Autor Wątek: Konkurs 12. Wielkiej Gali Ślubnej  (Przeczytany 97125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20.08.2016
  • Ślub w: Czarne
Odp: Konkurs 12. Wielkiej Gali Ślubnej
« Odpowiedź #150 dnia: 4 Stycznia 2016, 12:06 »
Opowiadajcie  jak Wam minął Nowy Rok?
Nowe postanowienia są?

Ja niestety rok zaczęłam  grypa...i to taka konkretna masakra!!rozłożył mnie na łopatki
Ale mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje:)Paweł opiekuje się mną...robi gorąca cytrynka,  podaje leki i pilnuje bym się wygrzala. Nawet na minutę nie pozwala mi opuszczać łóżka.
Pamiętaj jak 1 raz zachorowałam  bardzo chciał mnie wyleczyć  i pomoc..i facet jak to facet nie nie zna się na lekach (bynajmniej moj) i chciał mi podać espumisan na gorączekę. ..twierdząc że wie co robi heheh:)
Ciężko było mu przetlunaczyc  ale suma sumarum  poszedł do apteki;))

Offline czarnabarbie

• forumowicz
  • data ślubu: 02.06.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #151 dnia: 4 Stycznia 2016, 15:07 »
hehe u nas to jest raczej tak, że jak Adam jest chory to ja niestety jestem w pracy, a jak ja jestem chora to Adam zawsze w pracy i on sam musi sobie radzić i ja sama ale jak już jest w domu to herbatki mi robi i dba o mnie ja o Adama też :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #152 dnia: 4 Stycznia 2016, 15:11 »
Trzeba sobie pomagac:p

Offline Isienkaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2016
  • Ślub w: Olecko
« Odpowiedź #153 dnia: 4 Stycznia 2016, 15:19 »
Aga i Krzyś
Idą przez życie razem już ponad 3 lata. Krzyś 'wyłowił' Agę z tłumu w pierwszym tygodniu studiów, Aga niczego nie świadoma dała się złowić. Tym sposobem dotrwali do momentu (27.06.2014) kiedy Krzyś przyklęknął na kolanko i poprosił o rękę. Aga nie myśląc długo odpowiedziała: 'Przecież wiesz,że tak". Później dla zacieśnienia więzów rodzinnych sprawili sobie 'córeczkę' Shilę. Teraz nadszedł czas na "TAK" przy ołtarzu. W końcu ileż można chodzić w narzeczeństwie :)

Offline Isienkaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: 4 Stycznia 2016, 15:29 »
Teraz trochę o przygotowaniach. Późno dołączyłam więc muszę nadrobić :)
Dopiero co urządziłam ślub siostrze. Oni zdecydowali się znienacka, znienacka też ślub urządzali. Ja od dłuższego czasu się interesowałam po trochu tematem, więc już wiedziałam co trzeba załatwić, o co pytać itd.
Przyznam, że temat jej ślubu na tyle mnie zmęczył, że przez chwilę rozważałam odłożenie własnego o rok. Jednak chęć bycia ze sobą wzięła górę więc ustaliliśmy termin i wzięłam się do pracy.
Ogólnie ceny wszystkiego są przerażające. Czytałam że ktoś szukał kamerzysty. W moim małym mieście, w którym będzie ślub, nie ma za wielu 'fachowców'.  Firma, którą wybraliśmy do uwiecznienia ślubu i wesela, za nakręcenie przygotowań, ślubu, wesela oraz pleneru bierze 2500 zł. W kościele są 3 kamery, na weselu 2, w plenerze 1. Niby dużo, ale wolę dopłacić trochę i mieć profesjonalny film niż amatorszczyznę. Udało mi się utargować 200 zł. Zawsze będzie na fryzjera xD Fotografa mam za 1000, ale czekam na zdjęcia ze ślubu siostry, aby ocenić czy na pewno go brać :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #155 dnia: 4 Stycznia 2016, 18:17 »
Ja szukałam ale nie zależy mi aż bardzo na kamerzysci,  że tak powiem 'miało go nie byc' ale tak wyszlo:)
Ale fajnie ze udało Ci się utargowac:p mieć a nie mieć 500zl ...:))

Offline Isienkaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 4 Stycznia 2016, 19:05 »
Wiadomo, ludzie różnie podchodzą i wielu później tych filmów nie ogląda. Ale ja akurat lubię, przynajmniej cudze wesela mi się podobały, więc myślę, że i do swojego będę chętnie wracać :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 4 Stycznia 2016, 19:24 »
Dokladnie! Warto zainwestować skoro Wam zalezy:))

Offline Isienkaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 4 Stycznia 2016, 19:40 »
A jak Wam się podoba pomyśl wiejskiego stołu na weselach? ;)

Jestem ciekawa opinii
Tak w ogóle to widziałam że wcześniej pytałaś o wiejski stół.
Świeżo po weselu mogę stwierdzić, że pomysł ogólnie fajny. W jednym miejscu są zebrane domowe wędliny, smalczyk ze skwarkami, ogórki kiszone itd. Przecież nikt na stole weselnym tego nie poustawia (smalec i ogórki na ogólnym stole będą się raczej kiepsko prezentować) a jednak większość ludzi od czasu do czasu chętnie coś takiego zje i zebrane w jednym miejscu i fajnie wygląda i cieszy się powodzeniem. Co prawda na weselu, na którym byłam na początku goście jakby krępowali się podejść, ale gdy wodzirej powiedział że coś takiego istnieje i zaprosił do próbowania to wszyscy ruszyli. Chyba czekali na zaproszenie ;)
Stół ze słodkościami też był, ale wydaje mi się że większym powodzeniem cieszył się na poprawinach, gdy wielu gości wybierało kawę czy herbatę :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #159 dnia: 4 Stycznia 2016, 20:01 »
Dzięki!
Zdecydowaliśmy się na wiejski Stolc:)
A co do słodkości  to u nas na sali zawsze tak było ze był osobny kącik z ciastami  i na weselu i poprawinach:) kto chciał to podchodził sobie i brał
Myślę że większe powodzenie ma na poprawinach bo ludzie już w sumie najedzeni po weselu są i chcą spróbować czegoś innego (?) Tak czy siak ciasto być musi:) czy to rurki z bita śmietaną itd.

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #160 dnia: 4 Stycznia 2016, 20:11 »
My z kolei nie będziemy mieć ani wiejskiego ani ze słodkościami :) Uważamy, że jak ktoś jest głodny to usiądzie do stołu i sobie zje wolimy aby na stole były wszystkie potrawy :)

Offline Isienkaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 4 Stycznia 2016, 20:16 »
Może i tak, chociaż powiem szczerze, że taka pyszna domowa wędlinka nie rzuca się w oczy i czasem ginie wśród pozostałych potraw. No i jak wspomniałam, nie wszystko wypada na zwykłym stole postawić ;p Ale każdy ma swoje zdanie i lepiej zna swoich gości, więc wasza decyzja na pewno jest słuszna i przemyślana ;)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #162 dnia: 4 Stycznia 2016, 21:45 »
Dokladnie chyba wszystko zależy od gości!  Tak jedni wolą szybsza muzykę inni wolniejsza, jedni współczesna inni nie:)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #163 dnia: 5 Stycznia 2016, 18:01 »
Na tyle tematów rozmawiamy, ale jak to był z zaręczyny mi to nie...
Będę 1
Wiec tak był to piękny wrześniowy dzień!  ..ciepły .można powiedzieć  gorący.  Ja w pracy do 15, Paweł wolne.:)

Dzień jak co dzień zadzwonił ze zabiera mnie na obiad a potem na spacer (uwielbiamy spacerować wiec nie zdziwił mnie fakt ze chciał iść , jeśli chodzi o obiad to tak raz na jakiś czas staramy się gdzieś wyjsc)
Skończyłam prace, umówiliśmy się kilka ulic przed Gdyńskim skwerem:) wychodzę z autobusu...i widzę piękne kwiaty 'myślę ho ho co to za okazja, ale podziękowałam i poszliśmy na obiad. Jak zwykle było miło z tym, że często mówił jak mnie kocha, że nie wyobraża sobie życia beze mnie itd itd. Był przy tym troszkę jakby hm ' zestresowany'hm po prostu coś dziwnego jakiegoś.
Po obiedzie poszliśmy na plażę. Paweł wyjął koc. Otworzyl winko (moje ulubione) siedlismy, rozmawialiśmy długo o nas, naszej miłości,  o tym jak jest nam fajnie razem. Nawet wspominaliśmy co było kiedyś, jak się poznalismy itd.
Podczas tej rozmowy caly czas się krecil (nie mógł wyjąć pierścionka z plecaka) i coś mi nie pasowało.  Wiec zapytalam'co Ty się tak wiercisz' i nagle zobaczyłam w jego oczach...hm obawę?  Stres?może troszkę strachu.
Wziął mnie za rękę podniósł i kleknal...(resztę można sobie dopowiedziec))
Oczywiście się zgodziłam bo Kocham Go!
Był to dla mnie jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu
Teraz jak pisałam to aż ciarki miałam heheh:))

