Autor Wątek: minusy wesela:)  (Przeczytany 19025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline missmax

• entuzjasta
Odp: minusy wesela:)
« Odpowiedź #60 dnia: 14 Kwietnia 2009, 16:43 »
... stres przedmałżenski powoduje zgrzyty o byle co w związku

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Kwietnia 2009, 19:18 »
Z tym stresem przedmałżeńskim i sprzeczkami o drobnostki, też niestety się zgadzam :(

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Kwietnia 2009, 19:37 »
najgorsze...

1.złe podejście do wieczorów kawalerskich/panieńskich
2.zapraszanie gości, których tak naprawdę nie chce się mieć - bo wypada, bo rodzina....
3.przerost formy nad treścią - wszystko i jeszcze trochę

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #63 dnia: 21 Kwietnia 2009, 19:51 »
najgorsze...

1.złe podejście do wieczorów kawalerskich/panieńskich
2.zapraszanie gości, których tak naprawdę nie chce się mieć - bo wypada, bo rodzina....
3.przerost formy nad treścią - wszystko i jeszcze trochę

3.przerost formy nad treścią - wszystko i jeszcze trochę.....Tego punktu nie rozumiem :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #64 dnia: 21 Kwietnia 2009, 20:16 »
wiesz ineeze dużo ludzi skupia się na przygotowaniach, sukni, kwiatach czy muzyce zapominając o tym, że jest to wyjątkowy sakrament, który udzielają sobie wzajemnie zakochani przyjmując do swojego wspólnego życia ducha świętego i zobowiązując się do życia w określony sposób... że to tak naprawdę w kościele odbywa się najpiękniejsza rzecz... przysięga :) łatwo się zgubić w przygotowaniach zapominając co tak naprawdę w tym wszystkim jest najważniejsze i często zapominając także o tej drugiej osobie i o tym po co to wszystko robimy

myślę, że o to chodziło GreenApple

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Kwietnia 2009, 20:45 »
Pięknie to ujęłaś Wiśniowa.
Ślub to magiczna chwila, która jest udziałem 2 kochających się ludzi  :D

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #66 dnia: 21 Kwietnia 2009, 22:07 »
ineeze a ja jestem ciekawa, o co chodzi ze złym podejściem do wieczorów kawalerskich/panieńskich :)
wiśniowa, w pełni sie zgadzam że najważniejszy jest slub a wesele jest radością z tego co się dokonało!

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Kwietnia 2009, 23:03 »
Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi wieczorami :)
Nie ja to napisałam, był to cytat innej Forumki  ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Kwietnia 2009, 23:42 »
rany, ale gapa ze mnie  :-[
przepraszam ineeze, bardzo  :)

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Kwietnia 2009, 10:52 »
...moze chodzilo o ty, ze neiktórzy robią paninski/kawalerski jako prawie drugie weselicho ? Przyjecie, zarcie, potem stawianie w klubie kilka razy z rzedu wódki do lozy itp, itd. A jak jest te ponad 20 osób... no to prawie jak połowa małego przyjęcia/wesela po prawdziwej ceremonii ślubnej. Tyle, że same kobitki lub mezczyzni  ::)

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Kwietnia 2009, 10:55 »
:) :) Nie ma za co.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #71 dnia: 22 Kwietnia 2009, 11:11 »
hmm z tego co pamiętam to nie chodziło o koszty wieczorów panieńskich/ kawalerskich tylko o potraktowanie ich jako końca wolności czyli zamknięcia pięknego etapu wspaniałego życia imprez i zabaw i wejście w nowy, nudny i bezbarwny (małżeństwo  ;)) forumki wcześniej pisały, że często zwłaszcza wieczory kawalerskie tak są traktowane i to niekoniecznie przez przyszłych Panów Młodych ale ich kolegów/ przyjaciół którzy zachowują się tak jakby ich kompan popełniał straszliwy błąd  ;) i zamiast z nim cieszyć się ze zbliżającej się uroczystości dołują go, że teraz już będzie tylko gorzej... stąd ten sławny tekst na tablicach ślubnych "już po chłopie".....myślę, że ot o chodziło w tamtym poście :)

oczywiście się z tym nie zgadzam bo są różni faceci jak i różne bywają kobiety... sama mam znajomą która na swoim panieńskim upiła się, rozebrała w knajpie a potem ruszyła w tany (na tanach się nie skończyło) z połową facetów barze.... może ona też uważała, że traci coś i w ten sposób chciała sobie to chociaż na chwilę zatrzymać... nie wiem  ::)

