Autor Wątek: SALA IMPRESJA W DĄBROWIE GÓRNICZEJ!  (Przeczytany 29861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
SALA IMPRESJA W DĄBROWIE GÓRNICZEJ!
« dnia: 27 Marca 2006, 16:51 »
[glow=red][/glow] MAM PYTANIE CZY KTOŚ SŁYSZAŁ COŚ O SALI BANKIETPOWEJ IMPRESJA W DABROWIE GÓRNICZEJ CZY KTOŚ MIAŁ TAM WESELE? MY SIE WŁAŚNIE NAD NIĄ ZASTANIAWIAMY!!! NIESTETY NIE ZNAMY NIKOGO KTO B TAM ORGANIZOWAŁ WESELE! Z GÓRY DZIEKI ZA POMOC!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Marca 2006, 17:48 »
Aniutek, a gdzie tak mniej więcej ta sala się znajduje (jaka dzielnica D.G.)?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Marca 2006, 17:55 »
To fotki z sali :D

Moja znajoma miała tam wesele - nie byłam na nim ale podobno super sala i swietna obsługa.

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marca 2006, 19:56 »
Cytat: "Marta"
Aniutek, a gdzie tak mniej więcej ta sala się znajduje (jaka dzielnica D.G.

Marta ta sala jest przed samymi Mydlicami (patrząc od Centrum), jak na światłach przed szpitalem skręci się do Auchana...
Jak tam organizują przyjęcia to nie wiem, wiem natomiast, że sala jest bardzo ładna - taka "dostojna", jej właścicielem jest pan, chyba Turek czy cuś podobnego, który jest też właścicielem Oberży koło Reala w Czeladzi. Jak my szukaliśmy sali to tam byliśmy, pan wyliczył nam menu - i nie było tak źle, bo wyszło około 155 zł za osobę....jednak pojawiło się pewne bardzo znaczące ALE........ kawa, herbata była liczona na dzbanki, za które trzeba było płacić - tzn. im więcej wypili goście tych naparów tym cena wzrastała :( Głupie to troszkę, bo na innych salach kawa i herbata jest podawana bez ograniczeń..... dlatego też to był jeden z powodów, dla którego zrezygnowaliśmy i nie braliśmy tej sali pod uwagę... ale to było w czerwcu zeszłego roku, może od tej pory się pozmieniały zwyczaje :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Marca 2006, 11:21 »
Monika to już teraz wiem gdzie na sala. :D
To rzeczywiście trochę głupio z tą herbatą i kawą. :?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Marca 2006, 14:14 »
Byłam dziś w Impresji- niestety rozczarowanie oprócz tej herbaty i kawy zaskoczyli mnie wieloma rzeczami od tego roku wprowadzili nowe zwyczaje i niestety ich ceny zaczynaja się od 200 złotych od osoby - i to za bardzo skromniutkie jedzenie , ponieważ nie wolno dawać Swojego alkoholu ani napoi zimnych , do tego szampan i np piwo jest liczone dodatkowo!Zrezygnowałam wiec z tej sali- swoją drogą naprawdze dziwne porzadki!

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Marca 2006, 16:02 »
No to faktycznie bardzo nieprzyjazny lokal......  nie będę polecać feee... My w Catamaranie za 200 zł to już byśmy mieli fuuuul wypas.....
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Marca 2006, 18:33 »
Aniutek83, małe litery!!! Nie pisz drukowanymi!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Marca 2006, 19:08 »
Aniutek to faktycznie beznadzieja z tą restauracją..., a dziś dałam namiary na nią moim znajomym i mieli tam dziś jechać. Ciekawe jakie będą ich wrażenia? :roll:

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Kwietnia 2006, 23:01 »
Hej! Ja też oglądałam tą salę, za menu które sobie wybraliśmy zaśpiewali na 197 zł/osobę, ta kawa i herbata też i dodatkowo 500 zł za zużycie energii przez orkiestrę - sądzę, że to lekka przesada. Zarezerwowałam sobie salę w Będzinie - RÓŻANA DOLINA, jeśli chcesz to wyślę ci adres
MONIA

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Kwietnia 2006, 08:21 »
Hej monia!
My też zarezerwowalismy tą Różaną Dolinę na 21 lipca chociaz ja wolałabym w sierpniu! Ja słyszałam od kolezanki, której kuzynka miała tam wesele ,ze naprawde super pod każdym względem , teraz sie zastanawiamy czy nie przenbieść na sierpień ale nie wiem czy będą wolne terminy. Tylko mojej mamie z zewnatrz sie ta sala nie podoba stwierdziła ,ze wygląda jak jakaś stodoła! Mi sie jednak podoba a w srodku to już w ogóle super!

