Hej dziewczyny!!!
Tak jak obiecałam odwiedziłam dzisiaj poznańską Madonnie i zlustrowałam wasze wymarzone sukieneczki

Pisze o moich osobistych wrażeniach i na pewno są skażone moim subiektywnym gustem, chociaż postaram się przekazać informację jak najbardziej obiektywne i przydatne. Zaznaczam, że gustuję raczej w prostszych sukienkach. No to jedziemy:
mariposa sukienka
NALON z kolekcji Pronovias podobała mi się chyba najbardziej z tych trzech, które dla was oglądałam. Jest starannie wykończona i bardzo ozdobna ( z resztą wszystkie one są bardzo strojne ) Cała wyszywana jest drobnymi koralikami i perełkami, co nie zawsze widać na zdjęciach i wydaje mi się, że te perełki dodają jej uroku. Ma obłędny tren ( podpinany na kilka razy, co ważne, bo nie wygląda jak kaczy kuper) i jest w kształcie literki A, więc nie jest zbyt obcisła i nie powinna krępować ruchów. Mi bardzo przypadła do gustu kokardka pod biustem. Nowa sukienka kosztuje 5400 (na wszelki wypadek jeszcze tam zadzwoń, bo nie dam sobie reki uciąć, że to nie jest 3 na początku

a wypożyczenie połowę ceny, ale nie skracają sukienek, więc to nie dobrze dla niskich dziewczyn.
aagatkaa teraz twoje kiecki

Ogólnie one wszystkie trzy były z tego samego typu. Tez bardzo strojne i misternie ponaszywane, tyle że zarówno Dante jak i Palma tylko koralikami, ale po kolei!
San Patrick model PALMA bardziej mi się podobała z podanych przez Ciebie sukienek. Ma bardzo ładnie zrobione i super wyglądające odcięcie pod biustem. Ładnie to wygląda, mimo iz jest dosyć dużę. Ma tez najlepiej ze wszystkich podpinany tren, który swoją droga tez jest piękny. Podpina się go na całej długości tasiemki, która jest z tyłu wszerz sukienki na wysokości kolan. Koronka ładna, naszycia też. Jedna rzecz mnie zniechęciła do niej. Te tasiemki, ta co ją się wiąże na plecach, ta na wysokości biustu na plecach i ta z tyłu są zrobione z dziwnego, sztywnego i szorstkiego materiału, który w ogóle moim zdaniem nie pasuje do takiej sukienki, ale to raczej szczegół. Koszt sukienki 4490, wypożyczenie jak wyżej.
Pronovias model DANTE podobał mi się najmniej, mimo że całkiem fajne są takie zapięcia pod szyją, ale jestem prawie na stówę pewna że dlatego że był bardzo brudny i odpadało wykończenie miejscami. Widać model baaaardzo często mierzony i podniszczony egzemplarz, więc popularna

Tez cała wyszywana, same koraliki, tren podpinany chyba na dwa razy. Jak dla mnie zbyt wyraźny motyw listkowy na koronce. Kształt wąska literka A. Koszt 3800, wypożyczenie jak wyżej.
Mam nadzieję, że pomogłam. Jeżeli chcecie wiedzieć coś na co nie zwróciłam uwagi to piszcie, jeśli tylko pamiętam to odpowiem