Autor Wątek: Sala Finezja obok Pogorii 4  (Przeczytany 61789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tralalala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jesień 2010
Odp: Sala Finezja obok Pogorii 4
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Sierpnia 2009, 10:06 »
Dzieki za cenne info :) Czyli rozumiem iż jako członek kapeli nie polecasz Fiznezji ale jako gość weselny bylbyś zadowolony.  Pozdrawiam

Offline nick_nzR
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Sierpnia 2009, 17:20 »
Jezeli chodzi o punkt widzenia kapeli,czyli akustyka, nie polecam tej sali.
nie mniej sala jest naprawde b.dobra, ładna,itd...a jak juz wspomniałem jedyny wielki minus to akustyka.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Września 2009, 09:01 »
Panie nick_nzR, pomimo, że nie pałamy do siebie miłością przyznaję Ci rację w 100%. Sala super, obsługa w porządku, akustyka - wielkie nieporozumienie.

Offline nick_nzR
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 1 Września 2009, 18:28 »
chociaż w tym panie obserwator sie zgadzamy  :)
powiem szczerze iż po weselu tam przez całą niedziele głowa mnie bolała od tego hałasu....
a jeszcze lepsze jest to,ze dzisiaj podpisałem 2 umowy na przyszły rok własnie w restauracji finezja....
ale kapela nie wybiera gdzie ma grac. jedzie i robi swoje,by goscie w 100%byli zadowoleni

Offline tralalala
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Września 2009, 07:01 »
Zanim wybierze sie sale weselna chyba najpierw trzebaby było skompletować grupe: osoba z rodziny pana młodego, osoba z rodziny pani młodej, akustyk, architekt, kucharz, kamerzysta, fotograf, dekorator wnętrz itd.  i z takim składem wyruszyć na oglądanie lokali weselnych, bo przecież każdy ma swoją opinię w tej kwestii.  Znalezienie idelanego lokalu graniczy z cudem bo: albo za mały albo za duzy, a to kolorystyka nie ta, a to za daleko, a to bez hotelu, a to akustyka nie ta, a to obsługa za wolna, a to brak dekoracji bądz przesadna dekoracja, a to bez ciasta, a to za droga albo za tanio, a to jedzienia za mało lub niesmaczne, a to za nowoczesna lub zbyt starodawna, a to znów parkiet za duży bądz za mały. . .  i tak by można w nieskończoność :) tymczasem prawda jest jedna - chocbysmy na glowie staneli przy organizacji wymarzonego wesela (a troche szkoda na to życia a przynajmniej głowy!) to zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie niezadowolony.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 2 Września 2009, 08:16 »
tralalala trochę przesadzasz. Wynajmując salę mało kto zwraca uwagę na akustykę. To dopiero kapela, która ma grać poznaje salę pod względem akustycznym i ona musi się męczyć i robić wszystko, aby ustawić tak nagłośnienie, żeby było jak najlepiej. Jeżeli kapela ma sprzęt dobrej jakości to pół biedy, jeżeli nie to katastrofa.  ;)

Offline nick_nzR
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Września 2009, 12:48 »
i tu obserwator ma rację.
każdy kto wybiera sale nie patrzy jaka akustyka, tylko jak wygląda sala, jakie jest menu itd.
o akustyce nikt nie pamięta, a później pretensje są do kapeli że nie słychać zespołu tak jak trzeba....

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Października 2009, 21:12 »
Wlasnie jestem po weselu u kolezanki. Moja opinia na temat sali:
- jedzenia bylo malo - i tu moje zdziwienie bo wczesniej na kateringu bylo jedzenia mnostwo, malo tego jedzenie bylo zimne i bardzo przesolone
- akustyka bardzo kiepksa!! zespol robil co mogl by bylo dobrze i to sie udalo:)
- parkiet po 3 tancach bialy od kurzu na butach:)
- rozlanej herbaty  na parkiecie nikt nie starl przez godzine!!
- kawa parzona w szklance z PRlu
- dlugi czas oczekiwania na wydanie posilkow dla wszystkich gosci (ok 10 min na 100 osob) i cp za tym idzie orkiestra byla zmuszona do robienia dluzszych przerw co gosciom, ktorzy juz zjedli nie podobalo sie

Ogolnie mimo, ze na weselu bawilam sie super to niestety nie dzieki obsludze a towarzystiwe, ktore bylo obecne na weselu. dla obslugi wielki minus...

