Autor Wątek: "SUKNIE MAJA" SOSNOWIEC - CZEKAM NA OPINIE  (Przeczytany 43783 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiktoria23
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.11
Odp: "SUKNIE MAJA" SOSNOWIEC - CZEKAM NA OPINIE
« Odpowiedź #90 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:36 »
jejku. . . teraz to ja już sama nie wiem co mam robić?!
byłam taka pewna, ale czytając tyle różnych opinii mam dylemat.
pocieszyło mnie to, że kiedy się odezwałaś to wszystko się dało i wywalczyłaś swoje.
na szczęście duuużo mówię i jeszcze więcej krzyczę i myślę, że wywalczę swoje:)
muszę być dobrej myśli, ale jeśli macie jakieś negatywne doznania to piszcie

Offline MM84

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Września 2010, 17:31 »
Chciałam jeszcze słówko wtrącić co do tej młodej krawcowej która zawsze chce mieć racje. . na mnie ta kobieta też nie zrobiła dobrego wrażenia-po pierwsze zachowuje sie jakbysmy sie znali od lat. . . no i narzuca swoje zdanie. . . doczepiła sie nawet do mojej bielizny. . . ja-jako ze posiadam biust nieco większy pod suknie ślubną kupiłam sobie gorset. . . tej pani sie to nie spodobało. . . stwierdziła,ze  bedzie mi za gorąco. . . i wogóle co to za pomysł?. . . . tak sie zastanawiam co ją to obchodzi. . . moja sprawa co będę miała pod sukienką:)

Offline _pietrucha_

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #92 dnia: 22 Września 2010, 12:54 »
Cześć!
Dwa lata temu moja bratowa dała się namówić i pojechałyśmy do Krakowa - do Pani Małgorzaty. .  Miałyśmy gotowy projekt, dodatkowo na miejscu uzyskałyśmy super porady.  Suknia wyszła na prawdę bombowo!
Prawdą jest, że Pani Małgosia mówi to co myśli i nie jest typowym sprzedawcom, który chodzi i uśmiecha się ciągle próbując nam coś wcisnąć.  I to mi się właśnie w niej podoba.  Mówi co myśli - mnie przy tym nie obraziła, ani mojej bratowej.  Tak więc złego słowa nie mogę powiedzieć. 
Długo z nią rozmawiałam, bo szczerze - czytając te wszystkie opinie na internecie, także miałyśmy dużoo wątpliwości. . .  Okazało się, że dużo złych opinii dostają suknie maja dlatego, że są ogromną konkurencją dla innych, a po drugie dlatego - że nie każdy lubi, kiedy ktoś zachowuje się w sposób bardzo naturalny - jak koleżanka a nie jak sprzedawca.  Nie kwestionuję tutaj żadnej z wypowiedzi koleżanek, żeby przypadkiem ktoś nie poczuł się urażony:)
Później kilka moich koleżanek z roku, szyło tam suknie - ale w Krakowie.  Żadna w Sosnowcu.  Wszystkie były zadowolone - oprócz jednej ;-) .  Koleżanka wściekła się, kiedy właścicielka powiedziała jej, że wygląda beznadziejnie w takim kroju sukienki, bo jest za niska, ma za mały biust i za bardzo wystające łopatki . . .  tak  więc nie zniosła krytyki i powiedziała, że ma to w dupie i nie chce już szyć tam sukienki :))
Ale pozostałe koleżanki - około 8 dziewczyn - bardzo zadowolone :)
Ja mam ślub za rok.
Sukienkę szyję w suknie maja Kraków:)

Pozdrawiam i powodzenia!
Agnieszka

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #93 dnia: 22 Września 2010, 17:39 »
Wszystkie były zadowolone - oprócz jednej ;-) .  Koleżanka wściekła się, kiedy właścicielka powiedziała jej, że wygląda beznadziejnie w takim kroju sukienki, bo jest za niska, ma za mały biust i za bardzo wystające łopatki . . .  tak  więc nie zniosła krytyki i powiedziała, że ma to w dupie i nie chce już szyć tam sukienki :))

No ja wszystko zrozumiem ale żeby komuś coś takiego mówić??To nie szczerość a zwykłe chamstwo.Ja to tak odbieram.
Oj nie dziwie się że koleżanka się wkurzyła.
Ja suknie wybierałam miesiąc temu (nie był to salon Maja) i dziwne że pomimo że jestem niska nikt mi tego nie mówił tylko poprostu brał inne suknie i pokazywał co dla mnie jest dobre- dodam że ja na liscie miałam spisane suknie które mi się podobają a w efekcie okazało się że ŻADNA by się dla mnie nie nadawała.

