Autor Wątek: Muzyczna zagadka  (Przeczytany 2050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolo
  • nowicjusz
  • *
Muzyczna zagadka
« dnia: 4 Lutego 2006, 20:57 »
Witam
Właśnie zaraz wyjeżdżam na spotkanie z DJem. Przewidujemy imprezę weselną w małym lokalu i gronie(30 sób). Sala kameralna(tzw.kominkowa) z tarasem. Zastanawiam się, ile może wziąć dj za poprowadzenie imprezy. Dodam, że impreza przewidziana jest od 19j do rana, bez poprawin. Chodzi głównie o puszczanie muzyki, bez zachęcania do tańca, oczepin itp. Sprzęt już widziałem robi wrażenie. Zobaczymy jak w akcji, bo dzisiaj prowadzi imprezę, na którą się wybieram. Może ktoś ma jakieś propozycje na ile muszę się przygotować, ewentualnie, targować się lub zrezygnować. Mieszkam w małej nadmorskiej miejscowości, bo to chyba też nie jest bez znaczenia. Jak wygląda taka impreza prowadzona przez dj?Czy przedstawiam mu repertuał, albo sugeruję, co kiedy ma grać?Zupełnie nie wiem o co mam go zapytać, więc zdam się na przejęcie przez niego inicjatywy i profesjonalizm(mam nadzieję). Czekam na podpowiedzi. Jeśli mi się spodoba, to pewnie spotkamy się na ustalaniu szczegółow. Poszę doradźcie. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Muzyczna zagadka
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Lutego 2006, 21:37 »
z tego co słyszałam to wesele z dj-em kosztuje 900zł... do tego dojdą pewnie koszty dojazdu...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Muzyczna zagadka
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Lutego 2006, 10:41 »
Jesli chodzi o koszta to dj'owanie waha sie w granicach 700-1000zl (plus oczywiscie ewentyulany dojazd).  Mysle ze dobry dj nie potrzebuje sugestii dotyczacych doboru repertuaru bo po prostu widzi przy czym goscie sie najlepiej bawia...chyba ze macie jakies nietypowe gusta muzyczne i obawiacie sie ze dj nie bedzie posaidal danych utworow na ktorych Wam najbardziej zalezy, albo chcecie zrobic wesele w jakims jednym klimacie (np. konwencja lat 60). Najlepiej jak pogadasz z zibim- on bedzie mogl Ci cos podpowiedziec :)

Offline lolo
  • nowicjusz
  • *
Muzyczna zagadka
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Lutego 2006, 21:32 »
Witam
Impreza była przednia. Myślę, że była to najlepsza rekomendacja. Już zaklepałem termin i kolejna rzecz załatwiona. Dziękuję za info i pozdrawiam