Autor Wątek: Hotel Dobosz w Policach  (Przeczytany 59992 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
Odp: Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Listopada 2007, 18:23 »
Jako że jesteśmy już po weselu mogę śmiało powiedzieć, że DOBOSZ spisał sie REWELACYJNIE !!!
Nie było ani jednej rzeczy, która mogła położyc cień na weselu: praktczynie wszystko dopięte było na ostatni guzik:
* obsługa bardzo konkretna i pomocna przed weselem, natomiast w trakcie, bystra, przewidująca, ale dyskretna - nie trzeba było prosic o żadne nakrycie, o serwowanie potraw, o napoje, alkohol pojawiał sie na stołach w odpowiednim momencie, nikt nie szukał po stołach pełnej butelki (na sali jest lodówka, więc jeśli ktos się obawia o jakieś przekręty, jest to niemżliwe)
* jedzenie wyśmienite, dobrze przyprawione, porcje duże, ładnie podane - na pólmiskach nie ma "tonz dekoracji" zamiast potrawy, jest tylko ładne niewielkie przystrojenie
* wszystkie sale w Doboszu są piekne, choć "nasza" największa robi chyba najlepsze wrazenie - jest tu przestrzeń, bardzo dużo miejsca do siedzenia przy stołach, ogromny parkiet; pamietac tylko trzeba o zatrudnieniu lejtera (facet od światła - trzeba za niego dodatkowo zapłacic), bo na parkiecie jest ciemno
* przzsytrojenie sali eleganckie i w pakiecie, więc odchodzi sprawa zatrudniania dekoratora
* kontakt z menadżerem jest w porządku, człowiek zapracowany (trwa rozbudowa hotelu), trzeba więc uzbroic sie w cierpliwość i cześciej przypominać telefonicznie, ale mimo tego "zakręcenia" każde z nim ustalenie jest zrealizowane - nie ma mowz, by o czymś zapomniał

Na dowód moja relacja
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=8372.0

Ja jestem mamą, a nie panną młodą - info dla niezorientowanych: to ja w większości dogadywałam sie z Doboszem i ja miałam na pewno bardziej krytyczne spojrzenie na to, co jest na stole, jak pracuje obsługa, jak wykonywano nasze zalecenia  ;D

Fotka sali przed uroczystością, w trakcie dekorowania

Gorąco polecam Dobosza, szczególnie na wesela powyżej 80 osób  :brawo_2:

Offline yo-ana

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.11.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Stycznia 2008, 23:46 »
Witam

Rowniez przygotowuje sie do wesela i ma zrobioną wstępną rezerwację w Hotelu Dobosz, z tego co przeczytalam to sa w większosci same dobre informacje, mnie interesuje jakie mieliscie menu (cieple potrawy, zimne zakąski), i ile ich było, bo z tego co piszecie to nie należy przesadzac z iloscia bo potem dużo zostaje, my nie robimy poprawin.  Co jest warte polecenia (stol wiejski tez bedzie), z czego zrezygnowac.  Wiadomo ze trudno trafić za każdym żolądkiem :Obiad: ale jestem ciekawa waszych opinii.

Wesele bedzie w listopadzie :skacza:

Pozdrawiam yo  :disco:

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2013r.
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Stycznia 2008, 20:47 »
Słyszałam plotki, że w Doboszu trzeb pilnować obsługę z jedzeniem, że nie podają na czas etc.  Ale byłam tam na Andrzejki i wszystko bardzo mi się podobało.  Poza tym czytając wasze relacje (a szczególnie Kllusi) i opinie o tym hotelu widzę, że jednak jest wszystko ok i trzeba będzie się poważnie nad nim zastanowić. 

Offline Kamonka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2008
« Odpowiedź #33 dnia: 1 Lutego 2008, 15:23 »
Kochani , mam pytanko do osób, które mialy wesele w Doboszu na dużej sali?
Czy ktoś mial strzelajacego balona, słyszałam że jest tam problem z powodu wysokiego sufitu nad parkietem?

Przy okazji czy ktoś może polecic jakąś firmę dekorującą?

Dzięki i pozdrawiam :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #34 dnia: 1 Lutego 2008, 15:25 »
Hmm, cóż ja co prawda nie miałam w Doboszu ale własnie na sali z bardzo wysokim sufitem i szczerze powiedziawszy to wyższy sufit daje większe pole do popisu, łatwiej jest zamontować balon (on jest dośc duży), a później ładniej wygląda ten deszcz baloników i konfetti .

Offline Kamonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 1 Lutego 2008, 15:50 »
No wlaśnie też tak mi się wydawało, tylko słyszalam że może byc problem z zamocowaniem na tak wysokim suficie bo zwykla drabina chyba nie wystarczy.

no ale jestem dobrej mysli, że jakoś uda nam sie go zamontowac bo bardzo mi sie podoba taki balon   :) :) :)

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Lutego 2008, 16:00 »
Nie ma żadnego problemu z balonem. a u nas zakładała balon obsługa Dobosza nie trzeba więc żadnej firmy dekoratorskiej (oni równiez odpalali)
U mnie w relacji jest gdzieś fota

Offline Kamonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2 Lutego 2008, 14:11 »
Kllusia dzięki bardzo za odpowiedź :)  Z chęcią poczytam Twoją relację.  Pozdrawiam serdecznie

Offline rudzia30
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Lutego 2008, 23:30 »
Jedyną wadą jest wejście, brak podjazdu, a tak jest ok.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Lutego 2008, 21:58 »
Klusia dzięki za Twoją relację. Sama mam wesele w Doboszu za 4 tygodnie i trochę się stresuję :) Ale jak czytam takie opinie, to stres gdzieś znika :) Wielkie dzięki

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Lutego 2008, 10:38 »
pileczka22 a jak tam przygotowania do wesela? jak dobosz sie sprawuje? nie ma żadnych problemów i komplikacji? ja też tam będę miała wesele dlatego pytam;) Jeśli można wiedzieć to na jakiej macie sali i ile wychodzi cena na osobe? z góry dziękuje za odpowiedż.  pozdrawiam

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Lutego 2008, 21:22 »
Hej!
My mamy na tej mniejszej sali, co się wchodzi po schodach. A Dobosz?? Nie narzekam. Ludzie mili i nie robią problemów, tam gdzie ich nie ma :) Ostatnio ustalaliśmy menu, tzn rodzice ustalali, bo my jeszcze poza granicami naszego kraju :)
Wymyśliliśmy sobie trochę inne potrawy i dwa dania na poprawiny i tak będzie. Oczywiście my też tam byliśmy w międzyczasie i poznaliśmy obsługę, nie mam zastrzeżeń :)
Chyba nie mogliśmy lepiej wybrać sądząc po opiniach :) a i jak do tej pory z doświadczenia :)
Nawet poszli nam na rękę ze zmianą wódki, bo rodzina mojego przyszłego męża pije inną niż oni proponowali, więc pan Daniel (chyba :)) zmienił na tą inną w menu.
Płacimy 155 zl za osobę. Zaproponowali nam też stolik dla dzieci, co jest nam bardzo na rękę, bo wiadomo, że dziecko nie zje tyle co dorosły i zawsze jest problem z dziećmi na weselu, a tak będą miały swój stolik i będą się czuły ważne :)
A Ty kiedy masz ślub??
Pozdrowionka :)

Offline gonia.p

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008.
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Lutego 2008, 23:04 »
hej. ja rowniez mam wesele u dobosza , w czerwu. tak wiec pileczka22 czekam z niecierpliwoscia na relacje z twojego wesela. mam nadzieje ze bedzie udane.  pozdrawiam.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 1 Marca 2008, 11:33 »
Też mam taką nadzieję :) O relacji pomyślę, jak już będę miała fotki :) Pozdrowionka

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #44 dnia: 1 Marca 2008, 20:38 »
pileczka22 dziękuje za odpowiedż.  ja mam dopiero za ponad rok wesele.  Narazie zamóiliśmy tylko sale, wpłaciliśmy zaliczke i ustaliliśmy tylko wstępne menu, ale nam wyszlo aż 180zł na osobe, też na tej sali po schódkach.  Chyba jakieś menu drogie wzieliśmy że nam takie ceny wyszły, a ty brałaś może tego prosiaczka pieczonego lub szaszłyka płonącego?? Ile masz dań gorących na weselu? Wam wyszło 155 razem z poprawinami???? Pozdrawiam :-*

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 2 Marca 2008, 00:48 »
Nie braliśmy nic takiego, ale weź pod uwagę, że to nowy rok i nowy cennik. My mamy ceny jeszcze z 2007, bo wtedy zamawialiśmy salę. Nie stresuj się będzie dobrze dobrze - musi być. Zdam jeszcze relację po ale jestem dobrej myśli :)

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
« Odpowiedź #46 dnia: 2 Marca 2008, 19:23 »
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest , że Ty podpisywałaś w 2007 roku umowę na salę i masz ceny z 2007 r.. a my jak spotkaliśmy p. Justynę na gali slubenj to ona powiedziała nam że ceny są drozsze o 10 zł od osoby ?  A także podpisywałam umowę w 2007 r.  Czyli nie 160 zł od osoby tylko 170. Ja mam tam wesele 18 października na tej duzej sali. Też już sie nie moge doczekać , ale jak to będzie. Również czekam z niecierpliwością na relacje. Z góry życzę wszystkiego najlepszego i udanego wesela.

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #47 dnia: 2 Marca 2008, 22:35 »
Wesele w Doboszu rezerwowaliśmy w sierpniu 2006 r,. choć ślub był za rok - 1 wrzesnia 2007 r. Warunkiem zachowania ceny z 2006 r. było podpisanie umowy wraz z ustaleniem menu - myślę, że ta zasada obowiązuje nadal. Stąd rozbieżności w cenie. 

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 3 Marca 2008, 13:56 »
no a my tego menu nie ustalaliśmy... masz rację może tak być.

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #49 dnia: 4 Marca 2008, 22:53 »
Ja zamawialam sale we wrzesniu 2007r,a wesele mam w padzierniku tego roku. Wtedy cena byla ok 155zl,ale Pani Justyna juz wtedy mowila mi,ze w 2008r. cena bedzie 160-180zl i rzeczywiscie wyszlo mi ok 185zl na osobe ze swinka i wiejskim stolem ;)
ida te ceny w gore,ida... :-\

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 5 Marca 2008, 22:38 »
no to ja już kompletnie niewiem jak to jest.  My mamy narazie ustalone menu na 180 zl ale takie wstępne, przed weselem możemy jeszcze zmienić sobie- nawet 2 tyg przed, i co wtedy? cena potraw bedzie ta nowa? czy stara, taka jaka jest teraz?

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Marca 2008, 12:16 »
Stara,ale po prostu pogadaj z nimi i sie upewnij,a najlepiej podpisz wstepna umowe odnosnie menu.Ja np. rok temu mialam mowione,ze prosiak bedzie kosztowal 1000zl i wtedy powiedzialam juz,ze sie na niego pisze. W tym roku poszlam wstepnie omowic menu i zonk-prosiak kosztuje juz duzo wiecej.Ale z racji tego,ze deklarowalam sie na niego wczesniej (tak sadze,ze z tego powodu)  prosiak zostal w starej cenie :) Z nimi naprawde idzie sie dogadac :)

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 6 Marca 2008, 14:04 »
To ciekawe jak ja będę miałą z wiejskim stołem , bo 20 zł od osoby to napewno nie zapłacę jak ja będę miała 112 osób na weslei , bo to już przesada by była.

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #53 dnia: 8 Marca 2008, 14:54 »
lala_1980 a kto ci powiedział że za wiejski stół 20zł od osoby????Ja niedawno byłam i w tym roku mają cene 10 zł za osobe, ale nie trzeba brać dla wszystkich gości, można np wziąść tylko na 70,80 osób, przecież wiadomo że nie każdy będzie to jadł ;)

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Marca 2008, 08:24 »
aaniiusiia nikt mi nie wówił takich rzeczy, ale jak wiem że cena za osobę wzrosła o 10 zł/os ( menu) to myślałam ze wszystko tak poszło. My wreście się bedziemy musieli zmobilizować sie i pojechać podpisać umowę na menu. I bardzo  sie cieszę, że można wziąć na mniejszą liczbę osób ten wiejski stół. Pozdrawiam serdecznie.

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
  • To było piękne wesele...
  • data ślubu: 2 czerwca 2007 HOTEL DOBOSZ
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Marca 2008, 10:44 »
hej, dawno mnie nie było, a przecież tak cudownie tam było :) co do balonów ja mieliśmy na tej sali na piętrze, dwa strzelające balony, w środku małe baloniki, i konfetti, świetnie wyszło zwłaszcza na filmie w zwolnionym tempie, REWELKA, a ponadto mieliśmy w elipsę pospinane balony 12 , też super wyglądało,
Jeżeli ktoś niem a kamerzysty jeszcze to studio WYLI, rewelka. jak ktoś robi to ś z pasją to oni zapewniam zapytajcie Zibiego, też tak potwierdzi, są niesamowici, z ich krecenia mamy 8 teledysków!!!!!! gdzie nroma ponoć to 4, więc ...
a odbiegam od tematu, baony robiła nam dziewczyna ploecona z firmy dekoratorskiej apollo, przy dworcu, , i ma dziewczyna pomysły, ale ostrzegam, jest dobra, nie zbyt droga ale tertminy.... no powodzenia.

BALONY są superowskie, polecam, i jak ktoś ma jeszcze tą duż asalę wysoką,wyższą od tej na piętrze, to 4 balony koło siebie w odtpach po 21,5 m, i rewelka wyjdzie!!!!

pozdrawiamy
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2008, 10:45 wysłana przez adlerek »

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Marca 2008, 12:43 »
adlerek ile ty płaciłaś za te balony?

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Marca 2008, 13:37 »
adlerek a co to za studio WYLI? skąd oni są? masz może jakieś namiary na nich (strona www, lub tel) Oni tylko jako kamerzyści byli, czy razem z foto? I ile płaciliście za nich? ?Jeśli można wiedzieć ;) A jaką orkiestre mieliście? Pozdrawiam

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Marca 2008, 20:54 »
za balony, hm około 120 zł sztuka, w tym małe baloniki, i konfetti,

co do wyli to są na narutowicza, mój e-mail easyadlerek@poczta.fm, napiscie to odpise, nie chcę bana dostać, a co do orkiestry, to mieliśmy ZIBi-ego, czyli wodzirej, możńa nazwać Go też DJ-em,ale nie myslcie że to kolo który tylko siedzi ze sluchawką przy konsoli i miesza, o nie!!!! To żywy na preferencje gości Super dj... zresztą, zadzwońcie, a głos ma super nawet przez telefon, a powiem, tak, wszyscy goście, do dziś, właczajac moich, rodziców, obecnych teśiów byli przeciw, ale od tamtej pory kombinuja jak zorganizowac impreze żeby ściągnąć ZIbiego... już są maluteńkie przymiarki ... piszcie, dam namiary, albo wpiszcie ZIBI w szukaj, a zapewniam że znajdziecie,
Większośc ludzi na hasło DJ, włos na głowie im się jeży, zwłaszcza starszym, ale po tej najwazniejszej imprezie w naszym życiu, rodzice, goście, byli i są zachwyceni wyborem właśnie dj-a, a ja dumny jestem że to był ZIBI.

p.s. dzięki wielki człowieku, że zajmujesz się właśnie tym, uszczęśliwiasz wielu ludzi, pozdro ZIBI

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Marca 2008, 21:13 »
a tu jakoś widac te balony, ale na stronce apollo, to porducent balonow ze szczecin, i nie tylko, zaproszen, itp. to oni proukują wszystko na polskę, sa zdjecia sal jak mozna przystroić, poszperajcie, a zapewniam, sa fajne efekty, a to jest tronka z mojej relacji, tam tez co nie co widac, kiepskie, bo niemielismy foografa na imprezi, teraz uwazam ze to byl błąd!!!!
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7341.0