Autor Wątek: Kobieta niezdecydowaną jest...  (Przeczytany 11521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ecia

• uzależniony
Kobieta niezdecydowaną jest...
« dnia: 27 Stycznia 2006, 23:52 »
Dokładnie jak w temacie :) Mam okropne kłopoty z decyzjami, więc postanowiłam poszukiwania zacząć wcześnie.

Na razie byłam tylko w jednym salonie (sesja...), ale niestety nie mam zdjęć mnie w sukni... Tylko modelki, ale i tak wkleję, bo mnie chyba inaczej rozsadzi :twisted:
Z przymierzanych najbardziej spodobała mi się ta:

Na modelce mi się kompletnie nie podoba... Na mnie wygląda zdecydowanie lepiej (ale jestem skromna :P ). Mam po prostu szczuplejsze biodra i wtedy o wiele lepiej się układa :) Ten haft z boku i przy dekolcie jest delikatniejszy a cały dół sukienki jest z jakiegoś lekkiego materiału (nie pamiętam nazwy - organdyna?...)
Z tego jest też trenik, który przepięknie da się upiąć a na wysokości pasa jest taki delikatny kwiat...

Następna była:

Ta z koleji lepiej wygląda na modelce, gorzej na mnie... Jest chyba trochę za prosta :)

No i jest jeszcze to cudo, którego przymierzyć nie mogę...

Jest jeszcze moja pierwsz miłość :)

Nie wiem jeszcze czy chcę kupić, wypożyczyć czy uszyć... W szyciu boję się tego, że tak na prawdę nie wiem jak dana sukienka będzie na mnie wyglądać...

Straszny problem z tą suknią ślubną... Ale za to jaki przyjemny :mrgreen:

Jak tylko będę miała jakieś zdjęcia siebie w sukni to od razu wkleję :D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2006, 23:57 »
Ecia a ja myśłe że nie wybierzesz żadnej z tych sukni
pewnie będziesz jeszcze chodzić po salonach i wkońcu znajdziesz taką w której Ci nic nie będzie przeszkadzać bo jak znajdziesz tą jedyną to już nie będzie zastanawiania

a z tego co wkleiłaś to najbardziej podoba mi się ostatnia

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Stycznia 2006, 00:30 »
Ewcia a to cudo co to przymierzyć nie możesz, dlaczego? jest prześliczna  :lol: Ta ostatnia tak jak kiedyś poisałam to też była moja pierwsza miłość, też ładna, ale teraz tamta pobiła wszystkie!  :D No fajnie się zachwycam a chciałam napisać tak jak Aga że jak pójdziesz do salonu i zaczniesz przymierzać to wybierzesz coż zupełnie innego, ja też tak miłam  :lol:
czekam aż szczęście powróci...

Offline Sylwia S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2006, 02:21 »
Pewnie problemem jest to ze  Maggie Sottero nie ma w Polsce.
Mnie dreczy to samo.
Podoba mi siepewna suknia z tej kolekcji ale w Polsce ich nie ma. Ach jaka szkoda.

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2006, 08:57 »
Sylwia dokładnie, ta suknia i cała kolekcja jest nie do znalezienia w Polsce... A straszna szkoda bo suknie mają przepiękne :)

Ja wiem, że pewnie jeszcze mi się zmieni 10 razy mój typ :D Ale chciałam już powoli zacząć i dać temu wyraz na forum :) Ale jeśli znajdę tą pierwszą (Vivien model Damma) używaną to chyba się już nie będę zastanawiać tylko kupię... W salonie nie kosztuje nawet jakoś strasznie dużo - 2 500zł, ale rozglądamy się za mieszkaniem i staramy się oszczędzać bardzo, więc poluję na używane.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2006, 11:12 »
ale pojawiają się modele w polsce.. jedna z userek innego forum sprzedaje swoją maggie sottero...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Stycznia 2006, 11:20 »
Dzięki monia, zgłębię temat i na pewno poszukam dokładniej :) Teraz mam silniejszą motywację, jak wiem, że coś się da wyszperać :twisted:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lutego 2006, 18:52 »
Poszłam dzisiaj na podbój salonów :D :D :D Pozwolili mi nawet robić zdjęcia, ale tylko w salonie Lisa Ferrera :) Teraz mogę wkleić parę fotek :)

Sukni przymierzyłam tam chyba z 8 :) Godne zdjęcia i zastanowienia były tylko 3 - oto one:
Cosmobella 7163

Demetrios 2698

Cosmobella 7151

Na żywo, jak oglądałam się w lustrze, to mi się pierwsza najbardziej podobała. Teraz jak sobie zdjęcia tak "na zimno" przeglądam to się skłaniam w stronę tej ostatniej hehe Ale to na razie tylko wstępne typy :) Jeszcze mam dużo czasu na wybór, ale że pozwolili mi zrobić zdjęcia, to się pochwaliłam :mrgreen:

Tak w ogóle dopiero przy oglądaniu tych zdjęć zdałam sobie sprawę jak potwornie chuda jestem... Trzeba będzie coś z tym zrobić, ale jeszcze nie wiem co :lol:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Lutego 2006, 18:57 »
Ta pierwsza jest śliczna !! Gdybym nie miała już swojej upatrzonej to właśnie tą bym wybrała :).A co do Twojej szczupłości ... e tam przytyjesz :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Lutego 2006, 18:59 »
Zdecydowanie PIERWSZA. Mnie osobiście się właśnie w niej najbardziej podbasz. Nie wiem czy to efekt wykonania zdjęcia czy faktycznie tak to wyglądało w rzeczywistości, ale w pierwszej jesteś najsmuklejsza, druga i trzecia jakos Cie tak skracają optycznie od pasa w dół
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Lutego 2006, 19:02 »
Mnie też najbardziej podobasz się w tej pierwszej  :D
A szczuplutka faktycznie jesteś ale wcale źle z tym nie wyglądasz  :D  Jesteś ładna, szczupłą kobietą po prostu!

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Lutego 2006, 19:06 »
Zdjęcie 2 i 3 masz z boku zrobione, więc trudno porównać te suknie, ale mi też najbardziej się podoba nr 1. Jak chodziłam po salonach z koleżanką, to ona właśnie mierzyła tę pierwszą suknię i wiem, że na żywo prezentuje się naprawdę fantastycznie. W tej pierwszej sukni wyglądasz bardzo proporcjonalnie, a trenik po prostu bomba:)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Lutego 2006, 19:08 »
Najładniej wyglądasz na pierwszej fotce, ale może to kwestia tego, że widać i Ciebie i suknię w całej okazałości. Kolejne fotki ukazują juz tylko którąś ze stron sukienki. Pierwsza sukienka jest bardzo ładna. Obyś tylko nie schudła jeszcze przed ślubem, bo ramionka masz szczuplusieńskie bardzo :wink:

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Lutego 2006, 19:43 »
Ecia ta pierwsza to cudeńko, a figurkę masz spoczko :waga:  nie wiem czemu się przejmujesz!
wyglądasz pięknie!!! :)
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Lutego 2006, 20:06 »
Dzięki za pozytywne opinie :)

To może ja sprostuję moję wypowiedź a propos chudości - do figury jako całości nic nie mam, tylko jestem bardzo chuda w ramionach - tak jak Julia pisała :) Aż mi kości wystają hehe Może się na siłownię zapiszę - mam jeszcze 6 miesięcy na ćwiczenia :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Lutego 2006, 20:41 »
Ta siłownia to niegłupi pomysł :D  :wink:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Lutego 2006, 21:10 »
E tam w sumie przecież to tylko ręce. Figurki tylko pozazdrościć...pewnie wchodzisz we wszystko co Ci sie podoba :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lutego 2006, 21:31 »
Cytat: "Antalis"
pewnie wchodzisz we wszystko co Ci sie podoba

Przeważnie tak :) Tylko z sukienkami jest problem - za mały mam biust i prawie wszystkie odstają :lol: Szczególnie, że ja mam w biodrach rozmiar 38, a w biuście 36 (czasem nawet 34 pasuje...), więc jak góra dobra to mi się na biodrach opina. A jak dół ok, to bym musiała sobie chyba chusteczek do stanika napchać :P hehe

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Lutego 2006, 21:33 »
Znam ten ból choc jestem grubsza od Ciebie.Ze tez musze byc taka niewymiarowa :( A co do sukni to faktycznie tamte dwie jakby Cie skracały - pierwsza jest THE BEST !!:)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lutego 2006, 22:03 »
Wow, ależ jesteś szczuplutka, tylko pozazdrościć...

Jak dla mnie to ta suknie jest fenomenalna:

A tak w ogóle to masz jeszcze trochę czasu, więc spokojnie znajdziesz tą jedną jedyną...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Lutego 2006, 07:53 »
Eciu sorki, że zboczę z tematu....zamiast chusteczek do biustonosza proponuję wkładki silikonowe (można kupić na allegro). Superanckie i fantasyczne, przy okazji bardzo dobrej jakości. Jeśli chcesz dam namiary na tego sprzedawcę na priva.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Lutego 2006, 10:08 »
Ja się wyłamie....patrząc na fotki, zdecydowanie najbardziej podobasz mi się w tej trzeciej sukni, no ale to tylko fotki, zwłaszcza, że trzecie ujęcie jest boczne i z przodu juz może takiej rewelacji nie być. Ale tak na pierwszy rzut oka, to trójka....
I coś mi się wydaje, że ta Twoja wymarzona, niedostępna w Polsce kiecka, wcale by nie wyglądała rewelacyjnie na Tobie...ona wymaga raczej kształtnych ramion, bo w całej jej prostocie ozdobą jest wlaśnie ta część przy ramionach. Mówię tak dlatego, że sama mam chyba podobną budowę do Twojej i wiem, że w takiej kiecce nie byłoby mi dobrze. No ale to tylko gadanie, nigdy sie nie dowiemy, jeśli nie przymierzysz :D

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Lutego 2006, 13:00 »
dla mnei wygrywa 1..jest boska i żlicznie w niej wyglądasz..ale jeśli chodzi o wybór sukni to Twoja decyzja, wybierz tą w tórej najlepiej sie czujesz..

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Lutego 2006, 16:54 »
Najbardziej podoba mi się trzecia. A tak w sumie to jakbyś miła suknię z takimi "opadającymi" ramiączkami, np z drapowanego materiału to trochę byś się "pogrubiła" w ramionach. Rzeczywiście jesteś szczuplutka, normalnie ze 2,5 raza chudsza ode mnie. ;-)

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Lutego 2006, 17:10 »
eeeech jedne mają problem, że nie ma na czym się kiecka trzymać i odstaje, ja mam znowu problem, że się mieścić nie chcą moje kobiece górne wdzięki....bo jak dół suuper to góra nie wlezie ech.... taki człowiek jakiś nieproporcjonalny tzn. w sumie i proporcjonalny ale mógłby mieć mniej tu i ówdzie :)

Ale do rzeczy......Eciuja nie będę zbyt oryginalna - uważam, że najkorzystniej wyglądasz w sukni na pierwszym zdjęciu....może to przez efekt sposobu robienia zdjęcia - ale spośród tych tutaj to jak najbardziej pierwsza suknia :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Lutego 2006, 17:12 »
mi również podoba sie ta pierwsza,
zachecam cie zebys poszla na Pomorska do salonu tam tez bardzo ałdne maja sukienki i mila osługa

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lutego 2006, 20:21 »
Ecia pierwsza Cosmobelli jest ok. Ja właśnie taką zamówiłam ta trzecia też ładna ale to już całkiem inny fason. Ty musisz wiedzieć jak się w niej czujesz. Ja w swojej 7163 czuję się super i żadna następna którą mierzyłam nie leżała tak dobrze.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Lutego 2006, 23:27 »
zdecydowanie 1:) jest super i bardzo ladnie w niej wygladasz!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Lutego 2006, 23:36 »
My możemy jedynie spekulowac która nam sie bardziej podoba a jak wiadomo ilu ludzi tyle gust :P,Ile ludzi tyle zdań na ten temat .... bylebyś Ty się w niej dobrze czuła bo to najważniejsze.A wygladem się nie przejmuj - taką Cię Bozia stworzyła i na tym polega cały Twoj urok :D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Lutego 2006, 08:48 »
Cytat: "Ecia"
Poszłam dzisiaj na podbój salonów :D :D :D Pozwolili mi nawet robić zdjęcia, ale tylko w salonie Lisa Ferrera :) Teraz mogę wkleić parę fotek :)

Na żywo, jak oglądałam się w lustrze, to mi się pierwsza najbardziej podobała. Teraz jak sobie zdjęcia tak "na zimno" przeglądam to się skłaniam w stronę tej ostatniej hehe Ale to na razie tylko wstępne typy :) Jeszcze mam dużo czasu na wybór, ale że pozwolili mi zrobić zdjęcia, to się pochwaliłam :mrgreen:

Tak w ogóle dopiero przy oglądaniu tych zdjęć zdałam sobie sprawę jak potwornie chuda jestem... Trzeba będzie coś z tym zrobić, ale jeszcze nie wiem co :lol:

ja obstawiam ostatnia jest sliczna i lekka