Autor Wątek: Czekasz na tę jedną chwilę, serce jak szalone bije.... czyli kkotek odlicza :)  (Przeczytany 53625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Podziel się tym upałem, u mnie chmurno i wietrznie  :(

Gabiś
  • Gość
Miłego dnia!!

Upał ??? u nas zimno :(:(

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
jeszcze 38  dni:) jeju jak czas zmyka:) oj ebdzie sie dzialo:)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Dobry wieczór  :)

Kolejny dzień za nami i znowu jeden dzień mniej na suwaczku  ;D
Normalnie tak się cieszę kiedy widzę, że dni ubywają ale też kiedy zaczynam myśleć o tym, że m-c będę już pewnie łapała stresiora to normalnie aż tak dziwnie mi się robi w środku mnie samej  :D :D

Ostatnio ciągle chodzą mi głowie mysli, że chrześniak Wojtka i jego siostrzenica, którzy mają pełnić zaszczytne role w kościele tj mały (w grudniu ma miec 4 lata) poniesie obrączki a Zuzia (w styczniu ma mieć 6 lat) ma sypać płatki róż w kościele mogą się zawstydzić jak zobaczą tyle osób i jednak nic nie wyjdzie z naszych planów  :-\
Wiem i rozumiem, że są to małe dzieci i mają prawo grymasić ale z drugiej strony bardzo bym chciała żeby moje marzenie sie spełniło  :)
Wiem świat się nie zawali jak obrączki przejmie ministrant a płatków róż nie będzie ale jednak.......
Moja teściowa uszyła Martinowi specjalnie na ta okazję frak, muszkę i kamizelkę z bardzo podobnym wzorem jak ma Wojtek na swojej  ;D ;D ;D
Dla Zuzi także uszyła iście księżniczkową sukienke w kolorze pink  ;D
Piekne będą dzieci i napewno pstrykniemy sobie z nimi u fotografa zdjęcia  ;D
Poza tym wymyśliliśmy sobie z Wojtkiem, że na sesję do studia pojadą z nami rodzice, rodzeństwo (samotne oraz z mężami ) i dziadkowie - chcemy mieć taki rodzinny portret ( w sumie będzie nas ok 20 osób)  :skacza:
Później rodzinka wróci na salę a my zrobimy sobie mała sesję  :)

Jutro jadę na Bytom więc porozglądam się za sukienką dla mnie na poprawiny a później do pracy i mam nadzieję, że ok godz 19 rozpocznie się dla mnie weeekend  ;D ;D ;D

W sobote idziemy na 1 spowiedź przedślubną i trochę się stresuję bo tak naparwdę nie wiem co mam mówić  ::)
Wiem, wiem mam powiedzieć, że to spowiedź przedślubna i się normlanie wyspowiadać ale jak ksiądz zacznie mnie szegółowo wypytywać to chyba padnę w tym konfesjonale  ::) ::)

W niedzielę spotykamy sie ze znajomymi, którzy biorą ślub tydzień przed nami- porównamy postępy w przygotowanich  ;)

W poniedziałek jedziemy odebrać rożki na podziękowania dla gości, podziękowania dla rodziców i wszystko co jest nam potrzebne do zapakowania i przystojenia paczuszek z kołoczem weselnym :)
Pod wieczór natomiast jedziemy do naszej restauracji wpłacić 40 % zaliczki i oczywiście muszę z babką uzgodnić kilka ważnych szczegłów  :)

We wtorek znowu jedziemy do biura podróży zapłacić za podróż poślubną :skacza:
Już się nie możemy doczekać wyjazdu :Serduszka:

W środę odpoczywamy bo nie mamy nic do załatwienia no chyba, żę coś nam wypadnie  ::)

W czwartek ja mykam na 1 przymiarke i już przebieram nogami :tupot:

W piątek, sobotę i niedzielę dyyyyyyyyyyyychamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy  :D :D :D