Offline biedronka19
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Listopada 2006, 14:03 »
wiem ze to pózno ale moja szwagierka pracuje w impresji i ceny wachaja sie  w tej chwili o 130 do 200 zł razem z alkocholem i tortem:)

Offline bemi
  • nowicjusz
  • *
Odp: SALA IMPRESJA W DĄBROWIE GÓRNICZEJ!
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Września 2007, 09:51 »
Witam,

Niedawno miałam wesele w Impresji w Dąbrowie Górniczej.  Moje wrażenia są następujące:
sala bardzo ładna - ładnie przybrana świeżymi kwiatami - ładnie ubrany stół - estetycznie podane
jedzonko bardzo smaczne.
Niesety nie można nic wnieść swojego - tzn.  wódki, napojów itp.  a kasują za to niesamowicie (napój - ok.  5 zł/0,5 l, wódka najtańsza 20 zł)
Kawa, herbata i woda - bez ogrniczeń
Dodatkowa opłata 500 zł - w sumie to nie zabardzo wiem za co to biorą (prąd, świeże kwiaty, obsługa!!).  No i zaliczka 1000 zł do odebrania po weselu jeśli oczywiście nic nikt nie zepsuje, nie zabierze itp.  no chyba że tak jak u nas pieniądze częściowo przeznaczone zostaną na napoje, których zplanowono za mało.
Za gości trzeba zapłacić ok.  2 tygodni przed weselem, w razie zmniejszenia ilości gości po zapłacie - nie ma możliwości odebrania pieniędzy (nawet na tydzień przed) można je jednak przeznaczyć na dodatkowe jedenie czy picie, jednak polecam zrobić to osobiście.  Moim zdaniem powinni częściowo kasować przed częściowo w trakcie.  Dlaczego ??
Zabezpieczją się, przez co gdy na poziomie nie wywiążą się z obowiązków nikt już nie liczy się z tym co mówisz.

U nas zawaliła obsługa - niby dziewczyny były miłe, ale nie tylko o to chodzi, jeśli im się płaci żąda się profesjonalizmu, a nie Pań, które nie potrafią wziąć 3 talerzy na raz i nie wiedzą z której strony podać talerz, bądź czy oby nie zabrać pustej butelki po wódce ze stołu.   Niestety goście nasi zauważyli tą nieprfesjonalność, zaskoczenie w porównaniu do wyglądu sali. 

Ogólnie - o warunkach informują wcześniej (tzn.  dodatkowych płatnościach itp. ), jednak jeśli jesteś z czegoś niezadowolony ty i twoi goście to już mały szczegół - zapłacone to cześć!!

PS.  Pokój - można wynająć pokój, który początkowo miał być za free (jeśli za os.  wyjdzie 200 zł), potem uzyskaliśmy info że kosztuje 100 zł, ostatecznie przy menu za ponad 200 zł zapłaciliśmy 50 zł.  Nie korzystliśmy z pokoju - ale o zwrocie kasy za niego znów można zapomnieć !!

Offline Zbigniew_Z
  • nowicjusz
  • *
Fajnie - ale....
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Sierpnia 2008, 08:29 »
Organizowaliśmy w IMPRESJI niedawno wesele. . .

Ogólna ocena lokalu - jak w temacie.

Ale po kolei. . .  

