Autor Wątek: W jakim salonie mody ślubnej dostanę takie sukienki?  (Przeczytany 5250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
W jakim salonie mody ślubnej dostanę takie sukienki?
« dnia: 17 Lutego 2009, 02:27 »
Poszukuję sukienek zwiewnych, dziewczęcych, delikatnych i prostych. Trochę w takiej stylistyce jak na załączonych zdjęciach. Byłam już na Kaszubskiej w CMŚ, Justynie, Annie, na przeciwko Carefoura i nic. Może wy wiecie który salon specjalizuje się w czymś takim? A może sukienki wieczorowe w jakiejś jasnej tonacji tylko nie mam już pomysłu gdzie ich szukać:(

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
Odp: W jakim salonie mody ślubnej dostanę takie sukienki?
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2009, 07:43 »
Sukienka na czwartym zdjęciu jest bardzo w stylu firmy La Sposa - http://www.splasposa.com/
Te sukienki są w salonie Arvena na Jagiellońskiej.
Spróbuj też w Novii na Janusza - na osiedlu Kaliny - tam są też możesz znaleźć coś w tym stylu.
Pozdrawiam

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2009, 10:49 »
No wyczucie masz swietne, ta ostatnia to rzeczywiscie la sposa, a ta wczesniejsza na balonach to Madame Zareba. Obawiam sie ze moga byc ciut za drogie, zwlaszcza zareba:( A ta wrozkowo-elfia to nei mam pojecia co to za firma. Monia moze pamieta bo ona ja kiedys wklejala.
Czekam dziewczyny na rady

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2009, 12:24 »
Naoglądałam się trochę tych sukienek, także mniej więcej poznaję  ;D

Obawiam się jednak, że będziesz musiała się liczyć z większymi kosztami - ponieważ taką "zwiewność" najłatwiej otrzymać za pomocą "zwiewnego" materiału - a takie materiały są najczęściej drogie  :-\
Z tego, co mi mówiły Panie z salonu, to te hiszpańskie firmy mają nawet materiał robiony tylko dla nich - co dodatkowo zwiększa cenę  ::)

A może chciałabyś gdzieś uszyć sukienkę? W CMŚ szyją według projektu - ale tam już byłaś ...

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2009, 12:48 »
Jak sie okazuje te muslinowe i zwiewne tylko mozna kupic (no firma agnes z warszawy wypozycza) i koszt oczywiscie jest 2600-2950. Zastrzelic sie mozna. I oczywiscie w Szczecinie ich nie ma:( Najblizej w Poznaniu!

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lutego 2009, 22:34 »
miałam suknię zwiewną - rusałkową :)  i ... była szyta (bo 2 lata temu w żadnym salonie nie znalazłam sukienki odcinanej pod biustem!)
i zapłaciłam za nią niewiele. Popytaj krawcowych albo w salonach
zamówiłam w salonie, miałam swój zamysł, ale krawcowa mi sporo podpowiedziała. Nie wiem tylko gdzie pójśc z szczecinie, bo ja jeździłam do Zielonej Góry
ANCYMONEK :)

Offline Magiczna
  • "... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz..."
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lutego 2009, 01:30 »
Przejdź się do Pretty Women na Krzywoustego.
Mają w swojej ofercie sukienki Julia Rosa - właśnie bardzo zwiewne, delikatne i nieprzeładowane, moim zdaniem.
Zresztą możesz również przejrzeć katalog sukni tej firmy w internecie.  Ja mierzyłam ze dwie czy trzy i myślę, że jest się nad czym zastanawiać :)

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Lutego 2009, 12:03 »
Pomysl z krawcowa jest bardzo dobry bo sama na niego wpadlam. MAm juz nawet wycene 1600-1800. NIe jest to cena o ktorej myslalam:(
Przesliczne sa te sukienki z Julia Rosa ale tej mozjej jozefinki (lub styl empire dla innych) niestety nie ma:(

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Lutego 2009, 12:32 »
pierwszą sukienkę widziałam kilka dni temu na allegro za jakieś 200-250 zł

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Lutego 2009, 21:03 »
potwierdzam, że jak ktos szuka zwiewnej, romantycznje sukienki to julia rosa jest najodpowiedniejsza :)

a kilka takich "jozefinek" mierzylam tez w salonie Marietta i ceny byly bardzo przystpene  ;D

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Lutego 2009, 22:19 »
takie zwiewne, muślinowe suknie ma St. Patrick i Pronavias ale cena to około 4000-5000zł...

Offline Agacior
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.2009
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Lutego 2009, 01:36 »
Choć prawie się nie wypowiadam tu na forum (co nie znaczy że nie czytam:) ) też spróbuję coś doradzić.  Tym bardziej, że najwyraźniej mamy baaardzo podobny gust ;)
Mi też ciężko było znaleźć sukienkę.  W salonach rządzą typowo ślubne . . .  Albo ceny straszą.
Ja zdecydowałam się na zakup na allegro.  Dopiero się zdecydowałam, efekty bedę mogła ocenić za 2 miesiące.  Zdecydowałam się na jedną panią po przeczytaniu jej komentarzy.  Wszystkie jej klientki są zachwycone. 
Pani szyje suknię jaką chcesz (dowolny model wybierasz) podajesz jej dokładne wymiary i po 2 miesiącach suknia jest u Ciebie.   Trochę ryzyko - ale ja je podejmuję ;) Cena bardzo przystępna.

I jeszcze jedno - zależy jakie masz wymiary.  Ja kupiłam sobie na allegro jedną sukienkę.  Jest naprawdę ładna, właśnie taka zwiewna, ale niestety za mała na mnie w biuście ;( Ciągle myślałam, że jakoś ją przerobię, ale ostatnio dotarło do mnie że tych 8 cm po prostu nie mam skąd zabrać.  A szkoda. . .
Jakbyś chciała się czegoś więcej o niej dowiedzieć pisz na priva.

Tak czy siak życzę powodzenia w szukaniu - i trzymaj się tych sukienek, szukaj, bo są śliczne !!!

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Lutego 2009, 14:30 »
Wejdź na stronę firmy Agnes. Mają kilka takich modeli z tego co widzę.
Ja byłam w większości salonów w Sz-nie i niestety nie znalazłam tej dla mnie najlepszej. Pojechałam do Świdwina i po 1,5h przymiarek podpisałam umowę i w maju będę mieć taką jaką chciałam :)
Pozdr.

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Lutego 2009, 23:06 »
Na Agnes juz bylam. Niestety to nie to. Strona MArietty mi sie w ogole nie otwiera wiec nie mam pojecia co tam jest, ale za to znalazlam kolejna i to chyba ta: Biancaneve 517. Problem jest taki ze trzeba jechac do poznania mierzyc bo przeciez u nas w Szczecinie nie moze byc jej w salonie, a poza tym i tak mi jej nie uszyja bo jest z poprzedniego sezonu. Idiotyzm!  Ale co tam slub jest raz w zyciu mozna jechac i do poznania.

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Lutego 2009, 07:32 »
Muszę powiedzieć, że sukienka bardzo interesująca!  ;D

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Lutego 2009, 09:07 »
a moni powie - nie pamietam.. ale porozmawiaj z mercunkiem- asia..  to jej suknia slubna.. nawet ma zdjęcia  w swoim  temacie- relacji ślubnej ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"