Same widzicie, że najbliższy tydzień zapowiada się bardzo emocjonująco a do tego jeszcze mi dochodzi zmiana miejsca pracy tzn teraz jestem w Zabrzu na zastępstwie a od środy wracam na stare smieci czyli do Bytomia   :los: :los: :los: :los:

Kurczeeee znowu elaborat naskrobałam  :o :o :o :o

Miłego wieczoru i dobranoc Kochane  :-*
« Ostatnia zmiana: 7 Sierpnia 2008, 22:36 wysłana przez kkotek »
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Wow ale napięty plan, a jeszcze tyle dni!
Mam nadzieje że fotki z przymiarki będą  ;D

:-* :-*

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
Ja myślę, że dzieci się tak przejmą swoją rolą, że nie będzie mowy o odstępstwie od ustalonego planu  ;)

Ja moje 2 spowiedzi wspominam baardzo miło. Pierwsza była u naszego proboszcza z Bożego Ciała. Nigdy do niego nie chodziłam, ale  muszę przyznać, że przebiegła dość fachowo  :)
W każdym razie życzę powodzenia  :)

Offline kkotek
  • maniak
Ika aparat wezmę i jak bedzie co fotografowac to wkleję fotki  ;)
A jak będzie wielkie NIC to nic nie pokażę  ;) ;)

Agatko no właśnie jutro idziemy do Twojej parafi sie spowiadać (ja tam zawsze chodzą bo księża są normlani)  :)

Dzisiaj przed pracą pojechałam na Bytom odebrać Wojtkowi telefon z serwisu i z głupoty weszłąm do salonu mody ślubnej na ul. Jagiellońskiej i znalazłam w nim dla siebie sukienkę na poprawiny  ;D
Wpadła mi w oko, jest taka "inna" i taka moja  ;)
Tyle szukałam, marudziłam i przypadkiem ja znalazłam  ;D ;D ;D
Jutro pojadę ją przymierzyć i kupię jeśli będzie mi pasowała :skacza:
Jeszcze tylko później sandałki do niej dokupię i torebkę no i będę miała już strój na poprawiny  :)
Jutro także zamierzam nabyć 2 pary rajtek ślubnych żeby nie mieć juz koszmarów ślubnych z nimi związanych  :D :D

Dzisiaj wcześniej skończyłąm pracę bo już lekarzy i ludzi nie było więc siedzę sobie już w cieplutkim domku bo pogoda do bani  ::)
Zimno, wietrznie i mokrooooo  :'( :'( :'(

Zmykam poczytać co tam u Was  :)

Miłego wieczoru Kochane  :-*
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline agatonek

• zapaleniec
Hehe, to u was są nienormalni? Fiuu, to miałam szczęście  ;)

Offline kkotek
  • maniak
Nie ale jakoś nie widzi mi sie spowiadać przed farorzem ani wikarym  ::)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
jak tak piszesz o spowiedzi przedslubnej to mi sie przypomnialo jak moj malzonek psozedl sie spowiadac..tylko ze biedaczek mial chore kolana...a trafil na gluhego ksiedza.. wiec spowiedz byla dosc dluga.. a jak wyszedl to mowil mi ze chcial juz usiasc z bulu na podlodze....

Gabiś
  • Gość
Oj pamiętam spowiedź przedslubną... bardzo się bałam a wspomnam bardzo miło  ;D ;D

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
j anie moge wynalezc dla siebie kiecuni na drugi dzien... ostatecznie wezme jakas z szafy :)

Offline kkotek
  • maniak
Dziewczyny wróciłam  ;D
Sukienkę nabyłam i do niej tez od razu sandałki kupiłam  :skacza:
Ale rym   :D :D :D :D

Tak się cieszę bo juz myślałam, że wystąpię w spodniach  ::)

Przeszłam z mama cały Bytom ale nie znalazłam żadnej ładniejszej sukienki od mojej wybranki  ;D
Chyba wszystkie porównywałam do TEJ i dlatego żadna nie miała w sobie tego czegoś  ;)

Dobra już Was nie zanudzam tylko wklejam zdjęcia  :)

Oto ona- można ja nosić na 2 sposoby ;D
Z krótkimi rękawkami- ala kobieta starożytna  :P Ten styl bardziej mi odpowiada  ;)

Na marszczonych ramiączkach  :)

I złote sandałki z dżetami- kosztowy mnie caaaaaaaaały majątek bo aż 14,99 zł  :D :D

Jeszcze tylko dokupię torebkę i mogę iśc  ;D ;D

I jak Wam się podobam???

