Autor Wątek: Restauracja Wiktoria Sosnowiec  (Przeczytany 48196 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
Odp: Restauracja Wiktoria Sosnowiec
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Września 2009, 21:38 »
Hm... zadatki z reguły są  bezzwrotne więc przy wpłacaniu powinniście być tego świadomi, druga sprawa właścicielka faktycznie jest mało przekonująca to fakt to nas też trochę do niej zraziło ale w końcu wszystko wyszło idealnie, co do restauracji POd filarami- był taki moment że chcieliśmy zrobić wesele gdzie indziej tylko ze zmniejszoną liczbą osób, byliśmy pod filarami rozmawialiśmy z właścicielem miał nam dokładne menu wysłać mailem tego samego dnia (podaliśmy dwa plus nr tel miał być z nami w kontakcie, przedstawić szczegółową ofertę ) nie odezwał się wogóle za to 2 tyg przed ślubem dzwoni i pyta czy zdecydowaliśmy się na tą restauracje !!!!

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Września 2009, 16:33 »
To miło, że RESTAURACJA POD FILARAMI ma takich miłośników, ale po co od razu zrażać innych do WIKTORII i odwalać taka reklamę dla swojej restauracji na forum  ???

Mam podpisaną umowę z restauracją WIKTORIA, została ona spisana zaraz po wpłaceniu zaliczki, pół roku przed ślubem..
Wiem dokładnie o ile może wzrosnąć cena i z jakiego powodu.

wpłaciliśmy, co prawda zadatek
w wysokości 500 złotych, który okazał się niestety bezzwrotny.

Zadatki z reguły są bezzwrotne, wyobrażacie sobie sytuację, że wpłacamy w 5 restauracjach zadatek na wszelki wypadek a przed ślubem jednak je wycofujemy bo znaleźliśmy coś lepszego.. Kogo wtedy na Wasze miejsce znalazłaby restauracja???

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #62 dnia: 25 Września 2009, 20:43 »
Co prawda, to prawda :tak_2:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Października 2009, 15:00 »
Nie wiem jak wygląda sytuacja wesela, ale byłam w ubiegłym tygodniu na stypie w  tym lokalu.  Nie polecam.  Jeden kelener na stosunkowoodużą liczbę gości,  jedzenie "pod wydział" i na dodatek skromnie. . .  Jak dla mnie pozostawia dużo do życzenia.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Października 2009, 15:35 »
ilość jedzenia zależy tylko i wyłącznie od kwoty jaką organizujący płaci od osoby;
nie wymagajmy cudów za 50zł...zapłać i dopiero wymagaj;

a na ile osób był kelner?

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Października 2009, 17:48 »
nie wymagajmy cudów za 50zł. . . zapłać i dopiero wymagaj;

Może tak trochę milej. . .  każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. . .

Offline Wisienka85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Października 2009, 18:53 »
To co wypisuje "PESTKA"  jest niedorzeczne.  Więc:
1.  Wiadomo, iż wszyscy goście na weselu nie wstają wszyscy od stołu i idą tańczyć, więc nie sądze by komuś brakowało miejsca.
2.  Zasada jest taka, jeśli idziesz do restauracji na obiad, kolację itp.  rachunek płacisz na koniec z tym się zgodzę,ale  nie przy tak dużym przyjęciu jak jest wesele.  Przeważnie płaci się w trakcie wesela tak do godz, 23. 00, dla mnie ktoś ma niepoukładane jak by płatność przyjmował cytuje "w poniedziałek".
3.  Co do burzy, to nie jest restauracja 4 gwiadzkowa, no i co muzyki nie było, to może w ten sposób jak tak kategoryzujemy, dlaczego orkiestra nie miala agregatora , dla mnie krótka piłka.
4. Co do tortu, petardy były wbite bezsensownie, haha to mnie rozwaliło - Bezsens.  A co ty możesz na ten temat wiedzieć, może rolada smakowała inaczej niż u babci, i obsmarujmy restaurację bo tak najprościej.
5.  Stwierdzenie "Kelnerzy latali i wydzielali mięsa" - hmm to wydzielanie fachowo nazywa sie serowanie, i byłam na niejednym weselu, ale jedynie w RESTAURACJI WIKTORIA spotkałam się z serwowaniem potrawa przez Kelnerów nie tylko dla pary młodej ale i dla wszystkich gości.
6.  Pokapany wosk, kluski - to jest nic.  Jakie straty, trzeba było sobie zrobić wesele w domu działkowca, strat by nie było!!! A jak tanio!!!
C. D. N

