Autor Wątek: "SUKNIE MAJA" SOSNOWIEC - CZEKAM NA OPINIE  (Przeczytany 43792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
Odp: "SUKNIE MAJA" SOSNOWIEC - CZEKAM NA OPINIE
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Lutego 2009, 09:38 »
jestem laikiem jeśli chodzi o krawiectwo,ale oko mam dobre i uważam że te suknie nie są odszyte,takie niedopracowane,widac jak te gorsety leżą na manekinach i modelkach,te biusty jakos dziwnie sie zapadają,nie podoba mi sie to.jestem estetką i wydaje mi sie że takie szczegoły są bardzo istotne,Suknie znacznie lepiej prezentowały sie na targach,może to była ich popisowa kolekcja,nie zrobiły na mnie wrażenia na żywo.
Myśle ze mężczyzna nigdy nie zrozumie kobiety.........

dodam jeszcze ze w tym przypadku cena nie jest wyzancznikiem wytrzymałosci suknii,czy za 1000tys czy 5000tys może sie potargać,,chodzi o to zeby wygladac dobrze,czasem te za 1000 wygladają lepiej niz te drogie ale  w przypadku pani Obajtek nie moge tego stwierdzic,może z czasem sie wyrobi w szyciu.pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Lutego 2009, 09:54 »
żania,   cyt... myślę, że mężczyzna nigdy nie zrozumie kobiety co prawda, to prawda :drapanie:

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Lutego 2009, 22:15 »

Jak dla mnie opinie które są umieszczone na stronie salonu, nie koniecznie muszą być prawdziwe - wiarygodne! Chyba moderator strony musiał by byś głupi, żeby dpouścić aby znalazł sie tam zły komentarz!
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2009, 12:10 wysłana przez Maja »

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Lutego 2009, 11:34 »
Mnie też się tak wydaje, że komentarze na własnej stronie www muszą zachęcać i niekoniecznie klienci są autorami wypowiedzi. Najbardziej miarodajne i opiniotwórcze jak dla mnie są niezależne fora internetowe, ponieważ opinie są bardziej obiektywne. Wystarczy poszukać na google:)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Lutego 2009, 17:13 »
No właśnie i dlatego ja poczytalam co pisza o salonie fora i zrezygnowałam, trudno moze akurat suknie beda ok i niepotrzebnie wydaje wiecej kasy! Dziewczyną które tam zamówiły, zecze zeby wszystko sie udało !

Offline Rokko30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.2009
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Kwietnia 2009, 00:25 »
Suknia była piękna teraz już Mojej żony, wszyscy mówili że pewnie kosztowała majątek a tu proszę tylko 800 zł, okazało się że wszystkie te opinie negatywne o tym salonie są po prostu nieprawdziwe albo przesadzone, nigdy nie zapomnę tego wrażenia jak pierwszy raz zobaczyłem jeszcze wtedy Moją narzeczoną....Pozdrawiam i naprawdę polecam ten salon, nie patrzcie na negatywne opinie, naprawdę warto kupić tam suknie...

Offline pati_ll

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24 październik 2009
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Kwietnia 2009, 12:31 »
rokko wklej zdjecia :) i bedzie po kłótni bedzie mozna sie przekonac czy rzeczywiscie te suknie sa oki :) twarze mozesz przeciez pozamazywac i tyle. Wszedzie na wszystkich forach widze kłótnie o pania Obajtek :( juz mi sie na to patrzec nie chce.......a osobiscie moje zdanie jest takie, że wystarczy wejsc na stronke tej Pani i widać że te suknie piękne i rewelacyjnie odszyte nie są a przeciez to jej stronka wiec na pewno wybrała tam najlepsze suknie. Na targach owszem suknie widziałam i jedna mi sie nawet spodobała ale tylko z daleka z bliska już nie. Zgadzam się, że cena niekiedy nie ma nic do jakości, tansza suknia moze byc ładniejsza niz ta droga, ale te suknie według mnie no po prostu zasługują na swoja cene 800zł i na nic więcej.
Pati

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Kwietnia 2009, 12:39 »
zgadzam sie z patii wiec czekamy na foty celem potwierdzenia, może jednak niesłuszne sa złe opinie na jej temat

Offline CuKiErEk:)

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Kwietnia 2009, 19:29 »
Dziewczyny zerknijcie sobie do zamkniętego już wątku odliczeniowego jednej z forumek, która miała ślub 12 kwietnia, nick amika.  Pamiętam że ona zamawiała suknie w tym salonie.  Przeczytajcie sobie jak to się skończyło i oceńcie same czy warto. . .

