Autor Wątek: kościół - dekoracja - dobry mam plan? :)  (Przeczytany 32617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: kościół - dekoracja - dobry mam plan? :)
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Stycznia 2010, 22:38 »
a ja szukam par, które biorą ślub 17.07.2010 w MBKM

karusia_85 prawie się zgrałyśmy, wstępnie miał być 17.07.2010 MBKM, ale jednak wyszedł 24.07.2010
 o mały włos

nie podają numerów par w MBKM?

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #91 dnia: 18 Stycznia 2010, 22:49 »

nie podają numerów par w MBKM?
[/quote]

no właśnie nie chcą podawać numerów do par,które danego dnia biorą ślub ze względu na ochronę danych osobowych.Nawet dekoracji nie można zrobić...to już jest trochę przegięcie, bo jakoś nie pasuje mi,żeby na moim ślubie w dekoracji ławek(jaką proponują)był sztuczny bukszpan i białe (no powiedzmy,że kiedyś to one może były białe)wstążki.

Offline ewelina_m
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #92 dnia: 19 Stycznia 2010, 08:46 »
Nam ksiądz numer podał. ale może dlatego ze podali tez domowy. Tylko to nam i taknic nie dalo bo prawdopodobnie będziemy musieli sami zapłacic za dekoracje bo parze przed nami to jest obojetne i nie chce sie skladac, jeszcze raz bedziemy probowac blizej slubu.

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #93 dnia: 19 Stycznia 2010, 19:50 »
Skoro wszyscy to wszyscy !!

Jak ktoś bierze ślub w tym samym terminie czyli 7.08.2010 Parafia rzymskokatolicka pw. św. Mikołaja w Bydgoszczy - Fordonie

i ma ochotę podzielić koszty dekoracji jestem otwarta na propozycje.

Offline aśka_marcin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26-06-2010
« Odpowiedź #94 dnia: 19 Stycznia 2010, 23:24 »
no co ty? naprawde nie chca podac numerow w MBKM?? bzdura totalna!! przeciez to jest bez sensu, ze kazda z par bedzie stroic sobie kosciol oddzielnie. A poza tym to jest niewykonalne bo jak to zrobic skoro sluby sa godzina po godzinie i jedna para chce miec ustrojone tak a druga inaczej, a po drugie koszta...Naprawde bzdura totalna!! W czwartek pojde do biura i sie zapytam, a tak poza tym to sie ciesze strasznie bo mam juz wybrana suknie slubna, co jest dla mnie wielkim szczesciem biorac pod uwage fakt ze strasznie trudno bylo mi zdecydowac sie na cokolwiek:) Jeny dziewczyny czy wy wiecie ile jeszcze zalatwiania mi zostalo a czas biegnie nieublaganie szybko

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 20 Stycznia 2010, 09:18 »
napisałam to co powiedział mi ksiądz proboszcz, że nie wchodzi w grę żadne strojenie kościoła przez firmy z zewnątrz, bo one wówczas robią "Małpie gaje".

Asia jak będziesz coś więcej to daj znać, bo może im się coś odmieni i się zgodzą.Może jak się zagada z innym księdzem to da namiary i pozwoli na dekorację.

Offline milena_77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:15 »
Witam,

czy ktoś może bierze ślub w Bazylice dnia 24. 07. 2010?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #97 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:34 »
czy ktoś może bierze ślub w Bazylice dnia 24. 07. 2010?

Proponuję znaleźć wątek o Bazylice (gdzieś tu się zapodział ;)) i sprawdzić terminy ślubów osób, które się tam udzielały... No i zawsze można dowiedzieć się co nieco ;)

Offline tola84

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #98 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:43 »
a my jednak będziemy mieli ślub w Parafia pw. Matki Bożej Fatimskiej na Ogrodach :)
powod:
ogolnie byłam w zeszlym tygodniu w parafii na ul. Ugory i rozmawialam z proboszczem, niby wszytsko wyjasnilam i podobalo mi sie ale ...
na nastepny dzien dzwonie do kolezanki, ktora rowniez miala tam slub w sierpniu 2009 i pytam sie co i jak wszystko bylo dobrze do momentu jak mi powiedziala ze proboszcz nie wyraza zgody zeby mnie tata prowadzil do ołtarza - a to bylo moje marzenie tzn tak sobie to wyobrazalam od dziecka ze tata mnie prowadzi do oltarza i oddaje pozniej mojemu PM :) a tu :(
Ona tez tak chciala i tydzien przed slubem na spotkaniu ze wszytskimi parami okazalo sie ze nie mozna , a w sumie chcialo ok 6 czy 7 par tak zrobic, prosili ale proboszcz stanowczo nie :(
wiec ja oczywiscie za telefon i dzwonie na nastepny dzien do proboszcza i sie pytam a on ze to tak nie po katolicku itd swoje wywody ze moze nam sie jeszcze zmieni a ja ze na pewno nie - wiec on no moze zobaczymy ewentualnie (po czym dzwonie do kolezanki i ona mowi wez lepiej slub w innej parafii bo on bardzo czesto zmienia zdanie i na pewno i tak nam nie pozwoli tak jak im :(
a jak jest u was dowiadywalyscie sie moze o to ? bo mi to nawet nie przeszlo przez mysl zeby o cos takiego sie zapytac czy mozna bo dla mnie yblo to oczywiste

Offline ewelina_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Stycznia 2010, 07:24 »
do Karusia:) juz chyba pisalam odnosnie dekoracji w MBKM my zdecydowalismy sie na dekoracje z firmy z zewnatrz jedynei problemem jest para przed nami jezeli nie uda nam sie jej przekonac do dolozenia do dekoracji sami niestety bedziemy musieli zaplacic.Ale proboszcz fakt mowi ze nie mozna itd tylko jakos inni ksieza nie maja nic przeciwko, a poza tym jakos dziwne ze firmy z zewnatrz dekoruja nasz kosciol i jak sie ma tutaj ten niby zakaz proboszcza?pozdrawiam

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 21 Stycznia 2010, 08:00 »
do eweliny_m ja słyszalam ze kościól MBKM ma swoja dekoratorkę, która robi wystrój

Offline ewelina_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 21 Stycznia 2010, 09:19 »
i to zapewne slyszalas od proboszcza :)dekoracja kosciola MBKM przez kosciol nie mozna nazwac dekoracja, ja mam zamowiona dekoracje z alejek i kobitka w zeszlyrm roku wiele razy dekorowala kosciol sama zreszta widzialam i nidgy nie bylo ztym problemu nawet jak mowilam jej o tej smiesznej sytuacji byla zdziwiona wiec proboszcz robi problem nie wiadomo czemu jak ludzie i tak biora firmy z zewnatrz.

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 21 Stycznia 2010, 20:32 »
ja też chcę zamówić dekorację z alejek:):):)trochę mnie pocieszyłaś...teraz będę wiedzieć,żeby nie chodzić do X.proboszcza:):)

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 21 Stycznia 2010, 23:51 »
no co ty? naprawde nie chca podac numerow w MBKM?? bzdura totalna!! przeciez to jest bez sensu, ze kazda z par bedzie stroic sobie kosciol oddzielnie. A poza tym to jest niewykonalne bo jak to zrobic skoro sluby sa godzina po godzinie i jedna para chce miec ustrojone tak a druga inaczej, a po drugie koszta...Naprawde bzdura totalna!! W czwartek pojde do biura i sie zapytam, a tak poza tym to sie ciesze strasznie bo mam juz wybrana suknie slubna, co jest dla mnie wielkim szczesciem biorac pod uwage fakt ze strasznie trudno bylo mi zdecydowac sie na cokolwiek:) Jeny dziewczyny czy wy wiecie ile jeszcze zalatwiania mi zostalo a czas biegnie nieublaganie szybko

jak będzie jakaś inf a propos numerów, prosto z Bołtucia, to proszę napisz

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Stycznia 2010, 12:46 »
A może znajdą się pary, które biorą ślub w kościele św. Jana Apostoła i Ewangelisty w Fordonie 4 czerwca 2010???

Offline palina55
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Stycznia 2010, 15:30 »
A czy ktoś bierze ślub 4 września 2010 w kościele św. Mikołaja w Starym Fordonie?

Offline aśka_marcin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26-06-2010
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Stycznia 2010, 21:12 »
pisze odnosnie kosciola MBKM...bylam dzisiaj w biurze parafialnym z pytaniami odnosnie slubu i strojenia kosciola rowniez. Numerow do innych par faktycznie nie podaja, z reszta okazalo sie ze na dzien dzisiejszy jestesmy jedyna para, ktora bierze slub 26 czerwca tzn jedyna ktora tego dnia bierze w kosciele, bo poza tym sa jeszcze 3 pary ale ich sluby odbeda sie w kaplicy. Kosciol ma umowe z jedna pania na wylacznosc i to ona zajmuje sie strojeniem kosciola a konkretnie glownie kwiatami. Jesli chce sie miec przystojenie dodatkowe, to mozna zamowic ale tez tylko i wylacznie u tej kobiety, ale podobno oplaty sa dosc duze, natomiast jesli chodzi o koszta strojenia tradycyjnego to sa one wliczone z innymi oplatami koscielnymi i wszystko wynosi 600 zl.  Pani w biurze zapewniala oczywiscie, ze kosciol bedzie pieknie przystrojony...17 kwietnia jest najblizszy slub w MBKM wiec pojde zobaczyc osobiscie. Pozdrawiam

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Stycznia 2010, 22:39 »
do aśka_marcin a nie mówiłam,że robią problemy z numerami.Po Twojej wiadomości widzę,że nawet koszt ślubu poszedł w górę, bo nam mówili,że będzie 500zł a Ty piszesz,że już jest 600zł. W tą tradycyjną dekorację o której piszesz to mogę Ci powiedzieć co wchodzi( zresztą kilka postów wcześniej pisałam) sztuczny bukszpan i białe wstążki( które jak widziałam ostatnio na ślubie koleżanki były szare od brudu) aha no i czerwony dywan.

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Stycznia 2010, 22:57 »
no to jestem niepocieszona :( i do tego jeszcze te koszty... przesadzili

Offline ewelina_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Stycznia 2010, 10:42 »
dnosnie dekoracji w MBKM wypowiadalam sie kilka juz razy oni tak gadaja ze nie mozna miec dekoracji innej niz koscielna itd sadze dlatego polecaja ta babke bo maja kase z tego ale bez problemu mozna miec dekoracje z zewnatrz ja bede miec alejki i wiem tez od pani zalejek ze nigdy nie miala problemu zeby dekorowac kosciol w zeszlym roku i nawet sama osobiscie widzialam taka dekoracja a dekoracja zrobiona przez kosciol to nie dekoracja bo nie kupuja dodatkwoych kwiatow na oltarz tylko sa te co na tradycjnej mszy niedzielnej,

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #110 dnia: 27 Stycznia 2010, 00:15 »
szukam par ślubujących 1 maja w kościele p.w. Świętej Trójcy :)

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #111 dnia: 3 Lutego 2010, 19:16 »
byłam w MBKM, cena tak jak wspominałysćie 600 w tym kwiaty, klęczniki i dywan, a dekoracje tylko od PAni, która tam ma wyłączność. nr telefonu pary chciałam i nie dostałam, bo może sobie nie życzą. To powiedziałam, żeby PAni zanotowała ze jakby ktoś pytał to my sobie życzymy.
no i oczywiśći osobna opłata za organistkę
jestem zszokowana ceną i tym wszystkim, 5 lat temu było co łaska, coś im się pomieszało
dzisaj odechciało mi się myślenia o tym wszystkim

P.S. z nr sobie poradziłam sama.....

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 3 Lutego 2010, 19:40 »
a nam powiedzieli,że opłata za organistkę wchodzi już w tą cenę?

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 3 Lutego 2010, 19:45 »
mi powiedzieli dokładnie to co wymieniłam, a jak spytałam o organistkę to usłyszałam,że to już dodatkowo i dostałam wizytówkę
jakaś nerwowa jestem po tej wizycie

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 3 Lutego 2010, 19:50 »
czy mozesz mi podac na PW namiary tej organistki?, bo jestem ciekawa czy ona jest z tego kościoła

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 3 Lutego 2010, 20:41 »
tak jest z tego kościoła
wysłałam kontakt

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 3 Lutego 2010, 21:07 »
dziękuję:):):)

Offline mimi2612

• nowicjusz
  • *
  • "...nas dwoje, nas-troje..."
  • data ślubu: 03.IX.2010
« Odpowiedź #117 dnia: 4 Lutego 2010, 12:30 »
Szukam pary/par bioracaych slub w Kosciele Sw.  trojcy 3. 09. 2010- chodzi oczywiscie o dekoracje Kosciola  :)
mimi2612:-)

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #118 dnia: 4 Lutego 2010, 22:39 »
mimi 2612  my bierzemy ślub w Świętej Trójcy ale 1 maja ;) chciałam Ci tylko powiedzieć, że z tego co wiem to proboszcz bez problemu daje namiary na inne pary biorące ślub w tym samym dniu w celu dogadania się co do dekoracji :)

Offline mimi2612

• nowicjusz
  • *
  • "...nas dwoje, nas-troje..."
  • data ślubu: 03.IX.2010
« Odpowiedź #119 dnia: 5 Lutego 2010, 12:56 »
hanka:  slyszalam,  ze proboszcz jest generalnie bezproblemowy, ugodowy-zwyczajnie ludzki.  Wole jednak poszperac rowniez na forum, na wypadek jesli  jednak nie chcialby ujawnic numerow telefonu do innych par (przesilenie wiosenno-letnie czy tez inny powod ;)).  Mamy jeszcze troche czasu, wiec mam nadzieje, ze do czasu naszego Slubu owe namiary w taki czy inny sposob uzyskamy :)  Slyszalam/czytalam gdzies na forum, ze w tym KOsciele preferuja strojenie Kosciola przez "Pania Koscielna "polecona przez proboszcza? - wiesz cos moze na ten temat?  Tak, czy inaczej spytamy sie  odnosnie  tej kwestii podczas naszego spotkania z proboszczem  najprawdopodobniej jeszcze w lutym.  Pozdrawiam :)            

mimi2612:-)