Dzień dobry w niedzielę 
Dziękuję Wam za odpowiedzi

Podczytywałam wczoraj co pisałyście, ale nic nie pisałam. Cały dzien męczył mnie katar i kaszel, a poza tym mój Miłoszek miał urodziny, więc pisać nie było jak

Dziś czuję się troszkę lepiej - ale kaszel nadal męczy
Pamela, Justyś dziekuję za te proporcje między napojami

Zdecydowaliśmy, że kupimy
ok. 100 litrów napojów gazowanych - i będą to właśnie Mirinda, 7Up i albo Pepsi albo Cola - tu jeszcze pomyślimy
Justyś właśnie też widzieliśmy że promocja jest nadal, a dodatkowo, rodzice też nam o tym powiedzieli

I jeszcze teraz Ty

Tylko wiem, że trzeba wcześniej zamówić, żeby przywieźli taka ilość, jak chcemy

Co do winek, to planowaliśmy
12-15 
Jak przeczytałam odpowiedź
Diankusi to się trochę przeraziłam

Mam nadzieję, że te 15 winek starczy

Wczoraj byliśmy z M. na sali obejrzeć rozstawienie stołow na wczorajsze wesele. I powiem Wam, jak bez sensu sobie rozstawili te stoły, zajęli prawie całą salę, a do tańczenia został mały prostokącik. Dobrze, że każdy może poustawiać stoły jak chce

My chcemy tak mniej więcej naokoło stoły, a parkiet pośrodku. Wytłumaczyłam kierowniczce jak chcemy, a ona to wszystko rozrysowała
W sumie podzieliliśmy gości tylko między 2 stoły...
Nasz stolik -
26 osoby -
to my, znajomi, brat i siostra PM-a oraz kuzynostwo PM-a - tzn tylko kuzyn i kuzynka,
ten drugi stół (w kształcie litery L ) -
44 osoby - to cała reszta,
i jeszcze mały -
3 osoby - dla obsługi

Potem w domu zaczęłam usadzać gości i jednak trzeba będzie rozdzielić największy 44-osobowy stół na dwa

Dłuższy będzie na
28 osób -
to rodzice, ciotki, wujki, babcie,
a ten krótszy - prostopadle ustawiony do dłuższego - na
16 osób -
to mój brat i moje kuzynostwo - tak ich dużo mam

No i musimy tam jechać jeszcze raz i powiedzieć o tej zmianie

Ale i tak byśmy jechali jeszcze, bo ciagle niewiadomo co z pokojem dla nowożeńców

Powiem Wam, że jak usadzałam gości (na kartce ), to aż dostałam gorączki

Nie mogłam z początku dość do ładu, kogo przodem do sali, kogo tyłem, kto koło kogo chce, a kto koło kogo na pewno nie

Ale teraz już jest wszystko pięknie rozpisane

Jak mi się będzie chciało, to narysuję na kompie ten plan stołów i Wam pokaże