mój narzeczony ma 37 lat i większość jego kolegów w pracy jest już od dawna zaobrączkowana i wiecie co oni mu mówią? "żeń się Stary nie możesz mieć lepiej niż my"... albo inne teksty w stylu "zobaczysz że ona się zmieni po ślubie".... tylko, że to są najczęściej faceci, którzy bardzo młodo założyli rodziny i jak teraz zbliżają się 40stki to zaczynają czuć, że coś stracili i dlatego gadają takie głupoty (nie tylko gadają bo niestety nawet nie kryją się z brakiem wierności wobec swoich żon)

ale się rozpisałam... sorry bo to jednak nie w temacie

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #72 dnia: 22 Kwietnia 2009, 11:22 »
popieram, dla mnie to bedzie okazja do fajnej imprezki lub inaczej milo spedzonego czasu np w spa :)
wieczór kawalerski/panienski czesto bywa minusem wesele wiec jednak w temacie to bylo :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #73 dnia: 24 Kwietnia 2009, 08:20 »
Ja jestem jak najbardziej za tego typu wieczorami, ale absolutnie nie traktuję tych imprez jako pożegnanie się z wolnością!! Wręcz przeciwnie! :)

A jeżeli ktoś do wieczoru panieńskiego/kawalerskiego ma podejście typu "niedługo koniec wolności i muszę się wyszaleć", to dla mnie to jest jakieś nieporozumienie!! Taka osoba nie powinna się w ogóle żenić/wychodzić za mąż!!  :dno:
Takie podejście mnie jeży, podobnie jak tekst "podpisanie cyrografu"  :dno: :glowa_w_mur: :boks:

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Kwietnia 2009, 09:36 »
o matko dziewczyny-przecież takie teksty to żarty-sama powiedziałam przyjaciółce-na jej panieńskim-że łączymy się z nią w żalu-a przecież jestem mężatką:)
my ze znajomymi sami z siebie żartujemy-potrzebny dystans do siebie:)
strasznie sobie wszystko do serca bierzecie! ale jesli chcemy-minusem może się okazać wszystko!
w ogóle po co robic to wszystko skoro jest tyle minusów? przymusu nie ma do wesela! do ślubu tymbardziej-te czasy już dawno minęły:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Kwietnia 2009, 08:46 »
Dystans musi być, oczywiście, ale są pewne teksty, które po prostu są irytujące  ;D

Co do minusów, to nic nie jest czarne lub białe. I pomimo tego, że ja jestem jak najbardziej za weselem, to są jednak pewne sprawy-czyli te minusy - których mogłoby nie być. Chociażby stres, który dopada wszystkie pary młode.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Kwietnia 2009, 14:05 »
Moim zdaniem nie ma żadnych minusów jeżeli wesele robimy bo tego chcemy,  stać nas na to i jest to decyzja przemyślana. Dotyczy to także ślubu. Niektórzy, a zwłaszcza faceci ( ci mocni, tak zawani "maczo") lubią się popisywać mówiąc, jak to  źle być żonatym i jak traci się wolność. Czyste bzdury. Mądre małżeństwo nigdy nie traci "wolności". Każdy ma swoje zinteresowania, samodzielnie podejmuje decyzję. Ważniejsze podejmują razem.  A stresem to bym się nie przejmował bo on towarzyszy nam przez całe życie. Raz mocniej, raz słabiej. Jestem jak najbardziej za robieniem wesela bo są to niezapomniane chwile. :D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Kwietnia 2009, 14:35 »
Chociażby stres, który dopada wszystkie pary młode.
nie wszystkie :D bo nas nie dopadł :D :D

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Kwietnia 2009, 14:47 »
Mnie też nie dopadł żaden stres. Do tej pory staramy się go omijać z daleka. Na razie jakoś sie udaje. :)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Maja 2009, 09:57 »
Minusem wesela sa koszmary pzred slubem ;D- np sniło mi sie ze moj ukochany zamiast na sale weselna chciał zabrac gosci na grzyby:) A ja byłam przerazona- no jak to przeciez wszytsko zapłacone':) Co do wieczorow kawalerskich to tez niekiedy kumple mowia , ze koniec wolnosci, wiec ja im mowie, ze nikt im nie kazał sie zenic z wasata i napakowana trolica- ja jestem ładna i miła wiec slub ze mna to nie koniec :P- no ale o gustach sie nie prawi i kazdy wybiera to czego sam pragnie , no nie?:)

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Maja 2009, 10:30 »
tak! Zgadzam się!  ;D