targi ślubne Szczecin

Artykuły powiązane

Pora roku może w stu procentach zdominować oprawę uroczystości ślubnej i przyjęcia weselnego. Jest to o tyle przyjemne, że w ciągu całodziennej przygody zarówno para młoda jak i zaproszeni goście raczeni są akcentami, które zazwyczaj w miły dla oka sposób przypominają o tym, co akurat dzieje się za oknami.

Mamy dla was kilka pomysłów na torty w jesiennym wydaniu. Zobaczcie jak piękne i niebanalne mogą być te tradycyjne weselne wypieki.

W klimacie lawendy i wrzosów

 

W tym przypadku przede wszystkim chodzi o nawiązanie kolorystyczne. Tort w wydaniu ombre, cieniowany od jasnej, herbacianej góry, poprzez delikatny róż, na fioletach kończąc. Mając uroczystość z motywem lawendy czy wrzosu taki tort będzie wspaniale korespondował z przewodnią tematyką. Udekorowanie wypieku gałązkami wrzosów i kwiatami lawendy będzie przysłowiową kropką nad i.

A’la brzoza

To trzeba zobaczyć, żeby przekonać się, że to naprawdę świetny pomysł. Taki tort będzie fantastycznym dopełnieniem przyjęć jesiennych, ale także zimowych. W przypadku wesel, które odbędą się we wrześniu, październiku czy listopadzie wystarczą odpowiednie dodatki w postaci kolorowych kwiatów, jarzębiny, orzechów, kasztanów czy żołędzi. Te wszystkie akcesoria przywołają na myśl jesień i dodatkowo podkreślą tą piękną i kolorową porę roku.

Otulony liśćmi

Zachwycający tort w czekoladowej otulinie, udekorowany bordowymi, brązowymi i żółtymi liśćmi oraz kiściami winogron wprowadzi kolorową porę roku na salę weselną.

Rdzawy akcent

To pomysł na wypiek w odcieniu pomarańczowym, który nawiąże swoim kolorem do jesiennej aury. Czekoladowe kuleczki będące zwieńczeniem każdego poziomu weselnego wypieku będą kontrastowały z resztą. Górna część dodatkowo może być udekorowana kwiatami, które znajdą się w bukiecie panny młodej.

Nagość mile widziana

Chodzi o tak zwany nagi tort, czyli wypiek bez zbędnych elementów dekoracyjnych. Naked cake, który jest niezwykle modny od kilku lat, trafi w gusta minimalistów oraz osób, które nie przepadają za nadmierną dawką słodyczy w tradycyjnych tortach weselnych.