Autor Wątek: "Ty i ja spośród tysięcy..." Nasz najpiękniejszy dzień 2 sierpnia 2008  (Przeczytany 28472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Odp: "Ty i ja spośród tysięcy..." Nasz najpiękniejszy dzień 2 sierpnia 2008
« Odpowiedź #210 dnia: 28 Stycznia 2009, 00:22 »
Kasiu wyglądałaś bajecznie!!!
Byłam bardzo zachwycona Twoim wyglądem :)
A ksiądz mówił cudownie...
Mój Adam był tak zachwycony słowami księdza i jego zachowaniem, ze powiedział że chciałby aby nasz ksiądz w 20% był tak pełny pasji i szczery w tym co mówi co Wasz, a było by pięknie...

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #211 dnia: 28 Stycznia 2009, 10:05 »
Zgadzam się z myszkasc ! Ksiądz przywitał was pięknymi słowami widać że się przygotował na waszą ceremonię :)
Kasiu wyglądałaś prześlicznie a w waszych oczach widać miłość  :Serduszka:
Ahh no i ten twój bukiecik śliczniutki  ;D 

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #212 dnia: 28 Stycznia 2009, 10:25 »
Ooo, dalsza część fotek ;D
Powtórzę się, ale wyglądałaś prześlicznie i z wielką przyjemnością oglądam Was takich promieniujących szczęście ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #213 dnia: 28 Stycznia 2009, 11:22 »
Kasieńko wyglądałaś przeuroczo :o
no i ta Wasza bazylika :o :o :o :o zdjęcia są przepiękne :o :o

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #214 dnia: 28 Stycznia 2009, 12:11 »
Kasiu oglądam wasze zdjecia i jestem naprawdę zauroczona..... Ty wiesz że Cię uwielbiam, ale na tych zdjęciach to jesteście po prostu CUDOWNI!!! y wyglądasz przeslicznie a mąż bardzo przystojnie :) No i ta radość.... pięknie!!!

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #215 dnia: 28 Stycznia 2009, 16:11 »
pięknie wyglądaliście śliczne zdjęcia kościół robi ogromne wrażenie  :)
no i słowa księdza cudowne!

Offline mystikala

• entuzjasta
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #216 dnia: 28 Stycznia 2009, 18:22 »
Bazylika robi wrażenie,pięknie!

I ten bukiet,najładniejszy jaki kiedykolwiek widziałam  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 28 Stycznia 2009, 18:34 »
Zdjęcia są rewelacyjne, przepełnione miłością  ;)
Oj tak bazylika jest piękna  ;)
Jedyny minus- jest w niej baaardzo zimno, a ja zmarzluch jestem  ;D

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #218 dnia: 29 Stycznia 2009, 00:19 »
zdjęcia są pełne magii :D piękne ! a bukiecik,to miałaś śliczny... bardzo mi się podoba ! :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #219 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:42 »
Aluś, Kasiu, Betti, Basiu, Gabiś, Asiu, Justyś, Ewela  :D ;) :-* bardzo się cieszę, że się fotki podobają. Przyznam się Wam, że choć nie lubię siebie oglądać na zdjęciach to uwielbiam oglądać nasze ślubne foty... i nie żałuję ani złotówki przeznaczonej na foto i video w dniu ślubu. Bukietu też nie zamieniłabym na żaden inny, choć po upadku podczas przysięgi spadł z klęcznika i dwa kwiatki wypadły z niego. Ostatnio tylko zrobiło mi się żal, że już nigdy nie założę sukni....

A ksiądz mówił cudownie...
Mój Adam był tak zachwycony słowami księdza i jego zachowaniem, ze powiedział że chciałby aby nasz ksiądz w 20% był tak pełny pasji i szczery w tym co mówi co Wasz, a było by pięknie...

Ala wiesz z tym księdzem to też tak było przez przypadek trochę.. bo ja chciałam iść właśnie do tego księdza prosić o udzielenie ślubu.. natomiast Tomek cały czas mówił, że to nie wypada, że się nie wybiera, bo jak to tak... jak w hipermarkecie...  ::) ::) ::) no ale przy okazji spotkania z siostrą zakonna dot. dekoracji kościoła - a w zasadzie samych kwiatów.... no nieważne.. sedno jest takie, że ona podpowiedziała nam, żebyśmy koniecznie poprosili ks. Tomasza o udzielenie ślubu i dzwoniła po niego na plebanię itd. i cieszę się z tego bardzo, że tak wyszło. Nawet zakonnicy mogę wybaczyć te zielone kwiatki zamiast umawianych białych...  ;D ;D ;D
Także z tym nam się udało, a nie macie jakiegoś znajomego fajnego księdza :?: Nawet niekoniecznie w tej parafii gdzie będziecie brać ślub przecież..  ;)

No faktycznie w bazylice było zimno.. choć my tego nie odczuwaliśmy, przerażały mnie grzmoty dochodzące z zewnątrz...

Pozdrawiam cieputko  :-* ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #220 dnia: 29 Stycznia 2009, 16:24 »
Kasiu księdza znajomego nie mamy :(
Jak dla mnie zimno nie było, tylko przerażały mnie grzmoty...

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #221 dnia: 29 Stycznia 2009, 17:49 »
Kasiu pięknie wyglądałaś, wszystko pięknie a czołówka :o dech w piersiach zapiera, normalnie się popłakałam ze wzruszenia.
Cały czas tak reaguję na ślub aż boje się swojego że nie będę potrafiła opanować płaczu i całą imprezę przepłaczę ze wzruszenia.
Gratuluję

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #222 dnia: 30 Stycznia 2009, 13:25 »
Kasiu co Ci szkodzi założyć znowu sukienkę - któregoś pięknego wieczoru?  :skacza:

Myszkasc że też ja nie wiedziałam że byłaś na ślubie Kasi i Tomka...  :mdleje:

Kasiu ja się powtórzę - wyglądałaś prześlicznie i naprawdę zjawiskowo! Ale bukiet to mistrzostwo świata!!!
Będą dalsze zdjęcia?
Co u Ciebie Kasieńko?   :przytul: :przytul: :przytul:

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
« Odpowiedź #223 dnia: 31 Stycznia 2009, 11:18 »
Ojejku ależ piękne te filmiki aż się wzruszyłam zwłaszcza czołówką  :Wzruszony: :Wzruszony:

Ja też się powtórzę że wyglądałaś przecudownie a kościół pięknie z tymi zielonymi kwiatami (choć nie jak zamówione to super! )

pozdrawiam  :-*

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Kasiu księdza znajomego nie mamy :(

Aluś wiesz dobrze, że i tak najważniejsi w tym dniu będziecie Wy  ;) i tak będzie pięknie.

Cały czas tak reaguję na ślub aż boje się swojego że nie będę potrafiła opanować płaczu i całą imprezę przepłaczę ze wzruszenia.

mietowka dzięki za miłe słowa. Wiesz ja w ten sam sposób reagowałam jak pomyślałam o zaręczynach, czy o naszym ślubie... zawsze była wizja wzruszenia z morzem moich łez... ale i w jednym i w drugim przypadku było zupełnie odwrotnie - uśmiech nie mógł zejść mi z ust po prostu. Wcześniej na każdym ślubie było wielkie wzruszenie i kilka łez czasem... i wizja siebie zalanej łzami na własnym ślubie podczas przycięgi. W rzeczywistości była taka adrenalina... i jednocześnie radość w sercu... i wzruszenie, ale już z uśmiechem, choć pod koniec przysięgi miałam mokre oczy... nie wiem, czy ktoś coś z tego zrozumie - jeden wielki bełkot mi wyszedł  ::) ??? :-\ W każdym razie będzie dobrze.  ;)

Agatko wiesz, z tą sukienką to już po prostu nie będzie to samo... ale leży sobie w szafie, może kiedyś ... wiem napewno, że jej nie oddam. Sama jak byłam mała oglądałam mamy suknię i było to wtedy dla mnie takie... jakieś.. niezwykłe. Dziękuję raz jeszcze, szczególnie w imieniu bukietu..  ;) :-*

Kochana zdjęcia będą oczywiście, dziś właśnie jestem w delegacji i cosik zapodam już z hotelu, obawiam się tylko tego, że tak szybko do niego nie dotrę, bo roboty trochę jest  :-\ ale jak nie dziś to jutro.

Myszkasc że też ja nie wiedziałam że byłaś na ślubie Kasi i Tomka...  :mdleje:

Hihi  :D Ala już wiesz kto tak pięknie śpiewał podczas mszy :?:

Natienko dziękuję bardzo  ;) przyznam, że czołówkę lubię sobie czasem podejrzeć na szybko na youtub'ie. Te kwiaty zielone... oj.. przecież wystraczy, że liście są zielone już "standardowo"..  ::) ::) ::) w bieli kościół był ubrany w poprzedni odpust i wyglądał o wiele lepiej... ale zawsze trzeba znaleść dobre strony... - przynajmniej nie zlewałam się z tłem..  ;)

Pozdrawiam wszytskich cieplutko  :-*

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Z relacji zrobiły się bardziej wspomnienia... pamiętnik.. Może jeszcze komuś będzie się chciało coś przeczytać.

Na początku mszy moja Siostra przeczytała framgment listu św. Pawła apostoła do Koryntian:
Bracia: Starajcie się o większe dary:
a ja wam wskażę drogę jeszcze doskonalszą.
Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,
a miłości bym nie miał,
stałbym się jak miedź brzęcząca
albo cymbał brzmiący.
Gdybym też miał dar prorokowania
i znał wszystkie tajemnice,
i posiadał wszelką wiedzę,
i wszelką możliwą wiarę,
tak iżbym góry przenosił,
a miłości bym nie miał,
byłbym niczym.
I gdybym rozdał na jałmużnę
całą majętność moją,
a ciało wystawił na spalenie,
lecz miłości bym nie miał,
nic bym nie zyskał.
Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.
Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.
Miłość nigdy nie ustaje."

Zaraz potem głos zabrał Ksiądz Tomasz i mówił, mówił i mówił... a my siedzieliśmy zasłuchani.. na zmianę w zadumie, za chwilę z uśmiechem na ustach, a zaraz znowu z wilgotnymi oczami.. a mówił tak:

"Tomaszu i Katarzyno, zawsze mam problem jak zacząć.  Ci, którzy mnie znają wiedzą, że lubię się powtarzać. Na pewno znacie już i wiersze ks. Jana Twardowskiego, może niektórzy znają także Agnieszkę Osiecką, którą chcę zacytować. Agnieszka Osiecka napisała: ”

„Odczuwamy trochę zgagi po tym życiu -
po tym życiu, po przepiciu i te pe,
odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie ?

Powtarzamy bałamutnie,
ze bywało jeszcze smutniej,
wychylamy pięćdziesiątkę albo dwie,
zazdrościmy młodszym siostrom,
cytujemy cos z `Po prostu`,
chcemy prawdy, tylko prawdy i te pe.
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie...
Tylko powiedz, tylko powiedz,
gdzie to jest ?"

Tomaszu i Katarzyno chciałbym Wam najpierw zadać to pytanie: czy wiecie gdzie jest niebo?.. potem będę pytał szanownych Rodziców i rodzinę - [tu mieliśmy stracha, że podejdzie do nas z mikrofonem i podstawi pod nos..] Kiedyś pytałem dzieci na rekolekcjach, mówią proszę Księdza niebo jest tam (wskazał palcem do góry) a ja mówię, tam to jest sklepienie naszej Bazyliki - to na zewnątrz proszę Księdza, ja mówię: nie, tam to Ksiądz Proboszcz ze swoim psem mieszka - to tam na środku po ziemią - ja mówię: nieee, tam to górnicy pod ziemią pracują. Jedno dziecko powiedziało, że wie gdzie jest niebo (pokazał palcem na usta), a dlaczego - a bo babcia jak upiekła placek to dziadek powiedział, że ma niebo........ w buzi.

Z pewnością niebo kojarzy nam się z czymś bardzo przyjemnym, smacznym wręcz, a dzisiejsza uroczystość jest jakby namiastką, przedsmakiem tej rzeczywistości niebieskiej, bo moi drodzy tam, gdzie jest miłość tam jest niebo, tam gdzie się kocha dwoje ludzi - tam rodzi się niebo. Tam można powiedzieć, że jesteśmy jak w niebie, u Matki Bożej Anielskiej, rosną nam skrzydła by przezwyciężać wszelkie trudności, aby nie patrzeć tylko na ten byt na ziemi, ale przede wszystkim patrzeć wyżej. Sztautnikiel(?) pisał:”Drogo za skrzydła się płaci, ale bądźmy skrzydlaci”. No właśnie miłość uskrzydla, miłość daje przedsmak nieba, jest tą rzeczywistością do której każdy z nas z pewnością chce przynależeć i ją tworzyć. No, ale co znaczy kochać? Ksiądz Jan Twardowski napisał w zeszycie w kratkę:

„Koniec i bomba.
Nie kochał - więc trąba.
Co to znaczy kochać?
Pomyślała sobie, że kochać - to tylko dawać.
To znaczy: Troszczyć się o kogoś,
Martwić się, czy ukochanego brzuch czasem nie boli,
Smarować komuś bułki grubo masłem,
Zasłonić szalikiem klosz od lampy, żeby światło nie raziło
i żeby nie mrugał w chorobie,
Załatwiać mu tysiące spraw tak szybko, że na jednej nodze,
Szyć mu rękawiczki po nocach, żeby mu nie zmarzł
mały palec u lewej ręki, bo podobno z niego największy zmarzlak - żeby nie powiedzieć Zmarzły jak moje nazwisko… [ tu była dygresja do mojego taty, który w rozmowie z Ks. Proboszczem mówił Mrozik zamiast Zmarzły]
Tymczasem kochać - to nie tylko dawać, ale i przyjmować.
Przyjmować skrzywioną minę, kiedy ktoś wstanie lewą nogą z łóżka,
Deszcz, nawet wtedy, kiedy nie ma parasolki,.... nawet tak na marginesie i tą zmienną dzisiejszą pogodę…
Stłuczony ulubiony talerz, albo ból zęba.
Przyjmować - to ufać, wierzyć, że Bóg daje wszystko to,
Co smuci, i to co cieszy: słoneczny dzień i ciężkie chmury,
Wiedzieć, że Bóg widzi nawet w ciemną noc czarną mrówkę na czarnym kamieniu.
Wiedzieć, że i ból jest czasem pożywny i smakuje.
Kochać - to nie tylko dawać, ale i przyjmować."

I dzisiaj jesteśmy świadkami kiedy Tomasz i Katarzyna dają siebie sobie, bo miłość jest to jedyna rzecz -jeżeli możemy nazwać ją rzeczą, która się mnoży, kiedy się nią dzieli, kiedy od tego momentu nie będziecie szli już każdy swoją drogą. Kiedyś na weselu usłyszałem, że kto ma żonę kręci się w jedną stronę, a kto nie ma żony kręci się we wszystkie strony. Dlatego od tego momentu będziecie szli w jedną stronę, będziecie patrzeć przed siebie mając przed oczami przede wszystkim Pana Boga i to wszystko co Jego oznacza, ale macie też ze sobą i obok siebie ludzi - Waszych Rodziców, którzy z pewnością w tej drodze życia będą dla Was przykładem, bo oni z miłości przecież tutaj są i Wy z miłości dzięki nim jesteście i niech będą dla was takimi dobrymi duchami - łzy się im kręcą, bo przeżywają to jeszcze bardziej niż niejeden z nas, bo oni przecież wszystko oddali, żeby było jak najwięcej tej miłości w Waszych domach, a szczególnie w Waszych sercach, bo to co siejemy to zbieramy. Dlatego dzisiaj gdy słyszymy tę ewangelię o tym, że mamy być jak sól świata i jak ogień, czy światło - mamy sobie te dwa symbole przypomnieć zawsze, że jak sól nadaje smak potrawom, tak samo i miłość ma nadawać smak Waszemu życiu, a będzie różnie, z pewnością będą też jeszcze się pokazywać rogi Waszych rogatych charakterów, będzie dużo sytuacji trudnych, codzienności szarej, może nie takiej uroczystej, pięknej jak dzisiaj - będą takie chwile, że trzeba będzie zapalić to światło miłości, bo przecież ona jest zwiastunem tych dobrych czynów, bo te dobre czyny, do Pana Boga przybliżają i czynią nasze życie lepsze. Dlatego życze Wam Tomaszu i Katarzyna żebyście do ostatniej chwili Waszego życia tutaj na ziemi, ja już o wieczności nie mówię, umieli powiedzieć sobie, nawet kiedy już nie będziecie mieć włosów na głowie, albo siwe będą te włosy - kocham cię i tęsknię za Tobą na dobre i na złe wtedy miłość będzie coraz większa, a ta miłość przecież zmienia ten świat i czyni nasze życie niebem - siódmym niebem, do którego przecież wszyscy tęsknimy i zmierzamy. Ksiądz Jan Twardowski powie:

„O wielką miłość nie proszę Ciebie
ale o taką jak M 1
jak kawalerka czyli pokój z kuchnią
pomiędzy piekłem i niebem
o zwykłą
o miłość co się miłości uczy
o taką z innego świata
z fotografii lewicującego dziadka
co wczoraj nos opuścił
wykurza kurze
Boże małych miłości co żyją najdłużej"

Takiej małej miłości, która jest wielka w Waszych sercach wszystki życze, a szczególnie Tomaszowi i Katarzynie. 

Amen

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
ale pięknie :)
Nam ślubu  udziela znajomy ksiądz mojego PM z czasów kiedy byli razem ministranatmi.Chciałabym usłyszeć  takie słowa :)

Offline mystikala

• entuzjasta
  • data ślubu: 16.08.2008
Pczeczytałam jednym tchem,cudnowne i osobiste słowa dla Was  ;)

Pieknie  :-*

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Ehhh przeczytałam  :o   piękne słowa i  takie prawdziwe...!!  :-* :-*

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
powiem szczerze, że nie przeczytałam wszystkiego, bo za dużo tego ale te kawałki, które pzreczytałam były super...
chciałabym u słyszeć takie kazanie...

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
piękne i wzruszające słowa...  :Wzruszony:

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
ślicznie ...

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Kasiu te słowa do tej pory pamiętam  :-* :-* :-*
Były cudne...

Gabiś
  • Gość
Kasiu wzruszyłam się  :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
Jakie wzruszające słowa
piękne zdjęcia 

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Betti

• uzależniony
Bardzo piękne słowa.. I takie prawdziwe.. Cudownie :D

A ten cytat: "Drogo za skrzydła się płaci, ale bądźmy skrzydlaci" to Jana Sztaudyngera.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
Cudowne kazanie... aż mi łęzka w oku stanęła jak to czytałam.... trafiliście na bardzo, bardzo mądrego księdza....

Offline Betti

• uzależniony
Witaj Kasiu!
A może by tak ciąg dalszy Twojej ślicznej relacyjki?

Buziaki :-*

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
Ślicznie :-) przez przypadek trafilam na twoj opis... wybralam poprostu pierwszy lepszy;] i co widzę... osobę z mojego miasta, która miała ślub w koścele w którym ja też będę przysięgac :-)   hihihi ... widzę że ksiądz tez ten ktorego ja bym bardzo chciała, udzielal wam ślubu...( niestety pewnie w następne wakacje już nie będzie  u nas pracował :-(  ) .  Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy i pozdrawiam :-)

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
Do Twojej relacji dotarłam dość późno, ale teraz z niecierpliwością oczekuję na dalszą relację!!!!! ;D
Życzenia, wesele, oczepiny!
Prosimy się nie ociągać! :)
Pozdrawiam serdecznie!  :)