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Października 2009, 07:29 »
ajka85 być może, że tak było jak piszesz, ale ja osobiście nie spotkałem się z sytuacją, która wołałaby o pomstę do nieba. Moim zdaniem i nie tylko, całość była w porządku oprócz akustyki o ktorej pisałem wcześniej.  O tym kurzu na butach to lekka przesada. Szklanek z PRL-u nie widziałem :D. 10 minut wydawania posiłków dla 100 osób to bardzo dobry czas. Twoim zdaniem ile to powinno trwać?. Na koniec jeszcze jedno, żadna kapela nie czeka  aż 100% gości skonsumuje posiłek. Gdyby tak było to czasami przerwy trwałyby 1 godzine albo jeszcze dłużej. Ale najważniejsze, że dobrze się bawiłaś :)

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Października 2009, 11:50 »
na innych weselach, korych bylam czas ten liczyl nie wiecej niz 5 min. i zapomnialam dodac, ze na sali bylo okropnie zimno. Jak zaznaczylam wczesniej sama sie zdziwilam, poniewaz z wczesniejszych kontaktow z pania wlascicielka wiedzialam ze jedzenie jest dobre i duzo, a tu takie rozczarowanie...

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Października 2009, 12:04 »
Jesteś więc szczęściarą, ja nigdy nie spotkałem się z takim profesjonalizmem, aby w ciagu 5-ciu minut obsłużono 100 osób. Tylko pozazdrościć takiej obsługi. Albo było ich bardzo dużo, albo mieli motorki....... Soory :).

Offline tralalala
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Października 2009, 14:16 »
ajka85, powalająca opinia - wszystko na "nie" :) Akurat tak sie złożylo ze w ostatnim czasie słyszałam od osób które były tam na weselach jednak wiele dobrego.  Cóz, pozostaje sprawdzic na własnej skórze. . .

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Października 2009, 17:49 »
Nie wszystko na nie, poniewaz jak pisalam wczesniej swietnie mimo to sie bawilam. A, ze nie jestem zadwolona z obslugi, zreszta tak samo jak  para mloda , tez o czyms swiadczy.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Października 2009, 08:06 »
Przepraszam Cię bardzo, ale moim zdaniem to jeszcze o niczym nie świadczy. Gdyby wiekszość gości była niezadowolona to w tedy należałoby się nad tym zastanowić. A tak kilka osób .... to jeszcze jest do przełknięcia. ;).

Offline olenka152
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Października 2009, 08:44 »
ja w tej sali byłam na kiklu imprezach  i jakoś nigdy nie zdarzyło mi sie aby jedzenia było za mało.Zawsze jeszcze duzo zostało.nigdy nie mozna było narzekać na obsługe.

Offline ajka85

• entuzjasta
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Października 2009, 19:40 »
ja wyrazilam jedynie swoja opinie. A nie bede sie pytac pozostalych uczestnikow co mysla etc, bo nie lezy to w moim interesie, ani zeby tej sali zrobic reklame ani antyreklame. Ja jestem niezadowolona z tej restauracji i tyle. Na tym koniec mojej wypowiedzi. nie chce ani nokogo zachecac ani odstraszac.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 30 Października 2009, 08:18 »
Nie przejmuj się. Tu każdy wyraża swoje poglądy, jedne pozytywne, drugie nie.  Każdy tak i tak zrobi jak uważa. Każdy odpowiedzialny Forumowicz będzie kierował się swoją wiedzą, instynktem itp. Informację otrzymane tutaj (nikogo nie obrażając) powinien traktować jako dodatek, ktory może być niewiarygodny i który powinien być ewentualnie zweryfikowany w taki czy inny sposób.  ;).

