Autor Wątek: ostatnie 100 dni do do długo wyczekiwanego 31 maja.  (Przeczytany 94058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: ostatnie 100 dni do do długo wyczekiwanego 31 maja.
« Odpowiedź #1110 dnia: 13 Maja 2008, 19:28 »
mam do Was pytanko - czy znacie gdzieś na Podkarpaciu jakiś fajny hotelik, bo chcielibyśmy jako prezent dla rodziców zafundować im wyjazd na weekend.
Nie chcemy dawać kwiatów, bo to takie oklepana, a tym bardzie tańczyć. Myślę, że zaraz po obiadku, pierwszym tańcu i torcie podziękujemy rodzicom za te wszystkie lata. Wtedy też chcielibyśmy dać im prezent i zaśpiewać sto lat. Odpadają też ramki, obrazy, wazoniki, i albumy. Za każdy inny pomysł będziemy wdzięczni no i za zamiary na jakiś fajny hotelik :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #1111 dnia: 14 Maja 2008, 00:13 »
Kurczę ja bym Wam chętnie pomogła z tym alkoholem, ale myśmy mieli z lokalu także nie mam pojęcia ile tego poszło  :-\

Ale muszę przyznać że wiele osób piło winko, głównie panie  :) Panowie wódeczkę, piwko i inne alkohole  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1112 dnia: 14 Maja 2008, 07:38 »
witam i przesyłam buziaczki  :-* :-* :-* :-*

Wy tu myślcie o alkoholu  :P a ja lecę się pakować, bo dzisiaj wracam pociągiem do domu sama  :'( zostawiam moje szczęście w Krakowie i nie będziemy się widzieć przez 3 dni  :'( jest mi strasznie smutno, bo nie pamietam kiedy ostatnio tak długo się nie widzieliśmy  :'(

no nic pakowanko czeka...

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1113 dnia: 14 Maja 2008, 09:44 »
Baśka, ja znam super hotelik w międzybrodziu żywieckim, to jest beskid mały. Jest bardzo niedrogi jak na okolice górskie i warunki są bardzo dobre. Na terenie ośrodka jest grill i mały basenik, można iść na saunę, siłownię i takie tam. Góry są tuż za rogiem, a raczej ten hotelik leży u podnóża góry żar, tam jest jedyna w Polsce elektrownia przepompowo siłowa, czy jakoś tak się nazywa, na samym szczycie jest jezioro, warto zwiedzić, w okolicy jest też wodospadzik. A z naszych okien na górę było widać lotnisko szybowców. Nie było głośno, ale widoczek bardzo ceikawy. Jest też jezioro, można popływać, poużywać rowerków wodnych, itd. Byliśmy tam na majówce w zeszłym roku. Poczekaj, znajdę zdjęcia.
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2008, 09:46 wysłana przez marta082008 »

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1114 dnia: 14 Maja 2008, 10:04 »
Martusiu bardzo dziekuję i czekam na zdjęcia i namiary :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1115 dnia: 14 Maja 2008, 10:25 »
Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy "TRÓJKA" znajduje się w centrum Międzybrodzia Żywieckiego. Do dyspozycji gości jest 16 domków - apartamentów o pow. 100 m2: trzy pokoje, łazienka, kuchnia, i obszerny hol wypoczynkowy z wyjściem na taras. W budynku socjalnym mieści się jadalnia, kawiarnia, sala wykładowa z pełnym wyposażeniem oraz pomieszczenia odnowy biologicznej: sauna, solarium, siłownia, jacuzzi, masaże.
Ośrodek posiada kompleks rekreacyjny z dwoma ziemnymi kortami tenisowymi, boiska do koszykówki i siatkówki, kometki, plac zabaw dla dzieci, pomieszczenie do gry w tenisa stołowego i bilard oraz letni basen kąpielowy.
Dla amatorów "pieczystego " obszerne zadaszone palenisko.

OSW "Jawel" - znajduje się 300 m od OSW "Trójka".
Do dyspozycji gości pawilon hotelowy: 11 pokoi 2- osobowych z łazienką. W pokoju m.in.: lodówka, telewizor - TV SAT, radiomagnetofon, telefon.
W pawilonie do dyspozycji gości kuchnia z pełnym wyposażeniem. Ośrodek posiada mały basen kąpielowy i plac zabaw dla dzieci. Goście hotelowi mogą korzystać ze wszystkich usług świadczonych przez OSW "Trójka" .
Zapraszamy na wczasy całoroczne. Organizujemy konferencje, szkolenia, imprezy okolicznościowe.

