Autor Wątek: Knajpka na urodzinowy obiad  (Przeczytany 5127 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kornelia

• użytkownik
  • **
Knajpka na urodzinowy obiad
« dnia: 23 Września 2005, 20:13 »
Moja mama obchodzi w pazdzierniku 50 urodziny chcieli bysmy zabrac ja do jakiejs knajpki na rodzinny obiad.
Problem w tym ze ja nie mam pojecia gzdie ceny sa przystepne a jedzenie smaczne bo raczej nie stoluje sie na miescie.

Dlatego zwracam sie z prosba do forumowiczow ze szczecina o sugestie i propozycje.

Z gory serdecznie dziekuje

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Września 2005, 09:53 »
hmm

my na takie urocystości chodzimy do portogrande ( na wałach przy dawnej przuystani wodolotów) lub do restauracji "pod kogutem" przy pomniku corleoniego(czy jakoś mu tak było na imię)

zdaje się,ze obie restauracje są w uroczystości więc jst szansa na jakąś zniżkę na kartę e-wesele..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 1 Października 2005, 11:14 »
byliśmy wczoraj z pidu w japońskiej restauracyjce "sake" w miejscu dawnego OKAY-a na piastó przy rondzie sprzymierzonych..

fajna atmosfera, od dziś mają promocję 50% za sushi i honorują kartę e-wesele...

minus - w zasadzie żaden prócz pałeczek.. chociaz to może być fajna zabawa  :wink:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline jola71
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2006, 20:06 »
a slyszalas o villi vivian tam organizuja takie imrezy slyszalam ze super robia nawet niespodzianki dla jubilata o jeszcze jakie :!:  :lol:  :)
JOLCIA71

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Stycznia 2006, 10:35 »
Cytat: "Sylvi"
teat już nieaktualny.

Ale inni mają urodziny w innych miesiącach i też może im się to przydać, więc temat chyba nie traci na aktualności...

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2006, 20:39 »
Cytat: "Agnieszka32"
Ale inni mają urodziny w innych miesiącach i też może im się to przydać, więc temat chyba nie traci na aktualności...

Pewnie że nie  :lol:  :mrgreen:
Ja ostatnio przeszłam cały Szczwecine w poszukiwaniu chińskiej i nic....może jednak całego nie przeszłam  :roll: ktoś wie gdzie takowa jest w Szczecinie?
czekam aż szczęście powróci...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Stycznia 2006, 22:26 »
Anetko!
W Szczecinie jest kilka restauracji chińskich. Ja najbardziej lubię "HAI - FONG" na ul. Wojska Polskiego, zaraz obok Placu Sprzymierzonych, obok "Szwalni".
Pozdrawiam  :D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Stycznia 2006, 22:34 »
a ta koło carefura
"madarin" też chyba jest chińska

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Lutego 2006, 09:27 »
"madarin" też chyba jest chińska

Tak, Mandaryn- często zamawiamy sobie tam jedzenie z dziewczynami z pracy, bo mają również na wynos....całkiem, całkiem, chociaż jeśli chodzi o chińczyka, to ja mam chyba spaczony gust......najbardziej smakuje mi w Stargardzie i jeszcze nigdzie nie znalazłam takiego w Szczecinie...

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Lutego 2006, 10:30 »
Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mam zaufania do restauracji chińskiego typu... hmm.... zostało mi tak jakoś po reportażach na polsacie o chińskich restauracjach, które swego czasu emitowano. Teraz jakoś nie mogę pozbyć się uprzedzenia. No coż trudno, może z czasem mi przejdzie.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Lutego 2006, 10:44 »
ja przeszło rok pracowałam w wietnamskiej restauracji i uwielbiam to jedzonko! mój były szef-Wietnamczyk- to super facet, przyjaźnimy sie do tej pory. Gdy było tak głośno o tym jedzonku w wietnamskich restauracjach to sie z tego nabijał. On dobrze zna tych Wietnamczyków z warszawy, o których opowiadano, ze psy podawali klientom.I to jest nieprawda.
Wiecie, to sa normalne restauracje, gdzie trzeba dbac o klienta i nikt by sie nie odważył zrobić czegoś takiego...Oni, Wietnamczycy, bardzo chcą tu zostać, wiec nikt nie odwazyłby sie ryzykować...

Ale prywatnie, u siebie w domkach, to pieski wcinają...U nich w kraju to przysmak...Ble!!!!!!!!!!!!!

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 1 Lutego 2006, 11:08 »
Jak ktoś lubi egzotyczą kuchnię to polecam Bombay, restaurację indyjską, fajny klimat :D

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Lutego 2006, 17:28 »
a ja polecam restauracje-knajpke Vincent  na tkackiej, pyszne jedzonko i fajny klimat, ja lubię szczególnie siedziec w piwnicy - knajpa jest 2 poziomowa, obsługa oki, polecam zupke z owoców morza i zapiekane sery plesniowe z zurawinami, pychotka!!! a jak ktos chce zjesc w miare niedrogi ale pyszny obiad czy kolacje polecam knajpe meksykanska na pasazu Bogusława - pychaaaaaaaaaa zupa pomidorowa z nachosami zamiast makaronu, wystrój swietny rozsądne ceny

mam opanowane knajpy z fajnym jedzonkiem po pewnej wieczornej eskapadzie kiedy to godzine jeździlismy po miescie w poszukiwaniu restauracji-knajpy zeby zjesc cos dobrego w romantycznej scenrii
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Lutego 2006, 17:40 »
Ta meksykańska brzmi ciekawie :D , wybierzemy sie w weekend.