Autor Wątek: To już tylko 18 dni do ślubu Obri :-)  (Przeczytany 15768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
To już tylko 18 dni do ślubu Obri :-)
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Czerwca 2005, 15:24 »
Wow Magda, to gratuluję zdolności językowych!
Czekamy zatem na foty z uroczystości!
A tak pozatym, to też już chyba niedługo będziesz miała "stódniówkę"?

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Czerwca 2005, 19:37 »
Ufff... no i udało się zaklepać terminy w Indygo.
Dziewczyny, fryzjerka Magda ma jeszcze luz w kalendarzu, więc jest jakieś pole manewru. Podstawa to wcisnąc sie do Beatki na makijaż.
Udało mi się umówić na 9:30,
makijaż mam na 11:30, więc wszystko gra!
O 12:15 będę wolna (i mam nadzieję zadowolona :-) i może uda mi się nawet wpaść na chwilę do Vivaldiego, żeby przypilnować nakrywanie do stołu, czy coś?
O 14:00 trzeba zacząć się ubierać.
Na 15:00-15:30 błogosławieństwo i na 16:00 do fotografa...
Kościół na 17:00.. Ufff... wszystko ustalone!
Teraz pozostaje zgrać detale i obdzielić obowiązkami świadków i pana młodego ;-)

Przyznam, że spadł mi kamień z serca jeśli chodzi o makijaż i fryzurkę!

Aha... dodam tylko, że na próbną idę dopiero 9 września-wtedy cyknę fotki. No a 10-go przymiarka sukni.
OK, narazie mogę być spokojna!

Teraz najwazniejsza sprawa zaproszenia, no i w środę mam nadzieję zaliczymy poradnię... starczy na ten tydzień ;-)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Czerwca 2005, 19:52 »
Ciesze się, że juz nie musisz stresować sie fryzurką i makijażem:) Jak ma się już zaklepane wszystkie ważniejsze rzeczy to penie lżej na duchu:)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Czerwca 2005, 20:15 »
Obri, super, ze udalo ci sie zalatwic Indygo  :!: Ja niby mam wstepnie date i zaklepane wszystko na Lisciastej, ale qrcze tez zastanawiam sie nad Indygo, sama juz nie wiem  :cry:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Czerwca 2005, 21:50 »
Magda-wiesz jak to jest, trzeba się wybrać w któreś miejsce aby makijażyk wykonano i wtedy dopiero można się ostatecznie zdecydować lub też dalej poszukiwać. Ja się zastanawiam czy nie umówić się na wykonanie zwykłego makijażu dziennego-z całą pewnością taniej, a pozwoli na ocenę pracy pani makijażystki.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Czerwca 2005, 22:16 »
A ja w zasadzie teraz dopiero się zdenerwowałam!!! Przez pracę i egzamin całkowicie zapomniałam, że oprócz tego, iż mam zaklepane terminy próbnego makijażu i fryzury - muszę przecież wpisać się w kalendarz pani Beaty i pani Magdy na dzień ślubu!!! Wprawdzie mówiłam wstępnie kiedy mam wesele ale.....
Chyba się wykończę - już się tak denerwuję a jeszcze przecież ponad dwa miesiące....

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Czerwca 2005, 09:21 »
Asia, bez nerw-to chyba ten egzamin tak Cię nerwowo nastraja :)

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Czerwca 2005, 10:10 »
Masz racje Julia, trzeba bedzie po prostu sprawdzic jeda i druga pania, chociazby jakies zdjecia i katalogi dadza mi jakos wglad w to wszystko.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Czerwca 2005, 11:44 »
Super Obri, że udało Ci się załatwić Indygo!!!

Masz o jeden kłopot mniej...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Czerwca 2005, 11:49 »
89 dni do...

Asia nie przejmuj się-z tego co pamiętam, to próbny masz już niedługo, więc pewnie uda Ci się jeszcze umówić na kiedy trzeba!

A tak między nami mówiąc, to to jest lekka paranoja, żeby w takim dużym mieście jak Szczecin jest tak mało znanych i sprawdzonych make-upistek! No same powidzcie! Właściwie mówi się tylko o Indygo, Liściastej, Elicie i Diamencie-na taką ilość panien młodych to naprawdę jest niewielki wybór  :?

