Autor Wątek: Ja, Izabela...Ja, Łukasz.....30.08.2008...najpiękniejszy dzień tego lata :)  (Przeczytany 17141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
To prawda, na tym zdjeciu przy  schodach Kosciola pieknie wygladasz i suknia sie slicznie prezentuje!

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
a dziekuje za mile slowa :))
byly foty teraz troszke poopowiadam :)

Zajechalismy na sale, uff wkoncu wesele i zabawa, postanowilam bawic sie do upadlego (i tak tez sie stalo)
 Jak dojechalismy okazalo sie ze jest maly problem... (no bo jakzeby inaczej) wlasciciel niedopilnowal kelnerek i czesc par niemialo winietek i niewiedzieli gdzie usiasc....alez bylam wsciekla..... bo sie okazalo ze one zamiast po kolei rozkladac, to sie lista sugerowaly i niemogly sie rozczytac..ahh szkoda slow. No ale to jeszcze nic. Tymczasem weszlismy na sale, rodzice powitali nas chlebem i sola, pelna nadziei ze trafi na wodeczke zlapalam za kieliszek a tam...woda, ale pozniej sie okazalo ze w obu woda byla, bo pan tak ma w zwyczaju ze daje wode, coby sie kto nie zachlysnal :) No i pomyslalam ze jednak te wrozby kto rzadzi w domu sie spradzaja, bo u nas oboje sielne charakterki i kazdy proboje "rządzić" i ani kieliszki nierostrzygnely ani odejscie od oltarza, bo kazde wyszlo od swojej strony :). Potem szampan, sto lat i "gorzko" aczkolwiek bylismy tak zakreceni ze niewzielismy kieliszkow do szampana, i goscie wypili nasze zdrowko :) No i druga dawka nerwow nadeszla...  jak juz wszyscy wiedzieli gdzie usiasc to sie okazalo ze te durne (przepraszam ze tak pisze, ale one naprawde jakies nie teges te kelnerki)  tak ustawily krzesla ze oprocz krzesel to juz nikt si eniemiescil bo staly jendo przy drugim, ciasniutenko. Normalnie, moj kolega stwierdzil ze mialam taka mjne, jakby pioruny ze mnie trzaskaly, no ale moja dzielna mamcia, szybo wziela sprawy w swoje rece, zarzadzila w try miga ekstra stolik, i juz bylo luzniej, po godzice kilkoro maluszkow poszla do domu wiec juz bylo wszystko wporzadku, ale co sie nerwow najadlam to juz moje.....

No i usiedlismy wszyscy obiad podano do stolu, ja oczywiscie zupki kilka lyzek ( jak nigdyniepolalam sie rosolem) i ze dwa kesy drugiego. Po uczcie przyszedl czas na pierwszy taniec

I tu sie zaczyna historia o naszej malej gwiezdzie wieczoru, ktora w anegdotach rodzinnych pozostanie druga, przyszla zona mojego meza, hihi

Offline Justys851
  • Chuck Norris
nie dziwie się też bym się wkurzyła, dlategow iem że winietki sama w piątek rozłoże  :D
czekam na fotki i o co chodzi z tym pierwszym tańcem  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
Ja też winietki sama mam zamiar rozlożyc  ;)
Teraz dawaj fotki tego co opisałaś - witanie chlebem i sola, toast, pierwszy taniec  :D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
zdjęcia, zdjęcia  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline izulek
  • Chuck Norris
witanie juz jest, a reszta zaraz poszukam :)

no wiec pierwszytaniec, byl dosc ciekawy, upatrzylismy sobie na pierwszy taniec Zabieore Cię Karolaka. Uwazam ze ta piosenka jest rewelacyjna.  Przesluchalismy mase piosenek i wszystkie dla mojego lukasza byly "kiczowate" choc ja tam lubiewiele tych piosenek co sie gra na pierwszy taniec, a jadac samochodem ktoregos razu akurat lecialo zabiore cie, i tak popatrzelismy na siebie, i juz wiedzielismy ze to bedzie to, troche rockowe a jednak romantyczne, tekst tez fajny :)

No ale wracajac do senda, p. Czarek (dj i prowadzacy) zaprasza mloda pare, czyli nas :)) i gosci na parkiet, goscie tworza koleczko my na srodek, kilka pierwszych taktow, i slyszymy....jak moja batanica Martunia, placze w nieboglosy "ja chce do wuuuuuuuuuuujka........." no i cioci serduszko zmieklo, placzace 3,5 latka...... wzielam ja na rece i podalam lukaszowi, wtulila sie w niego tak mocno.....i takjuz cala piosenke przetanczylismy w troje :))

Wygladalo to mniej weicej tak:

w trakcie weselea martunia nieodstepowala nas na krok, albo miala faze na lukasza albo na mnie, a ni babcia ani rodzice nic tylko MY, jak niemogla z nami potanczyc, to siedziala obrazona na takim parapeciku....no mowie wam parodia.