Offline Wisienka85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Października 2009, 19:36 »
racając do tematu:
7.  Co do kamerzysty i grajków - to również do nich należy zainteresowanie się co kiedy będzie podawane, przede wszystkim, grajkowie powinni być zorjentowani co gdzi jak i o której godzinie.  Kamerzysta nie przygotowany, a wieć było tak "drin z drinem goni kolejny drin. . . " reszte dopowiedzcie  sobie sami. . . Fajny film był z wesela. . .  :D
8.  To kieruje do "Anez" - dla mnie to jest śmieszne, o zbieraniu butelek i jedzenia.  Co myślisz że wzieli sobie całonocne pozostałości i resztki wina do domu.  To co napisał Obserwator, stoły wyglądają nieapetycznie, więc zbiera się cześc resztek ze stołu.  Co Goście byli niezadowolenie, a co oni mogą wiedzieć o tej branży, może tak było że ciotka i wujek siedzieli na "odludziu" obok osób, których nie chcieli siedzieć, i co trzeba coś powiedzieć Parze Młodej by im dopiec jak był beznadziejnie.  Moje zdanie - Ludzie zastanówcie sie co wypisujecie.  Kelner to nie jest biedak, i co będzie ryzykował posadę dla resztek(co niektórzy chcieli by tak zarabiać jak Kelner).  Bo co trzeba obsmarować Kelnera bo to kelner i tylko podaje. . . A tu się nie zgodzę, dla mnie ludzie którzy tak katogeryzują i wypisują dyrdymały są. . . resztę  dopowiedzcie sobie sami!!!
9.  Komentarz do "CILIUS1984" o boże cola za 99 gr. , ty nie organizowałaś tam przyjęcia, skąd możesz wiedzieć co zamówili sobie organizatorzy, może to była ich cola za 99gr(Jak tak to obsmaruj sobie swojego wujka bądź ciotkę).  Wygląd to tak, iż nie to zależy co wybiorą organizujący, może zimnej płyty było mało, może tak sobie zamówili, i co najprościej jest obsamrować tą czy inna restaurację!!!

Offline Wisienka85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Października 2009, 19:45 »
Dla zainteresowanych moją wypowiedzią.  A więc nie raz byłam tam na przyjęciach, nigdy nigdy nie miał zastrzeżeń, wszyscy wychodzili zadowoleni.  Niebawem czeka mnie następne przyjęcie w RESTAURACJI WIKTORIA, z czego bardzo się cieszę.  Z ręką na sercu mogę polecić tą restaurację, bo obsługa jest niesamowita, a przede wszystkim młody człowiek, jak on się nazywał, acha Pan Artur, i drugi kelner Pan Piotr.  Jedzenie super, podane rewelacyjnie. . . Każdy chciał by mieć taką restauracje i taką obsługę.  Dziękuje:)