Życzę nam wszystkim, byśmy były zadowolone z dzieł naszych fryzjerek i makijażystek :-)

Wczoraj wypisywałam dalszą część zaproszeń-to wcale nie takie łatwe.... 3 zaproszenia wylądowały w koszu :-( No ale w końcu dzisiaj je wysyłam!

A z nowości...to Maciek zmienił świadka  :shock: Jednak nie będzie to  żaden z jego braci, tylko dobry przyjaciel. Mam nadzieję, że bracia się śmiertelnie nie obrażą  :roll:

I zmieniła się nam także koncepcja podróży poślubnej! Jednak nie Gracja ani Hiszpania, tylko.... Kalifornia! Poznaliśmy się w USA i właśnie tak chcielibyśmy świętować! Teraz tylko pytanie, czy dostaniemy wizy (różnie to teraz bywa  :roll:  Po wizę jedziemy w sierpniu-zawsze będzie czas, by w razie odmowy załatwić Grecję ;-)

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Czerwca 2005, 11:57 »
Obri, ale super pomysl na podroz poslubna  :lol: Na pewno nie bedziecie miec problemow z wiza jesli jest to wycieczka z biura podrozy.  Bedzie  :ok:

A co do wizazystek to faktycznie strasznie malo jest takich z dobra renoma. Wlasciwie ciagle slysza sie o tych, ktore wymienilas.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Czerwca 2005, 11:59 »
Super by było jeżeli wypali Wam Kalifornia  :D

A jeżeli się nie uda to proponuję Turcję albo Gran Canarie...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #72 dnia: 28 Czerwca 2005, 12:11 »
Tak, tak wycieczka do USA byłaby bezpiecznym rozwiązaniem,
ale my właściwie jedziemy do naszej przyjaciółki, która w dodatku chce nam kupić w prezencie ślubnym bilety :-)
No ale jak nie wypali, to widocznie tak miałoby być ;-)
Ale tak powoli już sobie marzę o oceanie...

Dość... do roboty muszę się zabierać ;-)

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #73 dnia: 28 Czerwca 2005, 12:15 »
Obri, juz nic nie mow, bo ja sie sama rozmarzylam  :D ,a zaraz lece na rundke po biurach posrdenictwa pracy i ciekawi mnie jak sie to skonczy...

W kazdym razie zycze wam powodzenia i mam nadzieje, ze z wiza nie bedzie klopotow, a jesli faktycznie nie wypali to tak mialo byc i to bedzie znaczylo, ze gdzies indziej (tam gdzie sie wybierzecie w podrozy posl.) bedzie 10000 razy lepiej :-)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 28 Czerwca 2005, 13:17 »
Obri życzę spełnienia marzeń...i superowej podróży do Stanów...

Sama byłam w USA 5 lat temu i chociaż nie byłam nad oceanem wspominam cały ten pobyt z łezką w oku i mam nadzieję, że uda mi sie tam jeszcze pojechać może właśnie z moim narzeczonym (bo ma tam rodzinę) no ale... pozyjemy zobaczymy:)

3mam kciuki za Twoje marzenia...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Czerwca 2005, 13:39 »
Dziękuję Wam bardzo!
I jedno jest pewne-trzeba spełniać swoje marzenia,
a po ślubie to już szczególnie, w końcu razy dwa ;-)

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Czerwca 2005, 13:40 »
87 dni do...

No wreszcie wysłałam zaproszenia zamiejscowe, ufff...
Teraz trzeba zacząć rozwozić po okolicy. Na zaproszeniach dopisałam prośbę o potwierdzenia przybycia (do 15-go sierpnia), mam nadzieję, że goście potraktują tę prośbę serio i po 15 sieprnia lista gości będzie już szczegółowo ustalona.
Przyznam, że nie lada wyzwanie, to rozmieszczenie gości przy stołach..najłatwiej by było pozowlić im, by siedli tam, gdzie mają ochotę, no ale uparłam się, że będą wizytówki i już :-)

Dzisiaj mam nadzieję zamkniemy sprawę poradni rodzinnej, właściwie to pani po prostu obiecała, że podpisze nam karteczki i już (byliśmy na jednym króciutkim spotkanku do tej pory :-) Właściwie to pani podpisałaby te karteczki od razu, ale nie mieliśmy jeszcze skończonych nauk, więc trochę się bała, żeby się proboszcz nie dowiedział :-) zatem u św. Jana Chrzciciela najlepiej iść na nauki, jak już ma się wszystkie wpisy z nauk ;-)

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #77 dnia: 30 Czerwca 2005, 18:09 »
86 dni do...

