Autor Wątek: Kto na świadków?  (Przeczytany 45669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
Kto na świadków?
« Odpowiedź #180 dnia: 30 Maja 2006, 08:21 »
hej!
A u mnie swiadkiem bedzie mój brat cioteczny a ze strony narzeczonego jego siostra! Chciałam przyjaciółkę ( bo wolałabym dziewczynę- zawszeto jakoś raźniej) ale ostro sprzeciwiła sie temu mo0ja mama i zdecydowała w sumie za mnie kto ma być świadkiem!kuzyn musi jeszcze zrobić bierzmowanie( bo jakos do tej pory mu sie nie spieszyło) . Jedyne pocieszające jest to ,żedziewczyna bedzie od narzeczonego, to zawsze mi troche pomoże!

Offline Marcysia
  • bywalec
Kto na świadków?
« Odpowiedź #181 dnia: 30 Maja 2006, 08:56 »
Cytat: "Maja"
Cytat: "Marcysia"
Ja byłam u niej świadkową, ale to moj dzien i moja decyzja, a ze świadkowa ma byc moją swiadkową wiadome było od dawien dawna

tak i tego się trzymaj; nikt i nic nie może Ci popsuć tego dnia - swoją drogą dziwna ta "przyjaciółka"(handel zamienny ją pociąga czy jak :roll: )

Wiesz Maju. W tym momencie mi to juz wisi. Ja za bardzo przezywam takie sytuacje, szczególnie gdy ktos mi nawrzuca i jeszcze rzuca słuchawką, a to ostatnie jest dla mnie jak uderzenie z płaskiej reki w policzek. DLatego ta sytuacja dała mi do myślenia i doszłam do wniosku, ze to nie przyjaźń. Najwazniejsze, ze moja Olcia bedzie obok :D A moj przyszły Mężulek zawsze pomoze, pocieszy, ukocha :)
Nie zycze nikomu takich nieprzyjemnosci, w związku z wyborem świadków.

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Kto na świadków?
« Odpowiedź #182 dnia: 9 Czerwca 2006, 19:08 »
u nas świadkami będą: moja siostra oraz przyjaciel mojego narzeczonego

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Kto na świadków?
« Odpowiedź #183 dnia: 12 Czerwca 2006, 20:37 »
a u mnie świadkami są moja najlepsza psiapsiółka i Przyjaciel mojego Kubusia. Od zawsze tak myslelismy i nie zmienilismy decyzji. Uważam że branie rodzeństwa to nie jest dobry pomysł bo rodzeństwo bierze się na chrzestnych itd. ale to tylko moje osobiste zdanie i jesli ktos bierze rodzeństwo to nie widzę żadnego problemu:) Po prostu my tak nie chcielismy. Buzka

Offline mesma

• nowicjusz
  • *
Kto na świadków?
« Odpowiedź #184 dnia: 23 Czerwca 2006, 23:34 »
my na swiadków wybraliśmy moją przyjaciółkę ze studiów i przyjeciela ("z piaskownicy") mojecgo M.

Offline Marcysia
  • bywalec
Kto na świadków?
« Odpowiedź #185 dnia: 7 Lipca 2006, 09:20 »
A ja sie wczoraj dowiedziałam od tej osoby, u której świadkowalam, że byłam beznadziejną swiadkową :( To był moj pierwszy raz na tak duzym weselu i chyba po prostu nie byłam uświadomiona co gdzie i jak. Staralam sie, cieszyłam sie jak głupia, ale widać nie udało sie sprostać oczekiwaniom tej pary ... I tak sobie myślę, że ja z moja Olą [świadkową] pogadam i powiem czego oczekuję, chociaz czego tu oczekiwać?Nawet jakby cos było nie tak [aczkolwiek, jak dla mnie nie ma co być nie tak], nie powiedziałam bym jej o tym w ten sposób. Poczułam się podle, jest mi przykro i miałam ochote zapaść sie pod ziemię... Jesli są osoby tu na forum, które oczekują jakiegoś szczególnego zachowania, to proponuje o tym powiedziec swojej swiadkowej, zeby potem nie wyszło szydło z worka ...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Kto na świadków?
« Odpowiedź #186 dnia: 7 Lipca 2006, 09:38 »
ja sie wczoraj dowiedziałam od tej osoby, u której świadkowalam, że byłam beznadziejną swiadkową

a powiedziała Ci dlaczego :roll: czego nie zrobiłas albo co takiego zrobiłaś, że byłaś beznadziejna :shock: moja świadkowa żadnych wskazówek nie dostała, była przy mnie, ze mną i dla mnie i tyle - po ścianach skakć jej nie kazałam :wink:

Offline Marcysia
  • bywalec
Kto na świadków?
« Odpowiedź #187 dnia: 7 Lipca 2006, 10:03 »
Cytat: "Maja"
ja sie wczoraj dowiedziałam od tej osoby, u której świadkowalam, że byłam beznadziejną swiadkową

a powiedziała Ci dlaczego :roll: czego nie zrobiłas albo co takiego zrobiłaś, że byłaś beznadziejna :shock: moja świadkowa żadnych wskazówek nie dostała, była przy mnie, ze mną i dla mnie i tyle - po ścianach skakć jej nie kazałam :wink:

Bo nie tańczyłam az tak dużo i przy niej i w ogole, dlatego, ze jakos 2:30 poszlismy z moim Tomkiem już sie położyc. Tylko, że nie zrozumiała chyba,że rano musielismy jechać autem do domu, bo to było pod Gorzowem Wlkp. (Wracając i tak dostaliśmy mandat :| ) Nie wiem czy to jest wytłumaczenie, ale ja bym zrozumiała. Poza tym "byłam praktycznie na kazde jej zawołanie", w takim sensie, ze gdy tylko cos potrzebowała to Martusia leciała. Palę papierosy, a na sali palic nie mozna, wiec wychodziłam na fajka w odpowiednie miejsce. Wypluła mi, ze ciągle mnie szukała. Wiesz, może i faktycznie sie nie sprawdziłam dla niej, ale mogła mi powiedziec albo czego oczekuje, albo przynajmniej ugryźć sie w jezyk i nie mówić mi, ze byłam beznadziejna...W kazdym razie nie wiem co ot ym myslec ....

Offline groszek
  • maniak
Kto na świadków?
« Odpowiedź #188 dnia: 7 Lipca 2006, 10:12 »
Mój brat ma 19 lat i jest mało domyslny w kwestiach rodzinnych, obowiązków, zasad bon ton. Musiałam mu skopiowac i wkleić na gg "obowiązki" świadka z naszefo forum :D chłopak się przęjął, jak mu powiedziałam, że jako świadek będzie miał ważne obowiązki. Ale to dobrze. Mam nadzieję, że nie da plamy. Świadkowa jest w moim wieku... ale jest spoza rodziny i jeśli miałby mieć trudności to z tym, że nikogo z mojej rodziny nie zna. Raz w życiu widziała moich rodziców- to wszystko. Mam nadzieję, że będzie się dobrze czuła.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Kto na świadków?
« Odpowiedź #189 dnia: 7 Lipca 2006, 10:52 »
Bo nie tańczyłam az tak dużo i przy niej

to jest czepianie się - moja świadkowa tez nie tańczyła mi na ogonie, w końcu ona tez była na weselu żeby się bawić

ze jakos 2:30 poszlismy z moim Tomkiem już sie położyc

to akurat rozmumiem pośrednio bo przyjmując obowiązki świadków musimy nastawic się na "służbę" do końca wesela, z drugiej strony jednak-taka pora to już luzik więc nie powinna na Ciebie naskoczyć z pretensjami-było po oczepinach a wtedy świadkowie mają lużniej-szczególnie świadkowa

na fajka w odpowiednie miejsce. Wypluła mi, ze ciągle mnie szukała.

to rozumiem, bo zwykle nie ma tych których najbardziej potrzebujemy ale biorąc Ciebie na świadkową wiedziała, że będziesz wychodzić na papieroska...mogła wziąć niepalącą

Offline Marcysia
  • bywalec
Kto na świadków?
« Odpowiedź #190 dnia: 7 Lipca 2006, 11:45 »
Dzieki Maja za odpowiedzi. Wiem,z e powinnam wysiedziec do końca, ale chciałam abyśmy dotarli do domu cali i zdrowi i to była jedyna przyczyna, tym bardziej, ze piło sie alkohol. Ja bym zrozumiała. A jesli chodzi o papierosy ... Czesto sama na nie wychodziła ... No ale to nie istotne. W kazdym razie myślę, że świadkowania sie juz nie podejmę :) Nie chce nikomu sprawiać przykrości, tym bardziej nieświadomie :) Dzieki Maju jeszcze raz.
Pozdrawiam

