Autor Wątek: "Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr..." Karolina i Arek 23.05.2009  (Przeczytany 49081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
Kurczę żeby Ci nie zrobili takiego numeru jak u mojego bracika.Zaprosił kuzynów z dziecmi a Ci przyjechali ze swoimi połowkami.i tak doszło 4 osoby.Był wściekły.
My zapraszami z osobami towarzyszacymi nawet te osoby co sa samotne .Ale juz wiemy że jednak przyjdą same.
A co do kuzynów ;to wszyscy są już w stałych związkach.Po problemie
Milgo dnia :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ach zawsze jakies niesnaski.

ja ponizej 18 nie zapraszam nikogo z os towarzyszaca. chyba ze dana osoba jest juz z kims od dłuzszego czasu. bo nie chce zeby ktos na sile bral kogos z ulicy na moje wesele i tyle.

ja na szczescie nie mam takiego problemu. ale nie przejmuj sie! to Ty decydujesz kogo zapraszasz i tyle a nie podlotki co by chcialy sie poczuc jak dorosłe  ;)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
my też zaprosiliśmy wszystkim z osobami towarzyszącymi.. no poza jedną dziewczynką 15letnią ale ona chłopaka nie ma z tego co wiemy  ;) za to się wczoraj okazało, że zapomniałam o 8 osobach z rodziny i jest awantura ... nie wiem czy ich dopraszać czy nie.. w sumie to daleka rodzina bo pasierbice przyrodniej siostry mojego taty, których nigdy w życiu nie widziałam  :-\ tylko, że ja już mam zaproszonych 140 osób a sala miesci max 130... co ja zrobię jak wszyscy przyjdą?? przy 130 będzie i tak już bardzo ciasno  :(

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Karolciu mimo tego że to jakaś tam Twoja rodzina to olej ich, tak zdecydowaliście i trzymajcie się tego  :) ja osoby dorosłe zapraszam z osobą towarzyszącą dorosłe tzn, jakoś po 20 roku życia  :) mam jedną kuzynkę 1 letnią i zapraszam ja samą, a konkretnie z rodzicami, nie muszę chyba robic trasy koncertowej z zapytaniem czy ktoś przypadkiem nie ma pary aktualnie  :) uważam że jeśli ma to powinna zadzwonić i zapytać oczywiście grzecznie :) nie łam się i zrób tak jak uważasz za słuszne  ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
ojj jak widze jakie u Was sa jaja to juz sie boje, ale ja i tak bym olała ta dziewczyny i na zlośc bym jej nei wysłala osobnego zaproszenia, niech sie cieszy , że sie zgodziłaś zeby zabrała chłopaka a jak nie przyjedzie to jej strata , ty akurat nic nie stracisz ty zyskasz ewentualnym zaoszczedzeniem kosztów :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
O matulko!! No to faktycznie... Ale wiesz co? Skoro one się poobrażały i stawiają warunek, że przujdą tylko jak dostaną osobne zaproszenia, to ich sprawa. Szczerze? Ja bym specjalnie nie wysyłała dodatkowych zaproszeń i liczyła na to, że w ogóle nie przyjdą. W końcu i tak chcecie mieć mniej osób... ;) Jejku, u mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia ::) jeśli, mając 16 lat, dostałabym zaproszenie tylko JA, bez chłopaka, to najwyżej po prostu nie przyszłabym wcale, a nie na chama jeszcze kogoś wpraszała. Szok!! Po pierwsze - chyba rzeczywiście nie zdaja sobie sprawy z kosztów, a po drugie - to po prostu baaardzo nieładnie z ich strony, takie zachowanie :-\
Mam nadzieję że jakoś pozytywnie zakończy się ta sytuacja...
Buziaka zostawiam  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
W sumie myślę o sobie i ja to nawet nie mam takich młodszych kuzynek czy coś... Ja jestem jedną z najmłodszych w rodzinie ;D ;D ;D
A reszte zawsze z osobą towarzysząca prosiliśmy. Jedynym wyjątkiem jest kuzynka A. - około 16 lat ma chyba, ale i tak ma z rodzicami, bo to taka córeczka mamusi i tatusia jest.

Offline margolka

• Chuck Norris
Hej Karola  :D
Nie przejmuj się tymi młodszymi kuzynkami, olej to  ;) U mnie w rodzinie najmłodsza kuzynka kończy 19 lat w tym roku (kurcze - juz 19, a dla mnie to dziecko jeszcze  :P) , no i ona nie ma chłopaka  :)
Pokaż nam zdjęcie księgi gości!
I kieliszków  ;)

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
ja tez bym ksiege chetnie ujrzala :) bo jestem na etapie poszukiwan ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Karola jak tam weekend mija ??

Offline hania3033

• Chuck Norris
Witam niedzielnie :) :-*

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
No i o postanowiliśvie z tymi kuzynkami?  :-* niedzielne

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
 :-* :-* :-* poniedziałkowe

Co do kuzynek to postanowiliśmy tak jak wspomniałam nie wysyłać żadnych dodatkowych zaproszeń. Powiedziałam że może przyjechać z chłopakiem i tyle kłaniać się nikomu nie będę szczególnie jakimś małolatom. Ja pierwszy raz byłam z moim A. na weselu mając 18 lat i byliśmy wtedy ze sobą 3 lata a ona ma chłopaka może od kilku miesięcy zaledwie o ile go wogóle ma bo w listopadzie ciotka (jej matka) się zastanawiała z kim Madzia na wesele pójdzie... :ckm:

Odnośnie kieliszków to narazie ich nie pokażę bo jeszcze ich nie zrobiłam coś się zebrać nie mogę... ;)

A księgi jeszcze nie dostałam ale może wkleje zdjęcie z netu.

Tydzień temu mój PM wziął urlop ja wcześniej skończyłam pracę i pojechaliśmy załatwiać formalności w USC i nie załatwiliśmy okazało się ze w miejscowości w której mieszka mój PM urzędnicy którzy nie mają co robić  wymyślili ulice  i w związku z tym PM ma nie ważny dowód i nic nie możemy załatwić  :( a niebawem i tak bedzie się stamtąd wymeldowywać bo od roku tam nie mieszka. Teraz musi złożyć wniosek o wydanie nowego dowodu i dopiero możemy załatwiać sprawy. Dzisiaj jedziemy do księdza i spróbujemy coś załatwić a dok. z USC donieść później. kolejny dowód na to że nie warto czekać na ostatnią chwile ze wszystkim.

mam dziś bardzo stresujący dzień kończy mi się umowa w pracy na okres próbny i niewiem narazie czy mi ją przedłużą bardzo się denerwuję jak zostanę teraz znowu bez pracy to niewiem co to będzie.

Miłego Dnia
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
trzymam kciuki za przedłużenie umowy  :)
co to znaczy że urzędnicy wymyślili ulicę? zmienili nazwę czy jak?

pozdrawiam poniedziałkowo  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
tez trzymam kciuki za prace!

ja na szczescie nie zmienialam dok ale moj znajomy musil wymieniac wszystkie dokumenty bo zmienili nazwe ulicy wrrr

całkiem nowa JA

Offline margolka

• Chuck Norris
A to was zastała niemiła niespodzianka w tym urzędzie  :-\
Trzymam kciuki za przedłużenie umowy  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Mam nadzieję że przedłużą Ci umowę :przytul:
Kiepska sprawa z tym urzędem, mam nadzieję że zdążycie ze wszystkim...

Offline hania3033

• Chuck Norris
Oj to bez sensu z tym dowodem... :-\ A jak umowa o pracę? wiesz już coś?? buziaki :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Przedłużą na pewno  ;)

buziole zostawiam  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Wieczorne  :-* :-* :-*
oj tak z dokumentami to niezły problem  :-\ ja w maju zmienie nazwisko, w lipcu zameldowanie i tez pewnie dokumenty bede musiała wymieniać ale jakos pokombinuje zeby 2 razy tego nie robić  ;)
jak tam z praca ??  :D

Offline amika

• Chuck Norris
też trzymam mocno kciuki za pracę.Napewno bedzie wszystko ok. :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
Trzymam kciuki za przedłużenie umowy, mam nadzieję, że jest ok :)

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
Witajcie
Z pracą to jeszcze nic konkretnego niewiem kazali mi przyjśc do pracy i niby bedzie przedłużona ale nic dokładnie niewiadomo.Ale dziękuję za trzymanie kciuków ja spokojna bede dopiero jak dostanę umowę.

Wczoraj byliśmy u księdza spisaliśmy protokół i czeka nas tylko jedna spowiedź przedślubna. Daliśmy też na zapowiedzi. Gorzej było u księdza z mojej parafii normalnie wyszłam zgorszona niewiem jak ktoś taki może byc księdzem  :( :o :-\ Pojechaliśmy do niego dac na zapowiedzi a on do nas z gębą że nie mamy do niego szacunku że bierzemy ślub nie w mojej parafii tylko w par. PM  ze go nie obchodzą nasze zapowiedzi bo to nie jego sprawa, że on nas wcale nie musi przyjmowac,itd. i oczywiście że MUSIMY opłacic zapowiedzi od 100 do 200 zł ja mając tylko 90 zł daje mu je a on z geba czemu tylko tyle i że mamy dopłacic reszte przy odbiorze zaśw. :bredzisz: nawet sobie to zapisał !!!!
Wyszłam od niego taka wściekła....ten ksiądz jest w tej parafii proboszczem od niedawna i odkąd on jest to nikt nie chce brac tam ślubu a on nie ma zarobku. słyszałam że są tacy księża ale się nie spodziwałam że ten taki jest.
Zaśw. z USC oczywiście możemy donieśc później.

Wiśniowa to że wymyślili ulice tzn. że tam nigdy nie było żadnych ulic bo to jest wioska.

A oto księga...

W środku będzie kartka z kalendarza z naszymy danymi i datę ślubu,  powitanie gości, błogosławienstwo, podziękowanie dla rodziców, sentencje, troche humoru czyli przepis na dobrą parę, instrukcja używania męża, program żona, zasady zachowania
na weselu i kartki na wpisy gości
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
no to przeboje z ksiezulkiem, ciesz sie ze nie udziela Ci on slubu :)

a ksiega bardzo ladna!

całkiem nowa JA

Offline hania3033

• Chuck Norris
Łoo!! ciekawa jestem jak to bedzie z moim ksiedzem. bo też nie ślubujemy w mojej parafii...
Księga piękna :D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
O matko ale macie proboszcza :o wcale sie nie dziwię, że nikt nie chce tam brać ślubu...księga jest bardzo ładna :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
księga super... podobały mi się wszystkie księgi z tej aukcji  :)

ale proboszcza to masz chamskiego... jak tacy ludzie w ogóle kończą seminarium??  ??? to jest dla mnie niepojęte po prostu

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
no nie takiego proboszcza to bym  :ckm: normalnie szok, dziwne podejście  ??? no ale co zrobić, Karolla wybrałaś bardzo ładna księgę. A jak mogę się spytać z jakiej parafii jest ten księdza??

Offline amika

• Chuck Norris
no faktycznie masz proboszcza że... szkoda słów na takiego
Księga bardzo ,bardzo ładna

Offline hania3033

• Chuck Norris