Autor Wątek: ostatnie 100 dni do do długo wyczekiwanego 31 maja.  (Przeczytany 93922 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Odp: ostatnie 100 dni do do długo wyczekiwanego 31 maja.
« Odpowiedź #870 dnia: 25 Kwietnia 2008, 10:28 »
Gratki za PM - taki facet to skarb i trzymaj go blisko siebie, żeby Ci go ktoś nie ukradł  ;)
nawet gdyby któraś chciała go ukraść to nie pójdzie, bo jest tak we mnie zapatrzony jak w obrazek :D

I tak powinno być  ;D  Buziaki piątkowe  :-*

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #871 dnia: 25 Kwietnia 2008, 14:42 »
Gratki za PM - taki facet to skarb i trzymaj go blisko siebie, żeby Ci go ktoś nie ukradł  ;)
nawet gdyby któraś chciała go ukraść to nie pójdzie, bo jest tak we mnie zapatrzony jak w obrazek :D

:D I bardzo dobrze  :-*

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #872 dnia: 25 Kwietnia 2008, 21:39 »
Ja jako, że mam zjazd to niestety brakuje mi czasu na forum choć staram się zaglądnąć  :) znaczy się jestem uzależniona i chyba bym umarła jakbym sobie nie zaglądnęła  ;D a potem mam wyrzuty sumienia, bo przez to się nie uczę, a w niedziele mam kolokwium, na które jeszcze nie zaczęłam się uczyć więc kiepsko to widzę  :mdleje:

Przesyłam buziaczki dla wszystkich  :-* :-* :-* :-* :-* :-* i zmykam do książek  :mdleje:

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #873 dnia: 25 Kwietnia 2008, 22:41 »
Witaj Baska w Twoim odliczanku!
MAmy ten sam termin ślubu. . .  Żałuję, że dopiero niedawno "odkryłam" to forum. . .  ale wszystko w moim życiu dzieje się tak niespodziewanie. . .  zaręczyliśmy się 31 stycznia 2008. . .  i tak jakoś wszystko się poukładało, że ślub już za 36 dni:)
Już się nie mogę doczekać. . .  cudem wszystko udało nam się załatwić (z ogromną pomocą moich rodziców). . . mam nadzieję, że niczego nie pominęliśmy, ale okażę się za ponad miesiąc. . .
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #874 dnia: 25 Kwietnia 2008, 22:45 »
toscanus cieszę się, że zawitałaś u mnie :) fajnie jak ktoś nowy się tu pojawia :)
Już się nie mogę doczekać. . . 
ja też więc będziemy sobie razem odliczać :)
cieszę się, że udało Wam się pozałatwiać wszystko w tak szybkim czasie  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

chyba nie zabiorę się za tą naukę...

zapomniałam Wam napisać, że 2 dni temu koleżanka, która miała robić mi paznokcie napisała mi, że od maja nie będzie już pracować w salonie kosmetycznym więc nie będzie mi w stanie ich zrobić :( bo w domku nie ma odpowiedniego sprzętu. Musiałam szukać innej kosmetyczki ale na szczęście moja stara kosmetyczka, do której z resztą idę przed ślubem na depilację zrobi mi pazurki :)
Co więcej tego samego dnia napisał do mnie kolega, że jego siostra, która miała śpiewać u nas na ślubie nie będzie w stanie, bo dzień wcześniej ma jakiś długo wyczekiwany zabieg ortodontyczny więc całą buźkę będzie miała opuchnięta :( na szczęście oprócz niej mam załatwiony duet: skrzypce i organy więc to mi wystarczy :) Ale to był dzień... siedziałam i zastanawiałam się co jeszcze mnie czeka...