Plusy:
1.  Sala nowa więc jest ładnie i nawet czysto (gdzieniegdzie niedomyta posadzka!)
2.  Sala jest klimatyzowana co w porze letniej pozwala na komfort zabawy
3.  Jak wspomniałem  - lokal jest stosunkowo "młody" więc naczynia, sztućce i tym podobne "gary" są dobrej jakości
4.  Posiłki dobre chociaż nie zwalają z nóg.  Powiedzmy - są średniej jakości.  
5.  Obsługa dość dobra  - chociaż zaraz w minusach też o niej napiszę.

Minusy:
1.  Przy uzgadnianiu menu brak jakichkolwiek cen - ceny potraw brane są z tzw.  "głowy".  Nie wiadomo ile co kosztuje, a płaci "ryczałtem" za osobę.  Pewnie jak zamówicie więcej - będzie taniej, jak mniej - to potrawy będą droższe.   Takie działanie to pole do kombinacji - a po co?

2.  Niezgodność uzgodnionego menu z rzeczywistym.  (zamówiliśmy soki i miały być nawet Hortex'u - były napoje bodaj najtańsze, chyba jakieś wieloowocowe).  

3.  Przy wstępnych uzgodnieniach NIE MÓWI SIĘ o opłacie za wynajem sali, czy też za bliżej nieokreśloną usługę w wysokości 500 zł.  Później nagle okazuje się, że trzeba to zapłacić (to się okazało 2 tyg.  przed weselem w momencie regulowania należności - sprytne!)

4.  Nie polecam w trakcie trwania imprezy brania niczego poza tym co zamówiliście.  Lepiej od razu przewidzieć więcej alkoholu i np.  napojów.   Te dodatkowe zamówienia rozliczane są przez potrącenie z zostawianej w IMPRESJI kaucji w wysokości 1000 zł.  I tu nie uwierzycie! Pół litrowa Cola może kosztować 5,50 zł, a litr tego sokopodobnego (uwaga!!!!!!) 7 zł!.  Przeliczyć to na dolary? I tak się cieszę, że księgowa nie policzyła np.  po 15 zł.

5.  Obiecałem minus o obsłudze - i proszę.  Kelnerzy znikali nawet na 40 min.  W tym czasie nikt nie zbierał brudnych naczyń, ani też nie mógł się doprosić o kawę, czy herbatę.  To z braku nadzoru.

Podsumowanie:
Ogólnie impreza się udała i jesteśmy zadowoleni, chociaż te minusy, które wypisałem pozostawiają drobny niesmak.
Może czyta ten post Pani księgowa lub manager'ka (nie wiem jak się tytułuje?!).  
Otóż proszę Pani - pewnie nie byłoby krytycznych uwag o lokalu i o organizacji, gdyby NIEPOTRZEBNIE nie starała się Pani ukryć dodatkowych opłat, cen i różnych niedociągnięć ze strony pracowników IMPRESJI.  Ludzie jak organizują wesele, to liczą się że koszty takiej imprezy będę niemałe i każdy jest na to przygotowany.  Najgorzej jest wywołać u nich wrażenie, że chce się ich oszukać.  A za przedstawione Pani niedociągnięcia - spodziewaliśmy się słowa PRZEPRASZAM.  Ale cóż - Pani jest tylko pracownikiem.

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Sierpnia 2008, 10:29 »
 :-\ ja mam miec wesele w Impresji w przyszłym roku. O tej opłacie 500 zł wiem od samego początku jednak ta kaucja mnie zastanowiła  ???
jesli chodzi o napoje to dobrze wiedzieć trzeba będzie tego dopilnować!!! a i o obsłudze dobrze wiedzieć. mogła bym prosić o info kiedy organizowaliście to Wesele i mniej więcej ile było płacona za osobę? czyli lepiej jest zamówic więcej napoi na wstepie? aha i jeśli chodzi o to menu i niezgodności-czy potrawy były inne jak uzgodnione wcześniej?
z góry dziekuje za odpowiedź i jeśli jeszcze mam na cos zwrócić szczególna uwagę to prosze o info.

