a tak w ogóle to zapomniałam napisać, ze ustaliliśmy menu

prawie

a więc:
1. Powitanie chlebem i solą
2. Lampka szampana
3. Zupa - rosół drobiowy z makaronem
4. II danie obiadowe - warkocz z trzech rodzajów mięs w sosie grzybowym (do tego ziemniaczki i 3 rodzaje surówek)
5. tort (jutro będziemy wybierać)
6. Kawa, herbata (na życzenie)
7. Ciasto
8. I Danie gorące - filet z kurczaka po hawajsku z serem oraz ananasem lub filet z kurczaka panierowany, podany na plastrach świeżego ogórka z zimnym sosem musztardowym (do tego fryteczki lub ryż i surówki) - które danie byście wolały
9. II Danie gorące - koefte - szaszłyk po turecku
10. III Danie gorące - barszcz czerwony z krokietami
11. IV Danie gorące - zrezygnowaliśmy gdyż wesele jest późno więc nie zdążyliby go podać
12. Zakąski:
- Półmiski wędlin (szynka wieprzowa, polędwica, baleron, filet z indyka, kiełbasa wiejska)
- Półmiski z pomidorami, ogórkami, cebulką marynowaną, pieczarkami ...
- Śledzie - po cygańsku, w pikantnym sosie chrzanowym, koreczki śledziowe
- Galaretki wieprzowe, drobiowe lub warzywne
13. Sałatki 3 rodzaje:
- tropikalna (ananas, pomarańcze, mandarynki, winogrono, sok z ananasa, sok z cytryny, miód, oliwa z oliwek, jogurt naturalny, przyprawy) podana w arbuzie
- z kalafiorem, brokułami i kurczakiem (kalafior, brokuły, kurczak, ryż, ananas, wszystko polane jogurtem lub majonezem wymieszanym z sokiem z ananasa)
- z pieczarkami, serem żółtym i czosnkiem (ser żółty, pieczarki marynowane, jajko, majonez z jogurtem z wyciśniętymi dwoma ząbkami czosnku - wszystkie składniki układne się warstwowo)
14. Pieczywo
15. Soki, napoje gazowane, woda mineralna
oprócz tego będzie wiejski stół