Napiszę Wam jeszcze jaka niespodzianka mnie dzisiaj spotkała :)
spotkałam się dzisiaj na kawce z koleżanką, z którą nie widziałam się chyba od października. Miło się nam rozmawiało, a tu nagle ona wyciąga prezent na urodziny, które miałam ponad miesiąc temu. Byłam w szoku  :o dostałam śliczny skórzany portfelik i perfumę: Diesel Green  :o oglądnęłam (tak z grubsza) na miejscu prezencik i ślicznie podziękowałam. Po kawce pojechałam na zajęcia. Wracając z zajęć pochwaliłam się innej koleżance prezentem. Chciała zobaczyć portfelik więc jej pokazałam, a ona mówi do mnie, że śliczny i pojemny. Ja nie wiele myśląc zrozumiałam, że chodzi jej o to, że wiele rzeczy się w nim zmieści (choć ogólnie jest malutki), a ona do mnie, że obecnie wiele się w nim mieści. Ja zgłupiałam  :drapanie: myślę - o co jej chodzi  :drapanie: Biorę od niej portfel, a tam w środku 200zł  :szczeka: :szczeka: :szczeka: mi opadła. Zatkało mnie całkowicie  :szczeka: :szczeka: :szczeka: Przyjechałam do domku, złapałam za telefon i dzwonię do tej koleżanki. Mówię jej, że jest mi niezręcznie, bo się strasznie wykosztowała, a ona do mnie, że te pieniążki to tak dla nas żeby nam się mnożyły  :) i żebym się nie przejmowała  :o :o :o nieźle nie?

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #875 dnia: 25 Kwietnia 2008, 22:51 »
Kochaną masz koleżankę:) W tym czasie duuuużo wydatków zapewne macie:)
 JA dzisiaj się umówiłam na pazurki ale dopiero na 5 maja. . . żeby się zdążyć przyzwyczaić:) Chciałabym mieć ładne, żelowe. . . Nigdy nie miałam dłuższych paznokci niż za opuszek (grałam na fortepianie, teraz pracuję z małymi dziećmi i jest to niewskazane). . . 

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #876 dnia: 25 Kwietnia 2008, 22:54 »
Basiu piękny gest ze strony koleżanki  :)
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #877 dnia: 25 Kwietnia 2008, 23:05 »
jestem w szoku jej zachowanie, bo znamy się od niecałego roku, a poznałyśmy się dlatego, że ja wyświadczałam jej pewną usługę (uczelnianą). Jest przesympatyczną osóbką i ma świetnego męża :) Poznałyśmy się dzięki mojej najlepszej koleżance z uczelni, na której weselu wspólnie bawiliśmy się. Od grudnia nie miałyśmy ze sobą żadnego kontaktu... I dziś po tym całym incydencie moje Kochanie powiedziało (mój K widział ich tylko raz na weselu koleżanki i bardzo przypadli sobie do gusty), że właśnie tak sobie od jakiegoś czasu myślał, o zaproszeniu ich, bo są strasznie sympatycznymi ludźmi, ale że ja nie proponowałam to się nie odzywał... W sumie nie myślałam o niej, bo krótko się znamy. I w sumie dziś sobie pomyślałam, że moglibyśmy ich zaprosić ale boję się, że sobie pomyśli, że zapraszamy ich dla pieniążków :( i nie wiem co zrobić... Poza tym oprócz niej na tej kawce była też ta moja najlepsza koleżanka ze studiów i tak rozmawiałyśmy o ślubie i wieczorze panieński i ja nic nie wspomniałam o zapraszaniu ich... Co mam zrobić?

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #878 dnia: 25 Kwietnia 2008, 23:22 »
tak zagladam - zagladam, ale rzadko pisze bo mi czasu brakuje.............ale teraz to koniecznosc:)))
Basienko ja bym sie ani chwili nie zastanawiala nad zaproszeniem kolezanki................tylko bym to zrobila jak najszybciej:))) jesli jest tak sympatyczna to naprawde zrobi jej sie przyjemnie i milo - zapewne nawet nie pomysli, ze zapraszasz ja dla pieniedzy!! dlaczego zreszta miala by tak myslec??

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #879 dnia: 25 Kwietnia 2008, 23:25 »
Bogusiu fajnie, że zajrzałaś :)

dlaczego zresztą miała by tak myśleć??
no nie wiem? może dlatego, że właśnie dostałam od niej prezent w formie gotówki więc zapraszam ją dla pieniędzy?  :drapanie:
nie chciałabym żeby tak pomyślała, bo tak nie jest ale...

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #880 dnia: 25 Kwietnia 2008, 23:33 »
Basiu, też mam podobną sytuację, mam znajomą parę, która mieszka obecnie w Holandii, i w całym wirze spraw, po prostu nie uwzględniliśmy ich przy zamawianiu zaproszeń. .  nie wiem, czy teraz nie jest za późno. .  co sobie pomyślą. . .
Ale sądzę, że wszystko zależy od osoby. . . jeśli możesz sobie pozwolić na szczerość z tą koleżanką, to myślę, że uda Ci się jakoś elegancko z tego wybrnąć. . . .  My zapomnieliśmy o zaproszeniu cioci (ze strony mojego narzeczonego), nie mieliśmy innego wyjścia, niż po prostu  udawać , że "poczta nie doręczyła". . .  i ciocia dostała nowe po czasie. . .  Nie mogliśmy ryzykować "rozłamu" w rodzinie:)))

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #881 dnia: 25 Kwietnia 2008, 23:36 »
nie wiem jak z tego wybrnąć...
ona wie, że mamy już sporo osób na liście. Mówiłam nawet przy nije, że chcielibyśmy zaprosić jeszcze parę osób ale już nie możemy. Mówiłam tez, że jeśli ktoś nam odmówi to pewnie bedziemy dopraszać ale nie chciałabym aby poczuła się, że jest z listy rezerwowej...  :mdleje:

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #882 dnia: 25 Kwietnia 2008, 23:42 »
No to trudno. . . jeśli po tym co powiedziałaś w jej towarzystwie byś ją zaprosiła mogłoby tak to wyglądać. . .  Moja sugestia: albo szczerze z nią porozmawiasz, albo po prostu nic nie zrobisz. . . jeśli jest mądra, to zrozumie. . .  Może po weselu zorganizuj jakieś domowe party. . . . i zaproś te osoby, które nie były na weselu. . . ja mam taki zamiar ( wesele jest w moim rodzinnym mieście, natomiast mieszkam obecnie w Warszawie, wiele osób/znajomych z uczelni,pracy nie zostało zaproszonych, co nie oznacza, że nie chcielibyśmy ich gościć. . . każdy ma różne warunki:ograniczona wielkość sali, funduszy, itp. )

Offline KashDar

• uzależniony
  • data ślubu: 14.06.2008r. godz. 17.00
« Odpowiedź #883 dnia: 26 Kwietnia 2008, 11:04 »
Witaj Basiu  :)

nadrobiłam cały Twój wąteczek  ;)

koniecznie zaproś tę koleżankę, najwyżej nie przyjdzie...        A możliwe jest, że czeka na Twoje zaproszenie  ??? 

Offline milady84

• entuzjasta
  • *Ja i Ty to My*
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #884 dnia: 26 Kwietnia 2008, 11:41 »
ja też uważam, że powinnaś ją zaprosić, a na pewno nie odmówi i nie będzie myślała, że jest z listy rezerwowej jeżeli porozmawiasz z nią o tym wcześniej :taktak:

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #885 dnia: 26 Kwietnia 2008, 12:48 »
Basiu koleżanka zrobiła Ci super prezent ;D

Myślę, że spróbuj ją zaprosić. Zobaczysz jaka będzie reakcja :D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #886 dnia: 26 Kwietnia 2008, 13:49 »
Basiu ja również uważam, że jeśli macie ochotę zaprosić te koleżankę z mężem to się nie zastanawiaj a jeśli zobaczysz że jej reakcja jest taka inna to wtedy na spokojnie jej wytłumacz ale myślę że nie będzie takiej potrzeby, że będzie się napewno cieszyć  :)

a mam pytanko do Ciebie mogę sobie skraść jeną z dekoracji od Ciebie??  ;)

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #887 dnia: 26 Kwietnia 2008, 15:45 »
Przesyłam buziaki sobotnie!

No nieźle Cię zaskoczyła ta koleżanka prezentem urodzinowym! Wiesz, uważam, że jeżeli się naprawdę się lubicie, to powinnaś ją zaprosić.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #888 dnia: 26 Kwietnia 2008, 17:42 »
Basiu nie będe orginalna - uwazam że powinnas ja zaprosic. Na pewno będzie się cieszyć!!! Buziaki sobotnie  :-* :-*

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #889 dnia: 26 Kwietnia 2008, 20:58 »
Witaj Basiu  :)
nadrobiłam cały Twój wąteczek  ;)

Witaj u mnie w wąteczku :) podziwiam za przeczytanie tych 30 stron  ::)

Większość jest za zaproszeniem koleżanki :) musimy jeszcze to sobie przedyskutować ale pewnie ich zaprosimy :)

a mam pytanko do Ciebie mogę sobie skraść jeną z dekoracji od Ciebie??  ;)
pewnie, że możesz :) a nawet mnie to cieszy, że ktoś chce mieć taką samą dekorację jak ja :)

