Choć prawie się nie wypowiadam tu na forum (co nie znaczy że nie czytam:) ) też spróbuję coś doradzić. Tym bardziej, że najwyraźniej mamy baaardzo podobny gust

Mi też ciężko było znaleźć sukienkę. W salonach rządzą typowo ślubne . . . Albo ceny straszą.
Ja zdecydowałam się na zakup na allegro. Dopiero się zdecydowałam, efekty bedę mogła ocenić za 2 miesiące. Zdecydowałam się na jedną panią po przeczytaniu jej komentarzy. Wszystkie jej klientki są zachwycone.
Pani szyje suknię jaką chcesz (dowolny model wybierasz) podajesz jej dokładne wymiary i po 2 miesiącach suknia jest u Ciebie. Trochę ryzyko - ale ja je podejmuję

Cena bardzo przystępna.
I jeszcze jedno - zależy jakie masz wymiary. Ja kupiłam sobie na allegro jedną sukienkę. Jest naprawdę ładna, właśnie taka zwiewna, ale niestety za mała na mnie w biuście ;( Ciągle myślałam, że jakoś ją przerobię, ale ostatnio dotarło do mnie że tych 8 cm po prostu nie mam skąd zabrać. A szkoda. . .
Jakbyś chciała się czegoś więcej o niej dowiedzieć pisz na priva.
Tak czy siak życzę powodzenia w szukaniu - i trzymaj się tych sukienek, szukaj, bo są śliczne !!!