Autor Wątek: Hotel Dobosz w Policach  (Przeczytany 59709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
Odp: Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #150 dnia: 9 Września 2010, 15:16 »
Wybierz Norda, bo w Doboszu na tej sali goście ci się pozabijają, tak tam jest ślisko. Wiem coś o tym, bo sama tam miałam wesele. I dwie ciotki poleciały na glebę. Dużo osób z tego powodu nie wstawało nawet tańczyć. I to nie o zespół chodziło, bo był najlepszy, ale o parkiet zbyt śliski na tego typu imprezy.

Offline kobalamina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #151 dnia: 9 Września 2010, 17:25 »
Justysiekmalutki p. Justyna przyjęła nas i zajmuje się sprawą naszego wesela, więc na to wygląda, że wróciła  :) (choć nic mi na ten temat nie wiadomo, że jej nie było)  ;) A co do p. Magdy, to nie mam pojęcia, ćzy nadal jest menagerem Dobosza, na ich stronce nie ma jej, jest tylko p. Daniel i p. Justyna.
justysiekmalutki a Ty jaką masz opinię na temat wesel w Doboszu? Bardzo będę wdzięczna za każdą radę  ;D

lala_1980 dziękuję bardzo za odpowiedź.  Słyszałam historie o śliskiej podłodze i trochę się tego obawiam, żeby goście się nie poprzewracali. . .  Jak byłam ostatni raz w Doboszu specjalnie założyłam szpile, żebyśmy wypróbowali parkiet (zdaję sobie sprawę, że to nie to samo, co szaleństwo podczas wesela, ale nie odczułam dyskomfortu  :D ).   Powiedz proszę, czy oprócz śliskiej podłogi byłaś zadowolona z usług Dobosza? Jaką opcję menu wybralas? Na rozmowie dostaliśmy tylko przykładowe menu za 170 zł/ os w tym  0,5 l alk na parę (pozostałą część należy samemu załawić) Jeżeli pisałaś relację ze swojego wesela, bardzo proszę o linka, chętnie poczytam  :) Jesteśmy już praktycznie zdecydowani na tą dużą salę na parterze.  Byliśmy w Nordzie, ale ta sala wydaje mi się zbyt mała na 110-120 osob. . .  Przyznam, że zostaliśmy tam bardzo miło przyjęci i wyczerpująco poinformowani na temat organizacji wesela, menu itd.  Dobudowana część hotelowa prezentuje się bardzo pięknie.  Ale niestety moim zdaniem za mało miejsca, choć Pani, która nas przyjmowała, stwierdziła, że na 110 os.  spokojnie można robić. 

Może kochane macie jeszcze jakąś propozycję, gdzie mogłabym wyprawić wesele? Chodzi o to, aby sala była jak największa :)  Bo czas ucieka, a boję się, że termin w Doboszu ktoś nam zajmie.  Ps.  Dzwoniłam również do Wenus w Kobylance, ale mają pozajmowane terminy.

Za wszystkie opinie i rady będę bardzo wdzięczna.

Offline Hannah07

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #152 dnia: 9 Września 2010, 21:03 »
Witam wszystkie forumowiczki!!!

W wyborze miejsca na wesele zadecydowały opinie na forum.  Wybraliśmy Hotel Dobosz.  Jesteśmy po wstępnych rozmowach z panią Justyną i zamierzamy podpisać umowę.  Zdecydowaliśmy się na salę konferencyjną (na piętrze).  Planujemy, że realnie na wesele przyjedzie ok.  70 osób.  Sala konferencyjna jest duża, czy przypadkiem nie za duża na taką ilość osób? Czy goście mieli problem ze znalezieniem sali (np.  jak zeszli na dół)?

Pozdrawiam,
Hannah

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #153 dnia: 9 Września 2010, 23:13 »
Wydaje mi się, że będzie ok na taką ilość osób, u nas było ciut więcej (około 90) i jak wszyscy się bawili to parkiet był pełny po brzegi ale nikt się o siebie nie obijał. Goście nie narzekali na zawiłą drogę ale nikt raczej nie schodził na dół, palaczom wystarczył balkonik, toalety też są przy sali.

kobalamina podłoga jest paskudna ale o tym już pisałam parę postów wcześniej. Jeśli but ma skórzaną podeszwę jeździ się jak na łyżwach. Ja się pośliznęłam jak tylko weszłam na parkiet i niestety nie zatańczyliśmy pierwszego tańca jak mieliśmy w planie bo nie byliśmy w stanie utrzymać równowagi na tej cholernej podłodze.
Znajomi mieli wesele na sali na dole na którym było ok 100 osób i sala była za duża, parkiet sprawiał wrażenie wiecznie pustego.