Ale najlepsze bylo juz jakis czas po weselu, moja mama pokazuje martuni film, i pyta jej sie czemu plakala....no co martunia... "plakalam babciu, bo niedoczekalam swojego wesela z wujkiem lukaszkiem" i tak o to moj maz na wlasnym weselu znalazl sobie kolejna zone :)

Offline baska98

• Chuck Norris
 ;D ;D ;D ;D
ale fajnie :D macie co wspominać :D

Offline margolka

• Chuck Norris
No tak :) Tego pierwszego tanca to nie zapomnicie  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
 :D :D :D ale to słodkie było  ;D
piękne i niezapomniane wspomnienia  ;)

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
hehe :D niezapomniany pierwszy taniec :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
oj bede go baaardzo dlugo pamietac, a martunia pewnie zapomni, wkoncu raczej sie niewiele pamieta jak sie mialo 3,5 roku, ale ciocia jeszcze jej przypomni :))

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Cudne wspomnienia :)

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
Pierwszy taniec w trójkę :D Nieźle się zapowiada ;)

Offline mystikala

• entuzjasta
  • data ślubu: 16.08.2008
 ;D ;D ;D

Dzieciaki są niesamowite!
śliczne zdjęcie!

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
 :-* :-* :-* piątkowe
śliczne zdjęcia

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline izulek
  • Chuck Norris
no dzieci sa swietne, i maja potrafia urozmaicic nam zycie, a martunia jest w takim wieku ze wymysla coraz to ciekawsze teksty. Kilka zwiazanych ze slubem:

Marta wchodzac do kosciola: "babciu popatrza jak wielka komnata"
Marta w trakcie mszy: "mamo, kto to jest ta izabela" (bo ona mnie zna jako "iza")
po weselu marta realcjonuje pani w przedszkolu  ze byla " na weselu cioci izy i na wujku lukaszku" ( z tym ze na wujku teoche racji miala)
no i slynne "plakalam, bo niedoczekalam swojego wesela z wujkiem lukaszkiem"
a i jej ulubiona pisoenka z wesele " O Izabella" a na jej weselu beda grali "O Martabella" (coż, prosta logika)
a i jeszcze jeden, ostatnio marta mnie oswiecila, ze moja kolezanka, zlapala welon na weselu i bedzie miala dzidziusa...
a no i ciocia na slubie wygladala jak "krolowa" a widzac jedno ze zdjec slubnych, marta na widok lukasza slubnej kamizelki stwierdzia: o wujek w pizamie"

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
Hahahah  ;D

Urocze wspomnienia, ale mnie by to trochę denerwowało (wiem z własnego doświadczenia  :P ) no ale w sumie jak tu się na dzieci złościć!  ::) ::) ::)

Offline margolka

• Chuck Norris
Śmieszne te tekściki  ;D ;D ;D
Opowiadaj dalej  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
oj tak dzieci maja fajne teksty  ;D

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
3,5 roczku to fajny wiek na zadawanie różnych ciekawych pytań  :)  hehe

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
"Marta w trakcie mszy: "mamo, kto to jest ta izabela" (bo ona mnie zna jako "iza")" - uśmiałam się do łez :brawo:

Offline baska98

• Chuck Norris
ja tez na weselu miałam taka przylepę przez co musiałam się troszkę nagimnastykować aby ona była zadowolona i abym ja miała troszkę czasu dla gości...

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
Oo.. Widzę, że nie tylko ja wróciłam po nieobecności na forum.. :)
Super foteczki  :D
Pierwszy taniec w trójkę - na pewno niezapomniany i.. oryginalny ;)
No i te hasełka Martusi - bezcenne  ;D

Pozdrawiam i  :-* zostawiam

Offline Sylwina

• Chuck Norris
  • Szczescie to wszystko czego chcem
  • data ślubu: 27.09.2008
no w koncu ruszylo sie!
Teksty bezcenne! ;D ;D ;D
czekamy na cd!
pozdrawiam milusio!

Offline izulek
  • Chuck Norris
kilka fotek :) bo tak obiecuje i obiecuje :P

tacy sobie my:) gdzies w srodku imprezy

Z takim usmiechem dotrwalam do rana :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
świetna relacyjka i piękne zdjęcia  :) ostatnio wzruszam się jak czytam Wasze relacyjki... to chyba stres przedślubny  ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
wisniowa ciesze sie ze relacyjka sie odoba :) a wzruszenie to normalne przed slubem :) buziaki

Offline Sylwina

• Chuck Norris
  • Szczescie to wszystko czego chcem
  • data ślubu: 27.09.2008
poczytalam w koncu!!
Ocha i ach zostawiam ;D

Offline izulek
  • Chuck Norris
chyba kochaniutka poogladalas :P

Offline marzenieeee

• Chuck Norris