Autor Wątek: 17.09.2011 Axela i Daniel  (Przeczytany 34049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smoczyca
  • maniak
Odp: 17.09.2011 Axela i Daniel
« Odpowiedź #510 dnia: 12 Sierpnia 2011, 20:50 »
a tutaj co tak ucichło?

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #511 dnia: 13 Sierpnia 2011, 19:49 »
jestem, jestem
smoczyca  :calus:  :]
jakoś czytam co u was ale nie mam weny na pisanie....
troszkę się jeszcze ostatnio u nas działo i brakowało czasu....

dziś kupiliśmy garnitur dla Pm  :jupi:
wygląda niesamowicie ;]
kolor bardzo ciemny, taki czarno-grafitowy ale jak się przytknie do czarnego to wychodzi że jest czekoladowy, ale widać to dopiero porównując z czarnym. Idealnie komponuje się z oczami Pm  :serce:
do tego ta koszula na spineczki .....ahhhh nigdy go nie widziałam w ciemnym gajerze, zawsze miał jaśniejsze... z tąd moje oczarowanie  :Zakochany:
Taliowany tak jak chciał Pm ale jeszcze będzie przerabiany żeby leżał idealnie. Przymiarka za tydzień :] z butami bo dziś zapomnieliśmy ich zabrać.

Świadkowa też kupiła [moja siostra] dziś kieckę i buty... też wygląda bosko.

a zakupiłam śliczną sportową marynareczkę i różyczkę do niej ;] też jestem happy :P

Co do gości, po doproszeniu gości mamy listę na 84 osoby plus 5 obsługi i dzieci. Dzieci jest sporo bo z 10. Jesteśmy szczęśliwi że udało nam się wstępnie zamknąć listę gości. Już o tym nie myślę, tak miało być po prostu, niech żałują osoby których nie będzie. Mam nadzieję że plotki się szybko rozniosą i dotrze do nich informacja że było wspaniale, a wtedy może utrze im to nosa.... szczególnie tym co po odmawiali nam ze względu na rodzinne niuanse....i podział mieszkania babci....

byłam dziś w hurtowni kwiatów, babka kazała zrobić zamówienie tydzień przed ślubem. Cieszę się ceną zielonych goździków, które w kwiaciarni kosztują 3,5 a w hurtowni 1,60... przy zamówieniu 120szt to spora różnica. Do tego róże, lilie, mieczyki do kościoła i ozdobne liście i będzie pięknie..a koszt liczę na max 300zł :}
przy każdym gościu będzie goździk, a do tego malutkie bukieciki z róż i goździków. myślę że będzie bosko.

słyszałam też że zapowiadają piękną pogodę na wrzesień.... bo jak narazie to lata nie widać :]

a dziś idziemy na pokaz fajerwerków na Wały Chrobrego. Będą dwa o 21,40 i 23,20 odprężymy się w ten długi weekend ;]
 :piwo_2: :piwo_2: :piwo_2:

miłego wieczorku.
buziaki

przepraszam że u was nie piszę jakoś ostatnio ciężko mi idzie układanie sensownych zdań :P
ale jestem z wami i stresuję się z wami  :Daje_kwiatka:
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #512 dnia: 13 Sierpnia 2011, 20:47 »
To idziecie do przodu :)
A jak jeszcze wszyscy ubrani, to juz super :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #513 dnia: 16 Sierpnia 2011, 08:53 »
Fakt, idziecie jak burza ;)
A tu coraz bliżej Wielki Dzień ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 16 Sierpnia 2011, 08:59 »
Gratuluję zakupu garnituru :)

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #515 dnia: 16 Sierpnia 2011, 11:32 »
dzięki też jesteśmy szczęśliwi i spokojniejszy bo mój Pm to straszna maruda przy garniturach.... nie było łatwo :P

dostaliśmy wstępne menu jesteśmy bardzo zadowoleni i zostaniemy przy nim bez zmian. Przekracza nasz budżet o 8zł na osobie czyli około 800zł ale myślę że warto. Mogę wam przedstawić to sprawdzicie czy wszystko ok może coś doradzicie. Ostatecznie zatwierdzać będziemy we wrześniu więc mamy jeszcze czas.

