Autor Wątek: obrączki waldemar matkowski  (Przeczytany 68162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mario35
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2004
Odp: obrączki waldemar matkowski
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Września 2009, 12:40 »
Jestem w kontakcie telefonicznym, wczoraj rozmawiałem z panem M.  , zapewniał mnie że będzie dziś w sklepie, będą pieniążki dla tych którzy będą chcieli wycofać zamówienie itp.  Tyle wiem na chwilę obecną. 

Offline kasienkakg
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Września 2009, 13:02 »
z tego co mi wiadomo matkowski mial oddawac pieniadze wczoraj - czyli w srode.  Tak sie umowil z policja.  Takie informacje padaly z salonu przy heliosie. 

Ja odebralam całość za obraczki z Narzeczonym we wtorek,bo mialam zle przeczucie,ze mu w srode zabraknie pieniedzy i nie otworzy.  Narzeczony pojechal k. Heliosa.  BYlo otwarte.  Przemila Pani chciala jego (jak i inne pary,tyle ze oni sobie poszli) odeslac na nastepny dzien czyli srode,bo bedzie wtedy oddawac.  Brala nr tel od par i mowila ze matkowski bedzie do nich dzwonic,bo ona nie moze oddawac pieniedzy,tylko szef.  Cale szczescie Narzeczony nie wyszedl, a ja dzwonilam co chwile do salonu i oczywiscie bardzo grzecznie i bez zadnych nerwow tlumaczylam Pani ze nie interesuje mnie to,ze ona nie moze i zeby natychmiast skontaktowala sie z szefem , bo ode mnie nie odbiera telefonow.   ;D ;D ;D Po jakims czasie kurier (a wlasciwie to taki dziadek) przywiozl pieniadze.  Narzeczony musial podpisac ze odebral pieniadze i ze wycofa zeznania z policji-taki byl warunek.
Cale szczescie juz mam w domu obraczki zakupione od innego bardzo znanego jubilera.  Sa piekne, dobre i mam pewnosc,ze jesli zamkna salon w szczecinie, to pojade z gwarancja do innego miasta.  Niby byly drozsze,ale dostalismy jeszcze znizke do wolczanki i vistuli i prezent na nowa droge zycia i w ogole bylo w tym salonie bardzo milo,sympatycznie i nawet jak pojechalismy tam po 18 (czyli juz bylo zamkniete) to otworzyli specjalnie dla nas.  A Matkowski co? Salony sa zamkniete w godzinach otwarcia, telefonow nie odbiera, a jego dozywotnia gwarancje to mozna wyrzucic jak salon jest zamkniety. . .

Wiec jak sprawa wyglada? Mial wczoraj otwarte przy kosciuszki i oddawal pieniadze czy nie?

Offline madzzzia5
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2009
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Września 2009, 14:23 »
Wczoraj było zamknięte.  Dzisiaj jest zamknięte.  Pod salonem tylko spotkałam kolejne osoby, które otrzymały informację od policji że dziś o 13tej Pan M.  będzie w salonie i oczywiście się nie pojawił. . .

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #123 dnia: 10 Września 2009, 15:30 »
No co Wy, nie pojawił się?

A sprawy bym nie wycofywała na Waszym miejscu, nawet po zwrocie pieniędzy, oddać wam je przeciez musiał, a dostac za to też powinien...

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #124 dnia: 10 Września 2009, 15:53 »
a wiec tak. byłam dzisiaj pod salonem, obydwa zamknięte.  pojechałam na policje złożyłam zeznanie. policjantka do wczoraj do godziny 22 miała kontakt z matkowskim , ale niestety dzisiaj ponoć jest w prokuraturze i sama nie może się z nim dogadać. ponoć powiedział, ze w ciągu 2 tyg uporzadkuje sobie wszystko i odda ludziom pieniądze. tak samo dowiedziałam się, ze kobieta która pracuje u niego w sklepie to jego krewna. jest to osoba kompletnie niewiarygodna. nie wiem czy sklep będzie jeszcze otwarty. w przyszłym tygodniu zakładam sprawę w sądzie.  jeżeli ktokolwiek ma jakieś informacje proszę o kontakt pod numerem telefonu 698068773.

Offline kapsel_ls
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Września 2009, 16:30 »
Ja tez bylem dzisiaj pod salonem i stamtad pojechalem prosto na policje. Powiedzieli tez, ze nie moga juz nic zrobic i umarzaja sprawe ale wszyscy, ktorzy zglosili sprawe na policje dostana pouczenie, ktore bedzie mowilo o tym, zeby zlozyc zazalenie do prokuratury. Czyli sprawa idzie do sadu. Ale zgloszenia beda dalej przyjmowac. Im nas wiecej tym lepiej. 

gg-g  moze z tym pozwem zbiorowym to bedzie dobry pomysl. . .

Offline Dziubek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Września 2009, 16:58 »
ja na szczęście mam sprawę za sobą.  Ale osoby pokrzywdzone nie powinny odpuszczać.  Niech nie ujdzie mu to na sucho.  Trzeba udupić dziada za oszukiwanie i naciąganie innych. 

Offline gosja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #127 dnia: 10 Września 2009, 18:29 »
Ja też na miejscu innych bym nie odpuszczała.  Niech ma nauczkę.  Powinien zostać ukarany.  A moja dożywotnia gwarancja tez do d. . . .  bo co z niej mam skoro musiałam iść do innego jubilera na poprawki.

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 10 Września 2009, 18:57 »
mam nadzieje ze zaden poszkodowany nie odpusci matkowskiemu ani tez jego rodzinie za starty materialne i moralne poniesione z tym co zrobil no chyba ze gosc stanie na wyskosci zadania i sie rozliczy ze wszsytkimi jednak watpie czy to nastapi bo mial tyle czasu i nic nie zrobil w tym kierunku wiec i te 2 tyg. bedzie dla niego  o wiele za malo. . . chyba ze sie myle

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #129 dnia: 11 Września 2009, 10:25 »
starm się nagłośnic sprawę w mediach. może to coś pomoże..
« Ostatnia zmiana: 11 Września 2009, 11:14 wysłana przez Sylvi »

Offline misiak21
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #130 dnia: 11 Września 2009, 12:19 »
Witam ponownie, sprawa w mediach. . .  jak najbardziej.  Sklep na Krzywoustego był czynny w środę i tylko w środę, ale obsługa nie potrafiła nic powiedzieć co się dzieje z ich szefem. . .  a dzisiaj już wiadomo - Matkowski leży w szpitalu, nie wiem czy komuś bardziej podpadł, czy nie wytrzymał presji.  Także co do zwrotu kaski, to chyba się nie doczekamy :(.  Jednakże zgłaszajcie się na policję!!! Nie bądźcie bierni na działania takich oszustów!!!

Offline Danex
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008.06.25
« Odpowiedź #131 dnia: 11 Września 2009, 12:54 »
Mój poprzednik ma rację Matkowski jest w szpitalu(podobno stan krytyczny -chyba samobójstwo :(, taką informację otrzymałem dziś od pani z policji, Pan Matkowski jest mi winien pieniądze za sztabki lokacyjne! mam nadzieje, że w jakiś sposób uda mi się jeszcze odzyskać pieniądze :( najlepiej było by gdybyśmy (podali Matkowskiego do sądu cywilnego, ponieważ nawet jeżeli Pan Matkowski nie spłaci długów musi zrobić to jego rodzina !na tym polega kodeks prawa cywilnego )już sam nie wiem co robić :((((( jeżeli są jeszcze osoby, które inwestowały w sztabki-proszę piszcie, może skontaktujemy się i porozmawiamy co robić w tej sytuacji- razem będzie raźniej, ja już zaczynam szukać radcy prawnego !  

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #132 dnia: 11 Września 2009, 14:15 »
Rozumiem żal ,nerwy, emocje, złość osób pokrzywdzonych  -  naprawdę Wam współczuję i mam nadzieję że każdy odzyska to co Mu sie należy , ale uważam że trochę odruchów ludzkich w kierunku człowieka (Pana M) bądź co bądź też by nie zaszkodziło.
pozdrawiam

Offline sucks
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: dawno
« Odpowiedź #133 dnia: 11 Września 2009, 15:36 »
MISIEK czy Ty krewnym jesteś? Gość jest kompletnie niewiarygodny, olewa każdego klienta obojętnie czy chodzi o 200zł czy o 200tys.  zł.  Próba samobójcza - bardzo łatwe wyjście z sytuacji, ale w przypadku sztabek lokacyjnych to bym stawiał raczej na formę presji i że komuś puściły nerwy.  Zobaczymy jak się wątek rozwinie, bo sam mam spory finansowy kłopot.

Offline sucks
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 11 Września 2009, 15:48 »
Czy ta wiadomość z policji jest potwierdzona - był ktoś może p.  M odwiedzić? Odnośnie sztabek można pisać na priv'a - może rzeczywiście coś razem wykombinujemy.  Kontakt się telefoniczny się urwał i nie wiadomo, co z tym fantem zrobić.  Jak komuś się uda skontaktować z p.  M to niech pisze - może uda się tą całą sytuację logicznie i co najważniejsze pozytywnie wytłumaczyć.  Skoro podobno oddawał pieniążki za obrączki to może ma też na inne zobowiązania.

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 11 Września 2009, 15:51 »
a w jakim szpitalu jesli mozna wiedziec moze go odwiedze. . . jak wiecie czekam na sygnal

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #136 dnia: 11 Września 2009, 16:28 »
sucks Nie podoba mi sie po prostu w jaki sposob Robicie nagonkę na czlowieka , rozumiem że Jesteście wnerwieni i to konkretnie, na Pana M , ale emocje i publiczne opluwanie Go nic nie pomoże , od wymierzenia sprawiedliwości są organy scigania oraz sądownictwo.
Ostrzeżenia przed nieuczciwością -  jak najbardziej popieram, podobnie jak dochodzenie swoich praw , natomiast Róbmy to w cywilizowany sposob . Tylko tyle i bez żadnych podtekstów z mojej strony , nie jest to też w żadnym razie próba zamknięcia ust nikomu, a z rodziny nie jestem
pozdrawiam

Offline KINUSIA1006
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 11 Września 2009, 17:14 »
my mielismy obraczki do odbioru na 10. 09 i nic. Pani policjantka poinformowala mnie ,ze nasze obraczki sa,ale nikt nam ich nie wyda bo pan matkowski lezy nieprzytomny w szpitalu.

Offline KINUSIA1006
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 11 Września 2009, 17:28 »
Cytat: KINUSIA1006 link=topic=1157. msg1023549#msg1023549 date=1252682083
My mielismy obraczki do odbioru na 10.  09 i nic.  Pani policjantka poinformowala mnie ,ze nasze obraczki sa,ale  ich nie otrzymamy bo pan matkowski lezy nieprzytomny w szpitalu. Piszcie jak bedziecie wiedzieli cos wiecej. Pozdrawiam!

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 11 Września 2009, 17:39 »
Wiesz misiek ciekawe jakby ciebie wydymal pan M jakbys sie czul z tym itd jakbys musial ciagle przekaldac zareczyny slub itd ani kasy ani pieniedzy nie mowiac juz nic o jakis wiekszych kwotach wiadomo ze najlepiej sie dogadac kazdy jest czlowiekiem ale bez przesady to nie jest zadna nagonka na kolesia o imieniu Waldek tylko kazdy chce zwrot swoich naleznosci jesli je bedzie mial wszystko bedzie po staremu inawet satry poczciwy Waldek bedzie mial nadal najlepsze wyroby i bedzie sie kupowac u niego jak dawniej. . .
p. s
nie mam pewnosci ze nie z rodziny Waldek tez klamal. . .
pozdr

Offline Danex
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #140 dnia: 11 Września 2009, 18:18 »
MISIEK z całym szacunkiem ale  ty może się lepiej nie udzielaj na tym forum bo tylko ludzi zaczynasz irytować! nie wiem w jakim celu trzymasz jego stronę! oszukał mnie na ładną kwotę!!!! i mam prawo być zdenerwowany i takkkkkk bardzo optymistycznie podchodzę do tej sprawy także lepiej nic nie mów,że robimy NAGONKĘ na Matkowskiego! należy mu się ! chociaż bardzo mi go zaczyna być szkoda !!! ale także szkoda jest mi  moich pieniędzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #141 dnia: 11 Września 2009, 18:54 »
Forum jak to forum , każdy ma prawo wypowiedzi ,
pozdrawiam , życzę dużo spokoju mimo wszystko i szybkiego pozytywnego rozwiązania tej nieprzyjemnej sytuacji

Offline Maleńka22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 11 Września 2009, 18:56 »
Witam, ja też zostałam oszukana przez Pana M.  Dzisiaj policja potwierdziła fakt, że nie wytrzymał presji i targnął się na życie. . .  Uważam, każdy z nas ma jednak wolną wolę i może dokonywać wyboru wg własnego sumienia.  Pan M.  chyba nie miał sumienia, kłamał mi prosto w oczy i to parę dni przed ślubem, więc nie mam powodu, żeby go żałować. . .  a jedyne czego żałuję to to, że zaufałam temu oszustowi!!!
My już jesteśmy po ślubie, obrączki były - załatwialiśmy parę dni przed ceremonią - w ciągu dwóch dni.  Wykonał je złotnik na Piłsudskiego, identyczne jak te, które zamawialiśmy u Matkowskiego!!! Także jeśli ktoś potrzebuje "od zaraz", to niech się tam uda.  Poza tym, to również sprawy nie odpuszczę i będę walczyć o zwrot wpłaconej zaliczki.

Offline sucks
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 11 Września 2009, 19:00 »
Mam jedno ważne pytanie do osób,które zgłosiły sprawę na policję - czy wiecie coś o tym, że policja zatrzymała paszport p.  M?

Offline mari0o09
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 11 Września 2009, 19:35 »
ja nic o tym nie wiem ale przydaloby sie to jak najbardziej jestem za!!!i tak powinna zrobic policja widac ze to nie sa zarty skoro taki ego kroku sie podejmuje pan M.  Widze ze wielkie pieniadze pozyczal nie tylko od jednej osoby ciekawe ile ogolnie wisi ale pewnie duzo skoro wybiera wlasna  smierc i stara sie uciec od problemu? ciekawe tez gdzie jego bliscy i rodzina? skoro tak mocno jest zalamany wiec pewnie nikt nie wiedzial o jego problemie?  a moze cala jego rodzina zyla na kredyt innych i robila ich w . . . . . mam nadzieje ze w krotce sie wszystko wyjasni
jak cos nowego wiecie piszcie
p. s
a w jakim szpitalu lezy moze ktos wie?
pozdr

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #145 dnia: 12 Września 2009, 08:32 »
juz wiem, ze matkowski leży na pomorzanach w szpitalu, na bloku K

Offline sucks
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 12 Września 2009, 08:38 »
Widzisz Koleżanko tu chodzi o grubszą kasę, a nie o obrączki, chociaż tych poszkodowanych również rozumiem.  Sam zamawiałem sporo rzeczy i oprócz standardowego niedotrzymania terminu to były one w dobrej cenie i fajnie zrobione.  Myślę po prostu, że sposób traktowania klientów przez tego Pana doczekał się finału.  Różne świecidełka kupuję od ponad 15 lat w tym sklepie, jakiś czas temu zaczęły się "inwestycje".  Pytanie gdzie podział się "sentyment" p.  M gdy tłumaczyłem, że koniecznie muszę wycofać środki, bo po prostu zmusiło mnie to tego życie . . .  do tej pory nie odzyskałem nic, a żyć trzeba.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #147 dnia: 12 Września 2009, 11:59 »
Hmmm...to się porobiło.
Ja chciałam tylko napisać, że nazywanie kogoś OSZUSTEM bez wyroku sądu jest przestępstwem. Póki co jest to POMÓWIENIE.
Rozumiem rozgoryczenie, ale tak nie można.
Dokładnie prześledziłam wątek i wszystko, co o tej firmie napisano na e-wesele. Opinie były różne i złe i dobre. I teraz się zastanawiam...czy te złe opinie i nazywanie pana M. oszustem nie przyczyniły się do tego smutnego finału. Można domniemać, że niepochlebne słowa znacznie wpłynęły na obniżenie dochodu pana M. i brak zaufania publicznego, bo co do tego, że jest osobą publiczną to chyba wątpliwości nie mamy....

Jeszcze raz podkreślam, nie wybielam i nie gloryfikuję pana M. Ale pisząc słowo OSZUST - złamaliście prawo. I jeśli pan M. zechce to zrobi Wam koło pióra. A jak mniemam z powodu dołu finansowego będzie łapał się każdej ewentualności. Jeszcze nic mu nie zarzucono, nic nie udowodniono - a wyrok już jest... A w sprawach o pomówienie można żądać zadośćuczynienia dowolnej wysokości.

A co do reklamy owej firmy na e-wesele. Zapewne pan M. za reklamę zapłacił, została zawarta umowa, z której należy się wywiązać. A sytuacja pana M. nic do tego nie ma. Umowa to umowa.

Offline Danex
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Września 2009, 12:46 »
To co napisałaś zaprzecza samemu sobie!!!!!!!! mówisz,że jeżeli ktoś ma umowę musi się z niej wywiązać !masz rację !- ja właśnie mam podpisaną umowę z Panem M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zaznaczam pisemnej umowy z jego podpisem !!! i co ??????????????? powinien mi wypłacić pieniądze na konkretny termin ! który oczywiście już minął - a więc  jak można kogoś nazwać kto nie wywiązuje się z danej umowy hmmmm??? np oszustem!!! a tak w ogóle jestem ciekaw co droga koleżanka na jego temat by pisała- gdyby jej był winien naprawdę duże pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za które mogłaby sobie niejedno (ort.) kupić !!!!!!!!!! lub które np.  stanowiły by jej ROCZNĄ pensję !!! także z grzeczności proszę pisz mądrzejsze rzeczy!i postaw się na naszym miejscu!
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2009, 13:06 wysłana przez monia »

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Września 2009, 13:10 »
i co teraz zamierzacie???  próbujecie dowiedziec się  w którym szpitalu lezy..  chcecie iśc do niego na OJOM??  ::) bedziecie pikietowac szpital?? bedziecie  żądać  wydania M?? ::)

doskonale rozumiem  wasze rozgoryczenie i wściekłośc.. mnie też kilka osób jest  winnych  kase ( w przeciwieństwie do was nie mam żadnych szans na odzyskanie) , która  napewno przydałaby mi się  ::) ale  jedyne  co  obecnie możecie to iść na policję.. teraz tylko oni moga działac..  8)
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2009, 13:12 wysłana przez monia »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"