Offline żonka:)
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28-06-2008
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Września 2008, 20:41 »
Witamy Wszystkich
My mamy już ten piękny dzień za sobą, wesele organizowaliśy wlasnie w IMPRESJI w Dąbrowie Górniczej.  Pragnę wszystkich uspokoić gdyż nasze poweselne wrażenia są bardzo pozytywne, pomimo duzych wymagań jakie mamy.  Przede wszystkim:
- lokal zapewnia bardzo profesjonalną i miłą obsługę (najbardziej obiektywni są goście a to są własnie ich często powtarzane słowa) Kelnerzy byli wciaż widoczni, szybko reagowali na potrzeby gości
- wszelkie uzgodnienia przed uroczystością przebiegały w bardzo miłej atmosferze, na wszystkie pytania (było ich bardzo dużo:) uzyskaliśmy fachową i rzeczową odpowiedź.
- wszystkie koszty były jasno omówione, nie było żadnych niejasności czy niedomówień
- jezeli chodzi o kaucje - jest to logiczne - lokal zabezpiecza sie na wszelką ewentualność, natomiast jest ona do zwrotu, jesli nie było nic domawiane itp. . .
- jedzenie przepyszne, bardzo estetycznie podane - oczywiście potrawy wg zamawianego menu
- kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń
Podsumowuąc - brak jakichkolwiek zastrzeżeń - moze tylko jedno, że tak szybko minęła ta noc. . . 

P. S.  Panie Zbigniewie_Z z tą posadzką to chyba lekka przesada?:)))

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych radosnych chwil na Nowej Drodze Życia

Offline melita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Marca 2009, 00:41 »
zna ktos jakies swieze informacje o tej sali?

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Marca 2009, 15:38 »
ja byłam ostatnio w Impresji, ale jako gośc, więc nie mogę za bardzo nic powiedziec od strony organizacyjnej ... natomiast swierdza że wszystko ładnie wyglądało i jedzenie było dobra :-) dla mnie jest to sala na 60-70 osób max... nie lubię dużego ścisku na parkiecie ... a tak w ogóle, to "żonka:)" zajeżdża mi lekką reklamą... jeden jedyny post i to jako jedyny taki pochlebny...

Offline melita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Marca 2009, 18:02 »
no masz racje z ta zonka....nie ma to jak reklama(zalosne)zobaczymy tak naprawde w realu jak to wesele bedzie wygladalo.mam nadzieje ze bedzie ok

Offline Michalina_Kl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Marca 2009, 09:15 »
Witam

Będzie krótko. W kategorii cena/jakość i ogólne wrażenia, hmm, max 3.

Pozdrawiam

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Marca 2009, 09:35 »
Witam.
    Ja organizując wesele brałam pod uwagę tę sale,,ale właściciel jakoś mnei zniechęcił,wybierając menu chciałam znać ceny jednostkowe porcji danej potrawy,twierdził ze nie poda mi cen bo to system robi mu kalkulacje,co wydawało mi sie dziwne,druga rzecz taka że nie dokładają jedzenia ,tylko to co na paterach,jeśli coś np zostanie zjedzone ,to inny gośc już tego nie skosztuje bo nikt nie doniesie,to wydaje mi sie nielogiczne,tłumaczył ze jest na tyle że kazdmu starczy hmm wierzyć komuś na słowo??!!{mowa o zimnej płycie}
Chciałam stolik alkoholi gatunkowych,,była możliwośc ale tylko jeśli zostana zakupione u nich,tłumaczył ze obawia sie o pochodzenie tych trunków a jego są sprawdzone i 100%oryginalne ale 40% droższe;))na wszystkim chce zarobić!!nie podoba mi sie  jego podejście.Ustalcie sobie wszystko przed imprezą żeby nie było rozczarowań.;))

pozdrawiam 

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Kwietnia 2009, 19:42 »
współczuję; 
szkoda że w tak fajnym dniu takie cyrki;
masakra jakaś - trzeba było nie płacić (sfilmować na wszelki wypadek) i już;

Offline DobraDusza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Marca 2010, 18:57 »
czy ma ktoś może jakieś świeże informacje o tej sali?:)