Offline Nikratka

• forumowicz
  • data ślubu: 02.07.2011
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Grudnia 2009, 17:01 »
Finezję zarezerwowaliśmy na lipiec 2011 roku - mieliśmy wcześniej kontakt z właścicielką gdyż robiła catering na wesele mojego brata.

Wydaje mi się, że ocena dotycząca małej ilości jedzenia na weselu znaczy tyle, co było tyle że: "nikt  nie chodził głodny, ale brak tu jakiejkolwiek różnorodności"? Przy ustalaniu menu na wesele brata właścicielka prosto z mostu pytała czy chcemy dogodzić gościom z potrawami, czy wolimy wziąć podstawę - dogodzić gościom np.  pieczonymi świniakami, tacami serów itp.  nie kosztowało aż tak wiele, więc myślę że warto w to zainwestować.

Sprawa akustyki jest tu jednoznaczna.  Pani P.  od razu przy ustalaniu terminu zaznaczyła ten fakt, także nic co przeczytałam na forum na ten temat mnie nie zdziwiło.

Teren Finezji obecnie nie wygląda tak rewelacyjnie, ale na 2011 rok w planach jest ogród, gdzie młodzi będą mogli robić zdjęcia weselne itp.

Pani na rogu. . .  cóż, też uważam że to właścicielka powinna się w jakiś sposób tym zająć. 

Pokoje do wynajęcia mają powstać, ale cena nie jest jeszcze ustalona gdyż Pani nie prowadziła jeszcze tego typu usług i trudno jej przed zakończeniem prac mówić o konkretach.

Jeśli chodzi o dekoracje - jak ktoś chce zawsze przedstawi to w złym świetle.  Nie chodzi o to, że ma być zero dekoracji.  Pani P.  powiedziała, że nie życzy sobie aby Państwo Młodzi zatrudniali dekoratora do lokalu.  Podawała mnóstwo argumentów w tym temacie, także wygląda to bardzo racjonalnie.  Jak chcemy możemy przystroić salę kilkoma balonami, czy wstążkami, ale Pani P.  nie życzy sobie by niszczyć ściany wbijając kilka gwoździ by powiesić jakieś bibeloty - bo baloniki i inne pierdoły znikną a dziury w ścianie lub same gwoździe zostaną.  A sala jest na tyle ładna i nowa, że nie trzeba w nią pchać nie wiadomo ile serpentyn itp.

Wszystko było przedstawiane bardzo konkretnie, argumentowane naprawdę solidnie więc pozostało nam albo się zgodzić z poglądami właścicielki, albo szukać innej sali.  Wybraliśmy zdecydowanie pierwszą opcję - sądzę, że pani P.  jest naprawdę świetna, wie czego chce i mówi to wprost.  Niektórym może się nie podobać jej bezpośredniość, niektórzy mogą nie zgodzić się na stawiane warunki.  Takim pozostaje szukać innej równie ładnej jak i taniej sali.

ps.  w cenie podstawowej w naszym przypadku jest tort, ciasto i 1,5 l napoju na głowę.

Pozdrawiam

Offline peter27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: niebawem
« Odpowiedź #48 dnia: 8 Grudnia 2009, 11:01 »
A wiadomo kiedy będą gotowe pokoje do wynajęcia?

Offline Nikratka

• forumowicz
« Odpowiedź #49 dnia: 8 Grudnia 2009, 12:55 »
Wiem tylko tyle, że na lipiec 2011 rok mają już być.
w październiku 2010 roku moja znajoma robi tam wesele i powiedziała, że chciała na ten okres zarezerwować noclegi, ale pokoje nie będą wtedy jeszcze ukończone.
Wniosek nasuwa się sam - na przełomie 2010-2011 noclegi powinny już być :D A jak będzie w rzeczywistości okaże się w czasie.
Aha jeszcze jedno - co do ceny nie została ona ustalona, ale miejsc noclegowych będzie chyba ok.  25 także też nie ma się co nastawiać na możliwość położenia wszystkich gości.  Chyba, że coś się zmieniło a ja o tym nie wiem lub źle zapamiętałam ilość przy podpisywaniu umowy. 

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:10 »
A jak kształtuje się to cenowo na 2011??

Offline Nikratka

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Grudnia 2009, 20:53 »
Jak na razie podstawa to 180 zł w tym 1,5 l napoju na głowę, ciasto i tort.
Bez alkoholu.

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Grudnia 2009, 10:00 »
ja miałam przyjemność być na dwóch weselach obsługiwanych przez właścicielkę sali. Jedno, gdzie świadczyła usługi cateringowe i drugie już w Finezji. Pod względem jedzenia zdecydowanie lepiej wypadło to pierwsze, było więcej ;) a że mniejsza salka to efekt stołów był powalający. Pani jest bardzo konkretna i niesamowicie spodobało mi się,że wówczas eleganckim strojem wpasowała się w dekorację sali ;) w Finezji może mniej mi się podobało ale nie mniej jednak do jedzenia doczepić się nie można. Być może wiedząc już co i jak podwyższyłam sobie poprzeczkę ;) Ale bardzo mi przeszkadzało,że zespół stal na schodach a ja czułam się jakbym siedziała na korytarzu...nie lubię aż tak wysokich sal.I teraz już wiem,ze to akustyka sprawiła,że nie podobał mi się zespół :)

a co do tych pań obok Finezji...czasem jest ich tam więcej ;)

Offline Martuch_a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 7 Stycznia 2010, 15:15 »
dowiadywałam się o wolne terminy na 2011, od maja do października nie mają żadnego wolnego terminu

Offline Nikratka

• forumowicz
« Odpowiedź #54 dnia: 7 Stycznia 2010, 15:23 »
Ja rezerwowałam salę 24 września 2009 roku i nie było terminów na czerwiec, na maj, sierpień i wrzesień ostatki. Tylko lipiec chyba cały był wolny :] Mowa oczywiście o 2011.

Offline ryba111

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #55 dnia: 2 Lutego 2010, 00:30 »
proszę o namiary na tą sale

Offline zaczarowana85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011r.
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Lutego 2010, 18:39 »
czy ja też mogłabym prosić o jakiegoś linka, zdjęcia, namiar na tą sale??z góry dziekuje ;)

Offline qmadzik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Lutego 2010, 17:45 »
poszło ;)
"To, co nie zabija, wciąż wzmacnia nas
A to, co nas czeka pokaże czas..."

Offline peter27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: niebawem
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Lutego 2010, 21:04 »
orientuje sie ktoś czy są już pokoje do wynajęcia ?

Offline Minok

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Lutego 2010, 17:00 »
Jak czytam komentarze ajka85  to nie mogę wprost uwierzyć.  Kolega ma brać tam ślub tego roku i miałem też przyjemność bawić się na tej sali tydzień temu na balu z Politechniki.  Moje odczucia są naprawdę pozytywne.  Powiem szczerze, że nie bawiłem się na lepszej sali (a byłem na wielu).  Lokal jest naprawdę piękny.  
Impreza na której byłem liczyła 250 osób.  Ludzie bawili sie zarówno na dolnym parkiecie jak i na górnym.  Co do akustyki to trzeba przyznać, że ciężka sprawa(rozmawiałem z zespołem) ale od strony parkietu było ok.  Jeśli chodzi o obsługę i jedzenie to co tu dużo mówić, wszyscy zachwalali.  Problemem może być jedynie pani przy drodze, ale osobiście uważam, że łatwo się mówi "powinni się tym zająć" tyle, że nikt nie pomyśli, że ta pani lekkich obyczajów nie pracuje w firmie jednoosobowej tylko dla pewnych złych ludzi jak sądzę.  Ja jeśli pomyślę o własnym ślubie to na pewno bardzo mocno wezmę pod uwagę Finezję bo nie ma się czego powstydzić przed rodziną i znajomymi ;) Polecam

stron www nie podajemy - podchodzi pod reklamę...
« Ostatnia zmiana: 1 Maja 2010, 11:51 wysłana przez liliann »