Witam,
Niedawno miałam wesele w Impresji w Dąbrowie Górniczej. Moje wrażenia są następujące:
sala bardzo ładna - ładnie przybrana świeżymi kwiatami - ładnie ubrany stół - estetycznie podane
jedzonko bardzo smaczne.
Niesety nie można nic wnieść swojego - tzn. wódki, napojów itp. a kasują za to niesamowicie (napój - ok. 5 zł/0,5 l, wódka najtańsza 20 zł)
Kawa, herbata i woda - bez ogrniczeń
Dodatkowa opłata 500 zł - w sumie to nie zabardzo wiem za co to biorą (prąd, świeże kwiaty, obsługa!!). No i zaliczka 1000 zł do odebrania po weselu jeśli oczywiście nic nikt nie zepsuje, nie zabierze itp. no chyba że tak jak u nas pieniądze częściowo przeznaczone zostaną na napoje, których zplanowono za mało.
Za gości trzeba zapłacić ok. 2 tygodni przed weselem, w razie zmniejszenia ilości gości po zapłacie - nie ma możliwości odebrania pieniędzy (nawet na tydzień przed) można je jednak przeznaczyć na dodatkowe jedenie czy picie, jednak polecam zrobić to osobiście. Moim zdaniem powinni częściowo kasować przed częściowo w trakcie. Dlaczego ??
Zabezpieczją się, przez co gdy na poziomie nie wywiążą się z obowiązków nikt już nie liczy się z tym co mówisz.
U nas zawaliła obsługa - niby dziewczyny były miłe, ale nie tylko o to chodzi, jeśli im się płaci żąda się profesjonalizmu, a nie Pań, które nie potrafią wziąć 3 talerzy na raz i nie wiedzą z której strony podać talerz, bądź czy oby nie zabrać pustej butelki po wódce ze stołu. Niestety goście nasi zauważyli tą nieprfesjonalność, zaskoczenie w porównaniu do wyglądu sali.
Ogólnie - o warunkach informują wcześniej (tzn. dodatkowych płatnościach itp. ), jednak jeśli jesteś z czegoś niezadowolony ty i twoi goście to już mały szczegół - zapłacone to cześć!!
PS. Pokój - można wynająć pokój, który początkowo miał być za free (jeśli za os. wyjdzie 200 zł), potem uzyskaliśmy info że kosztuje 100 zł, ostatecznie przy menu za ponad 200 zł zapłaciliśmy 50 zł. Nie korzystliśmy z pokoju - ale o zwrocie kasy za niego znów można zapomnieć !!