Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #570 dnia: 12 Października 2012, 21:19 »
Mandinka, nie załamuj sie! po pierwsze ja sama nie nosze xs. po drugie panie w każdym salonie najpierw zmierzą Cię pod biustem i same zaproponują modele tak aby ukazać Twoje piękno. Szczerze polecam Ci romantice, tak jak pisałam panie przemiłe i nie wciskają byle czego za dużą kasę.
nie sądziłam że dobrze mi będzie w syrenie a jednak...
przede mną mierzyła dziewczyna w duzym rozmiarze, jakieś 46 myśle i wyglądała pięknie.
także bez stresu kochana! trzymam kciuki, na pewno znajdziesz tą w której poczujesz  się jak księżniczka.
A nawet jeśli w suknia będzie za mała to będą dokonane poprawki. kobieta sama mówiła żeby się nie stresować bo każda panna młoda znajdzie coś dla siebie.:)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #571 dnia: 12 Października 2012, 21:49 »
AlicjaEwa, dzięki,  do Romantiki  na pewno wejdę, na ich stronie znalazłam kilka wartych uwagi sukienek. Mam nadzieję, że panie będą miłe :) Oprócz tego planuję odwiedzić salon Angela i Panna Młoda. Oba na Dworcowej, ale o tym drugim tylko słyszałam, strony w necie nie znalazłam. A podobno mają większe rozmiary ;-)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #572 dnia: 13 Października 2012, 08:23 »
Mandinka z wlasnego doświadczenia powiem że pewnie te sukienki ze strony w ogóle nie beda brane pod uwage :D ja byłam zakochana od roku w jednym modelu, a jak doszło co do czego to nawet jej nie zmierzyłam :D
koniecznie daj znać jak poszły łowy:)

Offline Daniella30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.10.2012
« Odpowiedź #573 dnia: 15 Października 2012, 19:36 »
Witam serdecznie.
Chciałabym się podzielic z Wami moimi doświadczeniami na temat salonów sukni ślubnych.  Byłam chyba we wszystkich mozliwych w Bydgoszczy.  Jednak mój wybór padł na Salon sukień ślubnych Leliwa w Galerii Fordon bodajże na ulicy Skarżyńskiego na I piętrze - wsumie to trafiłam tam przypadkowo.  Byłam bardzo miło zaskoczona, bardzo duży wybór sukni ślubnych i wieczorowych.  Ceny bardzo przystępne, dla zainteresowanych powiem że nawet by się człowiek nie spodziewał takich niskich cen.  Aczkolwiek myślę że na ten jeden najważniejszy dzień w życiu nie powinno się żałowac, aczkolwiek z pełnym szacunkiem - nie wszystkich stac na drogie suknie. . .  Przedział cenowy wahał się od 300 - 3500.  Także znośnie :) Przymierzyłam kilka sukien i wsumie zdecydowałam się bez wahania.  Umówiłam się na przymiarkę z krawcową - babka naprawdę ma talent do szycia :)
Powiem szczerze że podejście do klienta Pani, która nas obsługiwała było tak naturalne, że wspominam to ciepło do dzisiaj.  Zero naciągania. . .
Może to wygląda na jakąś reklamę. . .
jednak uważam, że należy się słowo podziękowania dla Pani Małgosi Leliwa za profesjonalne podejście do sprawy. 
Dodam jeszcze, że moja teściowa zamówiła sobie suknię wieczorową na miarę a'la Pani Kwaśniewska i powiem szczerze,że nie widziałam Jej jeszcze tak uradowanej. . .  Oczywiście żartuje - teściowie mi się udali :)
Wesele się udało, butki również dały radę.  Jestem naprawdę zadowolona.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Daniela K

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #574 dnia: 15 Października 2012, 21:23 »
Rzeczywiście wygląda na reklamę ;)
ja tam byłam w zeszłym tygodniu i te suknie jakies takie... niezbyt.... a nawet odrzucające... ale to raczej kwestia gustu. Wybór nie za duży, chyba że dla kogoś 30 sukni na stanie to dużo....

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #575 dnia: 15 Października 2012, 22:21 »
też odebrałam to jako reklame...;)

Offline Daniella30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.10.2012
« Odpowiedź #576 dnia: 15 Października 2012, 22:35 »
Cytat: doksik86 link=topic=12208. msg1784120#msg1784120 date=1350328992
Wybór nie za duży, chyba że dla kogoś 30 sukni na stanie to dużo. . . .

Ja tylko wyraziłam swoją subiektywną opinię na temat salonu, w którym zakupiłam suknię.  Nie będę się powtarzała co do profesjonalnego podejścia do tematu.
Suknie wiadomo rzecz gustu, jak ja robiłam przymiarke czyli w drugiej połowie lipca to na moje oko w salonie na samych manekinach było ok 15 szt.  a reszta wisiała na wieszakach. . .

Co do robienia komuś reklamy - jestem zadowolona, czy zatem nie mogę kogoś pochwalic za dobrze wykonaną usługę???
Nie wiedziałam, że to karalne. . .

doksik86 Może nie podeszłaś do tematu poważnie, bo masz jeszcze sporo czasu (2014).  Ja poświęciłam bardzo dużo czasu na poszukiwanie swojej wymarzonej - napewno zdajesz sobie sprawę ile jest salonów sukien ślubnych w Bydgoszczy. . .  Nie problem jest znaleźc suknię za 7tys.
Po to jest to forum żeby wyrażac swoją opinię, jak się szuka na siłę to i tak się coś negatywnego znajdzie.  Ja jestem zadowolona i niech tak zostanie.
Jeden lubi żółte kwiatki a inny czerwone.
Zawsze znajdzie się jakiś malkontent, który zamiast pisac subiektywnie, pisze negatywnie, ale na forum można wszystko - gorzej jak się to w praktyce zweryfikuje to potem się wychodzi na forumowego g. . . . . . . a. 
Z całym szacunkiem dla ciebie doksik86, ale musisz wiedziec że to ogólnopolskie forum i to co się tutaj piszę łatwo zweryfikowac :)
Pozdrawiam serdecznie
Daniela K.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #577 dnia: 16 Października 2012, 08:30 »
Daniella30 , ciekawa data ślubu..... 10.10.2012..... środa??????

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #578 dnia: 16 Października 2012, 10:30 »
dokładnie. też mnie to zastanowiło.
no i liczba postów.
;)

Jeżeli to nie fake, w celu auto promocji to gratuluje oryginalności ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #579 dnia: 19 Października 2012, 14:38 »
Daniela, na manekinie były 3 suknie, reszta na wieszakach, nie za wiele, niezbyt ładne...takie jakies z niskiej pólki... nie podeszłam poważnie? hihihi cóż, to twoja opinia, wszak mną nie jesteś ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #580 dnia: 19 Października 2012, 21:28 »
a wiecie, ze najlepsze jest to, ze nawet jesli to nie jest reklama to i tak już wyszło niekorzystnie dla salonu?

a w dupie, chce chwalic niech chwali... wszystko i tak jest kwestią gustu.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #581 dnia: 19 Października 2012, 22:38 »
w ogole nie rozumiem logiki forumowiczow
po to jest to forum, by pisac i chwalic otwarcie kiedy trzeba i mozna

zachecanie do pisania w sprawie szczegolow na maila mija sie z celem, bo wowczas informacja nie jest publiczna

mnie nie chcialoby sie pisac kilku osobom tego samego za pomoca maila skoro mozna oglosic na tablicy forumowej

jesli tak dalej pojdzie, a kazdy nie-malkontent uwazany bedzie za podszywajacy sie salon, restauracje, zespol to ja dziekuje za takie forum-wymiany informacji!

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #582 dnia: 19 Października 2012, 23:29 »
chodzi o to, przynajmniej ja to tak rozumiem, ze reklama na forum jest odpłatna i zatwierdzasz to rejestrujac sie na forum w regulaminie.
Po prostu to nie fair i tyle.
ale to moje proste rozumowanie, moze jest jakies inne dno ? nie wiem.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline serduszko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #583 dnia: 23 Października 2012, 12:05 »
UWAGA!!!

Dziewczyny chciałabym zdecydowanie odradzić wypożyczanie sukienki ślubnej z salonu MADONNA inaczej Mori Lee inaczej Madleine na ulicy Dworocwej 45.
Przez cały czas do momentu zworotu sukienki możecie liczyć na bardzo przyjemną obsugę dwóch nieco zwariowanych babek, ale przy okazji zwortu pokazuje się Pani kierowniczka, która każe Wam słono dopłacić za wypożyczenie, ponieważ dla niej suknia musi być czysta.
Brudna u dołu halka, która choćbyście nie wiem jak się starały zawsze się pobrudzi będzie Was kosztowała dodatkowe 150 zł.
Myślę, że trzeba tą cenę doliczyć już z automatu przy okazji decydowania się na wypożyczenie sukienki z tego salonu.
Tak ku przestrodze:)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #584 dnia: 23 Października 2012, 15:11 »
A może po prostu warto zapytać o ewentualne dodatkowe koszta, a nie zaraz odradzać? Ja tam suknię kupowałam i byłam bardzo zadowolona. Czasami tak jest, że suknia wymaga podwójnego czyszczenia. Podobnie było z moją, bo, po weselu, jak po weselu, ale po sesji w plenerze, wraz z halką, była wręcz czarna.

Offline magdalena85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #585 dnia: 4 Listopada 2012, 23:11 »
Ja również zakupiłam sukienkę w salonie Mari Lee. Obsługa bardzo miła - Panie nieco szalone. Z racji tego, że niedawno miałam ślub oddałam ją właśnie do czyszczenia za, które będę musiała zapłacić 200zł. - nie wiem jak ta sprawa wygląda w innych salonach ale wolałam oddać ją w zaufane ręce. Jednak również odniosłam wrażenie, że lepiej tam kupić niż wypożyczyć, chociaż mogę się mylić. Jednak ja polecam ten salon!  :) Atmosfera bardzo miła.. p.s Panie nawet wypożyczyły mi bolerko za darmo  :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #586 dnia: 18 Lutego 2013, 10:25 »
Chciałabym się dowiedzieć o salon sukien ślubnych w Żninie podobno bardzo ładniej szyją tam suknie i w miarę przystępnych cenach. Ktoś coś wie?

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #587 dnia: 18 Lutego 2013, 11:06 »
Ja wypożyczam suknię ślubną z salonu w Żninie " Kasia"
Jestem bardzo zadowolona z obsługi, panie w salonie naprawdę fachowo pomogą dobrać suknię jak i dodatki

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #588 dnia: 18 Lutego 2013, 18:08 »
Foczka90 mam pytanie a to jedyny salon sukien ślubnych w żninie? I czy tam szyją też na zamówienie?

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #589 dnia: 18 Lutego 2013, 18:17 »
Ja byłam tylko tam, ale chyba nie jest jedynym ;)
Tak szyją na miarę  :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #590 dnia: 18 Lutego 2013, 18:28 »
dziewczynki jesli macie czas i ochote to zajrzyjcie na ciuszki jakie mam do sprzedania nowe i nie tylko, damskie, meskie, dzieciece... https://picasaweb.google.com/117196992396887973756  moze wpadnie wam cos w oko. za tydzien dwa bede wysylala je do pl. pozniej bratowa wysle do was ;) dzieki

