Skoro został podjęty temat weselnego candy baru w wiosennej odsłonie nie sposób nie kontynuować tematu. Było o cake popsach, muffinach, cup cakesach i glazurowanych deserach. Czas na króla weselnego słodkiego kącika, czyli tort weselny. Zobaczcie jak może wyglądać jego wiosenna odsłona.
Łąka w kwiatach
Motyw roślinne to skojarzenia przywodzące na myśl ciepłe miesiące roku. Wiosna kojarzy się z soczystością traw i pierwszymi nieśmiało rozkwitającymi kwiatami. Taki obraz może znaleźć się na weselnym torcie. Na tle bieli kolory zyskają na wyrazistości.
Bardziej naturalnie
Czyli nadal pojawiający się na torcie motyw kwiatowy jako element dekoracyjny. W tym przypadku mamy do czynienia z kwiatami 3D, które do złudzenia przypominają żywe rośliny.
Zielone, rozchylające swoje płatki margaretki umiejscowione po bokach weselnego wypieku oraz białe kalle na szycie tortu stworzą wyważoną dekorację. Dla pełnego efektu u nasady każdego z pięter wypieku pojawiają dekoracje sznury pereł.
Minimalistycznie
Naked cake w wydaniu wiosennym? Jak najbardziej! Mniejszy lub większy, wykonany na bazie ciemnych biszkoptów połączonych jaśniejszą masą z motywem kwiatów słonecznika w roli głównej.
Kwiaty 3D, podobnie jak w opisie powyżej wykonane są z masy marcepanowej, ale wyglądają jak prawdziwe. Ich żółty kolor rozświetla i nadaje słoneczny wygląd wypiekowi. Z pewnością zaskakujące dla większości może się okazać obsypanie tortu ziarenkami słonecznika. Mniej zaskakujące będą winogrona w roli uzupełnienia całości.
Inaczej
Nowocześnie i pod prąd, czyli tort weselny zdecydowanie nietradycyjny. Może komuś spodoba się takie rozwiązanie, a mianowicie postawienie na mini tort, który z założenia dedykowany jest parze młodej i ich najbliższym (rodzicom, dziadkom, rodzeństwu). Na niższych poziomach znajdują się desery dla każdego z gości.
Desery w swojej kolorystyce i sposobie dekorowania bezpośrednio nawiązują do weselnego mini tortu. W prezentowanym przypadku postawiono na biel i delikatną zieleń.