Menu 148zł/osoba
Przywitanie chlebkiem i lampką szampana.

Obiad

rosół z makaronem

kotlet De Volaille

stek wieprzowy z cebulką

kotlet schabowy po polsku z ananasem

ziemniaki, surówki, warzywa gotowane na parze

Dania gorące oprócz obiadu:

karkówka pieczona w pierzynce z kluskami śląskimi

zupa gulaszowa

golonka po polsku z kapustą zasmażaną + szaszłyk wieprzowy 50/50

Oczepiny 24.00 (tort przed oczepinami, lub wcześniej)

udziec wieprzowy płonący + sałatka grecka+ziemniaczki pieczone

sakiewki z ciasta francuskiego (farsz:kapusta+pieczarki) +barszcz czerwony

Przekąski

śledzik na 2 sposoby: po wiejsku w oleju z cytrynką,po sułtańsku z rodzynkami
ryba po japońsku
ryba w occie (filet)
półmiski mięs pieczonych (karkówka, schab ze śliwką i morelą,
      galantyna z kurczaka, rolada boczkowa) oraz polędwica, szynka i salami, sery
sałatka jarzynowa w pomidorkach
sałatka gyros
jaja w sosie tatarskim
pomidory z mozarellą

Kawa, herbata, woda z miętą i limonką

Poprawiny 35zł/osobę: Żurek z jajkiem w chlebku; pieczeń wieprzowa w sosie, ziemniaki, buraczki czerwone; mięsa i przystawki z wesela

Aż mi ślinka cieknie :P

A tak poza tym to strasznie mi się nie chce iść do roboty. Dziś na 14.00 i tak do piątku....mam nadzieję że szybko minie.

Plan na ten tydzień:
-zaszczepić psa i zarezerwować hotel dla niej na czas ślubnego weekendu.
-wybrać szkołę tańca i zaklepać termin pierwszych lekcji,
-odebrać zapowiedzi z Kościoła Pm,

Od jutra odliczam miesiąc do ślubu.... ajajaj jak to szybko mija :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 16 Sierpnia 2011, 11:40 »
Ja uważam, że tego jedzenia trochę dużo tym bardziej, że poprawiny robicie z oddzielnym jedzeniem  :)

Powiem tak, po oczepinach sporo ludzi idzie już do domu, u nas to wyglądało tak, że po oczepinach było jedno danie gorące, i zostało nam barszczu i pasztecików na 50 osób...

Zrezygnujcie z udźca albo golonki :0 Ja bym tak zrobiła :)

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #517 dnia: 16 Sierpnia 2011, 11:48 »
heheh u nas nie mają gdzie iść do domu bo wszyscy nocują. Ja im dam iść do domu  :klnie:

ale fakt z golonki bym zrezygnowała bo mało osób za nią przepada, ale szczegóły jakie to będą porcję  zobaczymy we wrześniu przy spisywaniu aneksu do umowy. Może się okazać że nie są duże a zawsze to jakieś urozmaicenie w menu.

Choć słyszałam że jedzenie robi pyszne i w dużych ilościach. A my nie bierzemy żadnego stołu wiejskiego więc nie powinno być tego zbyt dużo.
mam nadzieję choć wszystkim się nie dogodzi :]

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #518 dnia: 16 Sierpnia 2011, 11:54 »
Pyszne meu  ;D
Ślinka cieknie na samą myśl. Oj będzie pysznie  ;D
Ja wychodze z założenia, żeby było za DUŻO niż za mało.
Wiem, że jedzenia nie powinno się wyrzucać itp itd, ale zawsze to jeszcze Wy na tym skorzystacie, coś tam można zamrozić i rozdać po najbliższej rodzinie.
Mam tylko małe zastrzeżenie co do godziny tortu.
Proponuje go podać po obiedzie jako deser do kawki, bo potem to już nikt nie ma ochoty na torta, bo już każdy razem pije %%%% i zagryza to czymś konkretnym  :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 16 Sierpnia 2011, 12:03 »
U nas plany poszły w łeb, i nic nie było zgodnie z harmonogramem, że tak powiem, i tort był po oczepinach w pół do drugiej :)

Wyrzuciliśmy cały dół tortu jakieś 2 kilo...

