Cytat: sylwusia085 w 16 Stycznia 2015, 23:35Skladniki na zupe pomidorowa80g cebuli pokrojonej na polowki1-3 zabki czosnku30 g masla700g pomidorow obranych pokrojonych lub pomidorow z puszki1 kostka bulionu drbiowego lub lyzeczka koncentratu drobiowego z tm1 lub 1/2 lyzeczki soli ziolowej z tm 1 plaska lyzeczka przyprawy uniwersalnej1 lyzeczka cukru2-3 szczypty pieprzu lub pieprzu ziolowego500g wody100g jwasnej smietany 18%2 gslazki swiezej pietruszki posiekanej do przybrania (opcjonalnie)Cytat: sylwusia085 w 17 Stycznia 2015, 00:00Zdarza mi sie ze jak juz zupe gotuje to dodaje marchew seler i pietruche.Wlewam wiecej wody i mniej smietany.Przy koncu gotowania jak mi sie spieszy wrzucam do termo surowy makaron..Najczesciej daje inne przyprawy Zdarzylo mi sie tez gotowac dluzej ze skrztdelkiem kurczaka.Czasem mieszam pAsatte z koncentrayem pudliszki a omijam pomidory z puszki.Wsztstko zalezy od czasu i produktow w lodowceCytat: sylwusia085 w 17 Stycznia 2015, 08:43Ce ula + czosnek obroty 3 czas 5. Zgarnac kopystka.Dodac naslo. Dusic 2.5m/varoma/obr 2Dodac pomidory kostke.przyprawy. goyowac 10 min /100st/obr a nastepnie zmiksowac 40s/stopniowo podkrecajac obroty 1-10Dolac wode smietane gotowac 5 min/gotowac 100st/obr 2Posypac pietrucha.Mozna dodac w pkt 1 papryke Zamiast puszki pomidorow mozna dodac 70g koncentratu
Skladniki na zupe pomidorowa80g cebuli pokrojonej na polowki1-3 zabki czosnku30 g masla700g pomidorow obranych pokrojonych lub pomidorow z puszki1 kostka bulionu drbiowego lub lyzeczka koncentratu drobiowego z tm1 lub 1/2 lyzeczki soli ziolowej z tm 1 plaska lyzeczka przyprawy uniwersalnej1 lyzeczka cukru2-3 szczypty pieprzu lub pieprzu ziolowego500g wody100g jwasnej smietany 18%2 gslazki swiezej pietruszki posiekanej do przybrania (opcjonalnie)
Zdarza mi sie ze jak juz zupe gotuje to dodaje marchew seler i pietruche.Wlewam wiecej wody i mniej smietany.Przy koncu gotowania jak mi sie spieszy wrzucam do termo surowy makaron..Najczesciej daje inne przyprawy Zdarzylo mi sie tez gotowac dluzej ze skrztdelkiem kurczaka.Czasem mieszam pAsatte z koncentrayem pudliszki a omijam pomidory z puszki.Wsztstko zalezy od czasu i produktow w lodowce
Ce ula + czosnek obroty 3 czas 5. Zgarnac kopystka.Dodac naslo. Dusic 2.5m/varoma/obr 2Dodac pomidory kostke.przyprawy. goyowac 10 min /100st/obr a nastepnie zmiksowac 40s/stopniowo podkrecajac obroty 1-10Dolac wode smietane gotowac 5 min/gotowac 100st/obr 2Posypac pietrucha.Mozna dodac w pkt 1 papryke Zamiast puszki pomidorow mozna dodac 70g koncentratu