« Ostatnia zmiana: 9 Sierpnia 2008, 12:39 wysłana przez kkotek »
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline agatonek

• zapaleniec
Pięknie!! Ale czemu zdjęcia bez głowy? ;)

Osobiście bardziej mi się podobasz w marszczonych ramiączkach. Rzeczywiście, bije z tej kreacji takie antyczne piękno :)

A sandałki, chyba przepłaciłaś?  :D

Offline kkotek
  • maniak
Agatko zdjęcia bez głowy bo od kilku dni na twarzy mam mega bułę czyli mega arnolda a innymi słowy robi mi się pryszcz  ::)

dziekuję bardzo za komplementy  :-*
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline agatonek

• zapaleniec
 :hahaha: arnold? hehe, dobre określenie  ;D

Offline kkotek
  • maniak
Ano arnold  :D :D :D

Jesteśmy już po spowiedzi  :)
Jak to Wojtek mawia- szybki szpil  ;D

Było normalnie, spokojnie, bez niewygodnych pytań- w ogóle nie zadawał pytań tylko wysłuchał, zadał pokutę i podpisał papierek  ;D
A spowiadał nas ksiądz, który udzielał ślubu agatonkowi  ;)
Ten w glanach  :D :D
W sumie ja zawsze się u niego spowiadam i jestem z niego bardzo zadowolona  :)

Teraz się już z Wami żegnam bo jadę do W. a jak jestem u niego, to jakoś nie mam czasu na buszowanie po necie  ;)

Miłego wieczoru Kochane; do jutra  :-* :-* :-*
No i zapomniałam naisać, że byliśmy w plejadzie no i w gorseterii kupiłam sobie białe, połyskujące rajtki na ślub :skacza:
Takich właśnie szukałam no i znalazłam  ;D
Chciałam od razu kupić 2 pary ale była tylko jedna  ::) No i doszłam do wniosku, że wiadomo najpierw założę te fajniuśkie a jakby mi się rozwaliły (ale lepiej żeby nie) to założę już później też białe rajtki ale takie normalne, nie połyskujące  :)

Dobra teraz już sobie idę  :P

Papapatki
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline agatonek

• zapaleniec
Ksiądz w glanach wymiata  ;D
Myśmy u niego też spisywali protokół, śmiesznie było  ;D

Offline kkotek
  • maniak
Dobry wieczór  ;D

dzisiejszy dzien zaliczam do udanych pomijając to, że w pracy prawie zemdlałam bo babki z rejstracji w pore zareagowały!!
Nie wiem co jest grane ale boli mnie żołądek i głowa  :'( Oby to nie była kolejna w ciągu 3 m-cy jelitówka  ::)

Wieczorem byliśmy w naszej restauracji i było bardzo miło  :)
Ustaliliśmy wszystkie szczegóły, ja rozwiałam swoje wątpliwości i jestem spokojna chociaż wiem, że wcześniej też mogłam być wyluzowana bo lokal mamy sprawdzony  ;D

Na powitanie  PM będzie chleb i sól bez wódki bo jej sobie nie życzymy  :)
Później tradycyjnie szmpan ale dla mnie odrobinka  :)

Obsługa współpracuje z orkiestrą więc w połowie piosenki nie będzie przerwy na kotleta  :D
W menu zamieniły się dwie pozycje ale na jeszcze lepsze niż poprzednie :P
Zaliczka wpłacona więc mamuśka spokojniejsza  ;)
W piątek przed weselem mamy dowieźć wódkę, napoje, podziękowania dla gości i figurkę na tort  ;D
Tort dostarczy cukiernia, której ciasta będą serwowane na weselu i poprawinach (ciasta, słodycze, owoce są już wliczone w cenę).
Także restauracja załatwiona  :P