Offline Lilkuś

• uzależniony
Kto na świadków?
« Odpowiedź #191 dnia: 7 Lipca 2006, 12:14 »
ja miałam dylemat ale zadecydowałam tak jak chciałam i opini nikogo nie słuchalam 9opócz mojego kochanie:)

na poczatku świadkową miała być moja wieloletnia przyjaciółka ale jakos nasze drogi sie w zeszłym roku rozeszły - kazda miała swoje życie itp. chociaż to ja najczęściej dzwoniłam i wyciągałam ja na imprezy, spotkania itp. ale po kilku nieudanych namowach (nie ma to jak wykręty) postanowiłam spasować...
Pracuje z dziewczyna w swoim wieku i jesteśmy niemal jak siostry, przyjaciółki od serca - jednym słowem od 1 dnia sie zaprzyjaźniłyśmy ze nie wyobrażam sobie lepszej osoby na świadkową :)  :luzak:

a.katarzyna
  • Gość
Kto na świadków?
« Odpowiedź #192 dnia: 30 Lipca 2006, 09:58 »
poradzcie mi bo mam problem...

z mojej rodziny będzie świadek z Remka świadkową( tylko eszcze nie wiadomo kogo dokładnie, a no i wiekiem sie będą różnić) - czy w takim ustawieniu mają stać za nami czy mają sie zamienieć - bo jeśli załóżmy świadkowa ma ubierać pannę młodą to niby jak ma mnie ubrać świadek???

a może zostawić jak jest?? i nie robic zamieszania

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Kto na świadków?
« Odpowiedź #193 dnia: 30 Lipca 2006, 10:02 »
Cytat: "a.katarzyna"
nie robic zamieszania

właśnie...nie rób sama sobie problemów...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Kto na świadków?
« Odpowiedź #194 dnia: 30 Lipca 2006, 13:55 »
ale chyba znasz świadkową?moim zdaniem ona powinna Ci pomagać przy ubiorze itp.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline kamilkan

• bywalec
  • data ślubu: 30.06.2007
Kto na świadków?
« Odpowiedź #195 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:43 »
u nas świadkami będą: moja przyjaciółka i przyjaciel mojego Misiaka :mrgreen:

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Kto na świadków?
« Odpowiedź #196 dnia: 25 Sierpnia 2006, 14:58 »
Az głupio to zabrzmi...Swiadkiem mojego męza bedzie jego wlasny tesc ;-) Moj Robert wymyslił sobie ze wezmie przyjaciela na swiadka..a ze to akurat moj ojczym...no cóż.A moja swiadkowa to Agata,moja kolezanka z liceum jeszcze.Pierwotnie miała byc moja przyjaciółka, ale ona postanowiła zwiac do Angli na urlop..ale ze moj slub wyszedl tak nagle i spontanicznie nie mogla juz przestawic urlopu  ;-)

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
Kto na świadków?
« Odpowiedź #197 dnia: 25 Sierpnia 2006, 16:37 »
U nas swiadkami będą: brat mojego przyszłego męzusia i moja przyjaciółka. Nie mam rodzeństwa więc pierwotnie miał być mój kuzyn ale stwierdziłam,że świadkowa-kobieta to i z bukietem pomorze czy welon poprawi albo sukienkę w kościele. No i trafiło na Dagmarkę bo przyjaźnimy sie od kiedy pamiętam...15 lat to juz napewno :P
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline agnieśka

• forumowicz
  • Twoje łzy miażdżą mi serce
  • data ślubu: 19.08.2006
Kto na świadków?
« Odpowiedź #198 dnia: 25 Sierpnia 2006, 22:30 »
U mnie świadkiem był mój braciszek i narzeczona brata mojego męża, no cóż świadek był pierwsza klasa, a co do świadkowej to raczej ja się musiałam do niej dostosować niż ona do mnie, ale lepiej się o kimś przekonać wcześniej niż później co nie.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Kto na świadków?
« Odpowiedź #199 dnia: 26 Sierpnia 2006, 01:36 »
U mnie będzie moja siostra i Nasz wspólny przyjaciel...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
Kto na świadków?
« Odpowiedź #200 dnia: 27 Sierpnia 2006, 17:53 »
Cytat: "skarbek"
ale stwierdziłam,że świadkowa-kobieta to i z bukietem pomorze czy welon poprawi albo sukienkę w kościele.

też tak sobie mysle że będzie bardzij pomocna :lol: Z racji tego że pracuje obok USC często oglądamy z dziewczynami pary młode. Ostatnio dziewczyna brała slub cywilny w białej sukni i tak sie biedaczka męczyła żeby wejśc do samochodu bo kiecke miała na kole że aż nam było jej żal i chciałyśmy wyskoczyć jej pomóc. Swiadka miała faceta który zapakował sie do samochodu nie czekając na parę młoda a świeżo upieczony małzonek niby otwarł żonie dzwi do auta ale na tym sie skończyło :lol:

U nas tez miał świadkowac nam mój brat i brat narzeczonego ale stwierdziłam że bezpieczniej będe sie czuła jak przy boku będe miała kobiete i padło na moja psiapsółkę. Ucieszyła sie dziewczyna.  :lol: A braciszek??? też będzie świadkiem tyle że na cywilnym :lol:  Wilk syty i owca cała :lol:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Kto na świadków?
« Odpowiedź #201 dnia: 31 Sierpnia 2006, 12:47 »
A u mnie swiadkiem bedzie moj braciszek najnajukochanszy a swiadkowa bedzie siorka mojego przyszlego malza...ciekawa jestem czy mi cos pomoze  :roll:   :bredzisz:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
Kto na świadków?
« Odpowiedź #202 dnia: 31 Sierpnia 2006, 14:28 »
O anusiaaa jest z Tarnowskich Gór tak jak moja przyjaciółka no i świadkowa :lol: Nie długo się tam wybieram na Wasze gwarki.Jeszcze nigdy nie byłam i jestem bardzo ciekawa.Pozdrawiam
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline Aniutek83
  • maniak
Kto na świadków?
« Odpowiedź #203 dnia: 31 Sierpnia 2006, 14:37 »
a u mnie z mojej strony bedzie mój brat( chociaz  nie wiem czy to dobry pomysł) a ze strony mojego lubego jego siostra czyli moja szwagierka( tez mam nadz ze mi pomoze) Bo na mojego breata to w sprawach chodzenia do kibelka, poprawiania kiecki i welonu to nie mam co liczyc niestety!Zreszta chyba bym z nim siusiu robic nie poszła! haha

Offline Aniutek83
  • maniak
Kto na świadków?
« Odpowiedź #204 dnia: 31 Sierpnia 2006, 14:38 »
anusiaaa my to mamy rzeczywiscie pełno tych samych rzeczy ŚWIADKOWIE TACY SAMI!

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Kto na świadków?
« Odpowiedź #205 dnia: 31 Sierpnia 2006, 16:24 »
A u mnie bedzie moja siostrzyczka- ale nie ta malutka tylko starsza i mojego przyszlego meza brat lub nasz wspolny przyjaciel

Offline izabela1982
  • użytkownik
  • **
Kto na świadków?
« Odpowiedź #206 dnia: 31 Sierpnia 2006, 16:40 »
my bedziemy mieli na swiadkow:
siostre mojego meza
i moj kuzyn----brat jezscze nie moze byc

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
Kto na świadków?
« Odpowiedź #207 dnia: 31 Sierpnia 2006, 16:50 »
U nas świadkami będą nasi najlepsi przyjaciele.A my mamy być u nich :)

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
Kto na świadków?
« Odpowiedź #208 dnia: 31 Sierpnia 2006, 18:41 »
Ja chcialam wokół siebie mieć samych facetów i tak bylo - mój brat i brat męża. Zresztą to byli nasi najbliżsi- nie miają żon.
Sama o siebie zadbałam no a poza tym mam siostrę- anioła stróża i podpatrywała mnie ( miała 14 lat i nie mogła byc swiadkową)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Kto na świadków?
« Odpowiedź #209 dnia: 4 Września 2006, 08:42 »
Cytat: "skarbek"
O anusiaaa jest z Tarnowskich Gór tak jak moja przyjaciółka no i świadkowa Laughing Nie długo się tam wybieram na Wasze gwarki.Jeszcze nigdy nie byłam i jestem bardzo ciekawa.Pozdrawiam

No coz ja Ci mam skarbekpowiedziec kiedys Gwarki to bylo cos, wszystcy tarnogorzanie tam byli i byla extra zabawa teraz troszke imprezka schodzi na psy ale jak sie ma jakas fajna paczke to mozna sie ulokowac w jakiejs fajnej knajpce, chlonac gwarkowska atmosfere i dobrze sie bawic.  heheh :) Wiec mimo wszystko zapraszam  :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"