To opis z jakiejś strony

Beskidzka 42
34-315 Międzybrodzie Żywieckie
Kontakt:
OŚRODEK WYPOCZYNKOWY Trójka i Jawel
MIĘDZYBRODZIE ŻYWIECKIE ul. Beskidzka 42
tel. 033 866-13-54 do 56; fax 033 866-13-57
e-mail osw-trojka@ej3.pl

To widok z lotniska na wioskę

A to widok na jeziorko

To widok z góry Żar

To z kolejki na żar

Szukam dalej większych zdjęć
Tu zmowu jeziorko

A to jest widoczek zdaje się z miejsca anomalii geologicznej, gdzie rzeczy same się wtaczają pod górkę, np. samochody, butelki z wodą, piłki.

A tu szybowce ruszają.

Szybowce nad miasteczkiem.
Tama na soli

Chybą ogląd masz ;)

Ja bardzo polecam to miejsce, z resztą każdy ośrodek w tej okolicy. Miejscowość jest piękna, ja jeździłam tam od dziecka na kolonie.

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
« Odpowiedź #1116 dnia: 14 Maja 2008, 10:31 »
ale ślicznie - kocham Soline- jedno z najładniejszych miejsc w Polsce i Bieszczady  ::)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1117 dnia: 14 Maja 2008, 13:49 »
Solina jest cudowna - uwielbiam to miejsce !!
Super pomysł z tym wyjazdem dla rodziców !!

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1118 dnia: 14 Maja 2008, 14:29 »
Ale to nie Solina, tylko Sola, chyba, że to to samo  :drapanie: :drapanie:

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #1119 dnia: 14 Maja 2008, 15:01 »
Ale przepiekne widoki...

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #1120 dnia: 14 Maja 2008, 21:17 »

to nie to samo... Zalew Soliński jest w Bieszczadach  ;D

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1121 dnia: 14 Maja 2008, 23:00 »
Fajne widoki  ;D sama bym tam pojechała  :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1122 dnia: 14 Maja 2008, 23:03 »

ja też :D jako dziecko tam byłam... :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1123 dnia: 14 Maja 2008, 23:04 »
bardzo dziękuję za informacje. Musimy sobie to przemyśleć :)

dobrze napisała Ania1234:

to nie to samo... Zalew Soliński jest w Bieszczadach  ;D
bo Międzybrodzie Żywieckie to wieś w Beskidzie Małym, położona na południowo-wschodnim brzegu Jeziora Międzybrodzkiego, a Solina jest w Bieszczadach :)

ja też :D jako dziecko tam byłam... :)
i co? polecasz?

Ja cały dzień miała okropnie zaganiany ale lubię jak tak mam, bo wtedy czuję, że coś zrobiłam :)
prosto z pociągu z Krakowa do Rzeszowa poszłam do sklepiku kupić bieliznę dla PM do ślubu, potem szybciutko na busa do domu. Na szczęście mój brat był w domu więc jadąc busem poprosiłam pana aby się zatrzymał i dałam bratu torbę, a ja pojechałam dalej do pobliskiego miasteczka, w którym to pracuje moja mam aby się z nią spotkać i pójść z nią na zakupy, bo w tą sobotę idzie na wesele. Na szczęście udało nam się coś kupić :) Kupiliśmy jej strój i butki. Potem do domu. Po powrocie szybkie posilenie się i poszłam sobie do teściowej obgadać jej strój i usadzenie gości. Myślałam, że coś jej się nie będzie podobać w usadzenie ale powiedziała mi, że lepiej by tego sama nie zrobiła :D Po powrocie do domu obgadałam z moją mamą usadzenie gości z mojej rodzinki. Usadowienie paru osób jeszcze chyba zmienimy ale większość jest już zatwierdzona :D

Najgorsze jest to, że z listy 220 osób zrobiła nam się 150 :( a to dlatego, że całe moje kuzynostwo postanowiło iść bez osób towarzyszących no i parę osób z rodziny nie może przybyć z przyczyn rodzinnych, które rozumiem więc nie mam pretensji. Z jednej strony cieszę się, bo będzie mniej osób więc mniejsze koszta i więcej luzu na sali ale z drugiej jest mi przykro... Co więcej, jako że mieszkam na wsi jest u nas dość duży problem z hotelem. Zarezerwowaliśmy 2 malutkie w pobliskich miejscowościach, a przez to, że wiele osób nie przybędzie chyba z jednego zrezygnujemy. Głupio jest mojej mamie, bo został on wywalczony gdyż w dniu naszego ślubu przyjeżdża jakaś coroczna wycieczka z Ukrainy i wójt chciał żeby tam nocowali ale my byliśmy z rezerwacją pierwsi więc wójt musiał załatwić im inny nocleg, a że nie było gdzie to musiał ich ulokować w szkole na jakichś łózkach polowych. Teraz my chyba z tego hotelu zrezygnujemy więc mam nadzieję, że moje mama nie będzie miała jakichś przykrości przez to i że będzie się dało odwołać ten nocleg w szkole dla tych Ukraińców. Wszystko wyjaśni się w piątek...

Jutro pobudka z samego rana, bo jadę z mamą w poszukiwaniu kreacji na moje wesele. Potem ona wraca do domu, a ja zostaję sobie u kosmetyczki na piling migdałowy na buźkę i na mikrodermabrazję na plecki. Potem szybko do domku aby zabrać mamę, bo jadę z nią do babeczki, która będzie nam piekła placki do rozdania gościom, a po tym spotkaniu spotykam się z dziewczyną, która ma ślub tego samego dnia i idziemy do zakonnic, które zajmują się dekoracją naszego kościoła uzgodnić szczegóły dekoracji :) mam nadzieję, że uda mi się zrealizować wszystko co zaplanowałam :)

troszkę sie rozpisałam :)
zmykam poczytać co tam u Was :)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1124 dnia: 14 Maja 2008, 23:22 »
Basia, dużo się u Ciebie dzieje. Owocny dzień :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1125 dnia: 14 Maja 2008, 23:38 »
Basia, dużo się u Ciebie dzieje.
no dzieje się ale to dobrze, bo do śłubu już niedaleko  :skacza:

W piątek przyjeżdża moje Kochanie i mam nadzieje, że zakupi alkohol. Piszę, że zakupi, bo ja mam zjazd więc cały piatek, sobota i niedziela od rana do wieczora wyjęte z życia...

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1126 dnia: 14 Maja 2008, 23:41 »
powiedziałabym nawet, że bardzo dużo się u Ciebie dzieje :) Ale ślubik już lada moment....

a czy polecam.... ciężko powiedzieć, miałam z 9 lat,jak tam byłam i pamiętam ,że mi się podobało. Był basen ,jezioro blisko, pełno szybowców, a mieszkaliśmy w takich wynajmowanych drewnianych domkach :) Jak jest teraz, to nie mam pojęcia.... Chętnie bym się sama przekonała, bo widoczki sa superowe :)

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #1127 dnia: 15 Maja 2008, 00:12 »
no niezle Wam sie skrocila lista!
Nam teraz z 265 wychodzi 240 do zaproszenia. I jak ma nie przyjsc 90 to hmmm... zaprosimy moze wiecej znajomych.. Zawsze to bedzie lepiej miec mlodych w porownaniu z liczba starszych cioć i wujków ;)

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1128 dnia: 15 Maja 2008, 00:22 »
Dużżżżo się dzieje i coraz więcej spraw załatwionych  :brawo_2:

A na czym w końcu stanęła sprawa z dekoracją sali ?

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1129 dnia: 15 Maja 2008, 10:10 »
wczoraj padłam jak mucha więc nie pożegnałam się z Wami :(
dlatego nadrabiam i witam się dzisiaj :)
buziaczki w ten słoneczny dzień  :-* :-* :-*
ja zmykam, bo zaraz wychodzę z mamą na zakupy, a Wam życzę miłego dnia :)

no niezle Wam sie skrocila lista!
Nam teraz z 265 wychodzi 240 do zaproszenia. I jak ma nie przyjsc 90 to hmmm... zaprosimy moze wiecej znajomych.. Zawsze to bedzie lepiej miec mlodych w porownaniu z liczba starszych cioć i wujków ;)
no niestety :(
jedyny puls to taki, że połowa albo i więcej to młodzież  :D

A na czym w końcu stanęła sprawa z dekoracją sali ?
sprawa z dekoracją stanęła na tym, że wykona mi ją firma dekoratorską. Po moich obliczeniach wyszło, że zaoszczędziłabym jakieś 100-200zł więc stwierdziłam, że szkoda zachodu i martwienia się czy wszystko mam, a tak to będę sie relaksować  :D

do ślubu już tylko 16 dni   :skacza:

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1130 dnia: 15 Maja 2008, 14:37 »
no no Basiu ale tempo niesamowite i gratuluję 16 dni to już tak bliziutko super  ;D  :brawo_2: :brawo_2:
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #1131 dnia: 15 Maja 2008, 15:43 »
tylko 16 albo aż 16 :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1132 dnia: 15 Maja 2008, 18:07 »
i w końcu wróciłam do domu ale to nie koniec dnia, bo za chwilkę wybywam spotkać się z dziewczyną, która ślubuje tego samego dnia aby uzgodnić dekorację kościoła, a potem jadę z mamą uzgodnić placki :)

Na szczęście mama zakupiła kreację wiec jedna rzecz mniej :) teraz muszę jej tylko znaleźć do tego biżuterie :)
poza tym odwiedziłam kosmetyczkę więc buźka sama mi oddycha  :D

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
« Odpowiedź #1133 dnia: 15 Maja 2008, 19:00 »
Intensywnie :mdleje:

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1134 dnia: 15 Maja 2008, 22:53 »
powiem Wam, że te 2 dni uzmysłowiły mi ile spraw mamy jeszcze nie załatwionych i pierwszy raz przed ślubem poczułam strach/bezsilność, że się nie wyrobimy  :mdleje: a to dlatego, że przyjechałam specjalnie z Krakowa wcześniej, żeby załatwić te wszystkie rzeczy, o których pisałam wyżej, a od jutra zjazd, a ja padam na pysk...
Jakaś taka przybita tym wszystkim jestem :( a potęguje to myśl, że wszyscy coś ode mnie chcą. Gdybym mogła zając się tylko przygotowaniami byłoby ok ale jeszcze mama chciała żebym pomogła jej coś wybrać, siostra ma problem z sukienką więc tez chce żebym jej pomogła, z tatą muszę jechać po garnitur i nie mam kiedy, druga siostra wydzwania i prosi abym umówiła ja na balejaż, uczesanie ślubne, makijaż, paznokcie (już to załatwiłam) i już mam tak mózg wypełniony tymi wszystkimi myślami aby sie ze wszystkim wyrobić i wszystkim dogodzić, że chyba mi eksploduje. Ogólnie pisząc mój nastrój jest depresyjny. Najchętniej usiadłabym w kącie i wypłakała się  :'( :'( :'( Wszystko jest na mojej głowie... a najgorsze jest to, że mój K tez nie ma głowy do spraw ślubnych, bo mamy awarię samochodu i biedny sie tym zamartwi, bo teraz jest tak wiele spraw do załatwieni, a my nie mamy samochodu. Co więcej ta mała awaria będzie nas kosztować 1600zł więc to mnie jeszcze bardziej dobija.
Idę spać, bo przede mną 3 ciężkie dni, na które powinnam się co nieco nauczyć. Jutro oddaję zadanie i mam nadzieje, że będzie dobre (czyt. na 5), bo jeśli nie to nie będę zwolniona z egz, a zależy mi na tym, bo nie mam głowy do nauki. W sobotę egz. z jednego przedmiotu, a z drugiego zaliczenie. W niedziele kolejne zaliczenie. Co więcej w poniedziałek idziemy do naszego proboszcza, który ma w zwyczaju odpytywać młodych z książeczki jak do bierzmowania (np. 10 przykazań bożych, 7 grzechów głównych itd oraz np. czym jest dla nas małżeństwo, miłość) więc i to mnie stresuje. Potem szybkie pakowanko i do Krakowa pociągiem więc czeka nas tułaczka. Mam nadzieje, że przez wtorek i środę znajdę coś na siebie na Boże Ciało i Błogosławieństwo, które robimy dzień przed ślubem, bo jak nie to chyba już psychicznie nie wytrzymam  :mdleje: bo na prawdę nie mam czego na siebie włożyć. Mam tylko kilka par starych zniszczonych jeansów.
co więcej jutro idę na fryzurę próbną i z tego wszystkiego zapomniałam z Krakowa aparatu :( nie mam skąd załatwić więc zdjęć pewnie nie biedzie :( za co przepraszam. Nawet przez to wszystko nie cieszę się, że idę na tą fryzurkę :(
nawet nie mam siły żeby opisać to co uzgodniłam z zakonnicą :(
przepraszam ale musiałam Wam to powiedzieć i się wyżalić :(
idę spać, a Wasze wątki to nie wiem kiedy nadrobię (za co przepraszam), bo już nie wyrabiam :(
mam nadzieje, że jutro jak wstanę to humor mi się poprawi:)
Kolorowych snów

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #1135 dnia: 15 Maja 2008, 23:43 »
oj Basienko ale napisalas smutno, az mi sie szkoda Ciebie zrobilo.............
Musisz wybrac sie ze swoim przyslym mezulkiem na chwile oddechu do restauracji lub na spacer!! Jak tak bedzie dalej to osiwiejesz, a w dniu slubu bedziesz przemeczona.
Musisz spojrzec na  to z innej tez strony: kazdy prosi Cie o wszystko bo wie, ze jestes zorganizowana i masz dobry gust - kazdy polega na Tobie -  co znaczy, ze dobra z Ciebie osóbka  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
pomysl tylko jaka satysfakcje bedziesz miala kiedy usiadziesz za 20 lat w fotelu i wspomnisz te niepowtarzalne dni..................czyz nie bedzie pieknie:)))
Trzymaj sie cieplo
powodzonka na egzaminach
trzymam kciuki

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1136 dnia: 15 Maja 2008, 23:44 »
Basieńko  :przytul: :przytul: :przytul:  Rozumiem Cię kochana baardzo dobrze, ale to są właśnie uroki ślubów, u nas też tak było dlatego cieszę się, że baardzo wiele rzeczy załatwialiśmy duużo wcześniej, choć do ostatniej chwili myślałam, że nie wyrobię się z pudełeczkami i menu  :)

Bardzo dobrą decyzję podjęłaś, że zdecydowałaś się na tę firmę dekoratorską, widzisz, wyobraź sobie jakbyś teraz jeszcze musiała się tym martwić, bo naprawdę nie da się wszystkiego ogarnąć samemu  :-[ Wiem, że chciałabyś sama, ja też jestem z tych co wszystko same zrobią najlepiej, ale teraz to już są takie emocje, że poprostu nie da się ! Spróbuj się zrelaksować, najlepiej przy melisce, polecam  ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1137 dnia: 16 Maja 2008, 07:59 »
dasz radę , kochana trzymamy kciuki. Zrelaksuj się i odpocznij

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1138 dnia: 16 Maja 2008, 08:03 »
Bogusiu , adusiu  i hany81:przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

już mi lepiej, a to chyba dlatego, że wmówiłam sobie, że nie ma się co mazgaić tylko trzeba sie wziąć do roboty :) samo się nie zrobi, a ja chcę mieć takie wesele żeby cała rodzina pamietała je do końca życia :)

Musisz wybrac sie ze swoim przyslym mezulkiem na chwile oddechu do restauracji lub na spacer!! Jak tak bedzie dalej to osiwiejesz, a w dniu slubu bedziesz przemeczona.
niestety na chwilę obecną nie jest to możliwe, bo ja jestem w domu rodzinnym, a on w Krakowie :( i pewnie dlatego tez miałam taki nastrój, bo jest mi smutno, że sie nie widzimy :(

Musisz spojrzec na  to z innej tez strony: kazdy prosi Cie o wszystko bo wie, ze jestes zorganizowana i masz dobry gust - kazdy polega na Tobie -  co znaczy, ze dobra z Ciebie osóbka  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
to samo usłyszałam wczoraj od mojego K  :D

pomysl tylko jaka satysfakcje bedziesz miala kiedy usiadziesz za 20 lat w fotelu i wspomnisz te niepowtarzalne dni..................czyz nie bedzie pieknie:)))
satysfakcję to ja będę miała już po weselu  :D

Bardzo dobrą decyzję podjęłaś, że zdecydowałaś się na tę firmę dekoratorską, widzisz, wyobraź sobie jakbyś teraz jeszcze musiała się tym martwić, bo naprawdę nie da się wszystkiego ogarnąć samemu  :-[
ja też się cieszę, że podjęłam taka decyzję, bo chyba bym nie dała rady. Przynajmniej tak mi się wydaje choć dla chcącego nic trudnego  :D
Tak czy inaczej i tak pewnie będę cały  czas na sali podczas ustrajania i będę im patrzeć na ręce  :P taka już ze mnie zosia samosia  :D

ok dziękuje Wam Kochane za miłe słówka  :-* :-* :-*
zmykam na uczelnie
miłego dnia  :)

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
« Odpowiedź #1139 dnia: 16 Maja 2008, 11:28 »
o kurcze- widoki prawie takie same jak nad Soliną i stąd moja pomyłka  :glupek: ze mnie :)