Jutro jedziemy zapłacić za podróż poslubną i odebrać włąśnie rożki, podziękowania dla rodziców i pierdółki kołoczowe  :)
Także fotki napewno będą  ;D ;D ;D ;D

Teraz znikam się położyć bo baaaaaardzo boli mnie głowa  :'( :'( :'(

Dobranoc  :-*

« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2008, 22:42 wysłana przez kkotek »
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
śliczna sukienka, ale ja chyba jestem za drugą wersją w marszczonych ramiączkach

widzę, że przygotowania trwają, już nas tu coraz mniej zostaje w tych odliczaniach

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
hehe, ja tam niewiem, ale co mi ktoras kolezanka powie ze jej sie jelitowka zapoiwada, to sie okazuje ze mamusia zostanie, hihi. Ot taki sezon chyba :D

Offline kkotek
  • maniak
śliczna sukienka, ale ja chyba jestem za drugą wersją w marszczonych ramiączkach

widzę, że przygotowania trwają, już nas tu coraz mniej zostaje w tych odliczaniach

Dziekuję za opinię  :-*
W takim razie na poprawinach co 2 godziny bedę zmieniała "górę" sukienki  ;D ;D ;D

hehe, ja tam niewiem, ale co mi ktoras kolezanka powie ze jej sie jelitowka zapoiwada, to sie okazuje ze mamusia zostanie, hihi. Ot taki sezon chyba :D

Hihihihi ale akurat w tym przypadku ciąża jest wykluczona  :D :D :D :D

W czwartek miałam iśc na przymiarkę ale została przeniesiona za 25 sierpnia!
Pani zadzwoniła i przeprosiła mnie ale krawcowe chyba nie zdąrzą zrobić do czwartku wszytkiego więc czy pasuje mi poniedziałek rano a że ja od poniedziałku mam ranną zmianę więc przymiarka będzie za 2 tygodnie  :)

Własnie wróciliśmy z biura podróży  :)
Wylot z Polski mamy o 22.15 - Egipt 3.15 ( busik na lotnisko przyjedzie po nas o 19.45 a odprawa o 20.15  :) )
Wylot z Egiptu mamy o 18.00 - Polska 21.15  :)

Podróż poślubna zapłacona, obgadane wszystkie szczegóły ale pani z biura będzie się z nami jeszcze kontaktowała bo musielismy zmienic nazwisko Wojtka gdyż ma on niemieckie obywatelstwo i automatycznie zniemczone nazwisko a że paszport ma niemiecki to trzeba zmienić nazwisko na rezerwacji  :)

Ok 19 jedziemy odebrać rożki, podziękowania dla rodziców i pierdółki kołoczowe  ;D

Miłego popołudnia  :-*

Jesteśmy już w domu  :)

Zamówienie odebrane więc mogę Wam się pochwalić  :P

Całość (rękawy celofanowe, tacki, serwetki z wzorzystymi bokami, rożki i karteczki na kołocz; podziękowania dla rodziców do odbioru za tydzień)

Rożki z serduszkami przewiązane złotym sznureczkiem i "zaklejone" serduszkami  (papier czerpany ale twardy w kolorze naszych zaproszeń)

Do rożków włożymy kilka migdałów w karmelu (mamy ochotniczkę, która nam je zrobi- moja przyszła szwagierka) i takie oto zwinięte w rulonik karteczki

Karteczki na kołocz weselny (oczywiście wzorowane na naszych zaproszeniach ślubnych- papier gładki ekri z drobinkami i złota czcionka)

Tacek, serwetek oraz rękawów nie obfociłam już bo to każda z nas wie jak wyglądają  ;)

