Autor Wątek: 17.09.2011 Axela i Daniel  (Przeczytany 32000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
Odp: 17.09.2011 Axela i Daniel
« Odpowiedź #360 dnia: 16 Maja 2011, 18:39 »
ja ci nie pomogę, ale moi znajomi ktorzy mieszkaja razem to ostatnia noc spali osobno.

on u nich, a ona poszla do rodzicow.

moze byc tez ze pan mlody idzie do rodzicow.

i wtedy on szedl tradycyjnie po mloda :)

mysle ze to fajnie wyglada.

ale kazdy robi jak uwaza.

bo skoro bedziecie wychodzic z tego samego mieszkania to tez nie jest zle.

musisz to przemyslec :)

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #361 dnia: 16 Maja 2011, 19:00 »
U Nas było tak, że spaliśmy razem ostatnią nockę. Rano wstałam i pojechałam do fryzjera,a od fryzjera do domu rodzinnego i stamtąd wychodziliśmy,a mój teraz już Mąż pospał sobie, ogarnął się i też pojechał do swoich rodziców,a potem ze swoimi rodzicami do mojego domu rodzinnego i wszyscy z mojego domu rodzinnego do Kościoła tak jest najlepiej  ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #362 dnia: 16 Maja 2011, 22:08 »
Fajnie,że umowa z kamerzystą podpisana ;D
Pomysł na fryzurę się na pewno znajdzie :)
A z wychodzeniem z domu to zrobisz tak by było najlepiej dla was  :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #363 dnia: 16 Maja 2011, 22:15 »
a dzwonilas do tej fryzjerki co Ci na PW podalam?
wlasnie, mam ten sam dylemat co Ty ;) wiec jak narazie nie pomoge :P

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #364 dnia: 16 Maja 2011, 23:51 »
18 km to wcale nie jest tak dużo, tym bardziej że jest to droga w 1 stronę ( w sensie że on jedzie do ciebie a później już do kościoła). A przez tą jedną nockę dałabyś radę spać, zdążysz się stęsknić za nim i na następny dzień się na niego rzucisz  :P będziesz go miała całe życie  :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #365 dnia: 17 Maja 2011, 07:35 »
My, jako że ślub był w mojej miejscowości też to długo rozważaliśmy, ale szczerze mówiąc dzisiaj cieszę się, że się rozłączyliśmy. Co prawda hotel, gdzie PM się ubierał był tylko 5km od mojego domu to ja i tak bym znów zrobiła to osobno.
Spaliśmy razem, ale właściwie od 11 w dzień go nie widziałam i to było nawet fajne potem się tak już prawdziwie spotkać ;)
Może będziecie spali u Twoich rodziców a PM pojedzie do swojego domku rano się przygotować a ty fryzjer, makijaż etc. i potem przyjedzie po Ciebie :)?

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #366 dnia: 17 Maja 2011, 16:39 »
no właśnie sama się zastanawiam, ponieważ kamerzysta chce być przy robieniu fryzury i makijażu. Później  musiałabym  zawieść kamerzystę do Pm domu i sama pojechać na chatę się ubierać, tam kamerzysta nakręciłby przygotowania się Pm i ruszyliby wszyscy razem na Słoneczne. Tutaj byłoby błogosławieństwo. Miałabym z 40min do ich przyjazdu żeby się ogarnąć. W sumie nie aż takie głupie to... Tylko trzeba by było perfekcyjnie zgrać to czasowo... to najgorsze bo inaczej klapa...

misia nie nie dzwoniłam. Dostałam jeszcze namiary na jedną fryzjerkę na mieście która robi fryzury z doczepianych włosów. Tylko żeby się do niej umówić muszę zakupić włosy... i kółko się zamyka...  ::)

sprawa priorytetowa na ten miesiąc jeszcze to fryzjer i tusz do drukarki żeby wydrukować resztę zaproszeń. Masakra...

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 17 Maja 2011, 16:54 »
Na pewno wszystko się uda wam zgrać czasowo i będzie tak jak będziesz chciała :)

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
« Odpowiedź #368 dnia: 18 Maja 2011, 09:30 »
Axela wczoraj robilam akcje po policach z fryzjerami i sie zalamalam.... kupilam wlosy syntetyczne za ok.70zl i.... mialy sie krecic, a loki ktore powstaja sorry to nawet lokami nie mozna nazwac... dzieki bogu moge je oddac, kobieta pokazala mi na swoich treskach jak sie powinny krecic to sa jak sprezynki i.... kupilam wczoraj wlosy naturalne... ceny nie bede pisala coby sie nie zalamac jeszcze bardziej mowilam do PM ze to będzie najdroższa fryzura moja w życiu... więc i tobie polecam zakup naturalnych żebyś się nie rozczarowała u fryzjera.

Pozdrawiam

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #369 dnia: 18 Maja 2011, 16:02 »
też już właśnie rozmawiałam z fryzjerką i zapadła decyzja o naturalnych :] tylko siedzę godzinami i wybieram kolor. Nie mogę się zdecydować czy zostać przy jasnym brązie czy farbnąć się od razu na ciemny brąz :} mam dylemat dlatego tak długo mi to zajmuje :} ale na dniach zamówię. Ja wybrałam za 199zł o wadze 150gr a to bardzo dużo bo większość ma do 100gr.

dziś mamy tą naukę w poradni, bo przesunęliśmy ją z wczoraj na dzisiaj. Ciekawa jestem jak ona będzie wyglądać, a do was pytanko czy za nią się coś płaci tej kobiecie??

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
« Odpowiedź #370 dnia: 18 Maja 2011, 17:54 »
dzięki Bogu się kręcą... ale i tak się utrzymają przy dobrym lakierze ii utrwaleniu 9.06 mam probna... ja dalam niestety 240zl z przesylka... zal bylo jak kase wysylalam... tlumacze sobie ze ładniejsza bede heheh wczoraj kupilam dzis juz przyszly i bylam u fryzjerki... zakrecila pasmo i o niebo lepiej jest jak tamte... a tamte zwroce ale to i tak nie sa raczej w 100% naturalne, ona mi pokazala swoje ktore ma kawalkami i krotkie i zakrecila to jak sprezynki byly mowila ze jej kolezanka z wloch przywiozla a teraz spadam na zakupy:)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 18 Maja 2011, 21:09 »
No i jak z tą poradnią? Płaci się coś? Bo wiem,że u nas się daje 20 zeta za coś tam , ale za co to pojęcia nie mam :P

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #372 dnia: 19 Maja 2011, 18:22 »
z poradnią nadal nie wiem ponieważ mieliśmy mieć tylko jedno spotkanie a mój najdroższy Pm jak pani spytała się czy jesteśmy zmęczeni i nie chcemy rozłożyć tego na dwa spotkania, odpalił że chętnie ... :glupek: :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:  Myślałam że go wzrokiem zjem... i tak cudownie mamy następne spotkanko 30 maja, miało być tylko jedno ;P

ale powiem szczerze że fajnie babka gadała, młoda kobieta, konkretnie  a jednocześnie bardzo delikatnie prowadziła rozmowę. Było całkiem sympatycznie. Troszkę się pośmialiśmy, a gadaliśmy głownie o ciąży i dzieciach oraz naturalnym planowaniu dzieci. Ale że o tym mieliśmy nauki przedmałżeńskie to nas aż tak tym bardzo nie zanudzała. Gadała bardziej życiowo, na swoim przykładzie.

Jutro moja bratowa idzie do szpitala na wywołanie porodu, trzymajcie kciuki, zostanę po raz kolejny ciotką-klotką :]

Buziaki.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 19 Maja 2011, 22:29 »
Jak przeczytałam co odpowiedział Twój Pm to wybuchnęłam śmiechem przed monitorem :los: Dobry jest ;)
Trzymam kciuki za poród bratowej ;D

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #374 dnia: 19 Maja 2011, 22:37 »
ja to bym chyba mojego udusila na miejscu, a jak nie duszenie to kilka podszczypywek lub kopniecie w noge i by zrozumial swoją złą decyzję ;D

ale za to nie bedziecie sie nudzic 30 maja ;D

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #375 dnia: 20 Maja 2011, 18:02 »
ta, udało mu się to :} zabłysnął ;]

wczoraj jakie akcje mieliśmy w domu. Przyjechała moja bratowa która była po terminie porodu, ponieważ chciała rodzić w szczecinie a mieszka 70km z tąd. Lekarz dał jej skierowanie do szpitala na wywołanie. Stwierdziła że pójdzie dziś bo wczoraj jej się nie chciało. Siedzieliśmy wczoraj wieczorem gadaliśmy a ona wstaje z fotela i patrzy się na nas i mowi że jej wody odeszły ;D my na nią a tu kałuża na podłodze  :Uu:
jaki był ubaw bo staliśmy wszyscy tak ze 2 min i nikt się nie odezwał słowem.
A że miała iść sama do szpitala to nie zabrała ze sobą spodni na zmianę ;] no to szybko każdy rzucił się do swoich szafek szukając spodni na ciężarną :D Wygrały podomówki mojego Pm :D
Szybko w auto i do szpitala. Mój Pm uparł się że też chce jechać  :D był bardziej podekscytowany jak my :]
I tak wróciłam do domu koło 23,00 a o 4,30 pobudka  do pracy, ale było warto, mała zdrowa i duża- 3910 i 58cm..a dzidzia przyszła na świat szybciutko bo o 2 w nocy, a wody odeszły jej koło 22,00, nie mając żadnych skurczy   :)
dziś byłam ją odwiedzić, słodka że hej. Aż mi serduszko zapikało jak ją zobaczyłam. Oj z chęcią bym już zmajstrowała takiego aniołka :]

także dzień pełen wrażeń mimo że dziś mam tak pechowy dzień że strach z łóżka wstawać :]

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
« Odpowiedź #376 dnia: 20 Maja 2011, 18:10 »
Gratulacje dla siorki i dla Ciebie ciotko-klotko:)
Aniołku rośnij zdrowo:*

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 20 Maja 2011, 20:36 »
Ale fajnie zostałaś ciocią,gratulacje  :skacza:

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #378 dnia: 20 Maja 2011, 22:53 »
jaka akcja  ;D

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #379 dnia: 23 Maja 2011, 07:37 »
bedziesz chrzestną? ;)

gratuluję ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #380 dnia: 27 Maja 2011, 13:38 »
Gratulacje dla bratowej!!!! Aż mi się przypomniał mój poród... jeku kiedy to było....
My się ubieraliśmy obydwoje w osobynych pokojach w hotelu Dobosz..
A kto Wam będzie kręcil film?? Ja się strasznie cieszę, że mieliśmy kamerzystę.. bo mnóswta spraw się po prostu nie pamięta.. tak się szybko zapomina i takie emocje są :)

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #381 dnia: 31 Maja 2011, 15:53 »
witam :D
odpisałam wam ostatnio ale zapomniałam nacisnąć wyślij...a drugi raz mi się nie chciało wszystkiego pisać, więc tak w skrócie teraz:

dziś Martynka ma już 11dni i zdrowo rośnie.
Netko myślę że chrzesną nie będę, mam nadzieję..., bo jedną chrześnicę już mam, co za rok ma komunię, a skąd na to szmal brać.... .

Ze ślubnych spraw załatwiliśmy już poradnie rodzinną, dwa spotkania, z czego to drugie było bardzo wzruszające [popłakałam się :P] bo gadaliśmy o aborcjach itp. Kobietka która to prowadzi, mówi rzeczowo, delikatnie ale konkretnie. Bardzo mi się spodobało. A i nic nie kosztowało :P bardzo polecam kobietę, zajęcia prowadzi na plebani w Kościele na Pomorzanach.

Dziś też przyszły moje buciki ślubne na które czekałam miesiąc czasu bo wymieniałam je na mniejszy rozmiar a niestety okazało się że na miejscu takiego nie mają i musieli ściągać od producenta, ale warto było, zamieniałam na 37,5 mimo że noszę 38.5-39,0 i są świetne. Trochę muszę je rozchodzić bo są sztywne, ale to dobrze bo się świetnie trzymają nóżki :]

Mam już tusz w drukarce więc będę jechać z zaproszeniami, tylko jak tu siedzieć w taką pogodę w domu.. ale cóż trzeba pchnąć te robótki ręczne do przodu bo później zginę przy tym.

aaa a moja sukienka ma opóźnienia... może to i dobrze, staram się o niej nie myśleć :P  a tak to chociaż buty zdążyły przyjść ;]
zaraz będziemy rozdawać zaproszonka i dopiero coś się ruszy.

aha Marcelka zapomniałam o Tobie. Film będzie kręcił nam Sebastian z Drawska Pomorskiego, swojej strony nie ma więc nie sprawdzicie sobie :P Ja do tej pory uważam że film jest dużo ważniejszy od zdjęć, zdjęcia są piękne ale nigdy nie uchwycą melodii skrzypiec w Kościele, słów przysięgi,
czy chwil przy których akurat Młodej pary nie było. I zdjęcia i film ma swój urok.

buziaki papapa

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 31 Maja 2011, 15:59 »
Czyli poradnia do przodu-super  ;D
Martynka niech rośnie dalej zdrowo :-*
Buciki się rozchodzi , najważniejsze,że Ty zadowolona ;D
I ja też nie wyobrażam sobie wesela bez kamery, filmy weselne mogę godzinami oglądać ;) Taki film dla mnie to pamiątka na całe życie, zdjęcia owszem piękne, ale tak jak piszesz, po czasie zapomina się pewne rzeczy, a tak to włączam film i przenoszę się do tamtych chwil  ;D

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #383 dnia: 1 Czerwca 2011, 15:23 »
kurcze, mam lekkiego doła choć na szczęście z nutą nadzieji :}
nie mówiłam wam ale w sobotę wypadła mi plomba z górnej 5, lecz podczas jedzenia ugryzłam ją i pękł mi ząb.. tak nie fortunnie bo na pół w głąb korzenia. Dziś byłam u dentystki, wyrwała mi tą ruszającą się część od strony języka, a została mi tylko 1/3część zęba od strony policzków.[jak się uśmiecham to nic nie widać].

i tak nastawiłam się dziś na całkowite wyrwanie tego zęba, więc cieszę się że ostał się korzeń [wyleczony kanałowo kiedyś] i kawałek zęba, bo jak poczytałam na necie to gdyby wyrwała mi cały ząb, to koronki wyszłyby mnie około 1500-2000zł... :[ ponieważ korzeń na razie jest, czekamy do następnego tygodnia aż się rana zagoi i wtedy będziemy kombinować z koronką wkręconą w korzeń... mam nadzieję że z tym się w 1000zł zmieszczę... :{ taki wydatek przed weselem, gdzie miałam wypłaty zagospodarowane co do złotówki... :/

cały czas byłam pewna że wypadła tylko plomba dopiero wczoraj przejachałam językiem i poczułam że pół zęba mi się kiwa :{
jak nie urok to sraczka, jakby tego było mało, to w poniedziałek mój Pm zawiózł mój motocykl do serwisu i 700zł za przygotowanie do  sezonu, bo niestety troszkę się napraw nazbierało...jak bym wiedziała to bym z tym poczekała....albo wstrzymała...a tak 1700zł ... lipa... finansowa lipa :/

dobrze że odbiór sukni się opóźnia bo to 750zł, bo miała być 21,05 a tak to poczekam chociaż z nią do wypłaty.  

też macie wrażenie że wszystko podrożało 100% a wypłaty stoją??? mnie to tak denerwuje... gdzie nie pójdziesz m.in do dentysty to wszędzie się tłumaczą podwyżkami cen, a gdzie ku''wa podwyżki wypłat... ah mam dziś doła...

dobrze że znieczulenie jeszcze działa, bo muszę iść po 16,00 do Kościoła zapytać o protokół itp.

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #384 dnia: 1 Czerwca 2011, 15:36 »
o to nieciekawie.

teraz taki wydatek nieplanowany.

no ale jak mus to mus.

zęby sa wazne.

a czemu tak w ogole opoznia sie odbior sukni?

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #385 dnia: 1 Czerwca 2011, 17:14 »
oj, niestety miałam taką samą sytuację, wiem co czujesz  :-\ ja nie wiem kto wymyślił zęby, ale coś mu nie wyszło  :P dobra strona tego wszystkiego jest taka, że nie stało Ci się to tuż przed ślubem

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #386 dnia: 1 Czerwca 2011, 18:09 »
też się cieszę że nie stało się to tuż przed ślubem bo raz że ból a dwa dyskomfort jedzenia tylko jedną stroną buzi :/

też myślę że zęby to porażka, powinny być jak u rekina, żeby odrastały. najgorzej jak się zacznie je robić, ja zrobiłam właśnie tą kanałówkę rok temu, przemęczyłam się myśląc że dłużej mi posłuży a tu hyc i ni ma  ::)

suknia się opóźnia bo niby jeszcze drobne poprawki kończy, ale wiem też o ile dobrze pamiętam że krawcowa się hajta chyba też w czerwcu więc może po prostu brakuje jej czasu. Dla mnie nie ma problemu, na poprawki mam 3 miesiące, więc nie mało.

Byłam dziś w Kościele dopytać się o szczegóły.
Pod koniec czerwca mamy przyjść z dokumentami spisać protokół.
Do protokołu musimy mieć:
-nauki przedmałżeńskie,
-poradnie rodzinną,
-dowody osobiste,
-akt chrztu z notatką o bierzmowaniu Pm [ślub bierzemy w mojej parafi więc ja nie muszę],
-dokument z Urzędu o możliwości ślubu.
-ostatnie świadectwo ze szkoły [ja ostatniego nie mam z liceum bo zgubiłam ale pytałam go to może być wcześniejsze].
a przy spisaniu protokołu musimy  wpłacić 100zł niby za tą rezerwację terminu [od roku wszyscy płacą, my się zapisywaliśmy ponad rok temu to jeszcze tego nie było]. W kwocie tych 100zł niby mamy zapowiedzi u nich. Sporo się cenią, ja za zapowiedzi chciałam dać max 50zł  ::) ::)

ale jak wymagają to niech mają, dam mniej w kopercie  ;)

aha doptałam się o cennik innych usług:
-150zł organistka,
-100 dekoracje [stojaki z kwiatami, klęczniki] o tak:

pytałam też o to czy moja mama może ułożyć dodatkowe bukiety kwiatów to powiedział że to musimy już dogadać z kobietą robiącą dekoracje...  ::) zobaczymy, jak się nie zgodzi to porostu mama wniesie kwiaty na ołtarz tuż przed ślubem. i co wygonią ją?? jak coś to zabierze to po ślubie i wystawi pod figurą Papierza która jest pod Kościołem.
niech nie przesadzają..

muszę zadzwonić do skrzypka zapytać o cenę.
wychodzi mnie :150organistka /100dekoracje /100zapowiedzi /plus 50zł zapowiedzi u Pm / skrzypek pewnie ze 200zł/ i reszta do koperty. 1000zł jak nic.
 Świeżych kwiatów nie liczę ale też ze 150zł w hurtowni ale czytałam że u was z opłatami bywa gorzej, co Kościół to obyczaj.  

już nie długo 100dniówka, wtedy to wszystko nabierze tempa  :o

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 1 Czerwca 2011, 21:05 »
Współczuję tego zęba, taki niespodziewany wydatek zaraz przed ślubem  :przytul:
Jak dobrze zrozumiałam to tą stówę dajecie za to,że was zapisali na waszą datę i jeszcze później tą całą resztę dopłacacie? :o
A mama niech wnosi kwiaty, przecież jej nie wygonią, ale myślę,że ta kobieta co robi dekoracje się zgodzi, bo w sumie co to dla niej za różnica? :P

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #388 dnia: 9 Czerwca 2011, 09:42 »
ZOSTAŁO TYLKO 100 DNI DO NASZEGO ŚLUBU :]
dziewczyny od dziś odliczam i ja w dół :} cieszę się strasznie ale jeszcze bardziej się boję ;]

Dziś byłam u dentysty, na szczęście usłyszałam bardziej optymistyczną wersje cenową koronki porcelanowej bo tylko 500zł a liczyłam na 800-1000zł ufffff  na razie założyła mi felczer na ząbka a za tydzień robimy odlew. i za dwa mam już nowego ząbka.

Zamówiłam również fotoksiążki dla rodziców i włosy do doczepienia, dziś albo jutro powinny być. Także podziękowanie dla rodziców będziemy mieć już z głowy, mam nadzieję że ładnie zostało to wykonane[nie mogę się doczekać], a z włosami będę mogła już szukać fryzjerki żeby się umówić na próbną. Czas najwyższy.

Ze ślubnych spraw zaklepałam też skrzypka do Kościoła, jestem bardzo szczęśliwa ponieważ okazało się że nie gra on w lipcu i sierpniu, także mamy farta bo jego oprawa mszy świętej przyprawia o ciarki.  ;D Normalnie gra bodajże w filharmonii szczecińskiej i naprawdę pięknie gra a i dużo nie bierze. Liczyłam ze 250zł a tu miło mnie zdziwił bo tylko 150zł także polecam bo warto. Jak byłam na ślubie obcych ludzi gdzie on grał to łzy mi same ciekły z oczy. Ave Maria na skrzypcach z organami w tle...  :szczeka: wszystkie babcie będą szlochać :]

Do  tego lada dzień idę na przymiarkę sukni, po wszystkich poprawkach o ile takie będą będę mogła dobrać już welon i biżuterię. I kolejne rzeczy będą do odhaczenia.

A w niedzielę będziemy rozdawać pierwsze zaproszenia ślubne  :skacza: Nie wiem czy się cieszyć bo wiem że to żmudny proces. Ale dużo wyślemy pocztą więc będzie lżej.

Aha i ,,załatwiłam'' taniej cukierki dla dzieci na bramy, mamy ich już 2,5kg. Reklamówka schowana w pawlaczu żeby nie kusiła :brewki:
Cukierki są duże czekoladowe z nadzieniem, Mieszka. 10zł za Kg więc się opłacało. Jak się uda to jeszcze zamówię kolejne 2,5kg. Jak zostanie to będą jeszcze dla dzieciaków na sali.

Aniołek tak 100zł to za zaklepanie terminu, dziwny ten pomysł,ale ksiądz powiedział że w tej cenie będziemy mieć u nich zapowiedzi... troche drogie te zapowiedzi  ::) ale cóż z proboszczem się kłócić nie będę.

Jak zrobiłam sobie podsumowanie to okazało się że nie ma tragedii, oczywiście jeszcze sporo rzeczy do załatwienia ale wszystko idzie zgodnie z planem. Jeszcze jak znajdę fryzjerkę to będzie super :}

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #389 dnia: 9 Czerwca 2011, 09:46 »
Kochana, gratuluje 100  ;D ;D
zobaczyć jak ten czas zleci ;) wow,150 zika za skrzypka to wam sie trafilo :P a powiedz mi,gdzie zes zamowila tak tanio mieszanke mieszka? :D