Offline ffff
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.07.09
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Października 2009, 01:24 »
Do Julenka i anulkak 1982 Nie wiedzieliśmy, że  zadatku się nie zwraca ponieważ nigdy wcześniej nie bylismy w takiej sytuacji, więc jesli chodzi o strate pieniedzy na zadatek to jest to nasza wyłacznie wina.  Podejrzewam jednak, że gdyby właścicielka była inna to mozna było by sie dogadać my byśmy odzyskali cos z tego zadatku, a ona nie straciłaby terminu, bo podejrzewam, ze by się odbyło tam inne przyjecie  i każdy byłby zadowolony.  Gdyby właścicielka nie wzbudzała w nas podejrzeń a przede wszystkim nie wyskoczyła z podpisaniem umowy 2 tygodnie przed ślubem i wzrostem ceny nie wiadomo o "ile" to nasz ślub by się tam odbył bo nie byliśmy uprzedzeni do tej restauracji, a sala wyjątkoo nam sie podobała, była taka jaką dokładnie chcieliśmy.  Nie odrazu też zrezygnowaliśmy z wesela w Wiktorii, najpierw pojeździliśmy po innych knajpach i popytaliśmy się o szczegóły takie jak "czas podpisania umowy, ilość kelnerów na nasze max 45 osób itp".  Pytaliśmy też znajomych jak to u nich to wyglądało.  I niestety informacje, które uzyskaliśmy były całkowicie sprzeczne  z tym co dzieje sie w Wiktorii.   Jesli chodzi o menu to dostaliśmy je dopiero około dwóch tygodni po wpłaceniu zadatku.  Knajpe pod filarami poleciła mi koleżnaka ze studiów (juz po tym jak wpłaciliśmy zadatek w Wiktorii), która w niej miała wesele.  Zaznaczam, że to absolutnie nie była ani jej znajoma ani nasza (pewnie jedni w to uwierzą a inni nie no ale cóż trudno).  Moja koleżanka planowała ślub z dużym wyprzedzeniem, więc miała dużo czasu aby przejrzeć opinie o większości restauracji w tym regionie.  Przyznaje też, że knajpa nadaje sie tylko do małych wesel na góra 40 - 45 osób, bo inaczej było by bardzo cisno ( u mnie na weselu było 37 osób).  Uważam też, że jaki pracodawca tacy pracownicy.  Nie koniecznie jest tak, że pracownicy restauracji Wiktoria nie znają się na kulturze i zbierają wszystko ze stołu zanim goscie wyjdą, bo najprawdopodobniej mają takie polecenie odgórnie.   Przed ślubem wydawało mi się, że to nic jeśli na weselu ktoś zapomni z obsługi o figurce na torcie, czy innych tego typu nie doskonałościach wszyscy sa przecież ludźmi i mają prawo do pomyłek, ale teraz wiem że ma to ogromne znaczenie po peirwsze dla młodych, którzy w tym dniu powinni być szcęśliwi i zadowoleni po drugie to wszystko kosztuje zarówno pod względem czasowym jak i finansowym, (taka głupia figurka średnio kosztuje ponad 60 złotych a inne rzeczy o których się nie wie, które wychodzą dopiero w trakcie jego organizacji) trzeba naprawdę trzeźwo mysleć żeby na wszystko starczyło.  I naprawde można się mocno zdenerwować jeśli coś nie wyjdzie, ale tak jak pisałam wcześniej każdy jest tylko człowiekiem a rola właścicielki lokalu polega na tym żeby załagodzic sytuację a nie wzbudzać jeszcze wiekszej wściekłości u państwa młodych!!!!

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Października 2009, 13:41 »
czy Wy naprawdę myślicie, że jedzenie się zbiera w trakcie imprezy? a później z nim co, znowu na stół komu innemu? albo zleżałe po imprezie bierze do domu...może i alkohol ktoś zlewa na zapleczu i później za barem serwuje... żenujące...
jeśli już to organizatorzy imprez biorą wszystko ze stołów. Ja rozumiem że zapłacone, ale jak galareta czy sałatka leżą na stole 12 godzin i więcej - to nie jest to zjadliwe. Ludzie potrafią nawet cukier zsypywać, bo "zapłacone przecież".

dla kilku złotych nikt kto prowadzi restaurację nie będzie ryzykował zatrucia klientów! bo to śmierć dla restauracji;

Rozumiem, że nie dogadałaś się z właścicielką, ale dlaczego obrażasz pracowników - jak możesz oceniać skoro tam w ogóle nie bywasz, i imprezy w końcu tam nie robiłaś? Praca kelnera nie jest łatwa, nie tylko ze względów fizycznych. Przede wszystkim ludziom się wydaje że są "ponad nim" i mogą nim zarządzać. Poza tym - brak poszanowania dla czasu pracy. Skoro impreza jest do 3 czy też lokal tak otwarty, to o tej godzinie KONIEC, a nie siedzenie i siedzenie. I jeszcze co niektórzy obrażeni, bo się zwróci uwagę, że to już koniec. Pani w sklepie czy biurze zamyka drzwi, i już. Nie wspomnę o braku świadomości napiwków...ale to może kiedyś, z czasem, pewnie lata miną...

Imprezy w Wiktorii organizują od lat "szyszki" z S-ca i jakoś wracają i są zadowoleni. A to naprawdę wymagający klienci.
Ludziom nie dogodzisz, szczególnie wtedy gdy organizują 1 przyjęcie w życiu i nie bardzo dają sobie z tym radę, albo myślą że nie wiadomo co dostaną za niewielkie pieniądze.

muszę stanąć w obronie Wiktorii, bo widzę że dyskusja się robi gorąca, a mam do tej restauracji słabość  ;D

a co do koleżanki od figurki - napisz jakie miałaś wymagania i za jaką cenę  ;D, szczególnie jeśli chodzi o poprawiny.

a osobiście po weselu mogę powiedzieć, że takie rzeczy jak figurki właśnie nie mają żadnego znaczenia...człowiek się cały czas bawi, pije, tańczy, rozmawia z gośćmi i nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał; miałam wrażenie że te dwa dni to dwie godziny; tak naprawdę nawet nie zdążyłam ze wszystkimi pogadać, a co dopiero myśleć o takich bzdurach :-)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #71 dnia: 14 Października 2009, 14:17 »
Całkowicie zgadzam się z Magdą. Nie tak dawno byłem w Wiktorii na weselu i muszę przyznać, że byłem usatysfakcjonowany. Nie powiem, że nie było niedociagnięć bo bym skłamał, ale gdzie ich nie ma?. Niektórzy obsługę, zespół, fotografa czy też kamerzystę traktują jak przedmiot, a wymagania mają niebotycznie wysokie lecz sami są poniżej przeciętnej. Jak to kiedyś ktoś powiedział " Panie Z..... jest Pan zerem" tak Oni, którzy myślą że zjedli wszystkie rozumki są własnie takim zerem. Nie mam na mysli nikogo z Forumowiczów!!!. Niech nikt nie bierz tego do siebie. Piszę tak bo osobiście spotkałem się z takimi typami. ;)

Offline anetka11011981
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: SIERPIEŃ 2009
« Odpowiedź #72 dnia: 25 Października 2009, 13:39 »
witam:) Jeśli chodzi o resterurację Wiktoria w sosnowcu to na pewno POLECAM :D.  Sama miałam tam w sierpniu 2009 super przyjęcie i wszystko było pyszne, osbługa na najwyższym poziomie a Pani Właścicielka - super Pani doradziła pomogła w wyborze menu i Jest bardzo sympatyczna i napewno jak będzie jeszcze okazja to tam coś zorganizuję :D.

Godne polecenia jak Ktoś chce więcej info to prosze o meila anetka11. 01@poczta. fm

Offline Iza123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: TAKPP
« Odpowiedź #73 dnia: 4 Listopada 2009, 15:10 »
Witam

Czytając opinie troszkę się zraziłam. . . . .  planujemy tam ślub we wrześniu 2010, dziś mój narzeczony rozmawiał z właścicielką i zadelklarowała że na sobotę przygotuje menu ;-)
Znajomy był tam na weselu i bardzo polecał, wystrój i jedzenie bardzo dobre.
Jednak zastanawia mnie ilośc gości jaką restauracja może pomieścić, planujemy ok 80-90 osób i zastranawiam sie czy nie będzie za ciasno, pisaliście że 50 to akurat . . . .

Proszę o info.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 4 Listopada 2009, 15:51 »
Witam

Czytając opinie troszkę się zraziłam. . . . .  planujemy tam ślub we wrześniu 2010, dziś mój narzeczony rozmawiał z właścicielką i zadelklarowała że na sobotę przygotuje menu ;-)
Znajomy był tam na weselu i bardzo polecał, wystrój i jedzenie bardzo dobre.
Jednak zastanawia mnie ilośc gości jaką restauracja może pomieścić, planujemy ok 80-90 osób i zastranawiam sie czy nie będzie za ciasno, pisaliście że 50 to akurat . . . .

Proszę o info.

Sala faktycznie nie jest duża, na "moje oko" mieści 60-70 osób max. Ale przecież nigdy nie jest tak, że wszyscy tańczą w tym samym czasie... Za to tak jak piszesz ma przyjazne, ładne wnętrze :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 4 Listopada 2009, 17:53 »
Iza123,  niestety muszę przyznać, że Twoje 80-90 gości może się nie pomieścić..  :( A jeśli już to mogłoby być ciasnawo..

Offline Iza123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 5 Listopada 2009, 09:53 »
;-( właśnie tego sie obawiam, widziałam narazie salę na stronce i na płytce od znajomego , u niego też było 80 osób ale z tego co widziałam nie wszysyc się bawili.
Cóż podjadę w sobotę i ocenie, zresztą tak jak napisała justys0101 nie zawsze wszysycy tancza ;-)
a jak wygląda to z jedzeniem, wiem że mają byc 4 ciepłe posiłki, czy jest to wystarczające ???
(oczywiście zimna płyta tez jest)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #77 dnia: 7 Listopada 2009, 11:47 »
4 posiłki wystarczające.
Hmm...  co do ilości osób ? Może byc ciasno .U nas było 50 osób i na parkiecie było w sam raz.

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 7 Listopada 2009, 11:52 »
zazwyczaj w standarcie sa 3 - 4 posilki i zdecydowanie to wystarczy

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #79 dnia: 7 Listopada 2009, 13:12 »
My mieliśmy 3 gorące posiłki i to było aż za dużo plus obiad plus zimna płyta która prawie cała została nie zjedzona a z iloscią osób... u nas było 46 jak dla mnie to sala może pomieścić tak 60 -70 

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #80 dnia: 7 Listopada 2009, 16:00 »
największa sala jest tak do 80 osób  ;D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 7 Listopada 2009, 18:23 »
U nas będzie obiad plus 3 gorące posiłki. Oczywiście do tego zimna płyta. Na pewno wystarczy :)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #82 dnia: 7 Listopada 2009, 19:16 »
spokojnie - i jeszcze Wam połowę zostanie :-)

Offline Iza123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 9 Listopada 2009, 10:07 »
dostaliśmy menu i stwierdzam że wystarczy ;-)))
sala śliczna, właścicielka bardzo miło
na pewno będzie super ;-))

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Listopada 2009, 12:10 »
Dziewczyny, a jak jest z dekoracją? Czy restauracja dostosowuje sie do Waszych życzeń jeśli chodzi o na przykład o kolor?

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #85 dnia: 17 Grudnia 2009, 14:36 »
Witam, ja również mam tam wesele  ;D Sala jest piękna i nie jest drogo  ;D Co do dekoracji to właścicielka powiedziała że jeżeli chodzi o kolor to będzie taki jaki będę chciała są do wyboru o ile dobrze pamiętam ecru, róż i błękit. Na sali są tylko i wyłącznie żywe kwiaty i z tym także nie ma problemu bo kwiaty mogą być takie same jakie będę miała w bukiecie  :D Już się nie mogę doczekać  ;D ;D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 17 Grudnia 2009, 16:33 »
Kacha ja tez dowiadywałam się już co i jak z dekoracją poniewaz nasz ślub tuż tuż.. i musze Ci napisać, że jest więcej kolorów do wyboru.. u nas akurat będzie biel i błękit ale gdy byłam na sali to była akurat dekoracja z ciemnego fioletu i tez ciekawie to wyglądało. Generalnie wszystko już ustaliliśmy.. Oby było tak jak to sobie wymarzyliśmy :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #87 dnia: 17 Grudnia 2009, 19:09 »
No to super dobrze wiedzieć  ;D Ja myślałam o ecru ale jeszcze jest trochę czasu więc może mi się zmienić hehe Jak będziesz już PO to koniecznie napisz  ;D ;D Twoje odliczanie podczytuję  ;D mam nadzieję że będzie relacja  ;D pozdrawiam

Offline ewelinkaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 lipca 2011
« Odpowiedź #88 dnia: 5 Stycznia 2010, 21:45 »
hej dziewczyny !
Czy mogłybyście napisać jeszcze coś o tej restauracji. . . byłabym wdzięczna :)
Planujemy tam wesele na rok 2011 a po przeczytaniu opinii trochę mam wątpliwości. . .  ;/

Offline ewelinkaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 lipca 2011
« Odpowiedź #89 dnia: 6 Stycznia 2010, 08:05 »
Julenka czy mógłbyś napisać co nieco o weselu w Wiktorii. . .  jak to  wyglądało i czy wszystko było ok  :)
Muszę zdecydować się w najbliższym czasie na sale. . . .