Buziaki sobotnie  :-* :-*
też przesyłam  :-* :-* :-* choć jest już tak późno, a sobota niedługo się skończy.
Niestety od 8 rano była dziś na uczelni i dopiero wróciłam. Zabieram się teraz za pisanie referaciku. Potem znów do Was zaglądnę i czeka mnie nauka, bo oczywiście nic wczoraj nie ruszyłam  :mdleje:
Próbowałam się przez ponad 20 min zalogować na te darmowe zabiegi z biodermy ale nie mogłam odświeżyć strony :( i mi się nie udało :(

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
« Odpowiedź #890 dnia: 26 Kwietnia 2008, 22:15 »
ja też myślę, że powinnaś zaprosić tą koleżankę, takich sympatycznych ludzi nigdy za wiele :) 

a przy jej urodzinach także zrób miły prezent :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #891 dnia: 26 Kwietnia 2008, 22:20 »
referacik skończony :)

a przy jej urodzinach także zrób miły prezent :)
to już ustalone z tą drugą koleżanką, która byłą na kawce. Musimy zebrać wywiad środowiskowy i się dowiedzieć kiedy ona ma te urodzinki :)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #892 dnia: 26 Kwietnia 2008, 23:51 »
ja zmykam do książek :)
kolorowych snów życzę  :-* :-* :-*

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #893 dnia: 27 Kwietnia 2008, 09:32 »
basiu to dziękuję  :-*  ;D

Offline mario10011

• forumowicz
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #894 dnia: 27 Kwietnia 2008, 10:08 »
 :) witam w niedzielny poranek  :) nadrobiłam wszystko Basieńko

Może po weselu zorganizuj jakieś domowe party. . . . i zaproś te osoby, które nie były na weselu. . .

ja bym tak zrobiła, ale jeśli wiesz, że kogoś nie będzie to proponuję ją zaprosić  :)

a dekoracje sali będziesz miała śliczną  :ok: jeśli czujesz się na siłach to proponuję zrobić ją samemu z pomocą koleżanek, jeśli nie to firma dekoratorska  :) cokolwiek postanowisz efekt będzie wspaniały  :przytul:

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #895 dnia: 27 Kwietnia 2008, 10:48 »
Ale koleżanka zrobiła ci prezent..... takie niespodziewajki są najfajniejsze :D

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #896 dnia: 27 Kwietnia 2008, 19:01 »
Bardzo fajnie się zachowała ta koleżanka. A co do zaproszenia, to też bym się głupio czuła na Twoim miejscu, ale mysle sobie co Wam szkodzi. Jeżeli jest taka sympatyczna, to napewno nic złego sobie nie pomyśli.

A co do biodermy, to mi się udało zapisać. Zdradzę Ci mój sekret ;) Weszłam na stronę w piątek wieczorem, włączyłam telegazetę w TV, żeby mieć dokładny czas i równo o 0.00 odświerzyłam stronę. Udało się. Spróbuj za tydzień.

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #897 dnia: 28 Kwietnia 2008, 08:07 »
Witam, poszperałam troche w Twoim wąteczku i doszłam do wniosku że będe miała gerbery.
Wymyśliłam sobie kiedyś żeby bukiecik, kwiaty na stole i samochodzie były idenyczne. I gerbery świetnie do tego pasują.
Mam nadzieje że się nie obrazisz że podkradłam twój pomysł  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #898 dnia: 28 Kwietnia 2008, 09:29 »
Witam Was w piękny słoneczny poniedziałek :)

A co do biodermy, to mi się udało zapisać. Zdradzę Ci mój sekret ;) Weszłam na stronę w piątek wieczorem, włączyłam telegazetę w TV, żeby mieć dokładny czas i równo o 0.00 odświeżyłam stronę. Udało się. Spróbuj za tydzień.
ja tez sobie ustawiłam zegar i o równej chciałam odświeżyć ale zmuliło mi stronkę i już sie nie otworzyła przez najbliższe 20 min :(

Witam, poszperałam troche w Twoim wąteczku i doszłam do wniosku że będę miała gerbery.
Wymyśliłam sobie kiedyś żeby bukiecik, kwiaty na stole i samochodzie były identyczne. I gerbery świetnie do tego pasują.
Mam nadzieje że się nie obrazisz że podkradłam twój pomysł  ;D

dlaczego miałabym sie obrazić? bardzo się cieszę, że zaczerpnęłaś pomysł ode mnie :)
specjalnie dla Ciebie:

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #899 dnia: 28 Kwietnia 2008, 09:32 »
Buziaki poniedziałkowe!! :-*