Autor Wątek: Potrzebuję Cię, ponieważ Cię kocham...  (Przeczytany 38194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Odp: Potrzebuję Cię, ponieważ Cię kocham...
« Odpowiedź #210 dnia: 17 Lipca 2008, 17:15 »
Cała przyjemność po mojej stronie :D Teraz już wszystko w gestii maleństwa :D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #211 dnia: 18 Lipca 2008, 10:00 »
:) Mam nadzieję, że się uparciuszek jeden nad biedną matką zlituje i obróci... ;)

Macie pomysł na jakiś bezmięsny obiad? Na pierwsze danie zupka-śmieciówka (głównie z fasolą), a co na drugie...? Mam cukinie ale nie wiem jak się za nią zabrać...?

Dziś 18 lipca - a więc jeśli mała sie nie odwróci (pfuuuu-pfuuuuuu) to równo za miesiąc będą mnie ciąć. Tak przynajmniej mój lekarz prowadzący planuje .... Masakra....
A jeszcze coś! Dziś wybieram sie do apteki - co musze kupić?
Mam już:
- wkładki laktacyjne
- smoczek
- butelke
- oliwke
- mydło
- chusteczki dla małej
- puder
Brakuje mi:
- majtek poporodowych (ile sztuk i jakie dokładnie?)
- wkładów poporodowych (1 paczka starczy?)
- lanoliny na popękane brodawki
No właśnie i co jeszcze?

Zabrania się cytowania w całości postów bezpośrednich poprzedników. Cytowanie poprzednika może być stosowane w wyjatkowych sytuacjach, kiedy np zalezy nam na podkresleniu jedynie fragmentu wypowiedzi, której dotyczy nasz post
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2008, 11:47 wysłana przez Maja »

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #212 dnia: 18 Lipca 2008, 10:14 »
Mam dla Was jeszcze coś... Foteczki :)

Baranek od koleżanek - nawet się rymło :) Moje koleżanki z pracy były po zakończeniu roku szkolnego w Szklarskiej i w Wiedniu  i przywiozły mi w prezencie dla małej maskotko-podusie. Tu przed złożeniem - w wersji podusia:

A tu po.... w wersji maskotka przytulanka :)

A tu 3 pary bodziaków kupionych na wyprzedaży za 10,50 :)

Prezencik dla małej od koleżanek z wycieczki do Wiednia - biedroneczka do powieszenia nad łóżeczkiem

Skarpetki dla maleństwa - małe

I jeszcze mniejsze

I na koniec pościel do łóżeczka i aniołek - też w prezencie od koleżanek z pracy do powieszenia nad łóżeczkiem

To na razie wszystko - kupiłam jeszcze taki słodki różowy dresik ale nie zrobiłam jeszcze fotki...

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #213 dnia: 18 Lipca 2008, 10:44 »
co do zakupów, to niestety nie pomogę bo się nie znam :(

ale ciuszki super :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #214 dnia: 18 Lipca 2008, 11:05 »
Czy moge wiedziec gdzie kupilas bodziaki?Bo widze ze sa one na dlugi rekaw a ja wszedzie gdzie widze wyprzedaze to bodziaki sa na krotki a to mnie nie urzadza:)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #215 dnia: 18 Lipca 2008, 13:05 »
śliczne zakupy  ;D widze, ze gustujesz w różowych... sa najsłodsze dla dziewczynek  :Serduszka:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 18 Lipca 2008, 23:04 »
Mam już:
- wkładki laktacyjne
- smoczek
- butelke
- oliwke
- mydło
- chusteczki dla małej
- puder
Brakuje mi:
- majtek poporodowych (ile sztuk i jakie dokładnie?)
- wkładów poporodowych (1 paczka starczy?)
- lanoliny na popękane brodawki
- napewno nie jedna paczka wkładów - 3-4 pożniej sama zobaczysz czy trzeba bedzie ci jeszcze podkładów czy podpaski wystracza - zalezy tez czy podkłady dają w szpitalu
- co do majtek - ja miałam takie siateczkowe - 3-5 szt nie pamiętam dokłądnie ile...
- tantum rosa - baaaaaaaardzo mi pogoło uzywałam po każdej kąpieli czy wizycie w toalecie