Offline _pietrucha_

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #94 dnia: 22 Września 2010, 18:21 »
No to właśnie zależy od osoby. .  dla niektórych jest to nie do przyjęcia, a dla niektórych jest ok. .
Fajnie, że wybrałaś coś dla siebie:)
Matko. . .  to mnie przeraża. . .  ślub w 2011 a już trzeba myśleć o sukience . . .  :)

Pozdrawiam
A.

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #95 dnia: 24 Września 2010, 20:01 »
pietrucha a mozesz wkleic zdjecia samych sukien tych kolezanek?

Offline Żonka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Września 2010, 20:13 »
Witam, Miałam ślub 7 sierpnia.  Wybrałam sobie suknię  w salonie w Sosnowcu rok wcześniej.  Szczerze mówiąc przez te wszystkie opinie na internecie omalże nie zwariowałam z nerwów.  Śniło mi się po nocach, że idę do ślubu w poszarpanej sukni itd.  Strasznie się stresowałam.  Teraz mogę spokojnie powiedzieć, że to wszystko nieprawda.  Jeździłam na przymiarki, Panie nie były ani jakoś wyjątkowo miłe ani nie były nieprzyjemne. .  Poprostu normalne. .  Miałam na ostatniej przymiarce małą przeróbkę bo chciałam troszkę inaczej żeby się układała i Panie z uśmiechem bez problemu to zmieniły na miejscu.  Moja suknia była naprawdę bajkowa i mówią mi to wszyscy do dziś.  Jeśli chodzi o te opinie, że komuś tam prześwitywały koła. .  szczerze śmieszne. .  mi też na początku prześwitywały ale dokupiłam sobie dodatkową halkę za 50 zł i wyglądało to świetnie.  W końcu suknia była naprawdę tania i dokupienie takiej halki to nie majątek.  Jeśli ktoś będzie chciał prześlę zdjęcie sukienki.  Pozdrawiam

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #97 dnia: 26 Września 2010, 09:37 »
Cieszę się że  wszystko było ok z Twoja suknią.
W moim przypadku  dokupienie dodatkowej halki było niemożliwe bo nawet gdy chciałam i przymierzyłam to sukienka była o wiele krótsza
 (a przypomnę że i tak panie zrobiły za krótką-bo twierdziły że w kwietniu taka długość ma być -śmieszne po prostu)
Radzę dziewczynom  po prostu dopilnowanie tego szycia i odbiór wcześniej  żeby nie miały takich problemów jak ja 10 dni do ślubu a ja bez sukienki a szyła się ta wymarzona ;)

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #98 dnia: 26 Września 2010, 19:22 »
żonka ja w takim razie proszę o przesłanie albo linka do zdjęcia sukni, albo po prostu wklej zdjęcie..

Offline gala22

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: IX 2010
« Odpowiedź #99 dnia: 12 Października 2010, 14:07 »
Dziewczyny juz jestem po... ;) i jak wcześniej pisałam sukienka była ok. więc nie przesadzajcie z tymi opisami. Fakt salon jest dość specyficzny ale wszystko jest dla ludzi ::)

Offline manuelka23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 31 Października 2010, 18:38 »
Dziewczyny. . .  po pierwsze

wszystkie negatywne opinie na temat salonu Maja są w internecie są na bieżąco zasypywane opiniami pozytywnymi, więc nie macie nawet co się wysilać.  Opinie pozytywne nie pochodzą od klientek tylko raczej od agencji reklamowej którą ten salon wynajmuje.

(Informację taką można znaleźć bezpośrednio wchodząc ze strony salonu)
oraz aktywności na tematycznych forach dyskusyjnych.  Pr internetowy stanowi działalność pośrednio przekładającą się na wolumen sprzedaży. Internauci bowiem spotykając pozytywne, „bezstronne” opinie i informacje o produktach
firmy, skłonni są częściej do zakupów tych właśnie produktów.

no ale google ciężko oszukać, była kiedyś strona antymaja. prv. pl ale też została usunięta.  choć wystarczy wpisać antymaja w google i wszystko staje się jasne.  Nie trzeba nawet szukac tej strony w "archiwum internetu"(wpisane w google), chyba że ktoś na prawde chce nabrać obrzydzenia do tego salonu.

