Witam poniedziałkowo :]
byliśmy dziś w USC i załatwiliśmy dokumenty :} mamy już też zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu Pm, jeszcze tylko znaleźć świadectwo z ostatniej klasy i idziemy spisać protokół, myślę że umówimy się z proboszczem na piątek ;] cieszę się że ogarnęliśmy już te papierki ;] miło było powiedzieć w urzędzie że po ślubie przyjmę nazwisko męża ;] jakieś takie fajne uczucie 
W czwartek jedziemy rozdać zaproszenia. Dziś wyślę też część a dokładnie 19zaproszeń, 4już rozdaliśmy a resztę rozwieziemy właśnie w czwartek. Zostanie nam wtedy może z 10 zaproszeń do rozdania :]
a w piątek mam kolejną przymiarkę sukni, myślę że już będzie ok i ją odbiorę. Zamówiłam też halkę na allegro i welon ;] mam nadzieję że do piątku przyjdzie wszystko i będę mogła zobaczyć całość, a welon stwierdziłam że jak nie będzie pasował to wezmę na panieński

pozostało 89 dni więc wkleję co mamy a czego nie :]
kościół:
-
godzina 15- zapowiedzi przy spisaniu protokołu
- protokół pod koniec czerwca.
- spowiedź
-skrzypek, organistka
-USC, zaświadczenie o chrzcie, bierzmowaniu PM.
- wystrój kościoła
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
wesele:
- sala (umowa)- ustalić menu we wrześniu.
-ustalić liczbę noclegów, rozmieścić gości-będzie masakra bo nocujących gości będzie około 65...
-nocleg dla zespołu,
-ustalić obiad na poprawiny,
- ustalić dekoracje i ustawienie stołów,
-kupić materiał do zawieszenia za stołem Pm.
-zakupić świece na stół, serwety, perełki na stół itp..
-wybrać hurtownie kwiatów, zamówić kwiaty w sierpniu ok.. 100 goździków na salę, lilie i mieczyki.
- ilość i rozsadzenie gości.
- winietki [się robią]
- zespół PAB z Choszczna (ustalić tylko zabawy oczepinowe, bloki taneczne, muzykę na podziękowania)
- podziękowania dla rodziców - fotoksiążki- nauczyć się pierwszego tańca
[piosenka wybrana]
- księga gości- tort, ciasta- Asprod/ Genial
- kamerzysta Sebastian z Drawska Pomorskiego
- fotograf Paweł Dzik
- zawieszki na wódkę
Inne:
- autokar (umowa)czekamy na potwierdzenie od gości.
- obrączki-garnitur Pm na poprawiny [koszule, krawat, buty,]- samochód własny (dekoracje- organa, tablice, alkohol i cukierki na bramę 2,5kg)
- zaproszenia 95% będzie rozdane do końca czerwca.- pudełko na koperty
- tuby strzelające
- sakiewka na grosiki- niezbędnik (igła, nici, nożyczki, wsuwki, lakier do włosów, taśma klejąca, agrafki, tabletki przeciwbólowe, plastry)
- kwiaciarnia [bukiet dla mnie, bransoletka dla świadkowej, kwiat we włosy i dla Pm, kwiatowa taca pod obrączki]
-na poprawiny sukienka , buty.-zaklepać hotel dla psa :[
- szkoła tańca
-zespół na poprawiny [ten sam co na wesele. Od 13,00 do 18,00.- popita: (woda, sok jabłkowy, sok porzeczkowy, sok pomarańczowy, sprite, cola)
- wódka 150 butelek. [trzeba dokupić ewentualnie dla motocyklistów karton]
-beczka 50 litrowa piwa na poprawiny.
- wino,
- koszyk na wódkę- podziękowania dla świadków, myślę o jakiś szarfach.
- nagrody dla dzieci
-nagrody na konkursy oczepinowe itp..
Ja :
- można powiedzieć że już jest :}
- buty- biżuteria [wybrana tylko zamówić]
- fryzura znaleźć fryzjerkę [
zakupione włosy clip-in]- makijaż, [próbna pod koniec lipca- Sylwia Kochelska.]- paznokcie -[na sam żel na paznokciach pójdę już w sierpniu,żeby sobie do września urosły]
- bielizna do sukni - pończochy (2 pary)
- podwiązka od siostry
- welon, halka - bolerko, szal ?
Daniel:
- garnitur
- buty
- koszula (2)
- spinki- skarpetki
- pasek
-krawat
- bielizna
chyba nie ma tragedii tak myślę. W lipcu kupimy garnitur, oraz ja sobie biżuterię. Ponieważ idziemy w lipcu na chrzciny do znajomych i na wesele do koleżanki to wydatków będzie sporo więc na tym nasze ślubne zakupy w lipcu się zakończą...
A reszta rzeczy żeby ruszyła to muszę mieć ilość gości czyli gdzieś w sierpniu, wtedy załatwię autokar [o ile będzie potrzebny], noclegi i cukiernię.
w miarę jak jest wszystko poukładane czasowo to czuję się spokojniejsza, nie ma załatwiania na raz. Tylko pomalutku wszystko w swoim czasie. Choć wolałabym już mieć więcej odhaczane na liście, ale trzeba być cierpliwym.
Dobra zmykam na pocztę wysłać zaproszenia.