0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Basiu...polecam przejść sie do innej kwiaciarni, bo cos czuje ze nie w storczyku problem tylko w umiejętnościach.
Kwiatki do włosów robi się prosto i szybko. W przypadku storczyka Cymbidium musisz uciąć kwiat tuż przy tej grubej przewodniej łodydze aby łodyżka przy kwiatku była jak najdłuższa. Następnie obkręcić ogonek przy kwiatku drutem florystycznym o grubości 0,6 mm i na końcu ten drucik zagiąć, zeby mozna było wsówkę wpiąc. Drut możesz wbić u nasady kwiatka.
Ślub już tak blisko, Kochana! Superaśnie!!!
Witaj Basieńko
storczyki są śliczne więc się ich trzymaj
może zna któraś jakiś trik z nałożeniem obu bukietów na moje zdjęcia w sukni żeby sprawdzić, który lepiej wygląda i pasuje, bo ja niestety mam 2 lewe raczki jesli chodzi o komputery i róznego rodzaju programy.
katarzyna_84 , ze storczykami w sierpniu to prawda...niestety , one wtedy praktycznie nie kwitną i jest ich na giełdach tyle co kot napłakał, poza tym są nieswieże - ponieważ leżą w chłodniach od kilku tygodni, nieco lepsze bywają w tym czasie storczyki tajlandzkie a phalenopsisy to tylko z doniczki i też bez rewelacji, a o tygrysich to już nie wspomnę. To tak jak teraz z cantedeskią - ma przerwę w kwitnieniu i trzeba miec szczęście, zeby ją kupić.Są jednak hurtownie, ktore w tym czasie sprowadzają storczyka z holandii - jednak ich cena jest powalająca.
A co do bukietów ze storczyków, robi sie je jak każdy inny bukiet, róznica polega na tym, ze mają jakby olej na ogonkach i są ciezkie do obróbki - to tak jakby kazdą łodyzkę posmarować czymś tłustym i próbować ukręcic z tego bukiet - to wcale nie jest proste - mozecie mi wierzyć.
To tak jak teraz z cantedeskią - ma przerwę w kwitnieniu i trzeba miec szczęście, zeby ją kupić.Są jednak hurtownie, ktore w tym czasie sprowadzają storczyka z holandii - jednak ich cena jest powalająca.
Co nie znaczy, że storczyk w sierpniowym bukiecie jest niemożliwy Dla chcącego nic trudnego. Karola miała piękne storczyki, też w sierpniu przecież. Adusia miała piękne cantadeski w kwietniu
Basiu już zerkam na maila.
Basiu fotki przesłałam, sprawdź maila.
Nie ma za co
Moim zdaniem kształt lepszy jest kulki, ale ten pierwszy jest dużo bardziej elegancki, bo z pięknych kwiatów.
Dla mnie pierwszy
i sukienka boska
Super, że od razu trafiłaś
Basiu a gdyby tak kulka z innych kwiatów
mi sie podoba kuleczka, ale może fioletowo-różowa? jakoś tak mi pasuje ten kolorek...