Za chwilę i tak pewnie ktoś napisze ze te tysiące negatywnych opini to "konkurencja" albo że "każdy ma swój gust". 

Ja myślę że jednak jak ktoś chce na siłę kupowac w tym salonie to i tak nikt go od tego nie odciągnie, bo jednak pewnie klientkami są głównie biedniejsze dziewczyny, którym bardzo zależy na niższych kosztach szycia (choć 900zł to dla biedniejszej osoby ciągle nie jest mało).  Wiem z własnego doświadczenia że w sosnowcu można kupić tańsze suknie ślubne o niebo lepsze, wystarczy tylko dobrze poszukać.
Nie bedę podawać żadnych adresów czy namiarów bo, lepiej zeby każda dziewczyna sama wybrała swoją suknie i ile chce za nią zapłacić.  Polecam wszystkim najbardziej salon sukni ślubnych . . . .  żartowałam:)

PS obyście nie miały takich problemów jak klientki opisywanego salonu

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 1 Listopada 2010, 18:02 »
wolala bym uzywana suknie kupic w tej cenie niz stres z salonem maja.

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #102 dnia: 1 Listopada 2010, 19:24 »
popieram !!!

Offline Angel80
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #103 dnia: 12 Grudnia 2010, 18:44 »
Witam Wszystkie Forumowiczki :) i chce sie wypowiedziećna temat Salony Maja!

Rozumiem całą nagonkę na ten salon z kilku przyczyn 

1) Cena
2) Cena
3) Cena

Umówmy sie że to im nie pomaga , pare dni temu byłam w salonie w Sosnowcu i szczerze nie widziałam żanych problemów , fakt tkaniny jak dla mnie troche nie takie ale po rozmowie z przesympatyczna obsługą Panie stwierdziły że nie ma problemy i  suknie można uszyć z tafty inteligentnej.
Moje 3 koleżanki szyły w tym salonie wszystkie suknie widzialam na weselach i nic sie z nimi nie stalo bo niby co mialo sie stać , (to tak jak by twierdzić że tylko np.  t-shirty D&G sie nie rozpadną a inne sie rozpadna ;p chyba każda zrozumie absurd )
Każde szycie jest takie same różni sie jakosc materiałów ale to również trzeba sobie dopilnować i będzie ok!!

Jeżeli kogoś nie stać na suknie za 3000zł alternatywa jest szycie za 900zł

Zresztą widziała któraś nową kolekcje Maji?? jest rewelacyjna!!

A co do stersu czy każda Panna młoda nie zachowuje sie szczerze mówiąc jak potwór co chwilke zmieniając zdanie tylko dlatego że ślub . .  z każdym trzeba umieć rozmawiać i nie denerwować sie z byle pierdoły!!

A co najważniejsze egzekwować SWOJE!!

Ja szyje w Sosnowcu w Maji i jestem szczęśliwa!!!

Pozdrawiam wszystkich

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 13 Grudnia 2010, 15:37 »
Na razie to nie mozesz byc jeszcze szczesliwa bo z tego co rozumiem slub dopiero przed toba wiec skąd mozesz wiedziec co jeszcze moze cie spotkac.
Nawet renomowanym salonom sukni zdarzaja sie wpadki.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #105 dnia: 14 Grudnia 2010, 07:23 »
Ale się dziewczyny dołujecie. mikola Ty to potrafisz przyłożyć, Skąd ta pewność, że Angel80 nie może być szczęśliwa? :D

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 15 Grudnia 2010, 14:24 »
Szczesliwa to moze byc z życia, z tego ze poznala fantastycznego czlowieka który bedzie jej męzem....itd ale nie z sukni której jeszcze nie ma!!!

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #107 dnia: 15 Grudnia 2010, 14:45 »
Może jest szczęśliwa choćby z tego powodu, że już ją szyje albo, że tam szyje ;).