Wczoraj Wojtek był odebrać u siebie w parafii zaświadczenie o wygłoszonych zapowiedziach  :)
Nikt nie zgłosił sprzeciwku więc możemy się hajtać  :D :D :D :D

Byliśmy zawieźć ten świstek mojemu farorzowi ale go nie było więc podskoczę do niego w czwartek  :)

Miłego wieczoru  :-*
« Ostatnia zmiana: 12 Sierpnia 2008, 20:57 wysłana przez kkotek »
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline kkotek
  • maniak
Cisza jak makiem zasiał  ::)

Teraz mi się przypomniało, że pani w biurze podróży mówiła, że jak będziemy kupować dolary to najlepiej by było takie wydrukowane po 2000 roku i dolce z wielkimi głowami prezydentów!!
W kantorach wiedzą o co chodzi z tymi wielkimi głowami więc nie ma problemu ale jeśli chodzi o druk po 2000 roku to powiedziała, że może być ciężko ale jeśli się nam uda to super bo w Egipcie najlepiej te "świeże" papierki są akceptowane  :)

Już wcześniej dostaliśmy w prezencie do wyboru kilka wycieczek i wybraliśmy sobie rejs statkiem z przeszklonym dnem  ;D
A dzisiaj babka dała nam druk z rabatmi do różnych sklepów na lotnisku oraz kieszonkowy przewodnik po Egipcie i mini rozmówki po angielsku- prezenty na 100% się nam przydadzą  ;D

Idę poczytać co tam u Was  :)

Kolorowych snów  :-* :-* :-*
« Ostatnia zmiana: 12 Sierpnia 2008, 22:39 wysłana przez kkotek »
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
ależ Wy macie dodatków! My oprócz winietek z imionami nic nie mamy. Nawet na alkoholu będą tylko wstążeczki..

Offline kkotek
  • maniak
Kinia tyle dodtaków bo u nas tradycją jest kołocz weselny więc to dlatego  :)

A na stołach oprócz wódeczki z krawacikami i podwiązkami bedą jeszcze rożki w podzięce dla gości i z dodatków już nic więcej nie będzie  :P
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline kkotek
  • maniak
Taaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :skacza:

Został mi 1 miesiąc panieństwa czyli 31 dni do ślubu :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Oby tylko pogoda była inna dzisiejsza u mnie bo jest ciemno, wietrznie i zapowiada się na mega oberwanie chmury  ::)

Ale dobrze już nie smęcę i żyję z nadzieją w sercu, że 13- nastego września będzie pięknie świeciło słoneczko ale nie bedzie upału  :P wiatr będzię delikatnie powiewał no jednym słowem będzie cudownie  ;D ;D ;D ;D

Muszę wystawić buty ślubne na parapet co przyciągną piękną pogodę  ;)

Dowiedziałam się wczoraj, że od 1 września ma zacząć się remont przed moją klatką  :'( :'( :'(
Kurcze obym nie musiała po kładce chodzić jak przed świętami bo normalnie cyrk by był- panna młoda niczym akrobata w cyrku  :D :D :D
Teraz się z tego śmieję ale nie było by mi wesoło jakbym rzeczywiście miała się tak przedzierać w sukni  ::) ::)

Zmykam się szykować bo jadę odwiedzić znajome a później do pracy, do BYtomia :skacza:

Miłego dnia  :-*
« Ostatnia zmiana: 13 Sierpnia 2008, 09:09 wysłana przez kkotek »
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline agatonek

• zapaleniec
Śliczne te rożki  :)

Kurcze, a nam nikt nie powiedział o dolarach po 2000 roku i dużych głowach  ::)

Offline kkotek
  • maniak
Agatko a kupiliście juz dolce???
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline agatonek

• zapaleniec
Nooo, ale nawet nie wiem jakie, muszę pooglądać  :-\

Offline kkotek
  • maniak
A my jeszcze nie i muszę pogonić Wojtka bo znowu zdrożeją i kapa będzie  ::)
Paulinka ❤️ 19.03.2018