Wiem, że podobny temat istnieje, dlatego jak władza wyższa zadecyduje scali ten wątek z tamtym

Tymczasem proponuję, aby każdy w ramach mozliwości napisał coś o jakims wózku, najlepej takim, który posiada, albo o takim, o którym informacje posiada. Niewątpliwie będzie to pomocne przyszłym Mamom.
Proponuje taki schemat: cena, fotka, opis wózka, wymiary, waga i opionie... i może abyśmy pisali w jednym poście o jednym wózku...będzie łatwiej cosik znaleźć.
Na pierwszy rzut ognia:
MIKRUS ALU SPRINTok 1200 zł
opis:Alu Sprint jest najbardziej nowoczesnym wózkiem trzyfunkcyjnym. Jego producenci zadbali aby niczego nie zabrakło dla wygody i bezpieczeństwa dzieci i ich rodziców. Produkt posiada wszystkie atesty oraz roczną gwarancję producenta. Jest to wózek głęboko-spacerowy z lekką aluminiową ramę ze skrętną osią, którą można blokować. Dodatkowo można zakupić fotelik samochodowy z adapterem umożliwiającym montaż na ramie wózka przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
nowoczesna konsrtukcja
aluminiowo-stalowa konstrukcja wózka
gondola z uchwytem do przenoszenia dziecka (konstrukcja gondoli pozwala używania jej, jako kołyski)
szybki montaż i demontaż gondoli
łożyskowane koła pompowane, co pozwala na lekkie prowadzenie
tylna oś skrętna z możliwościa blokady ułatwia prowadzenie wózka w zależności od potrzeb
zestaw spacerowy, buda, siedzisko, pokrowiec montowany na tym samym stelażu
pięcio-punktowy system zapinania dziecka w wózku spacerowym
kosz na zakupy
regulacja wysokości prowadnicy
łatwość składania i rozkładania
możliwość montażu fotelika samochodowego 0-13 kg przodem lub tyłem do kierunku jazdy
możliwość wpięcia spacerówki przodem lub tyłem do kierunku jazdy
torba podręczna
folia przeciwdeszczowa
moskitiera
wymiary po złożeniu:szerokość - 62cm
długość - 98cm
wysokość - 37cm
waga:spacerowy - 17kg
głęboki - 16kg
rama z fotelikiem - 15kg
waga ramy - 12kg
byłam zdecydowana kupić ten wózek, ale ostatecznie opani w sklepie mnie skierowała na inny tor...
Opinie:zaczerp[niete z netu:
1. Ja mam wózek mirus ale sprint i jestem z niego bardzo zadowolona prowadzi sie jednym palcem jednak nie wiem czy na polnych drogach nie lepszy by był implast, wydaje mi sie lepiej zamortyzowany.Mikrus alu sprint nie ma przekładanej rączki, nie ma dodatkowej torby wkładanej w gondolkę, którą niestety trzeba rozmontować żeby nosić dziecko.
2. i powiem szczerze ze nie jestem zadowolona.Wózek ładnie się prezentuje dobrze sie prowadzi po ulicy a po chodnikach okazuje sie że ma kiepskie amortyzatory dziecko w nim cale podskakuje.Mały koszyk na zakupy.Bardzo ciężki,do autobusu sama nie wejdziesz,nawet do tych nisko podłogowych(chyba że jest wysoki krawężnik i kierowca stanie tuż przy nim)Ja nie mam przekładanej rączki ale gondole mogę przekładać.i wtedy nie widać dziecka.jednym słowem nie kupiłabykm drugi raz takiego.
3. posiadam wozek mikrus Alu sprint i sczezrze mowiac jest bardzo fajny. tak jak napisalas lekko sie prowadzi mozna wpinac gondole, spacerowke, nosidelko w dwie strony.minusem jest to ze jest ciezki i szeroki. teraz ak bym kupowala to chyba wybralabym troszeczke lzejszy wozek i mniejszy bo duzo miejsca zajmuje i w bagazniku i w domku.
4. z rama nie mamy zadnego problemu. jak musimy wjechac na kraweznik to trzema pomoc troszczke i przytrzymac tylna stopke. a tak to wszystko jest ok. w warunkach polowych sprawuje sie SUPER !!! moge powiedziec w 100% POLECAM
5.ma moja kolezanka,fatalny,po 4 mies uzytkownaia stelaż złamał sie w pół
6. My uzywamy Mikrusa od pół roku i jestem baaaardzo zadowolona, pojemny, Miękkie
zawieszenie, łatwy w prowadzeniu, a codziennie spaceruje po okol 4-5 godz. więc
jest dość uzytkowany, do tego codzienne zakupy w koszu na dole, i gdybym miała
wybierac, drugi raz tez pewnie kupiłabym Mikrusa. pewnie powiedzie, ma to
chwali, pewnie tak jest, ale szczerze jestem baaaardzo zadowolona, i moja
córeczka też.
7. mam taki wózek, szkoda pieniążków na to
8. Moi Drodzy,
STANOWCZO odradzam wózek MIkrus. Posiadam Alu Sprint. Po czterech miesiącach uzytkowania torba na zakupy - przetarła się od spodu - powstały dziury. Wykrzywił się stelarz i przestała działać blokada tylnej skrętnej osi. A teraz najzabawniejsze, oddałem wozek na naprawe gwarancyjną. Po dwoch tygodniach wozek odeslano z adnotacją recznie "nagryzmoloną" na karteczce, że mam smarowac elementy skretne i że brak... gwarancji !!!, i jak jeszcze raz przysle wózek to mnie obciążą kosztami transportu. Nic nie wspomniano o dziurach w torbie oraz wykrzywionym stelażu. Powiem Wam, że mnie zamurowało. Dodam, że wozek smarowałem co dwa tygodnie, w przeciwnym razie tylna oś skrętna bardzo ciężko "chodzi". Wózka nie odebrałem i zostawiłem na ponowną naprawe gwarancyjną. Wiem jedno, firma która w ten sposób traktuje klienta nie zasługuje aby u niej kupowac i tak jak napisałem na wstępie stanowczo odradzam zakup, abyscie nie mieli takich problemów jak ja.
9. Mam ten wózek i nic mi się z nim nie dzieje . jest super . Być może tamte osoby trafiły na takie felerny . Doradzam wszystkim znajomym ..... jest świetny i świetnie się prowadzi
Widac ile ludzi tyle opinii, warto jednak wziąść wszystkie aspekty pod uwage zanim wydamy swoje pieniadze...