Offline Pani_Młoda

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Marca 2010, 19:51 »
Witam my z mężem mamy ten niezapomniany dzień za sobą. Uroczystość odbyła się w Impresji w lipcu 2009 i byliśmy bardzo zadowoleni - dodatkowo słysząc ogromne zadowolenie gości. Obsługa w pełni się sprawdziła, jedzonko naprawdę pyszne - polecam jako jedną z kolacji  płonący udziec - bardzo smaczny i dodatkowo efektowny. Stoły pięknie ustrojone żywymi kwiatami, potrawy też podane profesjonalnie. Sala zadbana /w czerwcu 2009 remont i rozbudowa/ i co ważne klimatyzowana. Dodatkowo bardzo fajna możliwość wynajęcia pokoju dla pary młodej - co jest bardzo przydatne /poprawinie makijażu, odświeżenie się itp./
Wyprawialiśmy również poprawiny tyle że w małej salce grackiej - opinie jw.
Bardzo miły Pan Właściciel oraz Pani Menager.
Również płaciliśmy kaucję w wysokości 1000 zł, która została zwrócona po uroczystości.
Co do kosztów - to oczywiste, że ktoś kto decyduje się na wesele powinien liczyć sie z wydatkami i to nie małymi a jeśli dla kogoś jest problemem zapłata kaucji w wyżej podanej wysokości to proponuję zrezygnowania z wesela i zastapienia go przyjęciem na 20 osób :)
Jestem zdania, że to najważniejszy dzień w życiu i nie należy dodawawać sobie tego typu problemów tylko zająć się organizacją innych rzeczy bo jest ich sporo w planowaniu ślubu oraz wesela :)
Podsumowując - gorąco polecam lokal :))

Offline DobraDusza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Marca 2010, 11:44 »
a mogła byś mi powiedzieć na ile osób mieliście wesele?:) my tam byliśmy wczoraj.  sala nawet nam się spodobała, ale boimy się, że będzie troszkę za mała. . .

Offline karola253
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Marca 2010, 19:17 »
W zupełności zgadzam się z Pani_Młoda. My wesele mieliśmy w czerwcu 2009.
Goście byli bardzo zadowoleni i my także. Jedzenie bardzo dobre i niczego nie zabrakło. Po weselu to, co zostało dostaliśmy zapakowane do domu.
Obsłudze, tez nie mam nic do zarzucenia. My wesele mielismy na 60 osób, ale wówczas sala jeszcze nie była powiększona.
Pozdrawiam

Offline misiakowa_xyz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Marca 2012, 21:18 »
odświeżam wątek:) czy ktoś tam organizował wesele w zeszłym roku albo był na weselu jako gość?

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Marca 2012, 07:21 »
Wszystko jest w porządku oprócz podestu dla zespołu. Dla 2-ch osób jest wystarczający, ale dla 4-ch i więcej to makabra. Podest nadaje się wyłącznie dla grających na keyboardach. Ci z perkusją mają problemy.

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Marca 2012, 21:45 »
A cenowo jak to wygląda??

Offline gorylek757
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Lipca 2013, 23:31 »
Witam,
Zastanawiam się nad weselem na tej sali.  Mógłby ktoś się podzielić jakimiś świeższymi informacjami?  :)

Offline kowi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Sierpnia 2013, 21:50 »
Ja niedawno miałam imprezę urodzinową w Impresji w sali tzw.  greckiej owszem sama sala bardzo ładna, ładnie przybrany stół ale w jedzeniu jest jedno wielkie oszustwo ja zamawiając trzy rodzaje mięsa na obiad byłam przekonana iż znaczy to że dla każdego miało być po trzy rodzaje mięs jak się okazało było tylko po dwa po rozmowie z menadżerem okazało się iż nieprawda miało być tylko po dwa na pytanie po co zamawiałam trzy rodzaje usłyszałam bo Pani tak chciała, poza tym roladki do obiadu miały długość 1cm tak malutkich jeszcze na żadnej imprezie nie spotkałam, na pytanie o gramaturę czegokolwiek usłyszałam iż oni tak nie mają określone ale na pewno niczego nie zabraknie chodziło mi o wędlinę której w zasadzie mało kto obecnie je zwłaszcza na imprezach, usłyszałam iż na pewno starczy niestety ilość wędlin była znikoma i w efekcie brakło(na półmisku zielenina i odrobina wędliny) poza tym była tak cienko pokrojona że można by było przez nią gazetę przeczytać, zamówiłam trzy rodzaje sałatek a ponieważ miałam 28 osób wypadałoby żeby każdy choć po trochę spróbował każdej z nich, niestety ponieważ były to zbyt małe ilości nie można było ich rozłożyć na poszczególne stoły( stół był w podkowę co znaczyło by iż co najmniej na trzy winne one być podzielone) stał jeden rodzaj na jednym stole drugi na drugim stole itd.  jeżeli ktoś usiadł przy stole z sałatką grecką a jej nie lubił nie zjadł żadnej, jeżeli chodzi o obsługę nie ma o czym mówić tak jakby jej nie było w ogóle pokazali się na początku przy obiedzie i w zasadzie tyle ich widział.  Ceny też nie małe ja płaciłam 190 od osoby.  W Impresji tylko sala jest ładna nie polecam ani jedzenia którego na pewno braknie, wbrew zapewnieniom menadżera ani obsługi.     

Offline Mariusz1980
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Sierpnia 2013, 07:54 »
Witam.  Szukałem sali 2 lata temu na wesele i trafiłem na salę IMPRESJA.  Sala dolna na prawdę fajna.  Ale Pan który oferował nam menu itp mówił tylko o jakimś systemie.  Pytaliśmy jaka cena a On że jak będzie już umowa podpisana to wtedy system mu wyliczy.  Liczy pewnie do tej pory.  Ogólnie ZERO konkretów.  Jeśli chodzi o ceny kawy, zużycia prądu  itp to już nie pytaliśmy.  Nie było sensu.
Z tego co pamiętam to obok sali na terenie obiektu jest monopolowy.

Offline maalina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.08.2013
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Sierpnia 2013, 21:30 »
Czasami zastanawia mnie fakt,skąd w ludziach tyle złośliwości ???Nawet jeśli ktoś nie miał imprezy w danym lokalu,a już jest wszystko be. . . to strach pomyśleć co dany osobnik by pisał po całej zabawie!Złośliwość ludzka nie zna granic. Po co komu jakaś mało istotna informacja o szukaniu sali 2 lata temu jeżeli i tak nie poznał pan żadnych konkretów ???Niepotrzebne zaśmiecanie fora :-[

Offline impresja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Sierpnia 2013, 17:54 »
Dzień dobry.
"Kowi", w czasie istnienia naszej restauracji jest Pani jedyną osobą, która miała trudność ze zrozumieniem kwestii ilości i rodzaju zamówionego do obiadu mięsa.  A przecież to prosty rachunek: 1 porcja = 2 sztuki mięsa x 28 = 56 sztuk mięs na półmisku, czyli po dwie sztuki mięsa na osobę.  Mamy jednak wrażenie, że Pani udaje niezrozumienie, ponieważ wspominała Pani jaki zawód wykonuje. 
Ciekawe dlaczego dopiero trzy miesiące po przyjęciu rozpowszechnia Pani nieprawdziwe informacje dotyczące m. in.  wielkości podanych przez nas porcji mięsa oraz obsługi kelnerów (tak jakby jej nie było w ogóle pokazali się na początku przy obiedzie i w zasadzie tyle ich widział), no chyba że tort, ciasta, całą zimną płytę i dwie gorące kolacje, sama Pani podawała do stołu. 
Na przyjęcie mające trwać ok.  11 godzin, sugerowaliśmy Pani podanie oprócz obiadu i zimnej płyty - trzech gorących kolacji, lub zwiększoną ilości porcji potraw podawanych do zimnej płyty.  Niestety Pani pod żadnym pozorem nie chciała zgodzić się na nasze sugestie, ponieważ wiązałoby się to jednak ze zwiększeniem kosztu ogólnego przyjęcia. 
Sądząc z podziękowań składanych kelnerowi po zakończeniu przyjęcia, mamy wrażenie, że nie wszyscy Pani goście czuli się równie zawiedzeni i oszukani.  A może postanowiła Pani nam "dopiec" ponieważ otrzymała Pani w gratisie (za darmo) od restauracji tylko szampana do toastu oraz pokój dwuosobowy do dyspozycji, a rabat kwotowy od wartości ogólnej, który został Pani udzielony był jednak niższy niż ten, którego Pani się domagała. 
Jest nam niezmiernie przykro, że pisząc niepochlebną opinię ucieka się Pani do podawania nieprawdziwych informacji, przez co próbuje Pani zniszczyć ugruntowaną pozycję i dobre imię naszej restauracji.  Uważamy, że dołożyliśmy najwyższej staranności w przygotowaniu Pani przyjęcia, oraz że obsłużyliśmy przyjęcie najlepiej jak potrafiliśmy starając się sprostać oczekiwaniom.  Nasuwa się jednak nieodparte wrażenie, że Pani oczekiwania były zbyt wysokie w stosunku do ceny, którą była Pani gotowa zapłacić.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy spokoju.

Offline silence24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2026
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Marca 2015, 19:07 »
Witam wszystkich serdecznie :) Chciałabym odnowić ten wątek - może ktoś w ostatnim czasie organizował w Impresji w DG wesele lub był Gościem i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami?

Mnie ogólnie się sala podoba, co do zaliczki - w każdej sali sobie życzą zaliczkę tyle że w różnej kwocie - jedni 15% inni więcej lub mniej a tu 1000 zł (czy to kaucja? Dziwnie nazwane.  Ponoć ukrytych kosztów nie ma - to już chyba nie te czasy, zbyt duża konkurencja.  Pokoje dla Młodych i Gości - duży plus.  Wybór potraw - ogromny, ceny - no cóż bardzo konkurencyjne.  Dla takich osób zabieganych jak ja - duże odciążenie.  Tyle czy warto??? Czy jakość no i smak potraw jest ok, czy serwis i obsługa spełnia oczekiwania i czy uzupełniają braki na stołach czy olewają temat??? No i tor. . .  - jest  w cenie, cukiernia ponoć ze 100 letnią tradycją tyle że jak on wygląda?? bo smak - właściciel zapewnia że jest pychota ale wygląd nie oszukujmy się - też ma znaczenie. . .  Cista - też smaczne? Dekoracje -ok itp? Jak kwestia klimatyzacji - daje radę?? Planujemy wesele latem więc to dla nas bardzo istotne a różnie z tym na salach bywa. . . .  Podest dla oprawy muzycznej faktycznie mały, ale planujemy DJ więc to dla nas nie problem.

Jeśli mógłby się ktoś podzielić swoimi doświadczeniami będę niezmiernie wdzięczna.

Offline Aaabbbaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Lipca 2017, 09:22 »
Witam.
Niestety wszystkie negatywne opinie o tym miejscu a przede wszystkim o jedzeniu są prawdziwe. Na naszym weselu potwierdziło się że jedzenia miało nie braknąć            a brakło (i to w ich najdroższej ofercie o nazwie all inclusive za 250zl za osobę!!!) W dodatku wszystkie roladki były niesmaczne. Mięso było gumowate, jak by z najgorszej jakości mięsa. Miał być pieczony prosiak a w rzeczywistości była szynka w formie prosiaka, zalana galaretą i to już był szczyt oszustwa bo nikt nas o tym nie poinformował a w karcie pisało "pieczony prosiak". Goście wiedzieli że miał być prosiak wiec teraz proszę sobie wyobrazić ich miny... Szef bardzo arogancki zbyt pewny siebie i przez to straci klientów. Poinformowaliśmy go że wystawimy negatywne opinie o ich sali weselnej bo nawet nie starali się nam tego w żaden sposób zrekompensować i to był nasz błąd, że im o tym powiedzieliśmy, bo jak się okazało w ten sam dzień wyłączyli możliwość oceny ich strony na facebooku a na google po dziś dzień sami dodają sobie oceny na 5 gwiazdek żeby im ocena ogólna nie spadła. A żeby było mało to szef chciał ukraść z naszej zaliczki kwotę za rzekomo wyniesioną wódkę... Przestrzegam wszystkich przed tym miejscem. Jest wiele innych, lepszych i tańszych sali weselnych w naszym regionie gdzie na klienta nie patrzy się jak na chodzący portfel.