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13 sierpnia 2011
« Odpowiedź #154 dnia: 10 Września 2010, 08:13 »
kobalamina - jeśli chodzi o opinie o doboszu to mam jak najlepszą. Po pierwsze to co przeczytałam na forum pozytywnie nas nastawiło do dobosza, po drugie przemiła obsługa. Wraz z narzeczonym oglądaliśmy wiele sal: m.in. pod Różami na Klonowica, Norda na Mierzynie, Ceremonię, Kantynę Portową i jednak mimo wszystko dobosz wygrywa zarówno pod względem kosztowym (to co oferują wychodzi taniej niż w niejednym lokalu w szczecinie) ale także pod względem kontaktu z klientem. Są lojalni i dbają o klienta nie to co włąsciciel lokalu Pod Różami czy Nord, bo my niestety w Nordzie spotkaliśmy się z opieszałością wobec klienta i odnieśliśmy wrażenie, że nie jesteśmy tam mile widziani. Zupełna obojętność czy zrobimy tam wesele czy nie.

Parkiet faktycznie śliski, ale gdzieś czytałam, że można kupić jakieś gumowe podeszwy (?) na buty i wtedy się człowiek nie ślizga.

Jedyne co słyszałam nieprzyjemnego to to, że ciasta są typowo z cukierni (te które oferuje dobosz), ale u nas nie bedzie z tym problemu, bo siostra mojego narzeczonego i moja mama pieką pyszne ciasta, więc akurat ciasto bedziemy mieć własne i dobre :)

My akurat wybraliśmy salę na piętrze bo zdecydowała objetość (sala duża ale nie potężna, utrzymana w jasnych barwach, nie to co na dole - bordowa. Przy bordowej sali potrzebne jest podobno oświetlenie dodatkowe, na naszej nie). My tam chcemy pomieścić ok 110 osób (ze 130 zaproszonych) i myślimy że się to uda a i miejsca na parkiecie będzie odpowiednio. No i co było głównym motywem dlaczego sala na piętrze - jesteśmy sami na piętrze nie ma innego wesela, mamy toalety tylko dla naszych gości, a nie jedna na 3 czy 4 wesela. Także radzę przemyśleć kwestię wyboru sali :) Pozdrawiam

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #155 dnia: 10 Września 2010, 22:36 »
kobalamina - ogólnie mogę polecić Dobosza, ja miałam tylko wpadkę  >:( ze strony obsługi na poprawinach, ale p. Jacek przy płatnościach się zreflektował i sprawa zamknięta. Ja miałam mieć wesele na 110 osób, zarezerwowałam pierwszą salę na dole, po potwierdzeniach okazało się, że osób jest 90 i też było dobrze. (Chociaż na zapraszanie gości w ilości 120 przy potwierdzaniu zawsze się ktoś wykrusza) Tylko ten parkiet. ... :-\ Ktoś napisał, że są gumowe nakładki na buty. Ja to się nie widziałam abym przed wejściem na salę nakładała gościom nakładki... ???
 Menu miałam z poprawinami 220 zł od osoby, ale nasze Mamy ustalały dodatkowo jakieś potrawy , tatary, sałatki i jakoś tak wyszło, ale nie bierz tego pod uwagę, bo ja w 2008 roku miałam tam wesele, a przez prawie dwa lata tam dużo się mogło zmienić, a do Twojego wesela też się dużo tam może zmienić.

Offline kobalamina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #156 dnia: 11 Września 2010, 20:30 »
Dziewczynki moje drogie, byliśmy dzisiaj w Doboszu na kolejnej rozmowie.  Mieliśmy jeszcze kilka tematów do omówienia- wszystkie wątpliwości zostały rozwiane.  Ostateczna data to 25. 06. 200 :skacza: Już nie mogę się doczekać  ;D
Pani Justyna jest przemiłą osobą, wyczerpująco odpowiada na każde pytanie i naprawdę można się z nią dogadać na każdy temat dotyczący organizacji wesela. 
Zdecydowaliśmy się na dużą salę z trzech powodów: po pierwsze bardzo mi się podoba, widziałam ją 2 razy ustrojoną dodatkowo przez firmę dekoratorską i było przepięknie.  Kolejny powód to jej wielkość.  Nie wydaje mi się, żeby była zbyt duża na 110-120 os.  tym bardziej, że przy tylu gościach jest pomniejszana przez ustawienie eleganckiej kotary a przed nią ustawione są dodatkowe skórzane sofy.  Duży parkiet daje też duże możliwości do różnych weselnych wygibasów, węży, ciuchci itd  :P A w naszej rodzinie to standard, parkiet zawsze pełny i goście nastawieni na tańce i hulańce  :hopsa: Bardzo ważny przy wyborze był również fakt, że można wyjść na zewnątrz.  Większość naszych gości to osoby palące, a balkonik mógłby palaczy nie pomieścić.  Podoba mi się również podest dla orkiestry, do tego dojdzie dodatkowe oświetlenie i będzie wspaniale;D ;D

Dziękuję Wam serdecznie za pomoc obiecuję założenie wątku z przygotowań weselnych  :)
Pozdrawiam  :)

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 13 Września 2010, 11:53 »
Po przeczytaniu Twojego postu... wróciły mi wspomnienia ... jak ja się cieszyłam ;D Dużo wspaniałych wspomnień życzę. Chodź to jeszcze tyyyleee czasuuu, ale szybko  zleci. Pozdrawiam

Offline HYPATIA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 2 Grudnia 2010, 21:18 »
uwaga na prace w doboszu, szczegolnie na recepcji, nie polecam, co m-c sie oglaszaja w kurierze, praca kiepska, oszukuja, duzo ludzi zatrudnionych na lewo i to wszystko zeby ktos mial ,,piekne''wesele, wyzysk 100%. mialam okazje akurat ogladac wszystkie sale dokladnie i ze szczegolami oraz przygotowania do wesela, szalu nie ma.

Offline M.Jaster-10.09.2011
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #159 dnia: 27 Września 2011, 15:21 »
Witam serdecznie!!
Kllusiu, jeśli chodzi o Hotel Dobosz w Policach to polecam i to w 100% :D
Rok temu miała tam wesele moja siostra i tak mi się spodobało, że sama w tym roku a dokładnie 10. 09 bawiłam się u Dobosza na swoim weselu:) Nie da się określić z czego z mężem byliśmy najbardziej zadowoleni-wszystko było dokładnie tak jak sobie wymarzyliśmy:)
Bardzo dużą pomoc okazała nam Pani Magda - w profesjonalny sposób doradzała nam we wszystkich sprawach a jej uwagi były naprawdę cenne:) Poza tym Hotel Dobosz zasłużył również na wyróżnienie pod względem jedzonka - po prostu przepyszne, jak u Mamy.  Obsługa zarówno hotelu jak i samego wesela wykazała się dużą otwartością oraz umiejętnością dostosowania się do każdej sytuacji:) a na moim weselu gdyby nie pomoc obsługi trochę atrakcji by się posypało:)
W związku z powyższym:) BARDZO ALE TO BARDZO POLECAM HOTEL DOBOSZ zarówno na organizowanie wesel jak i innych imprez okolicznościowych:)
Pozdrawiam:)

Offline vicky55
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #160 dnia: 28 Września 2011, 11:16 »
byłam w Doboszu na balu w lutym i szczerze mogę polecić zarówno organizację jak i sam hotel (apartamenty wspaniałe)

Offline Hannah07

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 13 Października 2011, 21:43 »
Ja nie polecam robić tam wesela. 
Lepiej wydać więcej pieniędzy i zorganizować wesele u profesjonalistów, a nie na prowincji.
A jak już macie podpisanie umowy, to zwracajcie uwagę na każdy szczegół.  U nich jest zawsze tekst w stylu: "nie ma sprawy, nie ma problemu".  Ale każcie sobie wszystko zapisywać, bo potem powiedzą, że "nie mieli tego w zleceniu" (np.  mieli wstawić lodówkę z wódką na salę -> "tak, bez problemu",  a w dniu wesela mówią tekst w stylu: nie mieliśmy tego w zleceniu (podobnie z przystawkami na stołach itp. ).  Obsługa kiepska , kelnerki niemiłe (chociaż jedzenie było dobre).  Jedna kelnerek powiedziała do gościa weselnego, kiedy zapytał się czy mają jakieś napoje gazowane, "nie mamy tego w zleceniu".  Dobrze, że ja to usłyszałam i powiedziałam, żeby jeżeli nie ma to niech przyniesie, a my za to później zapłacimy - tak zrobiła.  Jeżeli tak problem wystąpił, to powinna mi to powiedzieć, a nie gadać to gościom weselnym.   
Solidni są tylko w jednym - w liczeniu pieniędzy.  A jak już i w tym się mylą, to dziwnie zawsze na niekorzyść klienta.  I nie wierzcie, że rzekomy kierownik sali, ten którego wam przedstawią w rzeczywistości będzie na waszym w weselu.  U nas dokładnie tak było, ten co miał być niejaki p.  Jacek, wcale nie był kierownikiem sali, dali jakiegoś zupełnie niezorientowanego nowicjusza, który na moje pytanie czy jest przygotowany tort urodzinowy (jeden z gości obchodził urodziny) on odparł: jaki tort? Oczywiście tort się znalazł, ale organizacja masakra!
Nie wierzcie też "na gębę", że obejrzycie udekorowaną salę weselną w piątek przed weselem - moja zaczęli dekorować w sobotę ok.  godz.  13!!
Co do firmy, która tam robi dekoracje Edith - to mi dali paskudne pokrowce na krzesła, które zwisały z krzeseł na podłodze i goście weselni się o nie przewracali (no tak nie miałam szczegółowej specyfikacji na zleceniu. . .  na zdjęciach, które pokazano mi w firmie, były ładne i nie dotykały ziemi).  Co do kwiatów w wazonach, wybrałam białą różę i gerberę ecri (mam to w umowie) a dostałam żółtą gerberę, białą i różową różę i białe irysy!!! I pomyśleć, że za dekorację zapłaciłam prawie 1200 zł!
Co do pokojów gościnnych to nie mam zastrzeżeń, z wyjątkiem jednej "małej drobnostki".  W każdym pokoju leżała ulotka o tym, że organizują wesela, a w ulotce wypisane jaką cenę należy uiść od osoby (wesele od 170 zł).  Fajnie, nie? Teraz goście weselni sami mogą ocenić czy prawidłową kwotę włożyli do koperty. . .
Może inne wesela zorganizowali lepiej niż moje, ale jedno jest pewne, moje wesele zupełnie zlekceważyli i dlatego ich nie polecam.
Moje wesele obroniło się tylko przez świetnych gości, rewelacyjnego zespołu weselnego i ładnej sali (podłoga drewniana, stylowe obrazy na ścianach, ładna tapeta).

Offline karrlajn
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-08-2012
« Odpowiedź #162 dnia: 20 Lutego 2012, 13:28 »
Mam w tym roku wesele w hotelu "Dobosz". . .
Większość głosów jest pozytywna ale będę bardzo wdzięczna za każdą dodatkową opinię, komentarz, informację, uwagi itp. ,itd.   :)

Offline marzena265@wp.pl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #163 dnia: 1 Marca 2012, 22:39 »
ja tez slubuje,  i to w doboszu i tez jestem ciekawa. . . :* pozdrawiam

Offline Madzienka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 16 Sierpnia 2013, 16:59 »
watek troche umarł, ale jest tam moze ktos kto balowal w doboszu ostatnimi czasy? dalej wysoki poziom? Zastanawiam sie nad innymi potencjalnymi miejscami w policach i we wszystkich wioskach i miasteczkach w strone nowego warpna.  dzieki x

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2013r.
« Odpowiedź #165 dnia: 17 Sierpnia 2013, 16:09 »
Ja miałam wesele w Doboszu w czerwcu i jestem bardzo zadowolona!
Wszystko było tak jak się dogadaliśmy - menu super, jedzenia pełno zostało, dekoracje takie jakie miały być, obsługa miła i pomocna. Goście wolno schodzili na poprawiny - zero problemu, obsługa podawała dania na bieżąco tym, co dochodzili więc każdy miał ciepłe i nie czekał. Ja będę polecać Dobosza zawsze i wszędzie :)

Offline AJa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.2013
« Odpowiedź #166 dnia: 14 Października 2013, 16:36 »
Miałam tam w wesele w tym roku. . . . jesteśmy totalnie zawiedzeni.  Goście narzekali iż posiłki były podawane bardzo powoli, część osób już zjadla, a dopiero kolejny stolik dostawał potrawy!  Po obiedzie była tak dluga przerwa że gościom została na stole tylko wódka! Teściowa musiała interweniować u jakiegoś młodego kelnerzyny bo goście siedzieli głodni!! My ze stresu i zabiegania nic nie jedliśmy ale ponoć jedzenie nie było smaczne  :(   I o zgrozo! u nich nadworną dekoratorką jest tylko jedna pani, która baaaardzo się ceni!! innej firmy nie można wziąć (dowiedzieliśmy się o tym już po podpisaniu umowy) .  Wolny kraj a wyboru nie masz! tym bardziej jak komuś marzą się ładne dekoracje. . . a nie takie klasyczne jak robi pani A.  . . . Jeśli ktoś szanuje swoje nerwy, czas i pieniądze na które ciężko się pracuje przed weselem. . .  odradzamy Dobosza!! My będziemy zalowac tego wyboru chyba już zawsze