Offline openka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 15 Sierpnia 2011, 23:08 »
Witam, ja juz po slubie i weselu. .  suknia z salonu Maja Sosnowiec- przepiekna, dokladnie taka jaka miala byc, nic sie z nia nie stalo chociaz nie oszczedzalam sie w tancach podskokach itd. .  idealna. .  :) panie w salonie mile, profesjonalne, potrafia doradzic. .  a jednoczesnie spelnic kazde marzenia panny mlodej. .  jedynym minusem bylo oczekiwanie na przymiarke poniewaz na jeden dzien umawiane jest wiele osob i trzeba swoje odczekac . .   z 2 godz czasem, ale to normalne, atrakcyjna cena przyciąga i maja wiele klientek. .  material z ktorego mialam suknie- muślin wg mnie pierwsza klasa. . 

szczerze polecam!!
pozdrawiam :)

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 20 Sierpnia 2011, 01:10 »
moja koleżanka poszła z projektem sukienki... uszyli inną, podobną... mało tego miał być tren, a go nie było, więc ja mimo wszystko nie jestem przekonana do tego salonu..

Offline gosikk2112
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21 lipiec 2012
« Odpowiedź #110 dnia: 31 Sierpnia 2011, 19:43 »
ja znalazłam swoja wymarzoną suknie na stronie internetowej która uszyje mi krawcowa mam tylko nadzieje ze podoła  :P a jesli ktos chce linka tej stronki to podam na priv  :)

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
« Odpowiedź #111 dnia: 22 Listopada 2012, 13:06 »
Dziewczyny to jakis koszmar te kiecki!!Byłam tam ostatnio z koleżanką na przymiarce,jak się okazało kiecka zupełnie nie  przypomina tej którą zamówiła,podjęli się szycia ze zdjęcia o czym nie mają pojęcia.krawcowa tłumaczyła sie brakiem koronki w hurtowni co jest bezsasadne bo suknia była zamówiona 8 miesięcy przed ślubem!!!Nie mają pojęcia o szyciu!!wystrzegajcie się,brak profesjonalizmu !!!!!!!Jaka cena taka jakos!!Udało nam się kupić kiecke na szczęscie w pradziwym salonie!nie bez powodu nazywają sie pracownią,to co szyją może róznic się od orgyginału.mają tak skonstruowane umowy w których zastzregają sobie możliwosc zmian w tkaninach i fasonach!!!ODRADZAM!!!!!!!!!

Offline Biedronka2014
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #112 dnia: 4 Lutego 2014, 11:30 »
Niestety w przypadku tej pracowni w Sosnowcu nie można mówić o jakiejkolwiek umowie. . . Starałam się nie kierować opiniami na forach ale chyba jednak trzeba chociaż trochę je brać pod uwagę. . . Wybrałam sobie suknię- jakość  faktycznie trochę różni się od tych sukienek z salonów ale za tym też idzie cena także uznałam że taka sukienka mi wystarczy i nie będę majątku na nią wydawać.  Co do obsługi- średnia, ale uznałam że ludzie są różni więc nie ma się co czepiać.  Natomiast panie miały problem z bolerkiem- nie chciały go w żaden sposób zmodyfikować do mojej sukni a chodziło tylko o obcięcie rękawów i obszycie ich koronką taką, z jakiej sukienka była uszyta.  No i welon-też nie mogłam sobie dopasować ( się wybierze w marcu usłyszałam).  Ale i to przełknęłam.  Problem pojawił się, gdy chciałam podpisać z nimi umowę.  Otóż absolutnie panie tego nie praktykują! Dostałam jakiś świstek zwany zamówieniem, na którym była napisana tylko kwota sukienki i data przymiarki.  Brak natomiast było jakiejkolwiek pieczątki, podpisu, daty, i co najważniejsze modelu sukienki i daty odbioru! czyli panie uszyłyby sukienkę za 2 lata i też wywiązałyby się z zamówienia.  Z tyłu było pieczątka z napisem "zaliczka bezzwrotna" - tak na marginesie bezzwrotny może być zadatek no ale co będę panie uświadamiać, w końcu prowadzą na wysokim poziomie działalność gospodarczą ;-)
Reasumując- jeżeli komuś nie przeszkadza brak umowy i podoba mu się sukienka- niech ryzykuje.  Ja nie polecam- dla mnie brak jakiekolwiek profesjonalizmu.  Ja wybrałam inną krawcową, bo nadal chce mieć szyta sukienkę-  podpisuje umowy, bardzo miła, na poziomie.  Naprawdę- świat nie kończy się na pani Obajtek. . .

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
« Odpowiedź #113 dnia: 16 Marca 2014, 08:04 »
Mnie dziwią pozytywne opinie o nich,czy te dziewczyny nie widzą tych niedoróbek,niskiej jakości tkanin i braku precyZji,nie jestem krawcową ale gołym okiem widać ze to koszmar.Nie wierze że panie Młode nie są choć trochę wymagające.