny, wygląda jak biały....

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #609 dnia: 15 Lipca 2009, 13:22 »
No własnie jest bardzo jasny dlatego tez
Rafał na wesele niechce go załozyc :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #610 dnia: 15 Lipca 2009, 13:41 »
A no faktycznie... bardzo, bardzo jasny... Ale z drugiej strony to tylko ma być na 1 okazję? Przecież typowo biały nie jest. Jak dla mnie jak jest dobry to może założyć.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #611 dnia: 15 Lipca 2009, 15:56 »
Rzeczywiście... to taki ślubny ;)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #612 dnia: 15 Lipca 2009, 18:37 »
Problem garnituru rozwiązany :) ...Rafał powiedział ze załozy ten jasny gajerek a dokładniej zalozy tylko spodnie koszule i krawat ...marynarke zalozy tylko do kościoła :) bardzo sie ciesze z takiego rozwiązania ...teraz tylko musze pilnować zeby mi bardziej nie przytył bo i w ten gajerek sie nie zmiesci :P wystarczy tylko dać garnitur do czyszczenia bo od dnia ślubu nie był czyszczony :P jakos niebyło potrzeby hehehe tak samo z moja suknią ciągle wisi w pokrowcu niewyczyszczona :P

idezobaczyc co u Was
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #613 dnia: 16 Lipca 2009, 12:55 »
Witam czwartkowo

dzisiaj wskoczyliśmy w 8 okienko :) :skacza:

Niemogę sie doczekac jutrzejszego dnia ... jutro chyba juz ostatnie USG ... niestety ide na nie sama bo misiak w pracy bedzie i niestety nie bedzie mogł sie urwać ...no szkoda ...ale zobaczy sobie przynajmniej zdjęcia :)

Jutro też wizyta u diabetologa ..mam nadzieje ze nie zwiększy mi jednostek insuliny ... no i musze sie go zapytac czy moge sie kłuć w innemiejsce jak w  brzuch ... bo tylko se siniaki na brzuchu robie a zresztą boje kłuc sie w brzuszek mam wrazenie ze kłuje Alanka

Wczoraj dzwoniłam do kuzynki zeby potwierdzic jej ze bedziemy na weselu :) bardzo sie ucieszyła bo myślała ze nie przyjedziemy ... okazało sie ze Emila jest akurat w Turcji ..pojechali sobie na podroz przedślubna odstresowac sie :) takim to dobrze :)

Dzisiaj na obiadek mąż zazyczył sobie zupke kartoflanke :) bardzo dobrze bo szybko sie ją robi :)

Jutro miedzy wizyta u diabetologa a wizyta u ginka skocze sobie na Wojska Polskiego do hurtowni butów moze znajde jakies eleganckie japonki ??? bo w innne buty jak mi spuchną nogi sie nie zmieszcze :P

Teraz iide luknąc co u Was kochane  :-* :-* :-* :-* czwartkowe
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #614 dnia: 16 Lipca 2009, 13:03 »
Aniu gratuluje 8 okienka! :)))

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #615 dnia: 16 Lipca 2009, 18:01 »
Gratuluję 8 okienka!

A kiedy masz wesele kuzynki? Ja mojej też potwierdziłam z 1,5 miesiąca temu, ale niestety musiałam ostatecznie odmówić, czego żałuję. Tyle, że wesele wypadało na koniec 36 tc i wiązało się z podróżą 300 km w jedną stronę. Gdyby było na miejscu, pewnie bym się poturlała.

Wyczekujemy zatem jutro wieści z USG!

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #616 dnia: 16 Lipca 2009, 19:02 »
Gratulacje 8 okienka :) jak ten czas leci - hehe.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #617 dnia: 16 Lipca 2009, 19:14 »
Lemmy wesele mamy 15 sierpnia za Poznaniem w słupcy koło konina ...wygląda na to ze to bedzie 35tc ... jak narazie ginka nie ma zastrzezen co dowyjazdu  31  lipca kolejna wizyta i sie okaze :) ale z tego co wiem to 2 dni przed wyjazdem mam sie zapisac na wizyte zeby sprawdzic czy wszystko jest wporządku :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #618 dnia: 16 Lipca 2009, 19:32 »
To życzę Ci, żebyś czuła się dobrze :)
Ja też planowałam wypytać lekarza o zgodę, ale ostatecznie sama zdecydowałam, że nie. No, ale powiem Ci szczerze, że jeszcze 2 tygodnie wcześniej bym pojechała i się nie zastanawiała :) Po prostu przychodzi taki dzień, kiedy już faktycznie czujesz, że jesteś w ciąży :) Będę trzymać kciuki, żebyś śmiało mogła jechać! Ja jeszcze w 31 szalałam do 6 rano na weselu siostry!

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #619 dnia: 16 Lipca 2009, 20:06 »
No jak narazie czuje sie super .. zadnych dolegliwości ... kręgosłup nieboli wiec mam nadziejej ze tak pozostanie :)w sumie jeszcze 4 tyg i wszystko moze sie zmienic :) oby nie na gorsze :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
« Odpowiedź #620 dnia: 16 Lipca 2009, 22:18 »
oj biedactwo  :przytul: ja bym nie mogla sie tak kluc :-[ pewnie boli

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #621 dnia: 17 Lipca 2009, 11:55 »
Uważajcie kobitki na końcówkach na takie eskapady i to w lato... moja kumpela czuła się całą ciążę rewelacyjnie.... dziś z nią gadam i ma zakaz wychodzenia na spacery, pojawiło sie nagle rozwarcie (początek 35 tygodnia). Także myślę, że przed takim wyjazdem warto wybrać się do ginka.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #622 dnia: 17 Lipca 2009, 20:28 »
Witam :)
Ja już dawno po USG ... niestety zdjecia nie pokaze bo Alanek niechciał pokazać nic oprócz jąderek :P są wielkie i tylko takie zdjęcie mam ... bo mały odwrócił sie pleckami i miał nas gdzieś :P

oczywiście dalej potwierdzone ze to chłopak :)

A no i najwazniejsze Alanus waży juz 1669g ... gin powiedział ze waga ponizej normy ...no ale nie ma sie czym przejmować powinien wazy troszke wiecej :) ale przynajmniej wiemy ze nie urodzi sie klocek :)

Teraz spadam bo kuzynka u mnie :)

buziaki  :-* :-*

ortografia
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2009, 23:31 wysłana przez liliann »
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #623 dnia: 19 Lipca 2009, 15:15 »
A co tu u mnie tak cichutko ???

Wczoraj mieliśmy ognicho :) siedziałam w deszczu ale sie tym zbytnio nie przejmowałam ... bo było cieplutko ... i kiełbachy sie piekły :) piwo sie lało strumieniami heheh bo akurat urodziny kolesia były :) oczywiscie ja nie piłam heehe :)

a i własnie jak myslicie czy waga w 32 tc 1669g ... to jest naprawde mało ... mojej kolezanki corcia wazyła w 29tc 1900 ... kolezanki synek w 31 prawie 3 kilo :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #624 dnia: 19 Lipca 2009, 15:25 »
Wydaje mi się, że jest OK.
Moja Paulinka w 28 tygodniu ważyła 1145g. Lekarz powiedział, że teraz mniej wiecej co tydzień będzie przybierać 200g, czyli na 12 tygodni wychodziło 2400g, czyli w 40 tyg. ważyła by pewnie ok. 3500g. Jak dla mnie ta waga jest Ok :)
Jeżeli liczyć, że tygodniowo przybiera 200g, to w 31 może waży 1745. Jednak nie robiliśmy teraz USG więc nie wiem tego na pewno.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #625 dnia: 19 Lipca 2009, 15:29 »
No to mi wychodzi na to ze mały bedzie wazył 3300 ... tyle co ja jak sie urodziłam ... a wszyscy mi mowią ze bedzie klocek bo mam duzy brzuch... a tu sieokazuje ze mam duzo wod plodowych
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 19 Lipca 2009, 15:32 »
Za 9 tygodni się okaże, ile będzie ważyć Alanek.
Nie ma co się przejmować teraz jego wagą - jeszcze może nadrobić, że będzie klocusziem.
Ja osobiście wolałabym urodzić dziecko do 3500g :) nie wyobrażam sobie urodzić 4kg dziewczynki :) Tzn. jak będzie trzeba to się da radę :) ale łatwiej chyba mniejsze dziecko :)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #627 dnia: 19 Lipca 2009, 15:47 »
Lekarz mnie troszke przestraszył z tą wagą bo powiedział ze powinien wazyc około 2kg dlatego tak sie pytam ale ja osobiscie tak bardzo wagą sie nie przejmuje ... jak teraz szukałam na google wage dziecka to widziałam ze nik nie miał w 32 tg ponizej 2000g  :o masakra same klocuszki ...dlatego ja sie ciesze ze maly bedzie nie taki duzy jakto myslałam :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #628 dnia: 19 Lipca 2009, 18:01 »
Ja się urodziłam 2 tygodnie przed terminem i ważyłam 2kg.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #629 dnia: 19 Lipca 2009, 19:28 »
Morgan noto bardzo mało wazyłas ... ale i pewnie szybko wyskoczyłasjak taka kruszynka byłas :) ... ja to wazyłam 3300 i byłam ułozona posladkowo ...moja mama miała ze mna cesarke :P ... mam nadzieje ze mnie to ominie :)

Wogóle coraz częsciej mysle teraz o porodzie :) ... sstwierdziłam ze na początku sierpnia zaczne juz prać ciuszki i kompletować wyprawke do końca...no bo nigdy nie wiadomo kiedy Alanek zdecyduje sie przyjsc na świat ... niby teraz wszystkie dzieciaczki rodzą sie poterminie ale trzeba dmuchać na zimne :) i być na wszystko przygotowanym :)

Wozek kupujemy tak 2 tyg przed porodem czyli mniej wiecej w 38 tc mysle ze tak akurat bedzie :) i zamawiam wozek przez allegro :) jest taniej  no i cały komplet wtedy kupie razem z fotelikiem :)

Dzisiaj miałam znowu dziwny sen ... śniło mi się ze poszłam na kontrolne badania do gina przed slubem :) i okazało sie ze mam 10cm rozwarcia ...co dziwne ja nie miałam skurczy ... ginka wzieła takie szczypce chwyciła alanka z główke tymi szczypcami i wyciągneła go ::) hehehe i tego samego dnia dostalam dziecko do domku a nadrugi dzien pojechalismy na wesele ... takiego głupiego snu jeszcze nie miałam hehe

przed slubem tez miałam takie głupie sny ... i wszystko było wporządeczku mam nadziejej ze teraz tez tak bedzie :)

A co do mojej cukrzycy to Wam nie mowiłam ze jak byłam u diabetologa to był bardzo zadowolony z moich cukrów i nie zwieszył mi dawek insuliny :) z czego bardzo sie ciesze ...dzisiaj np. byłam w mc donaldzie zjadłam chikenburgera i duzego shejka waniliowego po godzince bez insuliny ( bo robiłam sobie mały eksperyment ) miałam cukier 128 :) czyli zmiesciłąm sie w normie :) ...jak tak dalej pojdzie to  nie bede musiala brac tej insuliny :) i mam nadzieje ze tak sie stanie :)

Dzisiaj kupiłam sobie na kolacje kaszke meczno ryzową truskawkową ..bo miałam straszną ochote na nią... od słodyczy juz sie tak troszke odzwyczaiłam ... wiec pewnie sie zasłodze :)

Teraz ide luknąc co u WAs ................ pewnie na orum pusto bo weekend :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm