Autor Wątek: Ciąza 20-,30- i 40-latki  (Przeczytany 41172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« dnia: 3 Sierpnia 2005, 13:44 »
A Wy kiedy planujecie?

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Sierpnia 2005, 13:56 »
Uwazam, że nie wiek odgrywa tutaj decydujaca rolę, ale psychika i dojrzałość kobiety i mężczyzny. Wszystko zalezy od tego, czy ktos chce mieć dziecko teraz czy później (jak już będzie miało pracę, dom itp...). Wszystko zalezy od indywidualnych preferencji, nalezy jedynie pmietac, że zegar biologiczny tyka i nie można ciągle odwlekać tej decyzji, bo może być za późno...

Ja bardzo chciałabym miec dzidziusia jeszcze na studiach najlepiej na czwartym roku. Będziemy nad tym z Grzesiem bardzo pracować.
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Sierpnia 2005, 14:12 »
No dziewczyny, niestety, dobrze wiecie że wiek jednak ma znaczenie, zarówno dla zdrowia waszego jak i dziecka. Moim zdaniem 25 lat to optimum ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Sierpnia 2005, 14:17 »
Dzięki za szczerość  :roll:  ale ja jeszcze nie czuję zewu natury, jak na razie wystarczają mi dzieciaczki koleżanek, ja wolę tak ok.30-stki  :)

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Sierpnia 2005, 14:35 »
no ok zgadza się, lepszy byłby przedział 25-30lat :)
A szczerość to moje drugie imię ;)

Offline Marzena
  • bywalec
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Sierpnia 2005, 16:27 »
Ja zaznaczyłam ok 30-tki (bo ja tak urodziłam ;)) Ale teraz juz nie moge myslec o rodzinnej drużynie hokeja :( bo już zapóżno :?

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Sierpnia 2005, 16:34 »
ja zaznaczyłam jak matka natura zadecyduje, bo wydaje mi się, że same nasze chęci nie wystarczą. jednym pisane jest dziecko w wieku lat 16, 20, 25 a jeszce innym po czterdziestce...Tak to juz jest...Ale starac można sie w każdym wieku, kiedy tylko poczujemy się być gotowi na to, zeby stać sie rodzicami :!:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline g@ta
  • nowicjusz
  • *
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Sierpnia 2005, 08:53 »
Ja (tak jak chyba większość) zaznaczyłam opcję ok. 30. Jakoś nie czuję sie gotowa na tak ważne wydarzenie jakim jest posiadanie dziecka, tak jak Maja nie czuję jeszcze "zewu natury" :-) Mam nadzieję jednak że obudzi się on we mnie nie za późno.

Offline Taptusia1
  • użytkownik
  • **
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Sierpnia 2005, 01:21 »
Ja to jednak jestem niereformowalna. Jako jedyna zaznaczyłam opcję przed 20, zgodnie z prawdą zresztą. Ale zobaczymy jak wyjdzie.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Sierpnia 2005, 08:51 »
Ja planuje urodzic w wieku 27 lat , czyli za rok . Ale jak wyjdzie zobaczymy dopiero pod koniec roku , na początku przyszłego czy uda "NAM" się zajść w ciążę
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Sierpnia 2005, 06:45 »
W moim wieku (boszszsz...jak to brzmi :D  od razu mi sie przypomina jak moja babcia zawsze mi powtarzala jak bylam nastolatka "ja w twoim wieku to juz krowy paslam") to juz w zasadzie nie mozna sobie zbt dlugo wlekac. To oczywiscie nie oznacza, ze ja dziecka nie chce, przeciwnie, jesli tylko sie pojawi, przyjme Je jak najwiekszy dar z nieba. Ale jak juz tu ktoras z dziewczyn wspomniala plany swoja droga, a natura swoja droga. W kazdym razie u nas nic nie stoi na przeszkodzie, zeby miec dziecko, wiec kto wie......moze juz w najblizszej przyszlosci :)

Offline Magula
  • bywalec
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #11 dnia: 7 Sierpnia 2005, 21:27 »
Prawdopodobnie dziecko pomiedzy 32 a 35 ma szanse dużą być geniuszem ale trzeba wyrobić się do 35 roku :lol: . Jak o tym przeczytałam to najpierw wybuchłam śmiechem bo chyba mam szanse znaleźć się w tym przedziale. Na razie nie czuje matki natury. A 30 zbliża sie i to szybko wiec daje sobie jeszcze luz na jakieś 5 latek.

Offline Sophia
  • zapaleniec
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Sierpnia 2005, 23:27 »
Moja mama urodziła mnie w wyżej wspomnianym przedziale wiekowym, ale jakoś nie czuję sie geniuszem, mało tego, nie mam żadnych ku temu objawów :lol: przeciwnie, chwilami stan mojego umysłu można określić jako coś dokładnie przeciwnego (na przykład trzy tygodnie przed ślubem  :wink: ). ale co tam, mamie się nie udało, może mnie się uda stworzyć geniusza :twisted:  bo przedział zbliża się wielkimi krokami : :?

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Sierpnia 2005, 10:49 »
A ja rowniez zamierzam miec dzidzie po 30-stce i ani minuty wczesniej ;) Zanim zdecyduje sie na ten bardzo (dla mnie) powazny krok chce przed wszystkim zwiedzic troche swiata, zadbac o pare materialnych spraw i dopiero pozniej podjac decyzje o dzidzi. Za poltora roku, jak wszystko pojdzie zgodnie z planem, a u mnie zazwyczaj tak jest, bo uparta ze mnie osobka ;) wyjezdzamy z moim R. na przynajmniej roku wiec po powrocie moze w koncu sie zdecyduje, choc to sie jeszcze zobaczy, bo mi sie naprawde nie spieszy. Ciotka mojego R. urodzila pierwsze dziecko jak miala 36, drugie 37 i trzecie 38. W tej chwili ma super synow, juz doroslych, z ktorymi ma rewelacyjny kontakt i dla mnie ona jest pewnym, moze nie tyle wzorcem, ale osoba, ktora swiadomie zdecydowala sie na macierzynstwo, a nie rodzila, bo ktos od niej tego wymagal i mowil, ze bedzie "babcia dla swoich dzieci"  :? .

Offline Kiatek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 9 Sierpnia 2005, 19:09 »
dziewczyny i nie tylko, a propo wieku...

pamiętajcie tylko o jednym
im starsze, tym ryzyko większe..

ja nie chcę nikogo straszyć ani poganiać
sama też nie jestem nastolatką i nie metryką się tu kierowaliśmy, ja też musiałam dojrzeć, a mąż na mnie poczekać
miesiąc po narodzinach mojego "Brzdąca" skończę 29 lat ( niektórzy policzą mi już 30-tkę! )
ale wiem, o tym się czyta i słucha, a moja sister pracująca środowisku medycznym też mi o tym na poważnie wspomniała, że faktycznie, im później w metryce, tym ryzyko urodzenia dziecka z niektórymi zespołami na prawdę wzrasta...

pomyślcie czasami o tym

pozdrawiam
Kiatek

Offline Paula_20
  • nowicjusz
  • *
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Grudnia 2005, 17:22 »
Ja zaznaczyłam przed 25 i mam nadzieję, że nam się uda.

Offline anka24

• entuzjasta
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Grudnia 2005, 17:44 »
ja też tak zaznaczyłam..ale w związku z tym że w przyszłym roku (czyli niedługo już) stuknie mi "ćwierć wieku" musimy z moim Piotrkiem zacząć coś w tym kierunku robic  :mrgreen:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Grudnia 2005, 18:19 »
A ja nic nie zazaczyłam .....  :?
musiałabym zaznaczyć chyba około 40, bo około 30, to znaczy przed trzydziestką... dobrze rozumuję  :drapanie:  ???

btw. chyba się czepiam  :Maruda:  ... idę do domu

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Grudnia 2005, 22:52 »
Ja zaznaczyłam około 30, bo przed 25 to raczej nie realne (chociaż) wszystko moze się zdarzyć. :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Mariozz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23 wrzesień 2006
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Grudnia 2005, 01:22 »
zaznaczylem ok 30 i milo sie zdziwilem ze az tyle jest glosow na ta opcje :)
powiem Wam czas leci ,a u Nas daleka droga do dzieci - niestety  :(    Chcielismy kupic mieszkanko niestety ciagle na wynajmowanym tylko natura krzyczy  Przed 30-tką:!:  :!:  :!:

Nasz Plener - http://skocz.int.pl/2018
od 27 Września 2008 jest z nami Kubutek

Offline Molunia

• entuzjasta
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #20 dnia: 4 Stycznia 2006, 10:47 »
Cytat: "Magula"
Prawdopodobnie dziecko pomiedzy 32 a 35 ma szanse dużą być geniuszem ale trzeba wyrobić się do 35 roku.

Ja zaznaczyłam ok. 30 bo dla mnie około to moze być ciut przed i po :)
Zresztą juz nie mam sznas przed :).
Jak narazie to nie żałuje ze tak się potoczyło bo robiłam to świadomie, no ale mam nadzieje ze przed 35 się wyrobię

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #21 dnia: 4 Stycznia 2006, 11:34 »
Cytat: "Molunia"
ok. 30 bo dla mnie około to moze być ciut przed i po :)
Zresztą juz nie mam sznas przed :).
Jak narazie to nie żałuje ze tak się potoczyło ...

A ja,patrzac z perspektywy czasu, zaluje, ze nie mialam dziecka wczesniej. Teraz czuje ogromna presje czasowa. Z kazdym rokiem jest coraz gorzej (z ta presja).

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #22 dnia: 4 Stycznia 2006, 11:47 »
No to do roboty!!!!!!  :D  Przecież to czysta przyjemność, hhi

Offline anka24

• entuzjasta
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #23 dnia: 4 Stycznia 2006, 12:37 »
Sylvi raz dwa..bierzcie z Zibim urlop lub parę dni wolnego i do roboty :mrgreen:  i nei myśl o presji, trzeba zacząć działać a presja minie :wink:  czekamy na kolejne maleństwo na forum  :dzidzia:

Offline Molunia

• entuzjasta
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #24 dnia: 4 Stycznia 2006, 14:15 »
Oj ja tez czuję presje czasu więc doskonale rozumiem Sylvi tyle. Ja nie żałuje ale mogło by mi troche jeszcze czasu zostać bo się nie wyrabiam a tak to trochę się stresuję że to ostatni dzwonek dynda

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #25 dnia: 4 Stycznia 2006, 21:01 »
Sylvi, Molunia,  ja też w tych klimatach, za 3 tygodnie 29 lat i jeszcze nic. żałuję że jak byłam na studiach mieszkaliśmy z moją mamą nie mieliśmy dziecka, miałby kto się dzidzią opiekować a teraz byłaby jużś w wieku przedszkolnym więc byłoby łatwiej, a teraz... nowe miejsce nowa praca, trzeba poczekać aż umowa będzie na dłużej, brak własnego mieszkania i inne....w każdym razie zaznaczę 30, tak sobie myślę że chyba i tak pójdę na żywioł bo bardzo pragnę już dziedzię, choć pracę mam też wymarzoną, ach...życie....
czekam aż szczęście powróci...

corelia
  • Gość
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Stycznia 2006, 19:24 »
Podjęliśmy właśnie z mężem decyzję, że w tym roku (latem) będziemy się starać o dziecko  :lol:   :jupi:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Stycznia 2006, 19:27 »
Brawo Corelia !! No to będziemy śledzić Wasze poczynania :lol:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Stycznia 2006, 19:31 »
Cytat: "Sylvi"
A ja,patrzac z perspektywy czasu, zaluje, ze nie mialam dziecka wczesniej. Teraz czuje ogromna presje czasowa. Z kazdym rokiem jest coraz gorzej (z ta presja).

już ja ciebie odstresuję.. sama zaciągnę ciebie na badania.. bedziesz latac ze mną  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Ciąza 20-,30- i 40-latki
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Stycznia 2006, 16:31 »
ja zawsze chciałam urodzić dziecko w wieku 22 lat-tak jak moja mama.I bardzo żałuję, ze tak sie nie stało. marzylam o dziecku w czasie studiów-przeszkadza do duzo mniej niż miałabym mieć dzidziusia teraz, gdy muszę sie postarać o to, by zaistnieć na rynku pracy :(.Ale jak tylko zrobie sobie staż nauczycielski, to będziemy chcieli mieć od razu dzidziusia...
Na prawdę to jest baaaardzo niezdrowe odkładać ciąze na później...I to nie sa żarty! a to, że sie jeszcze nie widzicie w roli matek, to jakos wam nie wierzę...Cos tu kręcicie :)Myślę, że do macierzyństwa sie dojrzewa-przynajmniej przez te 9 miesiecy czekania...