Offline agusia265
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.07.2016
  • Ślub w: Chojnice
« Odpowiedź #164 dnia: 8 Stycznia 2016, 21:01 »
Poznaliśmy się 13 lat temu, krótko po Sylwestrze. Po trzech wspaniałych wspólnych latach zaręczyliśmy się. Po zaręczynach planowaliśmy ślub, ale były różne przeciwności losu, lecz wierzymy że ten dzień jedyny w życiu w końcu nadjedzie. Lecz najważniejsze jest to, że jesteśmy razem. Już jesteśmy prawie jak stare dobre małżeństwo.

Agnieszka i Piotr

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #165 dnia: 11 Stycznia 2016, 09:34 »
beznikowa gratuluję pięknych wspomnień i cudownych zaręczyn :) Dawno nic nie pisałyśmy więc powiem tak- chyba dopiero do mnie dociera co ja mam za szczęście :) Kiedy było tak normalnie jak zwykle wracam z pracy a tu kolacja i moje ulubione wino i w ogóle meeega było :) Następnego dnia (wczoraj) to ja postanowiłam zrobić fajną kolację a Adam jakby czytał w moich myślach przyszedł do domu znów z moim ulubionym winek kurcze jestem tak jakby na nowo zakochana i wiecie co jestem po prostu szczęściarą !!! :)

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17092016
  • Ślub w: Szczecin
« Odpowiedź #166 dnia: 13 Stycznia 2016, 11:27 »
CZEŚĆ WSZYSTKIM!!

Jesteśmy parą konkursową nr 141 - Natalia i Maciej.

Poznaliśmy się w pracy, za kinową ladą. Odkąd zaczęliśmy pracować razem na barze Maciej ciągle mnie podrywał. No i dałam się poderwać. I tak jesteśmy do dnia dzisiejszego. Chodź 21 stycznia minie dopiero 2 lata odkąd jesteśmy razem to już wiemy, że znaleźliśmy swoją drugą połówkę jabłka. Ani ja, ani mój narzeczony nie wyobrażamy sobie osobnego życia, dlatego w listopadzie 2015 powiedziałam TAK i przyjęłam ten piękny pierścień !

Maciej jest najwspanialszą osobą na świecie, nigdy nie spotkałam tak dobrej, kochanej, oddanej i uczciwej osoby, jak ON. Robi dla mnie wszystko!

Dlatego proszę Was, pomóżcie mi związać się z nim już na zawsze, żeby żadna dziewczyna mi go nie zwinęła spod nosa.  ;)

Życzę wszystkim powodzenia w konkursie i gry fair play!

A tak z innej beczki,

Proszę udostępnijcie mój link poniżej jako publiczny - biorę udział w konkursie wraz z moim narzeczonym w którym do wygrania jest wesele marzeń! Jest to konkurs z facebooku, proszę!

Dla Was to tylko chwila, a nam pomożecie spełnić marzenia!

https://www.facebook.com/142477352432439/photos/a.340887809258058.97906.142477352432439/1199836016696562/?type=3&theater

BUZIAKI  :)
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2016, 11:31 wysłana przez nataliamaciej »

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #167 dnia: 13 Stycznia 2016, 20:12 »
Czarnabarbie  oj mamy szczęście!
Wczoraj np kończył prace o 15 i miał jechać do rodziców bo jakoś mu kilka dni wypadło. ...ja juz smutna eh nie lubię samotnych wieczór tym bardziej zima..kiedy nie chce mi się wychodzić i najlepiej zaszylabym  się w domu.

W godz dziś zmęczona o 18 patrze otwarte drzwi... a tu Paweł z obiadem. ..różami. .świecami aj romantycznie:)
Wrócił szybciej mimo że mógł zostać i rodziców  (jakies150 kim od nas).
Kochany jest ♡

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #168 dnia: 14 Stycznia 2016, 08:02 »

Droga Daenerys,

Nie wiem GDZIE przeczytałaś, że NADAL pracujemy w kinie, ale nie ma problemu. Nie będę tutaj wszem i wobec chwalić się, gdzie obecnie pracuję ja i mój narzeczony, bo to nie jest odpowiednie miejsce do takich rzeczy.

Jak widać, dla Ciebie liczą się jedynie pieniądze, a myślę, że na takich priorytetach małżeństwa się nie zbuduje. Jednak mimo wszystko życzę Ci szczęścia i powodzenia w życiu i w realizacji swoich PIENIĘŻNYCH marzeń.

Wczoraj z przyjaciółką udałam się do salonów sukien ślubnych. I już wiem, jaki krój mi pasuje i w jakich kolorach będą moje dodatki! Idzie nam coraz lepiej.

Pozdrawiamy serdecznie! :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 14 Stycznia 2016, 08:32 »
A kiedy wesele?.

Kupujesz czy wypożyczasz?
Ja suknie przymierza będę w lutym jakoś!  Już doczekać się nie moge:)

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #170 dnia: 14 Stycznia 2016, 08:46 »
Wesele, jak się wszystko uda to we wrześniu byśmy chcieli :) A suknię będę kupować, najwyżej później ją sprzedam. Wiadomo, że będę trochę stratna, ale zawsze mogę ją sobie przerobić, tak jak będę chciała.

Powiem, że to na prawdę SUPER SPRAWA! W tym dniu czujesz się na prawdę wyjątkowa. :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #171 dnia: 14 Stycznia 2016, 09:03 »
Ja mam w sierpniu!
Doczekać się nie mogę! !
Zazdroszczę Ci ze juz znalazłaś
Boje się ze ta która chce nie będzie mi pqsowala

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: 14 Stycznia 2016, 09:04 »
O ja to już niebawem! Super, gratuluję!

Coś Ty, teraz są takie metody i techniki szycia, poprawek, że wszystko będzie pasowało! :) Nie ma co się stresować, na pewno będzie idealnie :)

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #173 dnia: 14 Stycznia 2016, 09:20 »
My to w sumie jeszcze w rozsypce jesteśmy :D Oprócz sukni to prawie nic nie mamy :D

Także jeszcze troszkę na spokojnie do tego podchodzimy :)

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: 14 Stycznia 2016, 09:28 »
Ja nie mam nic prócz sali orkiestry fotografa i kamerzysty:)

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 14 Stycznia 2016, 09:31 »
To jest NIC?! TO jest bardzo dużo! Już w sumie najważniejsze rzeczy masz załatwione!

A jakiego fotografa i kamerzystę masz?
I jaka orkiestra?

Offline beznikowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 14 Stycznia 2016, 10:16 »
Kamerzysty mam z Chojnic:)
Fotografa ze Słupska black one fotograf
Orkiestrę z białego boru:)

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #177 dnia: 14 Stycznia 2016, 10:21 »
Nikogo nie znam :D

No ale to super, na prawdę dużo już masz zorganizowane, więc nie ma co się martwić :)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #178 dnia: 14 Stycznia 2016, 11:12 »
Witajcie !!

Oczywiście, że nie pieniądze się w życiu liczą i mnie również troszkę dotknął komentarz Daenerys... Co z tego,że ktoś zarabia 8zł/h? Czy to czyni człowieka mniej wartościowym , że zarabia 8zł/h a nie 20? Nie sądzę, ważne, że w ogóle pracuje, a nie siedzi w domu i nic nie robi :) Kochani życzę Wam powodzenia :) Ja mam ślub w czerwcu 2017 i mam na razie salę i zespoł :)

Offline nataliamaciej
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #179 dnia: 14 Stycznia 2016, 11:19 »

czarnabarbie cieszę się, że nie tylko mnie dotknął ten komentarz! Uważam, że było to bardzo nie na miejscu.

Dla nas pieniążki też są ważne, ale nie jest to najważniejsza rzecz w naszym życiu. CIeszymy się, że mamy się i wiemy, że dopóki jesteśmy razem i się wspieramy to damy radę pokonać wszystkie trudności, z jakimi mamy lub będziemy mieć styczność.

No to super! skoro ślub w przyszłym roku to i tak masz już sporą część, która jest niezwykle ważna w tym dniu :)

Również życzę Wam wiele szczęścia!