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: lato.2015
« Odpowiedź #167 dnia: 26 Października 2013, 01:24 »
DZiewczyny, piszcie prosze was piszcie opinie o doboszu, w styczniu chce wstepnie zarezerwowac sale i chcialabym dobosza. . . . . piszcie jak jest:):):)

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #168 dnia: 27 Października 2013, 20:57 »
Miałam tam w wesele w tym roku. . . . jesteśmy totalnie zawiedzeni.  Goście narzekali iż posiłki były podawane bardzo powoli, część osób już zjadla, a dopiero kolejny stolik dostawał potrawy!  Po obiedzie była tak dluga przerwa że gościom została na stole tylko wódka! Teściowa musiała interweniować u jakiegoś młodego kelnerzyny bo goście siedzieli głodni!! My ze stresu i zabiegania nic nie jedliśmy ale ponoć jedzenie nie było smaczne  :(   I o zgrozo! u nich nadworną dekoratorką jest tylko jedna pani, która baaaardzo się ceni!! innej firmy nie można wziąć (dowiedzieliśmy się o tym już po podpisaniu umowy) .  Wolny kraj a wyboru nie masz! tym bardziej jak komuś marzą się ładne dekoracje. . . a nie takie klasyczne jak robi pani A.  . . . Jeśli ktoś szanuje swoje nerwy, czas i pieniądze na które ciężko się pracuje przed weselem. . .  odradzamy Dobosza!! My będziemy zalowac tego wyboru chyba już zawsze
U nas bardzo szybko po obiedzie wjechały dania na zimno - kiedy wszyscy poszli na pierwszy taniec stoły od razu się zapełniły. Co do samego jedzenia ja też dużo nie jadłam, ale to co skubnęłam to mi smakowało, a nikt z gości nie narzekał.

W sprawie dekoracji masz rację, że można korzystać z usług tylko jednej firmy. Jednak dla mnie nie było to jakimś wielkim minusem, bo można było wymyślić sobie wszystko, a właścicielka bez problemu wszystko realizowała. Ale jeśli dowiedzieliście się o tym po podpisaniu umowy to faktycznie niefair.

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 8 Listopada 2013, 19:16 »
Martusia a jaka sale wybraliscie itp?? Jezeli masz czas, to moze napiszesz do mnie jak bylo od a do z. . . . . . mgielka171@go2. pl

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #170 dnia: 15 Listopada 2013, 23:32 »
dziewczyny jakie wybraliscie menu i za ile???

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #171 dnia: 27 Grudnia 2013, 17:29 »
Ktoś Coś o Doboszu??? po pierwszym stycznia idę zalatwiac sale i dalej mam dylemat.....proszę o opinie.

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: 20 Stycznia 2014, 17:13 »
My mieliśmy duża sale :) Jeśli masz jakieś konkretne pytania to pisz, a chętnie Ci podpowiem.
Umowę podpisywaliśmy w 2012 roku i wtedy menu kosztowało 170 zł, a potem chyba podrożało. Ale tak naprawdę wszystko mieliśmy wyliczane na bieżąco gdy ustaliliśmy menu, bo trochę zmian wprowadziliśmy np. dwa mięsa do wyboru na obiedzie, część innych dań na zimno, napoje gazowane mieliśmy swoje.

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #173 dnia: 20 Stycznia 2014, 19:09 »
Mialas dodatkowe oświetlenie na tej sali?

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: 21 Stycznia 2014, 14:01 »
Tak, wzięliśmy dodatkowe oświetlenie i na niektórych zdjęciach daje to super efekt  :) Ale fotograf mówił, że i bez niego byłoby dobrze.

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 21 Stycznia 2014, 16:45 »
a mozesz powiedziec skad wzielas?

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 26 Kwietnia 2014, 10:18 »
Moze Nowe Opinie O hotelu?:):)

Offline Wiktoria22
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06-2018
  • Ślub w: Police
« Odpowiedź #177 dnia: 21 Grudnia 2016, 18:52 »
Witam !
Czy ktoś ostatnio organizował wesele w hotelu dobosz lub był gościem  i może podzielić się opinią ?