Autor Wątek: Szczecin czerwiec 2010  (Przeczytany 84851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: Szczecin czerwiec 2010
« Odpowiedź #210 dnia: 28 Marca 2009, 10:44 »
Cześć dziewczynki :-*

Tak Malavi! salon ten sam! Madonna ;D

Baaaardzo Ci dziękuję!! Jesteś wielka! ;) :-*

Miłego dzionka życzę! :)

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #211 dnia: 28 Marca 2009, 10:48 »
czesc wam :)
aagatkaa ta suknia jest cudowna! naprawde piekna. ale ten koszt... strasznie droga! rowniez czekan na relacje malavi, czy w rzeczywistosci tez wyglada tak slicznie.
pozdrawiam caluski

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #212 dnia: 30 Marca 2009, 20:28 »
Hej dziewczyny!!!
Tak jak obiecałam odwiedziłam dzisiaj poznańską Madonnie i zlustrowałam wasze wymarzone sukieneczki :)

Pisze o moich osobistych wrażeniach i na pewno są skażone moim subiektywnym gustem, chociaż postaram się przekazać informację jak najbardziej obiektywne i przydatne. Zaznaczam, że gustuję raczej w prostszych sukienkach. No to jedziemy:

mariposa sukienka NALON z kolekcji Pronovias podobała mi się chyba najbardziej z tych trzech, które dla was oglądałam. Jest starannie wykończona i bardzo ozdobna ( z resztą wszystkie one są bardzo strojne ) Cała wyszywana jest drobnymi koralikami i perełkami, co nie zawsze widać na zdjęciach i wydaje mi się, że te perełki dodają jej uroku. Ma obłędny tren ( podpinany na kilka razy, co ważne, bo nie wygląda jak kaczy kuper) i jest w kształcie literki A, więc nie jest zbyt obcisła i nie powinna krępować ruchów. Mi bardzo przypadła do gustu kokardka pod biustem. Nowa sukienka kosztuje 5400 (na wszelki wypadek jeszcze tam zadzwoń, bo nie dam sobie reki uciąć, że to nie jest 3 na początku :) a wypożyczenie połowę ceny, ale nie skracają sukienek, więc to nie dobrze dla niskich dziewczyn.

aagatkaa teraz twoje kiecki :) Ogólnie one wszystkie trzy były z tego samego typu. Tez bardzo strojne i misternie ponaszywane, tyle że zarówno Dante jak i Palma tylko koralikami, ale po kolei!
San Patrick model PALMA bardziej mi się podobała z podanych przez Ciebie sukienek. Ma bardzo ładnie zrobione i super wyglądające odcięcie pod biustem. Ładnie to wygląda, mimo iz jest dosyć dużę. Ma tez najlepiej ze wszystkich podpinany tren, który swoją droga tez jest piękny. Podpina się go na całej długości tasiemki, która jest z tyłu wszerz sukienki na wysokości kolan. Koronka ładna, naszycia też. Jedna rzecz mnie zniechęciła do niej. Te tasiemki, ta co ją się wiąże na plecach, ta na wysokości biustu na plecach i ta z tyłu są zrobione z dziwnego, sztywnego i szorstkiego materiału, który w ogóle moim zdaniem nie pasuje do takiej sukienki, ale to raczej szczegół. Koszt sukienki 4490, wypożyczenie jak wyżej.
Pronovias model DANTE podobał mi się najmniej, mimo że całkiem fajne są takie zapięcia pod szyją, ale jestem prawie na stówę pewna że dlatego że był bardzo brudny i odpadało wykończenie miejscami. Widać model baaaardzo często mierzony i podniszczony egzemplarz, więc popularna  ;) Tez cała wyszywana, same koraliki, tren podpinany chyba na dwa razy. Jak dla mnie zbyt wyraźny motyw listkowy na koronce. Kształt wąska literka A. Koszt 3800, wypożyczenie jak wyżej.

Mam nadzieję, że pomogłam. Jeżeli chcecie wiedzieć coś na co nie zwróciłam uwagi to piszcie, jeśli tylko pamiętam to odpowiem :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 30 Marca 2009, 22:12 »
Malavi dziękuję Ci ogromnie!!! :Daje_kwiatka:  Jesteś wielka! :przytul:

Chciałam zapytać jeszcze o jedną sprawę: mówisz, że nie skracają sukienek, ale chodzi tylko o wypożyczane, czy o wszystkie??! Nowych nie skracają też?! ???