Offline Żabki
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #591 dnia: 20 Lutego 2013, 13:46 »
Hej,
Wystawiłam suknię w wątku sprzedam zainteresowane dziewczyny proszę o kontakt :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #592 dnia: 21 Lutego 2013, 10:18 »
Jeżeli chodzi o Panie z salonu MADONNA to faktycznie szalone i pozytywnie zakręcone. Jak na razie jestem zadowolona z obsługi, chociaż dopiero co zamówiłam sukienkę :) czeka mnie jeszcze przymiarka i niewielkie poprawki. Fakt, że ja kupuję suknie więc jakieś dodatkowe koszty mnie ominą :)
Nie mam za dużego porównania do innych salonów, bo odwiedziłam prócz MADONNY dwa inne. Sukienka, którą wybrałam od zawsze mi się podobała i gdy ją przymierzyłam wiedziałam, że to ta i żadna inna - miłość od pierwszego wejrzenia :) :skacza:

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #593 dnia: 21 Lutego 2013, 17:03 »
Ja mimo, ze slubuje dopiero 2014 sukienke zaczne juz szukac w czerwcu, tylko wtedy mam urlop i bede w stanie przyleciec do Bydgoszczy, na poczatku 2014 nie dam w ogole rady. Przegladalam pare stron www i mam dziwne wrazenie, ze Torun ma wiekszy wybor w salonach sukni slubnych :) No nic trzeba bedzie sie rozgladac !

Offline ewabraun
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2012
« Odpowiedź #594 dnia: 27 Lutego 2013, 16:49 »
EVE 25. . . . . . . . > Ja szylam suknie w salonie w Kasia w Zninie.  Pisalam o tym na str 19. , wiec nie bede sie powtarzac.  W kazdym badź razie bylam baaaardzo zadowolona, a moja suknia widnieje teraz na ich stronie internetowej w nowej kolekcji.

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #595 dnia: 27 Lutego 2013, 21:13 »
ewabraun a jak wygląda to cenowo?

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #596 dnia: 28 Lutego 2013, 11:37 »
Moja sukienka też była szyta w Żninie. Polecam ich usługi!

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #597 dnia: 28 Lutego 2013, 12:18 »
Eve jeśli mogę Tobie oczywiście doradzić to jesli chcesz jechać do Kasi i spokojnie poprzymierzać suknie to wybierz się w tygodniu, w weekend tam jest masa ludzi  :P

Offline ewabraun
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2012
« Odpowiedź #598 dnia: 28 Lutego 2013, 14:30 »
Eve 25 . . . . . > Ja szylam suknie  w zeszlym roku i placilam 1400 zł za uszycie na wypozyczenie, tzn, szyli ja calkowicie wg.  mojego projektu, wszystko tak jak ja chcialam, ale suknia byla tylko do wypozyczenia.  jesli po uszyciu zdecydowalabym sie ja kupic musialabym doplacic 500 zl, czyli razem wyszlaby 1900 zl.  Moja nie byla zbyt droga, bo nie mialam az tak duzo koronek, mialam je troche tak dekoracyjnie, a koronki wlasnie sa najdrozsze.  Moja kolezanka szyla w tym samym czasie co ja cala suknie z koronki (tez wg.  swojego projektu i tez na wypozyczenie) i zaplacila 1900 zl i tak samo jak ja, jakby chciala ja kupic musialaby doplacic 500 zl.  Mysle ze to nie jest drogo w porownaniu z cenami w bydgoszczy.  Ja przemierzylam wszystkie mozliwe salony w bydzi i mi sie kompletnie nic nie podobalo.  Pewnego dnia zaczelam w domu sama rysowac kroj sukni jaka by mi sie najbardziej podobala i panie w zninie uszyly mi dokladnie taka jaka chcialam.  Jak chcesz to moge przeslac ci na maile moje zdjecie ze slubu? I Foczka ma racje, lepiej jedź w tygodniu i najlepiej do poludnia, wtedy w salonie jest pusto i panie moga ci poswiecic maximum czasu, a i Ty bedziesz spokojniejsza.  Ja jeździłam zawsze w poniedzialki tak na 10. 00 i kobitki biegaly wokol mnie nawet przez 3 godz.