Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2363357 razy)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #3480 dnia: 4 Czerwca 2012, 16:30 »
potwierdzam, płyn HR jest swietny!
polecam tez micela Vichy, radzi sobie z tym z czym Bioderma nie daje rady
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #3481 dnia: 4 Czerwca 2012, 17:29 »
madziq jesli chodzi o cienie to jestem mega fanka inlglota, ale ostatnio pokochałam cienie mineralne z Lililolo

http://www.costasy.pl/menu,18,mineralny_cien_do_powiek_lily_lolo

cudowności!

z rozświetlających mam Angelic. Bardzo fajny.
dodatkowo za radą jednej z youtuberek kupiłam cień cream soda, do stosowania również jako korektor pod oczy. I faktycznie, stał się moim niezbędnikiem przy wykonywaniu makijaży.
Pięknie kryje fioletowe zasinienia ( przetestowane na kilku osobach), a co najważniejsze nie zbiera się w zmarszczkach. Dodatkowo jest leciutki i bez obaw stosuje go pod oczy.
no i mam dwa w jednym: cień bazowy i korektor  ;D

Z tej firmy również uwielbiam bronzer, natomiast nie bardzo mi podpasował podkład...
ale dam mu jeszcze szanse latem  ;)

Do zmywania oczy polecam dwufazówke z bielendy, wersją z bawełną.
Dwufazówka z Garniera, którą możemy kupić w Pl, nawet w połowie nie jest tak dobra jak ten, który możemy kupić w UK. Bez porównania.

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3482 dnia: 4 Czerwca 2012, 18:42 »
Dwufazówka z Garniera, którą możemy kupić w Pl, nawet w połowie nie jest tak dobra jak ten, który możemy kupić w UK. Bez porównania.
Naprawde?? To samo mowi moja mama o kremie olay w uk duzo lepszy a niby to samo.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3483 dnia: 5 Czerwca 2012, 08:35 »
Ostatnio czytalam o tym artykuł w Twoim Sylu, wlasnie na temat roznych skladow kosmetykow w roznych krajach i faktycznie roznią się i jak mowia producenci, jest to zwiazane z przeprowadzonymi badaniami opinii publicznej i jej oczekiwan.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #3484 dnia: 5 Czerwca 2012, 11:19 »
dobra ,pewnie bedziecie wiedzialy:
chodzi mi po glowie kredka BeneFita

generalnie ma miec zast w okolicy brwi(nad lukiem)ale dziewczyny sie wypowiadaja ze swietnie nadaje sie do rozswietlenia oka(a jest bez drobinek)i do strefy wodnej w oku...macie jakies doswiadczenie?
podobnie czaje sie na palete do brwi(a moze macie cos godnego polecenia?)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3485 dnia: 5 Czerwca 2012, 11:22 »
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3486 dnia: 5 Czerwca 2012, 13:12 »
ja używam high brow i jestem zadowolona, jeden z moich ulubionych produktów. zastanawiam sie tez nad ta perłowa wersją.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3487 dnia: 10 Czerwca 2012, 19:07 »
Hej
sluchajcie,biorąc pod uwagge stopien oddalenia od kosmetyczki :P :P mysle nad zakupem zestawu do depilacji
mniej wiecej
http://allegro.pl/nn-zestaw-do-depilacji-woskiem-10w1-i2368301226.html
uzywala któras?mam na mysli zestaw"profesjonalny" z podgrzewaczem..nadaje sie on do kazdej czesci ciala?(wrazliwych takze?)i czy rzeczywiscie mozna ja wykonywac spokojnie w domu?

moje nowe odkrycie(lubie co jakis czas zmienic krem,a moja skóra wg pani kosmetyczki to max 25lat ;) ;) ;D ;D ;D ;D-wiec wnioskuje ze dobrze sobie celuje ;D ;D)
http://www.clarena.pl/kosmetyki/twarz/30/2965 o ten krem chodzi
naprawde fajnie uelastycznia,'napina" i nawilza..ma dosc ciezka kons.-polecany jest na noc.a zapach.......nieziemski!!Ma maslo shea(co uwielbiam)-pozatym mam wrazenie wygladzenia cery ,a uzylam dopiero kilka razy.Przy pierwszych zmarszczkach,braku sprezystosci -naprawde fajny!
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2012, 20:18 wysłana przez .:Anka:. »

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #3488 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:06 »
tete ale zapomniałaś o linku do tego cuda :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3489 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:25 »
tete, co do depilacji nie pomogę. jak kupisz ten zestaw to daj znać jak sie sprawdza.

a co do kremu to może kiedyś sie na niego skuszę. teraz czekam na przesyłkę peelingu z clareny  :)

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3490 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:35 »
niewiem oco kaman-wkleiłam linka prawidlowo-tak to ten krem