Jeszcze raz wielkie dzięki Kochana!! :-*
Miłego wieczorku życzę:)
Pozdrawiam buźka:)

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #214 dnia: 30 Marca 2009, 22:20 »
Jejku jakie drogie te kiecki...... ;/

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 30 Marca 2009, 22:31 »
Ale tu się fajnie suienkowo zrobiło :)

Buziaki dziewczynki dawno Was nie odwiedzałam  :-*

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #216 dnia: 30 Marca 2009, 22:50 »
aagatkaa :) tylko na wypożyczenie nie skracają. Jak kupisz to pewnie kombinują, żeby Ci ją dopasować. Może to być jednak trudne, bo są ślicznie wykańczane koronkami na końcu. Myślę jednak, że mają na to swó sposób  ;)

A kiecki drogie, nie ma co!

Ciesze się piłeczko, że jednak zaglądasz :)

Ja przy okazji tych kieckowych odwiedzin podziele się z wami moim nowym faworytem, Kiecka na zywo wygląda genialnie!  Zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Chodzi o atelier diagonal 1837

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #217 dnia: 30 Marca 2009, 23:05 »
Malavi piękna! Mierzyłam kiedyś sukienkę tej firmy i pamiętam, że była pięknie wykończona i świetnie się w niej czułam. Ta jest przecudna, taka "dostojna"...
A jak tam idą wasze sprawy poza-sukienkowe...u mnie wszystko stoi w miejscu/ No może poza tym, że wczoraj byliśmy w Gościńcu wypróbować jedzonko i jesteśmy zachwyceni.

Mam pytanko - kiedy będziecie wysyłać zaproszenia? Ja myślałam, ze tak w połowie marca i żeby do połowy maja potwierdzili....

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 30 Marca 2009, 23:35 »
Pewnie, że zaglądam :)
Malavi śliczna ta suknia :)

Oleńka a może wcześniej te zaproszenia?? Jedna forumka miała tak, ze jej kuzynka zrobiła wesele chyba tydzień czy dwa przed nią mimo iż wiedziała o jej ślubie!! Więc skoro i tak już macie termin i wszystko gotowe, to na początku roku możecie śmiało wysyłać - tak myślę :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 30 Marca 2009, 23:43 »
Malavi dzięki raz jeszcze! :-* Bardzo mi pomogłaś :) Masz u mnie piwko!  :pijaki: ;D

A sukienka piękna! Mi również podobają się gładziutkie, z takim połyskiem. Robią wrażenie ;)

Buziaki Piłeczko ;) :-*

Oleńko ja również myślę, że taki czas jest a w sam raz ;)
Chociaż może Piłeczka ma rację i zacząć już gdzieś w lutym? ;)

Pozdrawiam Was wszystkie!:)
Buziaki
Oleńka jeszcze takie pytanko do Ciebie ;)
Czy robicie może wesele w Dworku Hetmańskim??

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #220 dnia: 31 Marca 2009, 09:52 »
aagatkaaa- nie robimy w Dowrku, chcieliśmy ale już nie było wolnych terminów. Robimy w Gościńcu pod Aniołami.

Co do zaproszeń- pileczka - masz racje ! Już nam jedna ciotka powiedziała, że wcześniej ją ustnie zaprosili inni siostrzeńcy na ten sam dzień co my ;/ Tylko, że w tym przypadku-nie to żebym się przejmowała...hihi

buziaki

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 31 Marca 2009, 10:03 »
Oleńka no to dobrze ;) Bo już myślałam, że to Wy zwinęliście nam nasz termin!! ;) ;D hehe żartuję ;)
My właśnie chcieliśmy mieć w ten dzień co Wy, jednak tak jak mówisz, w Dworku było już zajęte.
Zmieniliśmy więc datę na 10 lipiec - bo tylko taki dzień był wolny w Dworku... No ale chyba dobrze się stało :D

Pozdrawiam:)

Offline mariposa221

• bywalec
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #222 dnia: 31 Marca 2009, 10:14 »
Dziękuję malavi za twoją cenną opinię. U mnie też masz piwko:) Sukienka faktycznie, bo kiedyś gdzieś czytałam kosztuję ponad 5 tys. A czy widziałaś może bolerko do niej? Ja mam 166 cm wzrostu i po diecie zrobiłam się jakby filigranowa. Myślisz, że ewentualnie gdybym nie kupiła używanej sukienki, to znalazłaby się na mnie do wypożyczenia? Może to głupie, bo tyle jeszcze czasu, ale ja już chciałabym mieć sukienkę przy sobie :)
Pozdrawiam wszystkie was ciepło!
Zaproszenia to ja już najchętniej bym wysłała. Jako że robię w piątek to powoli zaczynam wszystkich informować.

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #223 dnia: 31 Marca 2009, 11:40 »
Witam wszystkie forumowiczki!

Trafiłam na Wasz wątek przypadkowo.. śladami maliavi, która pozdrawiam:) Nadrobiłam wszystkie stronki i będe śledzić! Bardzo mi pomógł opis zespołow za który bardzo dziękuje! Obejrzałam suknie są po prostu cudne :o Jak narazie nie myślę o szczegółach typu stoły jednak chyba powinnam zacząć bo tego jest tak dużo ;) Skupiam się na mgr jak się obronie to zaczne planować planowac:)

PS nasze wesele odbędzie się w Duecie w piątek 4 czerwca 2010:) fotograf to Rafał Ogłaza,  rozmowa z Proboszczem wstępna była i wszystko ok:) no i to tyle jak narazie... co jeszcze powinnam załatwić na tym etapie? pewnie zespół.. miałam upatrzony ale mnie zwodzi.. więc mam zarezerwowany inny.. no tylko muszę się w końcu zdecydować.. i podpisać umowę ;)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #224 dnia: 31 Marca 2009, 12:30 »
Dziewczyny, wiecie z tym piwem to ja nie pogardze :) z przyjemnością je od was wyegzekwuję !!!
Kivi witamy!!! Ogłaza robi super zdjęcia.

Wieczorkiem napisze wiecęj bo dzisiaj mam dzień pozegnażń. Mój N. wyjeżdża za granicę na pół roku więc cały wieczór pewnie przerycze :*

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #225 dnia: 31 Marca 2009, 12:52 »
kivi p zazdroszcze p.Ogłazy!!! Mój termin miał już zajęty choć dzwoniłam do niego juz w lutym :( !! Masz piekne miejsce na wesele-też nam się tam podobało!

malavi- masz buziaka na pocieszenie. A tak na większe pocieszenie- jak ja bym chciała żeby mój N.choć na tydzień wyjechał...hihih

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 31 Marca 2009, 13:03 »
Witamy Kivi bardzo serdecznie :-*

A możesz zdradzić jaki to zespół Cię zwodzi, no i który wybierzesz?! :)

Myślę, że powinnaś jeszcze zająć się wideofilmowaniem i narazie będzie wszystko! ;)

Pozdrawiam serdecznie:)
BiednaMalavi!! :przytul:

Ja bez swojego bym chyba nie wytrzymała!! :'(
Chociaż mieszkamy ze sobą i pracujemy razem to i tak nam siebie mało! ;)

Na pocieszenie możemy skoczyć na to piwko! ;D :pijaki:

Trzymaj się Kochana!! :uscisk:

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #227 dnia: 31 Marca 2009, 13:23 »
A właśnie aagatkaaa -to dobry temat- a wy dziewczyny jak, mieszkacie już razem? My tak, od dwóch lat. Uważam, że to była dobra decyzja. A wy jaki macie pogląd na wspólne mieszkanie przed ślubem?

Co do piwka- ja tez się chętnie piszę.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 31 Marca 2009, 13:34 »
Oleńka zapraszamy! :D

A co do mieszkania, to zamieszkałam u mojego Ukochanego z Jego wielkiej prośby.
Mi ten pomysł nie wydawał się najlepszy, więc zwlekałam ile mogłam ;) No aż wreszcie się wprowadziłam ;D
Było to pod koniec października tamtego roku, więc nasz staż w tej kwestii jest dość krótki ;)
Ale mojemu Lubemu to wystarczyło, bo w grudniu mi się oświadczył!! ;D ;D ;D

Zaraz będzie pół roku jak ze sobą mieszkamy i mogę powiedzieć, że to jednak był świetny pomysł! ;)
Jest to super doświadczenie, chociażby i z tego względu, że jesteśmy ze sobą króciutko, bo rok czasu i dzięki temu widzimy swoje zachowania, przyzwyczajenia, poznaliśmy się baaardzo dobrze. No i przekonaliśmy się, że żyć bez siebie nie możemy!! ;D

Tyle ;) Teraz Wasze historie! :D
Buźka!

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #229 dnia: 31 Marca 2009, 14:03 »
A u nas było tak- poznaliśmy się w kwietniu 2007, a od 1 czerwca tego samego roku mieszkamy razem ;D. Było to największe szaleństwo mojego życia i jak się okazało- najwłaściwsza decyzja jaką podjęłam! Uważam, że tylko tak można poznać człowieka- dzieląc z nim wszystko, złe dni i dobre, ranki i wieczory itd. Nie żałowałam decyzji ani przez chwilę.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 31 Marca 2009, 14:06 »
Oleńka zgadzam się z Tobą w stu procentach!! ;D