Poradnia zaliczona! :jupi:
Teraz chyba będzie trzeba dać na zapowiedzi, żeby sobie wisiały w naszych parafiach...

Chwilowo nie mam chyba co załatwiać?  :shock: Rozwieniemy zaproszenia i na jakiś czas chyba będzie spokój... Zamieszanie zacznie się chyba w połowie sierpnia...

Za to chyba czas pójść do kosmetyczki i ustalić jakiś program przygotowań w tym zakresie ;-)

Offline koralik

• forumowicz
« Odpowiedź #78 dnia: 1 Lipca 2005, 08:25 »
cytat z Obri:
"na 16:00 do fotografa...
Kościół na 17:00.. Ufff... wszystko ustalone! "

nie za mało tego czasu na fotografa?? tylko godzinka?? mało, mało, chyba że fobisz mało czasu...ja przeznaczam na to w plenerze( a pojezdzimy se po mieście i postykamy fotki w rózżnych miejscach) tak ze 2 godziny...a fotograf mówił że lepiej nawet i trzy, najwyżej wcześniej skończymy i będziemy mieli chwilę odsapnać przed kościołem....

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 1 Lipca 2005, 08:35 »
Może Obri robi fotki w studio, wtedy czasu jej wystarczy.

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #80 dnia: 1 Lipca 2005, 09:20 »
85 dni do...

z fotografem się mam nadzieję wyrobimy, ponieważ bierzemy tylko pół sesji pozowanej (15 fot) i umowa z fotografem jest taka, że jak będzie ładna pogoda to spotykamy się na Jasnych Błoniach (zależy mi na zdjęciu przy fontannie oraz na tle alei platanowej), a jeśli pogoda nie dopisze, to punkt 16:00 wchodzimy do studia i myślę, że 30 minut na 15 fotek starczy ;-) może jestem optymistką, ale ogólnie to wolę spontaniczne błyskawiczne akcje, niż mozolnie ustawiane pozy ;-)
A pozatym mój Maciek nie cierpi pozować do zdjęć  :roll:
Niewielką ilość zdjęć pozowanych zrekompensuje nam reportaż z uroczystości w kościele... na weselu też będzie kilku fotografów amatorów, więc zdjęć powinno być dosyć :-)
Już się nie mogę doczekać! :jupi:

Na najbliższy tydzień wyznaczyliśmy sobei zadanie, by zakończyć rozwożenie zaproszeń!

I tutaj pytanko do forumowiczów-czy są jakieś specjalne zaproszenia dla rodziców, rodzeństwa, świadków? Chcielibyśmy te osoby także zaprosić w sposób oficjalny....

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #81 dnia: 4 Lipca 2005, 12:06 »
82 dni do...

Coraz bliżej, coraz bliżej :-)

W tym tygodniu chcemy zakończyć wreszcie rozwożenie zproszeń i dać na zapowiedzi-niech sobie wiszą w naszych parafiach...

A tak ze ślubnych przemyśleń, to... czas wrócić do dietki i zrzucic jeszcze ze 3-4 kg :-> Tak się zabieram i zabieram, ale cały czas nadarzaja sie jakieś imprezy i mi nie wychodzi :-> Na szczęście jest takie piekne lato, że ruchu więcej... na rowerek można wskoczyć...
Ależ ten czas szybko leci, teraz latem mógłby płynąć dużo wolniej!!!

