Autor Wątek: Hotel Dobosz w Policach  (Przeczytany 59677 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Hotel Dobosz w Policach
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Września 2009, 22:48 »
Beta027   zaufaj nam że prawdopodobnie na dniach ktoś z Dobosza zjawi sie w tym wątku i roziwaze sprawę ze zwolnionym i niezadowolonym BYŁYM pracownikiem !
Tak wiec radze Ci nie mijac sie z prawda i nie oczerniać bezpodstawnie tego lokalu !
Nie mówie że piszesz nieprawdę a jedynie daję dobrą radę :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Beta027
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ----------
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Września 2009, 23:35 »
rozwiąże??. . . .  jestem Ciekaw w jaki sposób?? moze mi Pani wytłumaczy??
aha i jeszcze jedno nigdy nie mówię nic bezpodstawnie. . .

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #122 dnia: 14 Września 2009, 20:56 »
Ja bylam bardzo zadowolona z jedzenia, obslugi, wystroju. A gosciem bylam tam w sierpniu.

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #123 dnia: 20 Września 2009, 21:50 »
Ja bym swojego wesela tam nie zorganizowala...ale mysle, ze kazdy odczuwa subiektywnie i tyle  :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #124 dnia: 20 Września 2009, 22:29 »
A ja miałam tam wesele i było rewelacyjnie... Z resztą na forum jest więcej osób, które tam miały swoje wesela i są zadowolone... 

Offline Sylwia86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.04.2008
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Października 2009, 13:45 »
Ja miałam wesele w Doboszu rok temu.  Niestety nie wszystko się udało.  Zarezerwowałam miejsce w hotelu dla 40 osób dla rodziny z Poznania.  Jednak dzień przed ślubem okazało sie, że miejsce znajdzie się tylko dla 15 osób.  Po wielkiej aferze wynegocjowałam z udziałem adwokata z panem Danielem taksówkę dowożącą gości do Trzebieży.  Całe szczeście że w jeden dzień udało nam sie znależć zakwaterowanie dla gości.  Jeżeli chodzi o jedzenie kolejna klapa.  Po pierwsze na drugi dzień na poprawinach były inne ciasta niż zamówiliśmy okazało się, że zamienili je z weselem z dołu.  Zamówiliśmy stół wiejski, na którym miały być węgorze najdroższe z tego wszystkiego.  Niestety żadnych węgorzy nie było oprócz smalcu, chleba i ogórków.  Zdecydowanie odradzam wam hotel Dobosz.  Pamiętajcie , że wszystko trzeba mieć na papierze.  Po ślubie dopiero dowiedziałam sie,że nie jestem pierwszym przypadkiem.  Oszukują na wszystkim , w szczególności na jedzeniu i rezerwacji w hotelu.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Października 2009, 15:05 »
Ja nie chcę nic sugerować, ale czy to nie dziwne, że zupełnie nowe osoby na forum logują się tylko po to, żeby napisać złą opinię o tym hotelu??

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #127 dnia: 14 Października 2009, 20:08 »
 Myśle, że niekoniecznie tak musi być...
 Ja zanim coś napisałam przez rok tylko czytałam forum. Dopiero, gdy miałam coś do powiedzenia odezwałam sie...
Nie miałam czasu na pisanie wiadomości typu ''cześć'' tylko po to by ''nabić" sobie liczbę wiadomości i stać sie bardziej wiarygodną...
Wypowiadając swoje opinie, które są bardzo subiektywne nie powinniśmy niczyich wypowiedzi podważać  ;)
Ja tez nie mam najlepszej opini o tym hotelu, ale to tylko moje prywatne odczucie (wątpliwość), którym sie z Wami dziele  :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 14 Października 2009, 20:16 »
Ale zauważ, że to już kolejna osoba, która loguje się na forum tylko i wyłącznie po to, żeby napisać negatywną opinię o Doboszu. No bo czy Sylwia 85 napisała od tego czasu jakiegoś innego posta?? Albo Beta027??
I tylko to miałam na myśli.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #129 dnia: 14 Października 2009, 21:59 »
noo.. dobre pytabnie :D

o ile beata to na 100%  były pracownik dobosza ( przyznał się  w kolejnych postach..) o tyle  sylwia to enigma..

ale

zastanówmy się..

jak zareagowałaby klasyczna panna młoda, która czuje się oszukana czy uważa,ze jej wesele  zostało zpitolone??? czeka półtora roku żeby wylać  żale  czy  niesiona  na skrzydłach  adrenaliny strzela zarzutami na  forum zaraz po weselu? ;)

dalej.. czy wam  po  półtora roku chciałoby się logować  na jakimśtam  forum ślubnym  by pisac jak to lokal był be  nie pisząc o  cacy orkiestrze czy foto?? ;)

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

mnie się to nie klei  ;D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 14 Października 2009, 23:15 »
Monia punkt za spostrzegawczość, ja nie spojrzałam na datę ślubu  ;) :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 15 Października 2009, 08:58 »
piłeczko.. już trochę siedze  w tej  tematyce  choć sama  jestem  zupełnie niebranżowa ( chociaż ;) pewien pan-firma  szukał powiązania.. stwierdził,ze   panny młode chodzą  do dentysty przed ślubem..  ;D)

widziałam już różne podchody na forum.. tu się przynajmniej ktoś postarał i podał datę   sobotnią  żeby nie wyglądało  bez sensu.. katoliczką to ja wybitną nie jestem ale jest pewne ale.. czy wielkanoc nie poprzedza wielki post? czy są wtedy wesela???

ok.. innowiercy(zgodze się chociaż  chociaż prawosławni też wtedy postują), cywilne.. ale  nawet cywilne to ( idąc dalej) zakwaterowanie dla gości? czyli wesele.. po cywilu zazwyczaj robi się  małe przyjęcia ::) drązyć temat mozna..

w każdym razie mnie TO nie wygląda na   urażoną panne młodą.. miałam  2x okazję   mieć  coś wspólnego z doboszem.. 1)  komunia  chrześnicy pida ( mąż  był bardzo zadowolony choć  potrafi mamzić.. mnie osobiście nie było.. zu miałą wtedy 2 tyg. ) 2) stypa po  odejściu teścia ( jedno co mi  niepasowało to  postawienie termosu z gorącą  wodą bez żadnych wskazówek i wyjście personelu.. na stypie było  bardzo dużo starszych osób.. nas - młodych, garstka.. dla mnie to było  niewypałem,ze   kelnerka nie podała   nic dopicia  chocby najstarszych  członkom rodziny.. przecież oni , gdyby  młodych nie było, grzecznie by siedzieli i czekali i pewnie by się nie doczekali  ::).. za to  jedzonko było bardzo smaczne i w ilości wystarczającej )
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2009, 09:01 wysłana przez monia »

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 15 Października 2009, 09:57 »
Mi tam też się podobało w Doboszu, ale wiem, że moja teściowa np. czepiała się kilku rzeczy  ::)
A z tym ślubem w kwietniu, to akurat tego roku Wielkanoc była bardzo wcześnie - wiem, bo miałam ślub w Niedzielę Wielkanocną  ;)

A ja myślałam, że do dentysty chodzi się nie tylko przed ślubem  ;) :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 15 Października 2009, 10:15 »
aaa.. to z tą wielkanocą  zwracam  honor   ;D

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #134 dnia: 18 Października 2009, 11:29 »
Ja też miałam weselu w hotelu dobosz.
Bylo kilka rzeczy ktore mi sie nie podobały (np. miały być malinki w szampanie a nie było-ale podobno nie dostali malin- zwrócili nam pieniadze za to, klimatyzacja też słabo chodziła )Ale wiadomo ze nigdzie nie będzie super,zawsze gdzieś się znajdą jakieś minusy.
Generalnie mam bardzo pozytywną ocene na temat dobosza, jedzenia bylo bardzo dobre, duże porcje, ładnie podane i przystrojone, obsługa super-byli na kazde zawolanie i robili wszystko o co sie ich poprosilo, piękna sala. I my tez mielismy stół wiejski ale nic nie było mowy o  wędzonych węgorzach, my mielismy rozne suszone kielbasy, szynke, salceson, kaszanke, kabanosy, golonki, smalec , ogoreczki, chlebek-  stol  robil furore, wszyscy do niego lgneli, kolejki były żeby sobie coś z tamtad wziaść, do teraz goscie zachwalają ten stol. Jedzenia nam zostało duzo po weselu, wszystko nam ladnie zapakowali i rano mielismy już do odbioru.
Pokoje dla gości też były, i niewiem jak to możliwe że ktoś miał zarezerwowane i się okazalo ze nie ma pokoi dla nich- i to w wielkanoc gdzie jest mniej wesel i gosci, dla nas w sierpniu starczylo pokoi spokojnie, zreszta za pokoje sie placi przed weselem, już przydzielają konkretne osoby do danych pokoi-także to nie możliwe że jak sie zarezerwowalo to nie było pokoi.
Jeszcze z pokojami robią takie udogodnienie, że mozna zarezerwowac wiecej lub na kilka dni, a jak ktos zrezygnuje lub będzie mniej dni to normalnie zwracają pieniadze- nam zwrocili bez żadnego problemu.
Oni robią wszystko żeby wesele sie jak najlepiej udalo, ale wiadomo nie zawsze wszystko wyjdzie super świetnie, ale polecam hotel dobosz z czystym sumieniem ;)

Offline agata__ziel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #135 dnia: 20 Października 2009, 17:35 »
moje wesele odbyło sie w Doboszu w zeszłą sobotę (nie patrzcie na date ślubu, bo jak się logowałam jeszcze nie było dokładnie ustalonego terminu i wpisałam w ciemnno:) udało sie zorganizowac jeszcze w tym roku i prawidlowa data to 17 . 10. 2009 :) )
bardzo stresowalam sie i balam jak to wszystko wyjdzie bo czytalam bardzo rozne opinie o Doboszu ale musze Wam powiedziec ze naprawde nie warto sie martwić i przejmować dziwnymi komentarzami bo zawsze znajda sie tacy którym nawet jeśli wszystko wyjdzie super to znajdzie sie cos do czego sie przyczepią. 
ja mogę powiedzieć  z czystym sumieniem  że BARDZO POLECAM.  jedzenie było smaczne i mimo ze w niedziele były poprawiny sporo jedzonka dostaliśmy jeszcze do domu.  kelnerzy sprawnie zmieniali talerzyki, często upewniali sie czy wszystko gra, czy jestesmy zadowoleni.
moje wesele odbyło sie na duzej sali i fakt podłoga troche śliska tak jak pisały wcześniej dziewczyny, ale ja mimo ze szalałam całą noc nie przewrocilam się ani razu.  2 kolezanki co prawca zaliczyły upadek, ale było zabawnie:)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #136 dnia: 20 Października 2009, 18:39 »
Ja miałam wesele w Doboiszu... kiedy to było ;D

Ogólnie byłam zachwycona obsługą, cały czas mielismy wymieniane talerzyki, kierowniczka sali, cały czas stała przy nas i pytała co jeszcze może dla nas zrobić. wiec jak cos chcielismy to zaraz było to załatwione. Wystrój sali był taki jak na zdjęciach na ich stronce, zalezy co się komu podoba ale dla mnie było spoko. Ceny przystępne, jedzenia bardzo duzo, właśnie dojadamy resztki zamrożonych kiełbas z wiejskiego stołu ;) Smak jedzenia mnie nie powalił,m ale tez zjadłam tylko obiad podczas całego wesela, ludzie jednak chwalili inne rzeczt, zwłaszcza prosiaka.
Sala była faktycznie mega śliska, no ale cóż poradzić...

Było kilka niedociagnieć ze strony hotelu, ale o tym teraz juz sie nie pamieta

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #137 dnia: 20 Października 2009, 21:09 »
Ja miałam wesele w Doboiszu... kiedy to było ;D
Marta  :D ;)

Offline caro1234
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-09-2010
« Odpowiedź #138 dnia: 21 Listopada 2009, 00:04 »
Witam wszystkich,

Mam pytanie. . .  Czy ktoś z Was miał wesele w Doboszu w tej mniejszej sali na parterze? Mojemu narzeczonemu bardzo podoba się ta sala ale ja mam wątpliwości czy pomieści ok 90 osób.  Będę wdzięczna za odpowiedź

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13 sierpnia 2011
« Odpowiedź #139 dnia: 30 Kwietnia 2010, 08:16 »
Ja również poprosze o opinie na temat sali na piętrze. Minusem jest to, że nie można wyjśc na zewnątrz, tylko trzeba wychodzić korytarzami i schodami na dół. Balkonik obawiam się, ze wszyscy beda z niego skorzystać, zeby zapalić, wiec dym może się dostawać do sali. Czy moje obawy są uzasadnione? Jak to wyglądało u Was?

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #140 dnia: 30 Kwietnia 2010, 15:01 »
Ja miałam wesele w żółtej sali na piętrze. Balkonik do palenia wystarczył, nikt nie chodził na dół, nic nie było czuć na sali. Pewnie jak każda sala weselna ma swoje minusy:
- klimatyzacji nie czuć, na dworze było chłodno a w sali bardzo gorąco
- na podłodze można wybić sobie zęby, widziałam ostatnio w sklepie coś na podeszwy - idealne na taką podłogę
- podłoga jest pastowana jakimś środkiem który ma ją "stępić", suknia, buty, nogawki, wszystko było w brązowej błyszczącej paście
Co do organizacji to też nie obyło się bez wpadek:
- pomylono kolor wystroju sali, zagotowałam się jak zobaczyłam, że wszystko jest bordowe a miało być ecru (w końcu to ślub), do dziś nie mogę tego przeżyć jak patrzę na zdjęcia
- zapomnieli o winie, razem z wódką poprosiliśmy o butelki z winem, które zamówiliśmy i poinformowano nas, że nie ma wina bo go nie zamawialiśmy :o
- goście skarżyli się, że kelnerzy sprzątali im czyste talerze, nałożyli sobie ciasto, poszli po kawę, wracają a talerz pusty, wymienony
- w pokojach gości nie było w łazience nawet mydła.

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 29 Czerwca 2010, 07:44 »
A ile gości mieliście (jeśli chodzi o salę na piętrze)? My mamy zaproszonych 130, ale obawiam się czy się wszyscy zmieszczą, bo wątpliwości pojawiły się także jeśli chodzi o 90 osób a co dopiero 130 ???

Offline Tulinka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.09.2010
« Odpowiedź #142 dnia: 3 Lipca 2010, 23:54 »
Justysiekmalutki my mamy zaproszonych 100, z tego co nam mówili sala jest na 120, więc 130 też na pewno się zmieści :) nam tylko powiedzieli, żeby nie było mniej niż 80, bo będzie pusto na sali i goście będą się szukać.

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #143 dnia: 5 Lipca 2010, 07:58 »
Tulinko - my zaproszonych będziemy mieli ok 137 osób. Podejrzewam, że część napewno zrezygnuje, więc ok 120-110 podejrzewam, że bedzie napewno, ale jak przeczytałam kilka postów wyżej, że ktoś zastanawia się nad 90 osobami (czy się zmieszczą) to zwątpiłam :) Na weselu przecież chodzi też o to, żeby nikt na parkiecie (w tańcu) nie czuł się jak szprotki w sosie własnym.

Widzę, że wesele macie już we wrześniu tego roku, a mogę wiedzieć w jakim kolorze dekorujecie salę? My zastanawiamy się nad bordo połączone z bielą i ecru, ale do tego bordo nie jestem do końca przekonana.

Offline Tulinka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 5 Lipca 2010, 20:07 »
My zaproszonych mieliśmy ok. 126, ale docelowo będzie ok. 100. Z tego co czytałam na www dobosza i  w innych prospektach, to wszędzie jest napisane, że ta nasza sala na piętrze (konferencyjna) jest na 120 osób, więc myślę, że nie masz się co martwić, zwłaszcza, że jak sama piszesz, na pewno trochę gości odpadnie z listy.

A co do kolorów to już Ci pisałam w innym wątku, że ja baaaaardzo chciałam bordo, ale po obejrzeniu zdjęć, które zrobiliśmy sali, no i samej sali na miejscu doszłam do wniosku, że pogryzie się ten bordo z kolorem ścian  :( więc stanęło na bieli i ecru.

Offline Remigiusz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #145 dnia: 19 Lipca 2010, 21:59 »
Witajcie, miałem tam własne wesele w ubiegłą sobotę17. 07. w sali Bankietowej.  I było to wspaniałe wesele.  Wesele na którym wspaniale bawili się moi goście jak i ja sam.  A moje dobre samopoczucie było spowodowane obsługą na sali i całą obsługą hotelową.  Od początku do końca przygotowań przedweselnych czuwa pan menager i pani menagerka odgadując Twoje pragnienia a i wychodząc naprzeciw Twoim oczekiwaniom (np. menu weselne koponujecie sami wśród bogatej ofert dań; goście mogą logować się w hotelu o 14. 00 a wymeldować się po 24 godzinach; gdy alkohol się skończy na weselu-Dobosz gwarantuje tyle ile bieżąco potrzeba, a cena butelki nie przekracza 25 zł).  Na samym weselu jest pani kierownik sali, która nad wszystkim czuwa.  Smaczne dania są podawane b. elegancko, sprawnie, a zjedzone są usuwane w b. dyskretny sposób.  Jedzenie jest smaczne,różnorodne,bardzo efektownie podawane(np. płonące szaszłyki czy płonąca szynka,można też sobie coś domawiać z karty ponad ustalone menu,a wybór jest duży,natomiast rachunek za domówione dania czy alkohole można opłacić dzień lub dwa po imprezie. Wystrój sali jest przepiękny i wystarczający-zbędne jest drogie wspomaganie przez dekoratorów "zewnętrznych"choć na recepcji można znaleźć ulotki reklamowe w tym i dekoratorki,która pomaga dopracować szczegóły.  Wesele do 6. 00 rano, gdy jest świetny zespół(tak jak nasz:"Aga i Darek"ze Słupska) a później czekają eleganckie pokoje dla każdego gościa i apartament z dużą wanną(gratis dla Młodych),a rano basen i jacuzzi do dyspozycji gości.

Offline Tulinka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 21 Lipca 2010, 13:32 »
Remigiusz to mnie uspokoiłeś ;) Ale tak same pozytywy? Żadnych minusów? A może warto zwrócić na coś uwagę? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi :)

Offline kobalamina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #147 dnia: 31 Sierpnia 2010, 15:23 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii, zdecydowałam się bliżej poznać ofertę Hotelu Dobosz.  Właśnie zadzwoniłam do pani menadger Magdy z z zapytaniem o wolne terminy w 2011.  Powiedziała, że na pewno jakiś termin dla nas znajdzie  :) Jutro mamy spotkanie, więc obiecuję napisać, jak dowiem się szczegółow  :)

Offline kobalamina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #148 dnia: 3 Września 2010, 19:00 »
Witam,

w środę byliśmy w Doboszu na rozmowie z Pania Justyną (w poprzednim poście omyłkowo pisałam o p.  Magdzie- przepraszam:) ) Jesteśmy zainteresowani dużą salą na parterze, która jest przepiękna.  Termin również nam przypasował.  Jednak chciałabym bardzo prosić wszystkich forumowiczów o najnowsze opinie i wrażenia z imprez weselnych w tym hotelu.  Dzisiaj pojechaliśmy jeszcze raz zobaczyć, jak wygląda sala gotowa na przyjęcie gości i muszę przyznać, że przystrojona zrobiła na nas wielkie wrażenie. 
Wahamy się między Doboszem a Nordem.  Obawiam się jednak, ze w Nordzie może być za mało miejsca na ok 110 os :( Tym bardziej, ze po obserwacji naszych rodzin na innych weselach wiemy, że parkiet jest zawsze po brzegi oblegany. 
Jeżeli ktoś z Was moi drodzy mógłby doradzić w kwestii opinii o Doboszu oraz wyborze miedzy Doboszem a Nordem , baardzo będę wdzięczna :)

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 6 Września 2010, 08:05 »
Czyżby już wróciła p. Justyna? Czy to oznacza, że weselami nie będzie się zajmowała już p. Magda?