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #217 dnia: 19 Lipca 2008, 18:37 »
Słodkie ubranka i baranek ;D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #218 dnia: 20 Lipca 2008, 11:44 »
Lara_Croft, Ania P., aneta_81 - dzięki! Fajnie takie maleńkie słodkie ciuszki kupować :) Ja sie tylko śmieję, że będzie malutki problem jak Gabrysia się Jasiem okaże :) Na ostatnim USG prosiłam lekarza, żeby jeszcze raz dokładnie maleństwo w "tych" rejonach obejrzał i upewnił mnie co do płci, ale tyłem się do nas odwróciło i figa z makiem. Uparte na całego! Chyba trochę dziwnie będzie chłopiec w tych różowych bodziakach wyglądał... No ale ma być dziewczynka, bo mój gin stwierdził, że skoro mi tak powiedział to miał 100% pewność, bo inaczej nic by nie mówił...

kuchasia - bodziaki kupiłam w Tesco, to są ciuszki z Chareoke. Nigdzie tylko nie widzę w sklepach kaftaników, nie wiem czy teraz dzieci się już w kaftaniki nie ubiera??

Anusia-szczecin - dzięki za rady, zapomniałam zupełnie o Tantum rosa. Któraś z dziewczyn pisała, że lepszy jest Laktacyd, bo ma już postać płynną i nie trzeba rozrabiać... Sama nie wiem, chyba wezme jednak Tantum rosa, bo dużo osób go poleca...

Pozdrawiam niedzielnie. Dziś rano odwiozłam męża na dworzec PKP - wybył na tydzień w delegacje do Sopotu :( :( :( I juz mi tak smutno samej, że chyba zaraz sobie popłacze w samotności...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 21 Lipca 2008, 20:21 »
Bardzo dziekuje za info o bodziakach,dzis pojechalismy do Tesco i kupilam dla swojego dzidziolka:)
A co tam u Ciebie.wiesz jak tak czytam o tym ze meza odstawilas i idziesz sobie poplakac to jak bym siebie widziala,wiem ze nam nie wolno sie denerwowac ale to jest zawsze silniejsze odemnie i zawsze rycze,moze to chore ale taka juz jestem i tlumaczenie ze szybko zleci i takie tam mi nic nie daje,niedlugo moj małż ma wybyc do tesciow na 2 tyg  na robotke i powiedzial ze jade z nim i koniec kropka bo on nie chce patrzec jak ja placze i nie obchodzi go ze ja tam sie bede nudzic,tylko teraz pytanie co ja mam robic u tesciow???No i drugie pytanie co lepsze byc w domku miec zajecie i ryczec czy byc u tesciow nie miec zajecia ale wieczory i noce spedzac z mezem i nie ryczec:)A jak Ty sobie radzisz?Pisalas tez ze mieszkasz w domku jednorodzinnym wiec mam pytanko jak planujecie rozwiazac kwestie lozeczka?Szykujecie osobny pokoj czy z Wami czy jak?
Aha jak chcesz to wysle Ci priva z producentami wozkow w Ostrowie:)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 21 Lipca 2008, 21:38 »
Ja Cie ta owca zabojcza ! Tez chce taka !
A bozdiaki ... ahh moze u nas nastepna bedzie corcia  ::) Chcialabym  ::)

Mam pytanko co do poscieli - poduszke ze zdjecie bedziecie uzywac dla malej ?

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #221 dnia: 21 Lipca 2008, 22:16 »
Bardzo dziekuje za info o bodziakach,dzis pojechalismy do Tesco i kupilam dla swojego dzidziolka:)

No to super! Fajne są te ciuszki z Tesco, za każdym razem jak tam jade to nie mogę się powstrzymać, żeby czegoś nie kupić :) Namiar na producentów wózków oczywiście poprosze i z góry dziękuję :)

Jak mamy zamiar rozwiązać kwestie łóżeczka? To jest mała historia. Otóż mamy dla siebie w całości dwa pokoje - jeden mniejszy, gdzie śpimy i drugi większy, ja go nazywam telewizyjno-komputerowym z racji stojących tam sprzętów. W tym drugim mam wszystkie papiery do pracy i różne takie tam pierdołki. Kiedy zaczęliśmy zastanawiać się nad wstawieniem łóżeczka do tej naszej sypialni doszłam do wniosku, że będzie to bardzo trudne, bo wtedy oprócz łóżeczka nic się tam nie zmieści a i tak będziemy musieli pozbyć się stolika. Dlatego postanowiliśmy przenieść się do tego większego pokoju - komputer powędruje do mniejszego, a w tym większym zrobimy małe przemeblowanie, żebyśmy spokojnie zmieścili się my razem z dzidzią. Mąż średnio jest tym pomysłem zachwycony, bo uważa, że jak wstawimy kompa do tego małego pokoju, to tez nie będzie sie za bardzo gdzie ruszyć, ale uzmysłowiłam mu, że jak mu mała będzie krzyczeć nad uchem to z ulgą tam powędruje ;)

Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Gorzej z realizacją tych planów, bo muszę zrobić czystki w tym dużym pokoju - jest tu taka graciarnia i muszę połowę rzeczy wyrzucić. Normalnie perfekcyjna pani domu by się przydała :)

Ja Cie ta owca zabojcza ! Tez chce taka !

hihihi też mi się podoba - jest taaaaaka mięciutka :)

Mam pytanko co do poscieli - poduszke ze zdjecie bedziecie uzywac dla malej ?

Owszem, ale nie na początku - ona jest dosyć cienka, ale wydaje mi się, że jak na początek jedank trochę za gruba.  A ty jak sądzisz?

Mąż nadal w delegacji, smutno mi samej, ale jeszcze tylko 4 dni i wróci. Trzeba się pozytywów tej sytuacji dopatrywać... Najgorsze jest to, że Krzyś w środę ma urodziny, a w piątek imieniny i ani w środę ani prawdopodobnie w piątek sie nie zobaczymy (ma wrócić w nocy z piątku na sobotę) :(
kuchasia - ja na Twoim miejscu jechałabym z mężem. Z tego co pamiętam twoi teście nie mieszkają zbyt daleko od Kalisza, więc w razie czego (pfuuuu! pfuuuuu!) zdążycie wrócić. Mój Krzyś też chciał, żeby z nim jechać, ale Sopot to trochę za daleko jak na 35 tydzień ciąży....

Dzisiaj mam straszną zgagę. Wiem nawet z jakiego powodu... Paprykarz szczeciński jest winowajcą mojego stanu - to moja jedyna zachcianka w ciązy i nie potrafię sobie go odmówić. ale dzis chyba był ostatni raz, bo strasznie się męczę. Pije mleko wg zalecen Jagódki ale po godzinie znów wraca... jak bumerang...

A do tego najadłam się jagód - dostałam wczoraj od babci. Kiedy zjadłam przyszła sąsiadka i mi mówi, że ponoć w telewizji słyszała, że nie powinno się jeść surowych jagód tylko zagotowane, bo można się czymś tam zatruć. Od razu mi się niedobrze zrobiło :( Słyszałyście coś na ten temat??

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #222 dnia: 21 Lipca 2008, 22:32 »
Nadrobiłam  ;D Pochłonełam całe stronice :) Bodziaki rewelacyjne, ja też mam głównie róż :)

Co do podusi to ja odradzam. U nas mimo 14 miesięcy na karku nadal jej nie używamy, jest nie zdrowa i niebezpieczna dla dziecka. Nawet taka cieniutka :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 21 Lipca 2008, 22:55 »
ja tez bym sobie darowała poduszke
ja od jakiegos czasu czasem małej kłade ale uwierz mi ze to prawdziwy nalesnik
twoja jest o wiele grubsza
cały problem polega na tym jak spią rodzice
dziecku nie jest potrzebna poduszka poniewaz nie wie jak to jest spac z poduszka
a norowodek ma tak samo szeroką głowe jak i barki wiec jest mu wygodnie
a zreszta poduszka na samym początku jest poprsotu niebezpieczna

jesli potrzebujesz kaftanik to wybierz sie do malutka ( a moze w koncu razem sie wybierzemy :) )
tam jest naprawde duzy wybór
ale mysle ze nie musisz duzo ich kupowac bo to srednio wygodne

a moja jagodzie ma takei same bodziaki :)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #224 dnia: 22 Lipca 2008, 09:43 »
Nadrobiłam  ;D Pochłonełam całe stronice :)
Witaj w naszych skromnych progach :)

Zgodnie z Waszą sugestią rybkawiedenka jagodka24 poduszke sobie na razie odpuścimy. Ja też nie lubie mieć za wysoko pod głową, bo mnie potem kark strasznie boli, a mój mąż to zupełnie na płasko śpi (i denerwuje mnie bo jego poduszke przy scieleniu łóżka zawsze gdzieś za albo pod łózkiem znajduje).

Bodziaki rewelacyjne, ja też mam głównie róż
a moja jagodzie ma takei same bodziaki

:) Ten różowy jest taki słodki, że nie mogłam się powstrzymać, a zresztą widok małej Jagódki w tych różowych bodziakach skutecznie mnie do tego przekonał.

jagodka24 - postaram się ustalić jakiś termin spotkania i wspólne zakupy jak najbardziej :) Tylko teraz tak mi dni uciekają, że jestem tym po prostu przerażona!!! Boję się, że nie zdążę ze wszystkim...

Napiszcie mi dziewczyny co MUSZE mieć na porodówkę, bo chyba czas najwyższy się spakować...
jagodka24 - jak się sprawowoały te biustonosze do karmienia z triumpha? (jestem na 69 stronie twoich potyczek i piszesz tam własnie o tych stanikach) ja jeszcze nie kupiłam, trzeba miec na porodówkę swoją koszulę??

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #225 dnia: 22 Lipca 2008, 12:37 »
A tak a propos różowego koloru - nasz ostani zakup na później (80-86 cm)

:) :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #226 dnia: 22 Lipca 2008, 14:55 »
no ładnie... znowu różowy  ;)

śliczne ciuszki  :Serduszka:

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #227 dnia: 22 Lipca 2008, 21:34 »
no ładnie... znowu różowy

hihihi - musi być córcia po prostu :)

Jestem padnięta, bo dziś cały dzieńz przerwami sprzątałam łazienke, ale tak gruntownie. Teraz wygląda jak nowa! Ćhyba zrobie zdjęcie i pokaże mężowi jak wróci, bo mi nie uwierzy...

Ale teraz mnie strasznie krzyż boli no i brzuszek troszke... :-\

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 22 Lipca 2008, 22:04 »
słuchaj mozesz miec swoja ale jak nie bedziesz miala to tez ci dadzą
ja mialam swoją
tylko pamiętaj zeby byla rozpinana bo jak ci przystwaia mała od razu po porodzie to bedzie latwiej

generalnie nasz szpital (wtedy kiedy ja rodzilam) wszystko zapwnial
w czasie porosu to picie jedzonko dla małza no i ciepłe skarpety
ubranko dla dzidzi (nieciekawe ale to tylko dwa dni i bez sensu wozic swoje) rozek, pieluchy
dla ciebie podkłady w kazdych ilosciach
nie wiem jak jest teraz po zmianach ............

najwazniejsze to wez ze sobą chusteczki do dupci
no i dla siebie recznik i kosmetyki

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 23 Lipca 2008, 09:18 »
o jak dobrze czytac takie informacje,powiedzcie mi jeszcze zeby sie  upewnic  czy nic sie nie zmienilo  to gin udzieli takich informacji?bo nie wiem czy bede  chodzila na szkole rodzenia,ze wzgledu na czas....

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #230 dnia: 23 Lipca 2008, 10:25 »
Matko, co to za cudowny szpital????
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #231 dnia: 23 Lipca 2008, 12:10 »
Czyli tak:
- koszula swoja (jedna?)
- chusteczki do dupci (już mam)
- ręcznik
- kosmetyki

w czasie porosu to picie jedzonko dla małza no i ciepłe skarpety

To muszę mieć czy szpital daje, bo nie załapałam??  Chyba musze mieć, bo gdyby szpital dawał skarpety to baaaaardzo bym się zdziwiła....

jagodka24 - staniki do karmienia z triumpha? Dobre są? Jak to cenowo wygląda? I jaki rozmiar brac? Taki jak normalnie czy większy?

gin udzieli takich informacji?

Zapytam mojego na wizycie w poniedziałek i napisze Ci czy coś mówił czy samemu trzeba się dowiedzieć.

Matko, co to za cudowny szpital?