No i rzeczywiście szaleństwo! po niecałych 2 miesiącach?! :o hehe ;)
Ale gratuluję odwagi i jak widać, słusznego wyboru! ;)
Pozdrawiam:)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #231 dnia: 31 Marca 2009, 16:09 »
Mój N. właśnie dopakowuje do ogromnej walizy ostatnie pierdółki :) Mamy juz jedno takie rozstanie za sobą, bo ja pół roku w Wiedniu siedziałam, ale wcale mi przez to nie łatwiej bo wiem jak tęskniłam :) Zamieszkaliśmy razem właśnie po moim powrocie. Ja jestem dosyć niezależna i lubie swoje sam na sam, więć trochę się obwaiałam, ale jest ekstra. To najsuperowniejsza rzecz razem się budzić i zasypiać, robić obiadki i myć zęby. Myślę, że jeżeli takie zwykłe, banalne czynności mogą sprawiać razem tyle frajdy i dawać tyle radości to jest to!!!
A no i byliśmy razem ponad 5 lat jak zamieszkaliśmy razem, ale bardzo szybko zaczeliśmy więc to trochę tłumaczy :)

Offline mariposa221

• bywalec
« Odpowiedź #232 dnia: 31 Marca 2009, 16:12 »
My planujemy ze sobą zamieszkać na lato, póki co urządzamy swoje mieszkanko.  :)
Ja dzisiaj też mam kiepski dzień. Mam jakieś problemy ze zdrowiem a zaczęło się od kręgosłupa. Zaraz jadę na badania do szpitala mam nadzieję, że mnie tam nie połążą, bo nie znoszę szpitali :(
Jednak liczę, że niedługo może poznamy się i pogadamy przy piwku :)
buziaki!

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #233 dnia: 31 Marca 2009, 16:22 »
Trzymam kciuki za badania mariposa!!! Co do piwka to ja będę pewnie najwczesniej na święta. Najwyżej pociesze się relacją :)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #234 dnia: 31 Marca 2009, 16:56 »
Malavi więc co znaczą rozstanie.. u mnie niestety mogło się źle skończyć.. ale po czasie wzmocniło nasz związek!

My mieszkamy ze soba od grodnia 2008 i jest super! kupilismy mieszkano, to była nasza wspolna decyzja, ale mieliśmy mnostwo watpilowości, moim zdaniem dlatego, że za długo jesteśmy razem:) a właściwie dlatego, że za długo byliśmy na tym samym etapie:) No ale teraz to szybko do przodu:) niedługo będe świętować 6 rocznicę:)

a co do zespołu, wybrałam gambit ale czuje się zwodzona.. chodzi o podpisanie umowy, więc wybrałam Muzykantów no i to chyba z nimi podpisze umowe na początku kwietnia (wtedy zaczynaja podpisywac na 2010):) a vdeofilmowanie to wybrałam, tylko nie ma kiedy jechać podpisać umowy, bo to w goleniowie- Dziedzic:) na pewno podpisze po świętach ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 31 Marca 2009, 21:17 »
Aaale długi staż!! :o
No ale gratuluję!! ;D
Kivi mówisz o tych zespołach, co podobno już nie mają wolnych terminów :drapanie:
O gambicie słyszałam właśnie, że bardzo dobry i szybko rozchwytywany! ;)

My również zdecydowaliśmy się na Dziedzica ;) umowa już dawno podpisana ;D
Myślę, że nie będziemy żałować ;)

Mariposa nie daj się!! ;) Wszystko będzie dobrze :przytul:

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #236 dnia: 31 Marca 2009, 21:35 »
zarezerwowałam ich dawno dawno temu.. ale coś nie mogę wymusić podpisania umowy.. bo na słowo to nie wierze:/

PS tak jak wyszło z tym stażem:) a miałam 17 lat.. i zleciało  :P

Offline mariposa221

• bywalec
« Odpowiedź #237 dnia: 31 Marca 2009, 21:36 »
Na szczęście po spędzeniu paru godzin na izbie przyjęć wypisali mnie do domu. Muszę jednak porobić troszkę badań. Całe szczęście, że mnie nie zostawili, bo jutro akurat zaczynam pierwszy dzień w nowej pracy.
Buziaki i pozdrowionka :)
Ja już nie mogę się doczekać, kiedy zamieszkam z narzeczonym, ale wszystko przez dewelopera, co nie kwapił się z oddaniem mieszkania. My jesteśmy razem ponad trzy lata, ale znamy się jakoś 9 lat :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 31 Marca 2009, 22:05 »
Ooo kurczę!! to chyba tylko ja tu taka młodziutka stażem!! :drapanie:

Mariposa ja pracuję w firmie developerskiej! ;D
Napisz na priv z jakiej firmy braliście mieszkanie - a nóż widelec ;)
To wiesz, może coś tam się uda załatwić! ;) ;D

Życzę zdrówka!:)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #239 dnia: 31 Marca 2009, 22:10 »
no to super! Dużo zdrówka Ci życzę! i powodzenia w pracy :)
wiecie co tak sobie czytam posty no i coś mi się latka pomyliły:) licze i licze.. a mieszkamy ze sobą już rok i 3 miesiace wieć to musiało być w grudniu 2007 :P jak ten czas szaybko leci ;D