Autor Wątek: To już tylko 18 dni do ślubu Obri :-)  (Przeczytany 15756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
To już tylko 18 dni do ślubu Obri :-)
« Odpowiedź #90 dnia: 11 Lipca 2005, 19:04 »
Obri-suknia się szyje, a w środę pierwsza przymiarka :D . Sama jestem ciekawa jak wyjdzie. W Astorii ostateczne ustalenia będą na 2 tygodnie przed weselem, juz po podaniu dokładnej liczby gości.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Lipca 2005, 10:49 »
74 dni do...

Julia a wkleisz foty z przymiarki????

Jeśli chodzi o ustalenia w restauracji, to ja też będę wszystko dopinać w Vivaldim pewnie na jakieś 2 tygodnie przed ślubem, gdy będzie już znana konkretna liczna gości.
Narazie układam w głowie manu-w Vivaldim przedstawili nam 3 propozycje, z czego my wybieramy "środkową"-moim zdaniem najbardziej rozsądną za 110 zł. Planuję tylko wprowadzić pewne modyfikacje-chyba zrezygnujemy np. z deseru lodowego-moim zdaniem, po obfitym obiadku rzadko kto ma od razu ochotę na lody-a że tort planujemy podać wcześniej niż zazwyczaj, czyli ok. 21-22-więc to będzie ten właściwy deserek.
Maciek natomaist zażyczył sobie obowiązkowo tatara, którego nie było w menu, ja dorzuciłabym z jedną sałatkę... no ale to narazie takie luźne rozważania-burza mózgów będzie od połowy sierpnia :-)

Dzisiaj rozwozimy zaproszenia, mam nadzieję, że stosik troszkę się zmniejszy :-)

Rozpoczynam też powoli akcję przygotowań do ślubu pod kątem zdrowia i urody: dietka, zabiegi kosmetyczne.. to już czas najwyższy! Narazie rozpoczęłam kurację preparatem Skrzypovita-na włosy, paznokcie i skórę :-)

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Lipca 2005, 11:12 »
Chyba też zbliża się czas poszukiwania jakiejś fajnej kwiaciarni, gdzie robią ładne bukieciki-chciałabym by bukiet był nieduży i klasyczny-z kilku rodzajów róż (różne odcienie różu i kremu) chętnie wetknęłabym także kilka pojedynczych białych mini kalii, a kształt? nieduży klasyczny bukiecik-taki jak na fotce, tylko chyba nie chcę wogóle żadnych zielonych listków...

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Lipca 2005, 13:14 »
Obri ładne te bukieciki :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Lipca 2005, 19:04 »
Obri, to menu za 110 zł rzeczywiście wystarczy moim zdaniem, też w moich planach związanych z ''Vivaldim'' brałam je pod uwagę i też chciałam z lodów zrezygnować :) . Fotek chyba nie wkleję bo akurat nasza cyfrówka poszła do naprawy, ale to pierwsza przymiarka, więc chyba nie za bardzo będzie co oglądać. Ale zdam relację jak było :wink:

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #95 dnia: 13 Lipca 2005, 09:56 »
73 dni do...

Julia czekamy na relację z przymiarki! To musi być super uczucie, gdy sama tworzysz swoją  suknię! Troszkę mi żal, że mnie to ominie-szczerze mówiąc chwilami zapominam jak wogóle moja suknia wyglądała :-)
Zobaczę ją dopiero z początkiem września...

Wczoraj udało nam sie rozwieźć kolejne zaproszenia i stosik troszkę zmalał-kontynuacja jutro-mamy system rozwożenia dzielnicami :-) Wczoraj Osowo, jutro Prawobrzeże itd...

Zaczynam tworzyć tez powoli listę osób, którym chcielibyśmy wręczyć zawiadomienia o samej uroczystości w kościele-myślę, że trzeba będzie je rozdać na miesiąc przed uroczystością...

Czas już też chyba na ogłoszenie zapowiedzi w naszych parafiach...

No i wracam do dietki plaż południa i obiecuję sobie, że zacznę chodzić na fitness!!! Tak sobie obiecuję i obiecuję, no i w końcu trzeba słowa dotrzymać :-D

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 13 Lipca 2005, 20:48 »
Już po 1-szej przymiarce. Gorset do skrócenia z przodu i z tyłu, rękawy w bolerku do zwężenia, aplikacje do naszycia, dodanie fiszbiny do halki, skrócenie spódnicy. I jakoś nie jestem zachwycona moją suknią, ale może tylko mam zły dzień. Zobaczymy jak będzie po poprawkach w przyszłym tygodniu. Może mi się humor poprawi :wink: .

Offline koralik

• forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 14 Lipca 2005, 08:04 »
nie przejmuj sie, to na pewno tylko zły dzień:) na pewnoi twoja sukniaq bedzie słiczna i ty w niej bedziesz pieknie wygladać:)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 14 Lipca 2005, 09:10 »
Dzieki Koralik za dobre słówko :D . Może to upał tak na mnie źle wpływa :wink:

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Lipca 2005, 09:46 »
72 dni do...

Julia głowa do góry! Suknie projektowałaś tak starannie, że to musi po prostu wyjść! A że nie wygląda to narazie zbyt rewelacyjnie-to nie przejmuj się-po to właśnie są przymiarki! Będzie lepiej niż dobrze zobaczysz!!!
W innym Twoim poście przeczytałam, że byłaś też na próbnym makijażu i nie jesteś zachwycona-no może miałaś po prostu taki dzień  :roll:  
Mało tych fajnych makijażystek mamy w mieście, szkoda....
A w Indygo nie mają już napewno miejsc na dzień Twojego ślubu?
Dostałam info od Małgosidd, że malowała ją Beata i efekt był rewelacyjny...ja już nie mogę się doczekać próbnego- a to dopiero 9 wrzesnia  :?

A my dalej walczymy z zaproszeniami-dzisiaj akcja Prawobrzeże :-)
a weekend robimy sobie wolny od spraw ślubnych :-) wakacje są :-)

Nie moge się zmusić jakoś do powrotu do dietki :roll:  A czas już najwyższy... Najgorzej jest zacząć, potem już leci ;-)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Lipca 2005, 10:17 »
No cóż jeśli chodzi o makijaż to będę szukać dalej. Może wreszcie trafię na kogoś kto spełni wszystkie moje oczekiwania :) .

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #101 dnia: 15 Lipca 2005, 09:23 »
71 dni do...

Julia trzymam kciuki, byś znalazła fajną makijażystkę! Powodzenia!

U nas jakoś idzie do przodu...wczoraj rozdaliśmy kolejną partię zaproszeń, ale końca nadal nie widać...

W weekend robimy sobie wolne od spraw ślubnych-kompletny relaks!  8)

A w przyszłym tygodniu mamy zamiar zakończyć sprawę zaproszeń... kurcze to moje marudzenie o zaproszeniach robi się już nudne  :roll:

natomiast urlopik w pracy mam już wstępnie potwierdzony!!!!
całe 3 tygodnie!!! Postanowiłam wziąć wolne na 3 dni przed ślubem, a potem mieć jeszcze ponad 2 tygodnie wakacji  8)
W sieprniu jedziemy po wizę do ambasady-mam nadzieję, że ją dostaniemy i będzie Welcome to California Baby!

Wczoraj otrzymałam nowy numer Uroczystości z Mają na okładce (cudna fota!), no a najfajniesze, że z rąk samego Zibiego (jeszcze raz dzięki!), który był akurat w naszej okolicy!

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 15 Lipca 2005, 09:42 »
My też walczymy z zaproszeniami. Dziś część wysyłam pocztą, i do rozwiezienia zostanie nam jakieś 8 sztuk. Wreszcie będzie z tym spokój :D .

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Lipca 2005, 09:45 »
68 dni do...

No i weekend faktycznie był bez spraw ślubnych... Choć ja zaglądałam sobie na forum-wiadomo uzależnienie :-)

W tym tygodniu do załatwienia:
zostało: 15 sztuk do rozwiezienia i 2 sztuki do wysłania-nadal nie widać końca... ale już bliżej niż dalej ;-)

na najbliższe 2-3 tygodnie:
-zakończyć temat zaproszeń
-dać na zapowiedzi
-wybrać garnitur dla Maćka

i już będzie sierpień:  :o
powolutku zaczyna mnie ogarniać lekka panika... ale w sumie to jest OK... zastanawiam się nad kwiaciarnią, dekoracjami kościoła i sali...

Czy słyszałyście jakieś opinie na temat kwiaciarni Zielona? (Woj. Polskiego/Jagiellońskiej?)

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #104 dnia: 18 Lipca 2005, 14:43 »
No i zaczynam już myśleć intensywnie o tym momencie

Przydałyby nam się z 2-3 lekcje tańca  :oops:

Offline koralik

• forumowicz
« Odpowiedź #105 dnia: 19 Lipca 2005, 08:49 »
ej, przecież nie jesteśce z drewna, dacie sobie radę:) najważniejsze to czuć sie dobrze z partnerem w tańcu, nawet jeśi macie sie tylko bujać z lewj nogi na prawa:)

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #106 dnia: 19 Lipca 2005, 14:14 »
67 dni do...

No niby z drewna nie jesteśmy :-) Mój Maciek ma tylko jakąś lekką awersję do tańca-myślę, że nawet 2 godzinki pod okiem instruktora by wystarczyły by ten opór przełamać. Piosenkę na pierwszy taniec mamy prostą : INXS "Never tear us apart" i już próbowaliśmy tańczyć ją w domku-poszło OK :-)

Dzisiaj dalej walczymy z zaproszeniami, mam nadzieję, że uda nam się podjechać choć w 3 miejsca.

No i jestem na dietce! Już 2 dzień! Dieta Plaż Południa! Od przyszłego tygodnia dokładam jeszcze fitness i myślę, że to pomoże mi się przy okazji odstresować :-) A szczerze mówiąc to jakaś zniecierpliwiona ostatnio jestem i już bym chciała wrzesień :-)

[ Dodano: Czw Lip 21, 2005 11:23 am ]
65 dni do...

U nas spokojnie...dalej powolutku rozwozimy zaproszenia-zostało nam jeszcze 11 sztuk do rozwiezienia, 2 do wysłania i planuję wręczyć jakieś odświętne zaproszenia rodzicom, rodzeństwu i świadkom.. Jeszcze więc trochę zamieszania jest... Ale obiecujemy sobie, że temat zamkniemy do końca miesiąca  :roll:

Za to zaczęły już spływać pierwsze potwierdzenia i narazie nikt się nie wyłamał :-)

Dieta idzie OK! :waga: Nie mam dużo do zrzucenia (jakieś 3-4 kg), więc 2 miesiące spokojnie wystarczą, bardziej zależy mi na tym, by się zdrowo zacząć odżywiać, bo to zaprocentuje w wyglądzie ;-)

Ech te wszystkie przygotowania do ślubu są takie przyjemne, szkoda że to tylko raz w życiu :-) wogóle mi się to nie nudzi :-)

Świetna stronka z sukniami:

www.davidsbridal.com

[ Dodano: Pią Lip 22, 2005 3:10 pm ]
64 dni do...

No i znowu robimy sobie weekend-odpoczynek od spraw ślubnych-tym razem spływ kajakowy-mam nadzieję, że się nie potopimy, bo chciałabym przeżyć własny ślub  :lol:

A w przyszłym tygodniu definitywnie kończymy rozwożenie zaproszeń, no i trzeba będzie dać na zapowidzi-niechże sobie już wiszą w naszych parafiach.

A na tapecie mam teraz dekoracje-zastanawiam się jak tu przekonać Maćka, że warto by je zlecić jednak specjaliście-mam na oku Paulinę Ulińską-te tiule, szarfy i subtelne różyczki, no i troszkę baloników na parkiecie-byłoby super!

Miłego weekendu!

:waga: Dieta dzień 5! Już się lżej czuję  :jupi:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Lipca 2005, 16:27 »
Znalazłam kilka zdjęć z dekoracją sali w Vivaldim, może nie takie jak wymarzone ale warto chyba popatrzeć....

A tu kilka fajnych materiałowych, ale już z innych sal

[ Dodano: Pon Lip 25, 2005 3:29 pm ]
A tutaj fajny pomysł na filar :D

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Lipca 2005, 16:46 »
61 dni do...

Dzięki Julia-jesteś super! Nie widziałam tych zdjęć nigdzie w necie wcześniej.
No niestety sala w Vivaldim nie wygląda imponująco i mi osobiście się wydaje, że baloniki nie są zdecydowanie tutaj dobrym rozwiązaniem-co widać właśnie na fotach-kolorystyka ścian jest w rzeczywistości trochę inna-tutaj ściany wyglądają na czerwone, a w istocie są buraczkowe. Tym bardziej się przekonałam do dekoracji z tiulu, wstążek i sztucznych kwiatków w odcieniach różu.. myślę, że to troszkę tę salę rozjaśni i doda jej elegancji.
I jak ja mam Maćka przekonać do profesjonalnych dekoracji... on się nadal upiera, że dekorujemy sami... Ja nawet wierzę, że można by spróbować, tylko kiedy znaleźć na to czas w tym ostatnim napiętym tygodniu.... Może macie jakieś pomysły???? Mi ten problem zaczyna już troszkę ciążyć...

A tak to u nas po staremu-wciąż na tapecie zaproszenia :-)
Weekend na kajakach dobrze nam zrobił-wszystkim serdecznie polecam spływy Drawą i Korytnicą!

W niedziele przekroczyliśmy próg "2 miesięce do..." to już nie przelewki!!!
Muszę zacząć rozglądać się za kwiaciarnią!

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Lipca 2005, 17:03 »
Najlepiej pokaż mu zdjęcia dekoracji które najbardziej Ci przypadły do gustu i niech sam oceni, czy będziecie w stanie sami je wykonać. Może to go przekona do profesjonalistów. Zorientuj się też może w jakiej cenie firma dekoratorska zrealizowałaby Wasze pomysły-może się okazać, że nie będzie to jakaś bardzo wygórowana kwota. Życzę powodzenia w negocjacjach z narzeczonym :wink: . Jeśli chodzi o dekorowanie to ja mojego misia za nic nie namówiłabym na samodzielne prace w tym kierunku, on takie rzeczy zdecydowanie woli pozostawiać fachowcom :D .

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Lipca 2005, 18:09 »
Julia Twoje rady są jak najbardziej logiczne! Właśnie tak zrobię!
Tylko spokój w negocjacjach mnie uratuje :->
Już z siostrą-świadkową omówiłyśmy strategię ;-)
Daję sobię 2 tygodnie na przeforsowanie swojej wizji!

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #111 dnia: 26 Lipca 2005, 10:04 »
Cytat: "obri"
W niedziele przekroczyliśmy próg "2 miesięce do..." to już nie przelewki!!!
Muszę zacząć rozglądać się za kwiaciarnią!

Obri. moge polecic Ci kwiaciarenkę - robią cuda z kwiatów. Jeżeli bedizesz zainteresowana daj znać :)

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #112 dnia: 26 Lipca 2005, 15:38 »
60 dni do...

Po pierwsze : Sylvi wielkie dzięki za rady i wskazówki na priv-z pewnością skorzystam-troszkę się rozjaśniło :-)

Po drugie: podjęłam decyzję, że przeforsuję moją wizję dekoracji za wszelką cenę i już!

Po trzecie: Do końca tygodnia zaproszenia powinny być wreszcie rozdane!

A tak ogólnie, to jest fajnie...czuję, że wszystko mam pod kontrolą, do ślubu 2 miesiące i jak narazie śpię spokojnie :-)

A teraz pozostaje się skupić na dietce i programie odnowy biologicznej! Od czwartku ruszam na fitness, mam wielką potrzebę by poczuć że robię coś dla siebie :-)

Coś tylko Macka nie mogę wygonić po garnitur-cały czas coś nam w tym przszkadza. No ale myślę, że do jest jeszcze czas a w ybór w sklepach całkiem duży :-)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #113 dnia: 26 Lipca 2005, 15:55 »
Obri, jakby jeszcze jakieś pytania to wiesz co robić  :wink:
  :przytul:

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #114 dnia: 26 Lipca 2005, 16:58 »
Cytat: "Julia"
Znalazłam kilka zdjęć z dekoracją sali w Vivaldim

julia niektóre z tych zdjęc pochodzą z Novotelu, chyba nie wszystkie są z Vivaldiego

Anonymous
  • Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Lipca 2005, 17:15 »
Zibi, z Vivaldiego są te zdjęcia pierwsze od góry, z dekoracją balonową w kolorystyce czerwonej :D . Reszta z innych lokali.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #116 dnia: 26 Lipca 2005, 18:06 »
Faktycznie fotografie z dekoracją w Vivaldim nie są powalające, ale te następne...każdy może wybrać coś, co mu najbardziej odpowieda i wybrać coś dla siebie.
3mam kciuki za przeforsowanie swojej wizji  :ok:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #117 dnia: 27 Lipca 2005, 13:53 »
59 dni do...

hmmm...nie wiem o co chodzi z tym oczekiwaniem na akceptacje...
Wiem, że Demka coś napisała bo jest na stronei głównej ślad po jej poście-a tutaj wyświetla się ten nieszczęsny napis....

A wracając do tematu dekoracji...Wczoraj pokazałam foty sali w Vivaldim Maćkowi i tłumaczę różnicę-że sala tonąca w balonach nie wygląda według mnie zbyt elegancko i że jedyne rozwiązanie jakie ja widzę to białe dekoracje z materiału itd... A mój Maciek na to: no ale co Ty chcesz od tych baloników, przecież ładne są a Ty zaraz musisz wydziwiać  :glowa_w_mur: W porywach desperacji byłabym w stanie zakupić materiały i dekorować sama, ale nawet podliczając planowany koszt tiulu, wstążek i sztucznych kwiatów, to hmmm.... no i te nerwy i niekoniecznie zamierzony efekt...nie nie  nie ..postawię na swoim!   :czeka:  

Zaproszenia rozwozimy zgodnie z planem :-) Już widać koniec :-)

Rozpracowuję teraz temat kwiatowy... Sylvi dała mi namiar na kwiaciarnię-tera zposzukuję w necie fotek, bym mogła dokładnie wytłymaczyć o co mi chodzi...

Dla mnie najważniejszy jest teraz temat dekoracji sali i wybór kwiaciarni.
No i chyba czas zaplanować wyprawę do ambasady po wizę :-)

No i gdzieś tam już majaczy mi kwestia tortu i zakupu alkoholu... Tort z Domowej-trzeba tylko wybrać smaki (wybierzemy się popróbować :-) a alkohol... chyba czas zacząć śledzić promocje w makro i selgrosie....

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 27 Lipca 2005, 18:40 »
No to powodzenia Obri, nie daj się facetowi :wink: . A może wytłumaczysz mi gdzie jest ''Domowa'', bo za nic nie mogę skojarzyć tej ulicy ks. Zofii????

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #119 dnia: 28 Lipca 2005, 13:37 »
58 dni do...

Dzięki Julia! Już są postępy :-) Negocjuję budżet, ale wstępną zgodę otrzymałam :-)

Jeśli chodzi o Domową, to jest na os. Książąt Pomorskich, ale niewiele więcej wiem, bo tam nie byłam :-) Za to próbowałam już tort weselny z Domowej i był super! Podobają mi się też stonowane dekoracje tortów (delikatne kwiatki z marcepana) i niewygórowana cena oraz przyzwoita kaucja za termos i stelaż. teraz będzie trzeba zdecydować się na smak torta-w tym celu udamy się na degustację :-) Wiem, że wszyscy zalecają smaki owocowe-bo nie mdłe, ale nam marzy się np. czekoladowy z wiśniami.
Aha.. tort będzie biały klasyczny z lekkimi motywami w kolrze różu... 4 piętra i malusi topik z parą młodą.

Zaproszenia już prawie rozwiezione, zostały pojedyncze sztuki, uporamy się spokojnie najpóźniej w weekend i sprawa załatwiona :-) Muszę jeszcze dokupić 3 sztuki, a przy okazji kupię jakieś bardziej odświętne-pamiątkowe dla rodziców, świadków i rodzeństwa. Kupię od razu do kompletu podziękowania dla rodziców i rozejrzę się za wizytówkami na stół i etykietkami na wódkę weselną, no i może skuszę się też na pamiątkową księgę.

Cieszę się, że wchodzimy powoli w fazę "wykończeniową" organizacji-i tutaj kurczę tzreba się spiąć, bo każdy wie, że diabel tkwi w szczegółach   :twisted:  

Trzeba się w końcu wybrać do naszych parafii by dać na zapowiedzi... jak myślicie czy 50 zł w kopertkę to rozsądna kwota?

[ Dodano: Czw Lip 28, 2005 3:22 pm ]
Test "czekając na akceptację"....będzie czy nie będzie???