Nadziejko - szpital położniczy w Kaliszu :)

Jak dobrze, że mamy jagódke na forum :) :) :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 23 Lipca 2008, 12:49 »
To zazdraszczam takiego szpitala. Wprawdzie ja jeszcze nie wiem co mam mieć i czy coś zapewniają w moim ale się dowiem. Przypuszczam że wszystko trzeba miec swoje, bo inaczej to już bym o tym wiedziała :D
Kiedy zaczynasz pakowanie torby do szpitala?
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #233 dnia: 23 Lipca 2008, 21:11 »
Kiedy zaczynasz pakowanie torby do szpitala?

W przyszłym tygodniu, po wizycie u gina. Dużo tego pakowania nie będzie...

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 24 Lipca 2008, 10:04 »
No u Ciebie dużo nie będzie, to fakt.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 25 Lipca 2008, 21:57 »
picie swoje i skarpety tez :)
koszule wez dwie
jedną do porodu a drugą na przebierke a jak bedziesz potrzebowac to ci malz przyniesie
i nie sugeruj sie tym ze z tą porodową wywalisz bo z mojej wszystko zeszło i to małż ją prał :)

słuchaj na wszelki wypadek weż jakiś kaftanik do szpitala ale według mnie dwa dni mozna sie przemeczyc w szpitalnym a zreszta po kazdej porannej myjce pod kranikiem to pielęgniara ubiera w swiezy

wez sobie takie duze podkłady na folii
mozna kupic w aptece albo w roosmanie
bedziesz mogla swobodnie dupsko uwalic na lozku bez stresa ze ubrudzisz
klapki pod prysznic no i cos do przemywania krocza jakies tantum rosa np
no i ja wzielam ręczniki papierowe zeby osuszac krocze
no i jakis kubek i sztucce
uprzedzam jedzonko jest wybitnie nie jadalne (chociaz po dobie głodówki to wpiep.... parówki jak dzikie osły :) )

takze wcale malo tego nie ma
jak mi sie cos przypomni to dopisze

aha i nie wiem czy gin bedzie cos wiedzial blizej
ale ty chodzisz do bartczaka? on chyba pracuje w szpitalu
ale ja ci polecam bardzo szkole rodzenia bo przede wszystkim pojdziesz na oddział i sama sie rozejrzysz

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #236 dnia: 28 Lipca 2008, 12:35 »
jagodka24 - dzięki za rady jesteś niezastąpiona. Jak mi się jeszcze jakieś pytania narodzą to oczywiście zapytam :)

Byłam odebrać wyniki bo dziś o 18.oo wizyta u gina. Mocz w porządku, troche wyniki krwi nie w normie, ale wszystkie parametry oscylują wokół wytycznych, więc chyba nie jest źle...

Trochę się boję tej wizyty dzisiejszej u gina, bo na niej rozstrzygnie się data mojego porodu. Jak mała się nadal nie odwróciła, to lekarz ma mi dac skierowanie na cesarke. Wszyscy mi tu w domu mówią, że skoro termin mam na 25 sierpnia to mam sie nie zgadzac na 18 (sierpnia - tak ostatnio gin sugerował), tylko donosić do końca. Ja już sama nie wiem co mam zrobić? Czy sugerować się opiniami mam i życzliwych ciotek czy zdać się na lekarza? mam taki mętlik w głowie, że masakra!

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #237 dnia: 28 Lipca 2008, 12:39 »
hej dziewczyny!!Dosiado wg. mnie powinnaś zaufać lekarzowi, który ie robiłby Ci cesarki nie będąc pewnym, że malutka jest już gotowa!!!!

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 28 Lipca 2008, 12:41 »
Oj kochana nie wiem co poradzic ale ja tez bym chyba dyskutowala zeby czekac do terminu porodu,ale ja to jakas wybitnie mądra nie jestem w tej kwestii hihi wiec moge sie mylic...Ioczywiscie nie narzucala bym swojego zdania tylko bym porozmawiala z lekarzem czemu przed terminem chce robic cesarke a nie czekac do terminu itd...niech po prostu wytlumaczy bo wkoncu on sie na tym zna...
I nie boj sie na zapas wszystko bedzie ok,jak by nie bylo to bedzie dobrze bo Wasz skarb przyjdzie na swiat!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #239 dnia: 28 Lipca 2008, 12:44 »
dosiado ja bym trzymała się lekarza. Co jak co, ale on już wiele lat jest lekarzem i się na tym zna a wątpię żeby mama czy ciotki (oczywiście bez obrazy) miały taką wiedzę co lekarz.