Offline Rokko30
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Kwietnia 2009, 21:21 »
Podaje link, gdzie można obejrzeć suknie Mojej żony z Salonu Maja w Sosnowcu....
http://w846.wrzuta.pl/obraz/1TDFvloscnb/suknia1
http://w746.wrzuta.pl/obraz/5CzK77OZyz3/suknia2

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Kwietnia 2009, 21:53 »
Śliczna suknia, sma sie zastanawiałam nad szyciem tam ale jakoś zadna suknie ze stronki mi nie przypadła do gust. wybrałam inna opcje:D

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Kwietnia 2009, 08:02 »
Rokko30  tylko się cieszyc że sukienką Twojej żony obyło sie bez żadnych problemów. :)

Ja przezyłam koszmar  ze swoja sukienką i to przed samym ślubem.
I nie życze żadnej dziewczynie przeżycia tego co ja przeżyłam.
Zreszta pani sama z salonu -ta młoda skomentowała to tak mówiąc do mojego juz teraz męża
"czego pan się spodziewał za 800 zł"
Chyba więcej nie muszę nic pisać
Albo nie napiszę, gdyz wiem ze jest wiele dziewczyn które zakupią tam sukienkę.Pamietajcie i przypilnujcie sobie tego.

(moje spostrzezenia)
-wczesniej robić termin 1 przymiarki.A nie tak jak one sugeruja miesiąc wcześniej
-spisać umowę na konkretny model sukienki.Np .nazywa się tak i tak ,wymiary ,kolor(podstawa do ewentualnych roszczeń)
-nie pozwolic sobie na skracanie sukienki na sobie -ciąc po podłodze.Suknie obcina się w pasie.

Offline Rokko30
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Kwietnia 2009, 23:19 »
Naszczęście Nam się udało z tą suknią i była naprawdę śliczna i co ciekawe wogóle się nie porwała podczas zabawy, dzisiaj odebraliśmy ją z pralni i jest nadal śnieżno biała, jak nowa:) Mam nadzieje że inne dziewczyny korzystające z tego salonu też będą bardzo zadowolone ze swoich sukien a te negatywne przypadki będą tylko incydentalne. Życze powodzenia....

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Czerwca 2009, 17:53 »
Witam!Widze,że temat sukni Maja jest dość gorący i sama nie wiem co myśleć na ten temat!jestem jedną z dziewczyn,które zdecydowały się kupić suknie u tej Pani i czy dobrze zrobiłam to się okaże na pierwszej przymiarce!Powiem szczerze,że zdecydowałam się tylko ze względu finansowych bo niestać mnie na drogą suknie z salonu!Oglądam suknie i patrze z zazdrością na te,które mnie sie podobają bo ja niezdecydowałam się na szycie wzoru taki jak salon Maja proponuje tylko własny gdyż pani powiedziała,że uszyje wszystko,byłam tam ostatnio na zdejmowaniu miary i się załamałam,salon ma dużo klijentek kiedyś jak byłam to tłum na korytarzu stał,ale do rzeczy przyjechałam i zostałam dziwnie potraktowana bo pani zdjeła miare ze mnie tak jak stałam w ubraniu gdysz pani się śpieszyła i czasu nie miała,super podejście,pokazałam zdjęcia sukni,która mi się podoba Pani powiedziała cytuje ''wie pani,że ta suknia tak nie będzie wyglądała jak na zdjęciu....'',załamałam się całkowicie i dodała  ''zobaczymy na przymiarce''!Przymiarke mam 15 lipca,a ślub 15 sierpnia!Nie wiem co mam robić bo musze iść do ołtarza w sukni,która nie wiem jak będzie wyglądać!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Czerwca 2009, 18:30 »
Jak można brać miare w ubraniu  :-\ :-\ :-\
oj ja bym chyba biegla szukać innej sukni , tymbardziej jak Pani dowaliła tekstem - że suknia tak nie bedzie wyglądać  ::)

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Czerwca 2009, 20:02 »
ja niestety już nie mam wyboru mam dw miesiące do slubu i żaden salon nie uszyje mi sukni,a pozatym jest tyle wydatków,że nie stać mnie na suknie za 1500zł tymbardziej,że Pani bierze zaliczki 400 zł!Co bedzie to będzie,nadzieja zawsze umiera ostatnia,jak zobacze,że na przymiarce jest coś nie tak to ją pobije!!!!

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Czerwca 2009, 21:24 »
ja tezzamierzałam sie zam,ówić tam suknię ale wybrałam Pabianice, daleko troche ale jest w czym wybrac a i przede wszytski mceny sa dobre

Offline amika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Czerwca 2009, 22:57 »
No niewiem anula84a  ja  swoją suknie zakupiłam po problemach z salonem Maja na  10 dni przed ślubem.
Wydaje sie niemozliwe -a jednak
A ściaganie miary  hmmm ...coś mi przypomina.Obcinanie mojej sukienki z długości na mnie-tnąc po podłodze.
Taki profesjonalizm salonu.

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Czerwca 2009, 16:11 »
Jestem poprostu załamana,jeśli rzeczywiście suknia na pierwszej przymiarce będzie okropna będe musiała szukać czegoś miesiąc przed ślubem!
amika mam pytanie czy próbowałaś odzyskać zaliczke bo koleżanka mi doradziła,abym wzieła zaliczke i uciekała gdzie pieprz rośnie????prosze odpisz!

Offline amika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Czerwca 2009, 23:11 »
Pewnie że odzyskałam.Udałam sie do Rzecznika Praw Konsumenta.Bardzo sympatyczna pani napisała mi takie pisemko że bez gadania oddano mi zadatek.Ale mówię odrazu nie jest łatwo odzyskać kasę.
I to jest  wielki błąd  gdyż salon nie spisuje umowy przy zamówieniu sukienki tzn.nie jest nigdzie napisane :

-jak ma wygladać sukienka
- nie ma tak naprawdę na zadatku napisanego np wzóru z katalogu(modelu)
- wymiarów  sukienki  
- koloru  
-rodzaj materiału z jakiego ma być wykonana  itp

Mnie sie udało odzyskać gdyż pani rzecznik dała im 2 dni na usuniecie wad w mojej sukience(widziała moje fotki na komórce  z przymiarki)  w przeciwnym razie miałam dostać podwojony zadatek.
Panie w salonie doskonale  wiedzialy że nie dadzą rady usunąc wad, tak więc oddały mi zadatek.Takie mamy prawo ,tylko niestety my zwykli ludzie nie znamy się za bardzo na nim.
Jak coś polecam Rzecznika Praw Kosumenta -przyjmuje bezpłatnie

a wogóle ciekawa jestem ile  dziewczyn dało zadatek i olało sprawę jak zobaczyły swoją "wymarzoną suknię" i zrezygnowały z niej
Powodzenia dziewczyny ,ale ja szczerze odradzam ten salon

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Czerwca 2009, 09:16 »
Ja tez nie podaruje i nie dam tak łatwo sie oszukać!Co prawda bylam dopiero na mierzeniu i nie mam sukni wiec tymbardziej powinny zwrócić kase bo na suknie nie wydały jeszcze ani złotówki!Nie wiem jak to zrobie,ale musze znaleść odwage w sobie i walczyć o swoje!Może nie zrezygnowalabym gdyby tak mnie nie potraktowały na mierzeniu!Tak sie do klijenta mówi,że szybko mierzymy bo ona czasu niema i że moja wymarzona suknia nie będzie tak wyglądała jak na zdjęciu,a jak zobaczylam te obręcze,które nazywają kołem to się totalnie załamałam!
Ja już nie śpie po nocach,ale jedno jest pewne nie bede szyła tam sukni!

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 22 Czerwca 2009, 08:15 »
Hej.Nie martw się na zapas,pójdziesz na przymiarke jeśli faktycznie będzie kiepsko masz jeszcze czas zeby cos znalesc,salony mają teraz wyprzedaże,więc w dobrych pieniadzach można kupić ładną suknie,Nie martw sie ,ciesz nadchodzącym dniem

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Czerwca 2009, 10:22 »
Anula, a na allegro może kup jakąś używaną poszukaj ofert z woj śląskiego  tak żebyś mogła ewentualnie przymierzyć albo wypożycz z salonu za pół ceny?  Moja koleżanka szyła w suknie i jej mąż garnitur w mai ona nie zdążyła potem nic innego kupić ale nie była zadowolona powiedziała że jednorazowa szmata popruła się już na weselu, mąż jej odzyskał pieniądze tzn zaliczkę garnitur był krzywo skrojony dodatkowo inny materiał miała marynarka inny spodnie !! Masz jeszcze dużo czasu jak masz typowe wymiary to spokojnie znajdziesz coś w normalnej cenie w wszędzie właściwie

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Czerwca 2009, 18:00 »
Zamówiłam inną sukniew salonie,trudno najwyrażniej nie można kupić ładnej sukni za 800zł,po dwóch nocach nieprzespanych doszliśmy z narzeczonym do wniosku,aby kupić suknie w salonie i teraz wiem,że dobrze zrobiłam bo będe mieć taką jak ja chce,a zaliczki odzyskałam połowe i tak dobrze,teraz moge spać spokojnie!Chciałam poszukać coś na allegro,ale mam nietypową figure i ciężko coś na mnie dobrać!

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Czerwca 2009, 19:53 »
anula84a gratuluje dobrego wyboru - najlepszego

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:36 »
cieszę się, że podjęłaś słuszną decyzję  ;D
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Czerwca 2009, 18:05 »
a gdzie zamowilas?

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Czerwca 2009, 18:35 »
Zamówiłam suknie w Salonie Madame to ten salon na wprost szpitala,suknia jest piękna i naprawde warta swojej ceny!Przynajmniej nie będe wspominać najważniejszego dnia w moim życiu jako koszmar,panie bardzo sympatyczne,doradzą i pocieszą,a suknie co jedna to ładniejsza!Jest w czym wybrać,a teraz maja 10% zniżki i gratisy dostałam więc dziewczyny polecam bardzo!

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Lipca 2009, 13:51 »
Salon jest ok. Bo też tam byłam ale z tą zniżką to ściema bo cały czas jest jak ja byłam też była :) Ale suknie piękne i ceny ok.

Offline chariok
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15 08 2009
« Odpowiedź #59 dnia: 20 Lipca 2009, 23:22 »
Witam.  Postanowiłam udzielić się na forum, ponieważ sama niedawno z drżeniem serca i dłoni szukałam opinii na temat tej pracowni.  Niestety zaczęłam to robić dopiero po zapłaceniu zaliczki.  Spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami i prawie płacząc omal nie wycofałam zaliczki, jednak postanowiłam, że przecież nie mogą wcisnąć mi czegoś co nie będzie odpowiadało mojemu oczekiwaniu i w razie draki poproszę o poprawki.  Jedynie przesunęłam termin odbioru na miesiąc wcześniej (żeby w razie czego można się było jakoś ratować  ;) W tej chwili sukienka spokojnie wisi w mojej szafie, jest może nie dokładnie identyczna jak ta o której mówiłam, ale nie nalegałam na to i wersja zaproponowana przez panie okazała się lepsza, bardziej praktyczna.  Co mogę poradzić : Naprawdę nie wpadajcie w panikę, nie było żadnego problemu z odbiorem czy terminem. Sukienka jest uszyta dobrze, wszystkie niedociągnięcia (a były takie) ostatecznie skorygowano.  Nie ma ABSOLUTNIE ŻADNEJ różnicy między moją suknią, a wersją salonową za 3 000 (nawet materiały są te same bo specjalnie wypytywałam w salonie i wymacałam sukienkę we wszystkie strony).  Jestem bardzo zadowolona, chociaż mogłabym być bardziej gdybym pół roku wcześniej nie musiała przechodzić mega stresu po przeczytaniu wszystkich negatywnych opinii, no i gdyby jedna z pań (ta niższa, krąglejsza) wykazała się większym zrozumieniem dla spanikowanych panien młodych i potrafiła je uspokoić zamiast wmawiać, że sukienka przecież nie jest najważniejsza, bo osobiście wiem , że wtym momencie akurat JEST.  Polecam i apeluję o zdrowy rozsądek