Ania daj znac jak Ci tam sluzy peeling ;D ;D

kurcze no waham sie..zeby sobie kuku nie zrobic rozgrzanym woskiem ::) ::)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3491 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:41 »
jak sama nie piszę się na woskowanie. trzeba to jednak szybko oderwać  ;)
wolę oddac się w ręce profesjonalisty  ;)
w domu ratuję sie depilatorem  :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #3492 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:43 »
Tetuś ja kiedyś robiłam tak sobie całe ciało, przy tyłach nóg i udach niezbędna była pomoc M. Inaczej nie miałabym szans pociągnąć za "papier". Niestety, w linii bikini zrobiłam sobie MEGA KRWIAKA, leczyłam go 5 tygodni.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3493 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:47 »
No Rybko,znając moja megasiepowatosc :P :P :P to sobie zrobie krwiaka ktorego bede leczyc 15tyg ::) ::) ::)
tym bardziej ze po 2giiej ciazy hormony mi zwariowaly..i la busch rosnie ::) ::)

Ania,mam depilator-męzu dal na..walentynki.
wiec na walentynki 2013 sama nim mu pewne czesci ciala ogole 8) 8) :P :P boli mnie jak sam skurczybyk..

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3494 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:48 »
a wosk nie boli?

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3495 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:52 »
a wosk nie boli?wiesz co Ania-niewiem jak to wytlumaczyc Ci-dlamnie to jest inny rodzaj bólu..rach ciach i pot po d.oopie poleci i po zawodach..a przy depi to ja sama klne na czym swiat stoi jeszcze dlugo po..

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3496 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:55 »
rozumiem. na mnie wosk czy depilator nie robi wrażenia (wyjątek bikini)
ale regulacji brwi ...to dla mnie masakra..  :-\

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3497 dnia: 10 Czerwca 2012, 20:59 »
sluchajcie,czy któras korzystala z lasera?wiem ze generalnie ok 2-3x trzeba..w zaleznosci od wlosa...a cenowo jak sie to kształtuje..wiem ze moze Wam sie to wydac niedorzeczne ale juz szlag mnie trafia...do najblizszej ludzkiej kosmetyczki mam daleko-wiec dumam nad tym..

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #3498 dnia: 10 Czerwca 2012, 21:31 »
Anka przestań :P Nigdy nie było widać po tobie cierpienia ;)

Depilator zdecydowanie bardziej boli ! Wosk zdecydowanie szybciej się wykonuje ! rach ciach i po bolu :)
Ja sobie regularnie wykonuje wosk , nóg  , rąk . pach i bikini . i mam święty spokój :)

tete nigdy w życiu nie nastawiaj się na 2-3 zabiegi laserem ! Prędzej licz ok 10  !
 zawsze tak jest !

wosk możesz sobie kupić . Ma on zapewne regulacje temperatury wiec się nie poparzysz .
Woski niestety nie wszystkie są dobre . Niektóre w ogóle nie chwytają włosa ;/
Są woski do różnych części ciała ale jak dla mnie to zbędne naciąganie .

Jak będziesz miała pytania pisz na PW ! odpowiem na wszystko a nawet poradzę co i gdzie kupić :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #3499 dnia: 10 Czerwca 2012, 21:34 »
aaa dopiero zobaczyłam zestaw jaki chcesz kupić ... nie kupuj akurat tego
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #3500 dnia: 10 Czerwca 2012, 22:45 »
Wosk raz w zyciu sprobowalam i myslalam, ze padne... Depilatorem bolalo na poczatku, pozniej juz jest o wiele lepiej ;D
A o laserze tez myslalam, tylko ze to drogieee jest...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3501 dnia: 10 Czerwca 2012, 22:46 »
Ela ja po trzech laserach mam 70% włosów na bikini mniej...
zrobię jeszcze z 2 lub 3 i będę gładka jak dupka mojego synka...
trzeba wiedzieć na jaki laser chodzić bo są dupne i porządne...

Co do wosków się zgodzę, trzeba kupować "porządne" bo są takie co nie chwycą...ja się raz połasiłam na jakiś tani i cała zakupiona paczka poleciała do kosza;

Maszynkę do grzania wosku mam akurat podobną jak ta co zapodała tete.
Rewelacyjna to nie jest, ale grzeje i da się z nią żyć... Pewnie kiedyś zmienię, ale póki co moim nogom daje radę.  
Ale do rwania zatrudniam męża...sama nie potrafię sobie tego bólu zadać...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #3502 dnia: 10 Czerwca 2012, 23:07 »
Lilian ja mam za sobą serię 16 sesji laserem i dalej rosną.....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3503 dnia: 10 Czerwca 2012, 23:09 »
bo ja mam do tego zabiegu idealne włosy... czarne, grube, twarde, dobrze przewodzące światło...

poza tym naprawdę trzeba wiedzieć na jaki laser iść...
teraz się różnych szitów namnożyło...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #3504 dnia: 11 Czerwca 2012, 01:43 »
ja na laserowy start wzielam pachy, po 2 zabiegach zmian nie widze, wykupionych mam 6 zabiegow
nogi jade depilatorem,ale zawsze mi wyskakuja jakies czerwone krostki, podobno sa jakies specjalne kosmetyki do pielegnacji skory po depilacji depilatorem musze sie rozejrzec za nimi

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #3505 dnia: 11 Czerwca 2012, 07:27 »
Lila ja po 3 zabiegach bikini miałam czyściutkie, a potem od początku... co dziwniejsze po 1 zabiegu na pachy wypadły mi wszystkie włosy i nie rosły przez 2 miesiące, a potem jakby nie było zabiegu...
podobno jest coś takiego (nie u wszystkich) - jakoś specjalnie nazwane (kosmetyczka mi mówiła) typu szok dla włosa...
tak czy inaczej ja mam dużo, grube i czarne włosy i też nastawiałam się na max 6 zabiegów, a jestem już po 13 ::) i to nie koniec... co więcej według Pani kosmetyczki mam końskie dawki. Podobno nikt u niej takich nie ma, nawet nie ma zbliżonych ale tu bym się nie dziwiła, bo dla mnie wosk czy depilator to sama przyjemność ;D pachy depilowałam woskiem przez 6 lat, potem 5 lat depilatorem. Mogłabym to porównać z łaskotkami ;D bikini byłam w stanie wydepilować sobie sama całe woskiem w domu i nie było to jakoś mega bolesne...
moje pachy potrzebują na pewno jeszcze jednego zabiegu, bikini nam pewno 2-3...

tak czy inaczej do depilatora cy wosku nie wrócę, bo mi się tak wrastały włosy, że nie mogłam na sobie patrzeć - jakbym była pogryziona przez komary. Chrostka na chrostce ::) bikini wyglądało jak pobojowisko :( nie pomagały codzienne balsamy, pilingi i rękawice. Według pani kosmyczki taka moja uroda ::)

Teraz zabiegi robię na pachy i bikini. W planach miałam jeszcze nogi ale nie spodziewałam się, że tyle kasy wydam, bo nie liczyłam, że konieczne będzie tyle zabiegów...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3506 dnia: 11 Czerwca 2012, 09:26 »
dziewczyny wy się naprawdę zorientujcie na jakie lasery chodzicie, 
na rynku sprzętu depilacji laserowej to liczą się jakieś dwie trzy firmy, reszta to chłam;
A jak gabinet reklamuje się, że na tym samym aparacie depiluje i robi coś jeszcze to od razu wiadomo, że nie warto iść;

ja pomiędzy pierwszym a drugim zabiegiem na bikini miałam odstęp ponad roku; po pierwszym wypadło mi jakieś 20- 30 procent włosa; zaraz po zabiegu była golizna, która trzymała się kilka tygodni, potem odrosło to co odrosnąć miało, ale efekt utraty części kudłów się utrzymał
po roku zrobiłam drugi zabieg, a w odstępie ok 3 miesięcy trzeci...potem ciąża
czyli od tej pory nie robię nic;

pachy zrobiłam raz i powiedzmy 10% włosa mniej, ale pani wykonująca zabieg musiała zredukować energię, bo impulsy strzelały mi po nerwach i ręka skakała...

— Richard M. Devos

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3507 dnia: 11 Czerwca 2012, 09:58 »
liliann a jak rozpoznać czy to dobry sprzęt? Cenowo zapewne wychodzi więcej niż na tych 'gorszych'.
ale czym się kierować przy wyborze
On 2011
Ona 2013

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3508 dnia: 11 Czerwca 2012, 10:13 »
nie powiem, że ceną, ale fakt - te gabinety, które dysponują najlepszym sprzętem mają ceny wyższe...

gabinet musi być dermokosmetyczny, prowadzony przez lekarza, bo do niedawna (nie wiem jak jest teraz) Syneron czy Lumenis
sprzedawały swój sprzęt i szkoliły wyłącznie lekarzy... aczkolwiek sam zabieg może wykonywać kosmetyczka;

Natomiast zwykłe IPL-e powszechnie dostępne w gabinetach kosmetycznych są podobno niewiele warte...

obecnie chyba jedną z perełek depilacji laserowej jest LightSheer Duet;
— Richard M. Devos

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3509 dnia: 11 Czerwca 2012, 10:15 »
Czyli szukać trzeba gabinetu z tym sprzętem. A czy z laserem tak jak z solarium, że im starszy (lampy) tym słabsze działanie?
On 2011
Ona 2013