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #82 dnia: 6 Lipca 2005, 12:57 »
Myslę, że godzina u fotografa na 15 fotek powinna wystarczyc, pod warunkiem, ze nie macie daleko do kościoła ze studia, bo w przeciwnej sytuacji może być mała nerwówka.
P.S. Ja też nie cierpie pozowania do zdjęć, obydwoje nie lubimy :D  Nam by pewnie wystarczyło 15 minut :wink: , no ale tak się nie da

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #83 dnia: 6 Lipca 2005, 20:21 »
No nie wiem czy ta godzinka na fotografa wystarczy. My byliśmy teraz w sobotę (już po ślubie) w studio zrobić sobie kilka fotek. Wyszło 7 póz, a byliśmy tam 2 godziny.
Pewnie w godzinkę da się to zrobić ale będziecie musieli pilnować czasu i możecie nie dać rady się rozluźnić.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 6 Lipca 2005, 22:46 »
Nasz fotograf nam powiedział, że na około 6 póz wystarczy spokojnie godzinka!
Fotograf zawsze ustala godziny przyjazdu młodych do zdjęć i to on powinien powiedzieć ile czasu mu zajmie fotografowanie. Bo przecież młodzi nigdy nie powinni czekać, że np. poprzednia para robi sobie jeszcze fotki (ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam)! :?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #85 dnia: 7 Lipca 2005, 18:17 »
79 dni do....

W tym tygodniu sprawy ślubne są u nas niestety na dalszym planie, bo w pracy ciężki okres zarówno u mnie jak i u Maćka-z rozwożenia zaproszeń nic nie wyszło, bo oboje siedzieliśmy po godzinach w pracy  :?
Ja mam w pracy często "otwarte" forum i sobie zaglądam, by złapać oddech :-) I to wszystko co robię w kierunku ślubnym w tym tygodniu :-)

A wracając do tematu fotografa, to nasz fotograf zapewnił nas, że jeśli tylko stawimy się na miejscu punktualnie (w zamierzeniu ma być to plener, chyba że pogoda nie dopisze (odpukać!) i jeśli tylko właśnie przybędziemy na miejsce na czas, to o godz. 16:30 będziemy już wolni i udamy się do kościoła (z Jasnych Błoni na Bogurodzicy jest bliziutko,a  studio mieści się przy Urzędzie Miasta)-zatem tutaj jestem spokojna-sesja będzie błyskawiczna i mam nadzieję, że efekt będzie naturalny 8)

Ja wogóle jestem dobrej myśli-wogóle się nie denerwuję narazie-i to chyba dobrze, obawiam się że stres dopadnie mnie tuż przed ślubem  :roll:

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Lipca 2005, 16:44 »
75 dni do...

No i ja nawet nie wiem, jak mi minęła ta 1/4 ze 100 dni????  :shock:
Mam wrażenie, że nic przez ten czas nie załatwiliśmy  :roll:
No cóż... Jeszcze spory stosik zaproszeń czeka na rozwiezienie i mam nadzieję, że w tym tygodniu zrobimy postępy w tej sprawie :-)
Muszę też koniecznie pogonić Maćka, by zaczął się rozglądać za garniturem i butami... no i autkiem, którym pojedziemy do ślubu-ten aspekt zostawiłam jemu i coś efektów narazie nie widać  :?
Nie wiem dziewczynki, czy też macie takie wrażenie, ale ja stwierdzam, że faceci, to się weselem za bardzo nie przejmują-a zwłaszcza to już drobiazgami... :nie:

Zatem zadanie na ten tydzień-to pchnąć do przodu rozwożenie zaproszeń i to już będzie chyba spory postęp :-)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Lipca 2005, 16:50 »
Też jesteśmy na etapie rozwożenia/rozsyłania zaproszeń i cieniutko nam to idzie :( . Ale mam nadzieję, że do końca tego tygodnia będziemy mieć to już z głowy :) .

Offline obri

• entuzjasta
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Lipca 2005, 16:56 »
Tak tak Julia... pora roku chyba nie jest zbyt sprzyjająca ;-)
Np. my w dni powszednie jesteśmy po pracy strasznie zmęczeni-zwłaszcza, że ostatnio oboje przesiadujemy po godzinach, no a w weekendy z kolei trudno kogokolwiek zastać w domku bo wszyscy plażują, grillują itd... Uff... już tak bardzo chciałabym mieć te zaproszenia z głowy  :roll:

Julia napisz coś więcej o swoich przygotowaniach! Jak tam Astoria? Suknia się szyje-kiedu przymiarka?

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Lipca 2005, 18:46 »
Obri spokojnie napewno zdąrzysz wszystko na czas :D Z zaproszeniami poczekaj na chłodniejszą pogodę (podobno ten weekend nie będzie należał do najcieplejszych)...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka: