czy warto zainwestować w jakiś szampon/ odyżwkę/ balsam prostujący czy to tylko pic na wodę? 
Zdecydowanie warto - serie szampony i odżywki wygładzające plus spraye do prostowania, chodzi też o ochronę włosów, takie produkty mają chronić je przed temperaturą i wysuszeniem.
Ja miałam spray z Elgonu i super sobie radził, teraz chcę kupić spray z serii Joanna Proffesional, ponoć super.
Kto mnie oświeci w jakiej kolejności używa się toniku i mleczka do demakijarzu? Na oby kosmetykach zalecane jest stosowanie rano i wieczorem. Ale w jakiej kolejności?
Wieczorem zmywa się makijarz to pewnie najpierw mleczko? dobrze myślę?
Demakijaż najlepiej rozpocząć od mleczka/płynu micelarnego/chusteczek, potem zmyć twarz jakimś mydłem do pielęgnacji/żelem, następnie tonizować, na koniec kremy/sera.
Polecam używać micele, króluje w tej kategorii Bioderma, ja bardzo lubię Vichy do cery wrażliwej oraz tani bourjois z Rossmana. Poza tym AA i Perfecta też sobie chwalą.
Co to kolejności demakijażu ja czytałam że kolejność po to się zmywa najpierw mleczkiem/micelem twarz, a dopiero potem myje buzie np. żelem czy pastą aby najpierw zmyć makijaż i warstwę brudu, a potem dopiero tylko resztki plus odświeżenie skóry, gdyż żele ponoć nie zmywają dokładnie makijażu i ten brud się rozmazuje po twarzy (wszystko jest oczywiście niewidoczne gołym okiem).
Można poczytać o tym na różnych portalach i w książkach z kosmetyki
Ale tu mamy forumkę która się kształci w tym zakresie to może nam podpowie czy tak jest rzeczywiście