Więc tort wcześnie nie późno :)

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #520 dnia: 16 Sierpnia 2011, 12:09 »
serduszko też tak myślę że tort gdzieś koło 21,00 bo na 18.00 będzie pierwsze danie.
Tak aby było już ciemno za oknem ale żeby nie było zbyt późno bo rzeczywiście mało kto ma ochotę później na torta po alkoholu.
a jedzonka lepiej żeby zostało jak miało zabraknąć ;] wiadomo ;] najważniejsze aby było smaczne to na pewno zejdzie.
a udziec płonący to jednak jakaś atrakcja więc jakbym miała coś okroić to raczej tą golonkę.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 16 Sierpnia 2011, 12:18 »
Menu mi sie podoba, udziec byl u nas i zrobil furore :) Tylko za duzo ryb w przekaskach...2rodzaje sledzi i 2 rodzaje ryb, to wedlug mnie za duzo...
Tort mielismy o 23, to co zostalo pojawilo sie na poprawinach. Nie zostal nawet kawaleczek... W niedziele zjedli wszystkie ciasta :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #522 dnia: 16 Sierpnia 2011, 20:50 »
Pyszne to jedzenie w menu,aż ślinka leci ;)
na pewno udziec płonący to atrakcja ;D
i ja tort też bym podała przed północą ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 17 Sierpnia 2011, 14:34 »
Wow ;D
Został tylko miesiąc :los:  :skacza:

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #524 dnia: 17 Sierpnia 2011, 23:18 »
 :skacza:

też się cieszę :}
 tobie jutro równy rok  ;]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 17 Sierpnia 2011, 23:35 »
Mną się nie zajmujmy ;D
Mi jeszcze mnóstwo czasu zostało :P
Miesiąc przed też się będę cieszyć ;D a teraz nie mogę się doczekać Twojego ślubu i relacji ;D

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #526 dnia: 22 Sierpnia 2011, 15:51 »
cześć dziewczynki, widzę że każda zajęta dopinaniem swoich ślubów na ostatni guzik.
Co raz więcej załatwiania się robi ;] zaczyna mnie brać stresik  ;)
muszę się pochwalić że :

:hahahaha: :hahahaha: umowa z barmanami podpisana :]

dziś jedziemy na przymiarkę garnituru ;] jestem ciekawa jak go dopasowali ;]

byłam wczoraj w Ińsku nad jeziorem się poopalać i musiałam wejść na salę zobaczyć ;] akurat nie było poprawin ale dojrzałam że założyli piękny żyrandol z kryształkami  :hahahaha: ja lubię takie detale  ;D

poza tym muszę załatwić busa i w końcu tą cukiernię, powysyłam wieczorem maile.

Ale na razie idę upiec chlebek na zakwasie bo dawno nie piekłam  :D

Jejciu to tylko 26 dni....  :mdleje:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 22 Sierpnia 2011, 15:53 »
umowa z barmanami jest, przymiarka garnituru będzie i coraz mniej dni do tego pięknego dnia zostało :skacza: :skacza:

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #528 dnia: 30 Sierpnia 2011, 11:12 »
cześć dziewuszki  ;D
zostało mi tylko 18 dni  :o
masakra jakaś :]

jeszcze tylko ten tydzień w pracy, następny i urlopik :] w piątek odbieramy gajer, kupiliśmy już dwie koszule na spinki, jedną Wólczanki [są super polecam] i jedną Wypych, też ok ale nie jest tak ślicznie taliowana jak z Wólczanki.
Kupiliśmy też krawat i skarpetki, także Pm już ubrany.

W mojej sukni też się dzieje bo skracam tren i robimy kilka poprawek dla mojego lepszego samopoczucia.
Ostatnio jak ją założyłam to przez te 30min myślałam że ją rozszarpie :P tak mnie ona drażniła, ale w dzień ślubu są takie emocje że zapomnę o tym że mam na sobie dodatkowe kilogramy ;] jeszcze walnę na odwagę kilonka przed wyjściem i będzie ok :P
Najgorsze że ciężko się siedzi w sukni z obniżanym stanem... ale kto będzie siedzieć na własnym weselu :P

Wczoraj zabrałam swoją 8 letnią chrześnicę na przebicie uszu. Z okazji jej urodzin w sobotę i ślubu bo chciała mieć kolczyki, bo będzie nieść nam obrączki ;] cieszy się strasznie, ja jeszcze bardziej bo poszło gładko :}

Zapisałam nas na razie na 3 lekcje indywidualne kursu tańca, zobaczymy jak nam będzie szło. Choć raczej chcemy nauczyć się klasycznych tańców żeby wywijać z ciotkami, wujkami i jakieś ładne przejścia a do tego jakiś łatwy i delikatny układzik na pierwszy taniec, żeby nie walnąć pingwina :P

Za tydzień w czwartek jedziemy załatwiać szczegóły z właścicielką sali. Aneksy, wystrój, itp. Wstępnie mamy zamówiony tort w Asprodzie, śmietankowo - jogurtowy [z owocami] i wiśniowy na ciemnym biszkopcie 50/50% -11kg.
wzór taki lekki, bez żadnych mas i wstążek. Tylko będzie bez tych czerwonych róż i na innym stojaku bo te rowerki mi się nie podobają.

W następnym tygodniu też załatwiamy wszystko w Kościele, razem z płatnościami...
Jedyny melanż mam z organistką, ponieważ zamówiłam skrzypka z którym ona nie gra, a jej skrzypaczka nie wiadomo czy ma wolny termin. Ale wszystkiego dowiem się w sobotę bo grają obie u nas na ślubie, więc podejdę wszystkiego się dowiedzieć.

A jak już się rozpisałam, to dodam że w sobotę mam panieński :}

Nie jest to standardowy panieński jak u was, ponieważ nie chciałam zwalać tego na głowę świadkowej, dlatego wspólnie postanowiłyśmy że będzie to spotkanie na baletach, bez zaprawy w domu, bo mieszkamy z siostrą [świadkową]  razem z rodzicami...  ::)
Zarezerwowałam już lożę na 14 osób. Zaprosiłam dziewczyny z pracy, bratową, koleżanki, na fajny wieczór w dobrym towarzystwie, czyli na mój skromny panieński. Żadnych składek nie chciałam ani striptizerów itp. bo wiem że nie każdy wtedy przyjdzie. Mam już 12 osób plus kilka nie pewnych. Będzie wesoło  :skacza:
Mój misiek też robi w lokalu, na spokojnie ;] też bez żadnych składek i szalonych pomysłów ;]  po prostu popić i się wytańczyć ;] odstresować się przed ciężkimi dwoma tygodniami które nas czekają ;]
Choć czuję że spokojnie nie będzie, bo laski i tak coś szykują :P

Trzymajcie kciuki żeby wszystko wypaliło.
Jak sobie pomyślę o tym wszystkim to serce wali mi jak młot.

:blagam: ten czas mógłby trochę zwolnić, czasami sobie myślę w co ja się wpakowałam, na cholerę mi było wesele  :beczy: :biala_flaga:
przecież ja ze stresu tam padnę....

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #529 dnia: 30 Sierpnia 2011, 11:19 »
hehehhe ja jeszcze w dzień ślubu powtarzałam "co  ja najlepszego zrobiłam "  :D :D :D :D
Później oczywiście mi to przeszło!  ;D
Teraz chętnie bym się zamieniła   ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 30 Sierpnia 2011, 11:26 »
Nie będziesz miała czasu siedzieć na weselu, więc nie będziesz miała problemu z siedzeniem ;)
panieński w domu czy w lokalu zawsze jest fajnie jak są %%%% :los:

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #531 dnia: 3 Września 2011, 09:37 »
dziś panieński :}
kilka osób mnie zawiodło nieobecnością, ale rozumiem, jednak znalazły się takie osoby po których bym się nie spodziewała że zorganizują mi wieczór pełen wrażeń. Będzie się działo :D  I teraz tylko o tym myślę że tak jak na weselu będą Ci co chcą z nami spędzić czas, a reszta zawsze znajdzie jakiś powód...
Trochę mi się nie chce iść, ale ja tak mam, że jak już gdzieś ruszę  swój zadek to bawię się świetnie :P

Wczoraj załatwiłam busa na wesele :} cieszę się bo wycenili mi w mailu na 900zł a jak pojechałam do biura firmy to zrobiło się 760zł :} 140zł w kieszeni i jedna sprawa z głowy. Bus zabierze 20 osób z pod Kościoła, do Ińska, a na drugi dzień po poprawinach zabierze ich z powrotem do Szczecina.
została jeszcze kwiaciarnia[ moją zlikwidowali], cukiernia i organistka która dziś miałam załatwić ale na 16 dziewczyny kazały mi być już na mieście... ;] więc nie dam rady....

miłego weekendziku :}
papapa

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 3 Września 2011, 12:57 »
Udanej zabawy!!! ;D

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #533 dnia: 3 Września 2011, 14:11 »
dzięki :]
pazury już krwisto czerwone są, makijaż jest, zjem sobie jeszcze obiadek i wyruszam. Najpierw po buty do szewca, do Kościoła zapytać tą organistkę i na imprezę. Oj coś czuję że będzie za mocno. Najpierw na chacie w 9 osób a później na balety w 14 osób :}  :cancan: :cancan: :cancan:
A PM na kawalerski, też zapowiada się u niego niezła impreza :]
jakoś zawsze mnie ciarki przechodziły jak sobie pomyślałam co robią na kawalerskich zabawach, ale jak doszło do dzisiejszego dnia to nie mam żadnych obaw. Wiem że oboje będziemy się świetnie bawić ale jednocześnie myśleć i tęsknić za sobą :]
Mam nadzieję że tylko nic się nie stanie i bez siniaków dotrzemy do domków :]

pogoda piękna, zazdroszczę wszystkim dzisiejszym PM, jest ślicznie.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 3 Września 2011, 17:14 »
Baw się dobrze Axela i wykorzystaj ten wieczór na MAXA!!!To jedyna taka noc  ;D :-*

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #535 dnia: 3 Września 2011, 21:11 »
udanej imprezy!

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #536 dnia: 4 Września 2011, 12:28 »
dziękuję dziewczyny,
zbieram pomału po tej nocy, PM jeszcze śpi  :D
było.....szałowo... :]
musiałam się przyzwyczaić że byłam ciągle w centrum uwagi, ale dzięki temu na noc była wyjątkowa.
wybawiłam się niesamowicie.
na chatę zajechałam koło 4 rano a mój Misiek po 5 :]
i jeden i drugi wieczór udał się na maxa.
dziewczyny super wszystko zorganizowały, konkursy na zgodność, .. i inne sprośne zabawy :P
na baletach był za to konkurs dla wszystkich dziewczyn :] to one musiały się starać [np. zostawić nr tel w męskiej ubikacji, obtańczyć 16 facetów, dostać kasę na drinka od nieznajomego :]
nagrody też super, komplet bielizny, wibratorek :P , kajdanki i pejcz, smakowy żel do ciała, komplet cukierkowej bielizny, pościel ;P, peniskową słomkę, lizaki, breloczek,  no i szarfa świecąca :]
największą frajdę miałyśmy jadąc autobusem na balety  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: starsza kobietka włożyła mi 10zł w stanik żebym włożyła na szczęście do bucika w dzień ślubu :}
mieliśmy wesoły autobusik :P
a welon ślubny pocięty :} muszę zakupić drugi :P
oj będę długo wspominać.

jak będę miała siły to postaram się wrzucić jakieś zdjęcie  
[/color]

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 4 Września 2011, 12:59 »
To widac, ze zabawa byla przednia ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 4 Września 2011, 13:32 »
Super,że zabawa sie udała! O to chodzi,żeby wspominać ten wieczór przez całe życie hehehhe
Ciekawa jestem tylko tego welonu  :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 5 Września 2011, 12:57 »
Jak już welon został pocięty, to zabawa musiała być rewelacyjna :los: